Zahuktava se prodaja
ma to su njemacki jutjuberi kupili..Zahuktava se prodaja
Prodato više od 40 komada. Pat Gelsinger otvara šampanjac![]()
Ne bas, ako igra/program koristi L3 cache vise, 285k i Arrow Lake se raspada, a tome nema popravke i pomoci, jednostavno sklepan na brzinu sa Meteor Lake SoC, katastrofalan UncoreOvaj cpu je top...samo je sve novo...mislim da će ažuriranje svega po malo sve to više skockati...moramo se navići na to...
Ovako nesto i ja mislim, slicna prica kao i sa 11gen... Samo ipak mislim da i iz ovog procesora moze da se izvuce nekih 10~20% fps-a kada se sve dovede u red. E jezgra su ozbiljno unapredjena, i na bazi tih jezara verujem da ce da se razviju neki novi proizvodi... Samo overklok E jezgara znacajno utice na FPS, a tek ce se to popraviti kada win nauci pravilno da barata resursima nove platforme. Nije mi jasno zato su ovo ovako izbacili da win nije spreman za novi CPU... Obicno AMD tek za godinu dve proradi kako treba, a evo sad i Intel.Intel ima dobru osnovu ovde i potencijal za 2026-u za 400 seriju, ali ovaj beta test proizvod nije to
Misliš CPU nije spreman za Windows.Nije mi jasno zato su ovo ovako izbacili da win nije spreman za novi CPU
drugo vreme, i realno oni u svakoj igri imaju i previse fps, tako da im to mozda nije prioritetOvako nesto i ja mislim, slicna prica kao i sa 11gen... Samo ipak mislim da i iz ovog procesora moze da se izvuce nekih 10~20% fps-a kada se sve dovede u red. E jezgra su ozbiljno unapredjena, i na bazi tih jezara verujem da ce da se razviju neki novi proizvodi... Samo overklok E jezgara znacajno utice na FPS, a tek ce se to popraviti kada win nauci pravilno da barata resursima nove platforme. Nije mi jasno zato su ovo ovako izbacili da win nije spreman za novi CPU... Obicno AMD tek za godinu dve proradi kako treba, a evo sad i Intel.
Kako god... Svakako postoji saradnja MS intel, ovo nije smelo da se desi da ovako izadje na trziste...Misliš CPU nije spreman za Windows.
Windows je takav kakav je, zato treba da se urade drajveri da uređaj pravilno iskomunicira sa operativnim sistemom.
Rekoh ja da ovo nema logike da se cpu ovako neartikulisano ponasa u testoviam, negde blista negde uzas, a eto i zvanicne potvrde...![]()
Intel announces Arrow Lake fix coming within a month — Robert Hallock confirms poor gaming performance is due to optimization issues
A fix is on the way.www.tomshardware.com
Cudna je situacija... Zen5 je ima problem inicjalno zbog win-a, kod intala mislim da je problem malo slozeniji i neverijem u neki znacajan skok performansi.Biće isto kao i sa 9000 serijom kad je izašla
![]()
Intel now Claims to Improve Arrow Lake Core Ultra 200S Gaming Performance With Patches
Intel's latest desktop processor line, the Core Ultra 200S, has shown differences in gaming performance between the company's internal tests and independent reviews.www.guru3d.com
Nije Zen5 imao problema zbog Win-a, vec je Win imao problem koji se odrazio na nekoliko generacija procesora.Zen5 je ima problem inicjalno zbog win-a
Nije Zen5 imao problema zbog Win-a, vec je Win imao problem koji se odrazio na nekoliko generacija procesora.
Testovi su pokazali da su i Zen 4 i Zen 3 imali isto benefita od nove Win verzije, dok Intel i nije toliko poboljsanja video.Actually, Windowsov kernel je imao problem sa Zen5 jer nije iskorišćavao "širi" branch predictor.
Tacno tako... Kada je to sredjeno nesto malo je zivnu Zen 4 i Zen 3, ali je Zen 5 poceo da dise punim plucima... Sreca sve se brzo odigralo, a mozda jos nije gotovo.Actually, Windowsov kernel je imao problem sa Zen5 jer nije iskorišćavao "širi" branch predictor. Za Arrow Lake jedino što mi pada napamet jeste da scheduler Windowsovog kernela ne radi još dobro sa fizičkim rasporedom jezgara u Arrow Lake. Znaćemo kad objave da je sad "kako treba".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari