Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Nije pitanje veličina, već rezolucija..

Ne znam šta mi bi da pročitam veličina...

Dok vam Igor ne da konačnu potvrdu mogu vam samo reći da su bolje desetke na alibabi ili 1024x600 ili 1024x768 4:3 kao iPad ali mislim da su ti modeli fejk.

Znam da predlazesh 7incher, ali meni je multimedija najbitnija [kao i citanje knjiga, web browsing i citanje stripova]. Mislim da mi ne bi bilo tesko da odvojim tih ~200evra za 10inchera, ali prvo bih te molio da malo detaljnije opises taj model:
- ekran capacitive ili resist?
- OS 2.1 ili 2.2?
- kolicina interne memorije
- ima li SD slot
- ima li standardni USB port [ili mozda neki custom]
- front facing kamera za chat

Also, da li mozda mozes odma tamo u kini naci neku protective opremu za njega, foliju za main screen [ako vec ne dolazi sa njom] ili mozda neki plasticno/platneni case.

Poslednja izmena:
Posto vidim da vi imate najvise dodira sa uredjajima, jel moze da se nadje neki koji ima gsm(3G) integrisan, potreban mi je vrlo brzo!

Sto se tice ovog 10" tableta i njegove video reprodukcije nasao sam spisak android chipsetova, i medju ARM11 se nalaze 3 koja imaju integrisani video decoding unit:

Telechips TCC8902 < ovaj je stavljen u Haipad M701
Infotmic IMAPX210 (Also known as Zenithink ZT180)
Infotmic IMAPX220

http://www.androidtablets.net/forum...droid-tablets-market-classified-chipsets.html

Nazalost na sva tri pise da podrzavaju samo android 2.1 max, ali davno je napisan text pa je mozda zastareo info.

Znam da predlazesh 7incher, ali meni je multimedija najbitnija [kao i citanje knjiga, web browsing i citanje stripova].

Iz istih razloga bi uzeo eventualno ovako nesto.
O android platformi ama bas nic ne znam pa slede onako bas, bas, laicka pitanja.
Ima li ista drugo sem Droid Comic Viewer-a za citanje sripova?
Ima li nekih divx playera koji podrzavaju titlove?
Vrte li se uopste divx-i na tome?

@Igoritza
Koliko drzi baterija na toj 10ki pri eventualnoj video reprodukciji?

Hvala

ja mislim da ovaj ima ugrađene sve kodeke i da možeš mkv filmove da gledaš bez problema a ne samo divx-e.

Ovaj youtube video jasno pokazuje da Flytouch2 moze da bez problema pusti AVI divixove, MOV [hd trejler], MKV h264 snimke [jedan drugi snimak je pustio Stargate HD rip, znaci standardnih 4-5mbita stream].

[youtube]8lPcXBXvp5I[/youtube]

Igoritze ako te ne mrzi ajd isprobaj ovaj overkill, 200MB sample file od Avatara sa 17-18mbita video streamom :D Ako ovo pusti bez problema onda stvarno... nemam reci :D
http://www.fileserve.com/file/FF7mqTs

ali sudeci po netbook-ovima i duzini baterije - ne bih nikad uzeo tablet sa x86ticom.
Ja eventualno bih ako bi AMD izbacio jos neki optimizovaniji Fusion core, trenutno im majmanji trosi 8-9W a daje extra performanse.

Poslednja izmena:
InfoTM X220 = Flytouch II = WOWpad = SuperPAD
10 inch Tablet PC Infotm X220

CPU Infotm X220 1GMHz ARM11

OS Android2.1
Memory 256MB DDR
Hard Disk 2GB
LCD 10.2" TFT ( 1024*600)
Camera 1.3MP
Built-in GPS Navigation
WIFI WIRELESS NET:802.11 b/g
3G NET:EVDO E1916
Gravity sensor 3 Direction
Audio Speaker*2 + headphone + stereo Mic

Jos uvek nisu uspeli da naprave rom sa froyom za njega ... tako da...

Elem, ovaj Apad http://blog.wholesaleonepiece.com/new-10-2-android-2-2-apad-cortex-a8-tablet-pc-with-webcam/ izgleda kao najbolja kupovina i veoma zanimljiv uredjaj :p

Ovo sam rekao rodjaku da mi donese iz Francuske, msm da je ipak dosta dobar, nema kameru doduse ali mi i ne treba, ima GPS, podrsku za TV, radi kao FM transmiter, ostalo pogledajte i sami, meni je super... Zove se Archos 5 Internet media tablet, googluj te pa vidite, postoji cak i model sa 500GB,oovaj moj ce biti sa 32GB i kostace me otprilike 200 evropljana, sto za uredjaj koji sluzi kao gps, transmiter, video player, cak moze da snima TV program, slozicete se nije zaista puno..:party:

POgledajte review:
http://www.youtube.com/watch?v=PjclVAHYctY&feature=related

1.6 Donut je na tom archosu

ništa ispod 7o i 101 što se archosa tiče. Mogao si da mu poručiš 7o za 30€ više, dobio bi 1GHz procesor, 7 inča ekran, Froyo. tj za 30€ više dobio bi nemerljivo bolji uređaj

[YOUTUBE]m2xlo7nbjyo&hd=1[/YOUTUBE]

švabenzi ga je dobro snimio, uređaj je odličan
cant wait to play with it

evo podatak sa zvaničnog sajta o video plejeru: 1920x1088 30fps 30Mbps

http://cect-shop.com/APad-GF10-Flytouch2-GPS--10-Inch--Android-21--1GHz-CPU_p651_x2.htm
ima ovde test sa istim likom ali na engleskom

zanima me samo jedno, odkud je taj na 800MHz kad ja koji god sam link na netu našao svi su na 1GHz.
nisam ni na forumima video da nekome radi na 800MHz

Poslednja izmena:
I isto sam isto nasao info svuda da je 1ghz. Proizvodjac cak kaze da je u pitanju MAPX210 1GHz
prevedena stranica od proizvodjaca

Inace zomg 30mbita moze da iscupa, pa najvishe sto sam ja video od bluray ripova do sada je 28megabita u sceni kada choper po prvi put slece u dzunglu u Avataru.

Moze li se ovako nesto naci :
hype-bag.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Momci (i devojke ako ih ima)
Ovo nije tema za dogovoro nabavci i preprodaji istih.
Pobrisano je nesto postova (bez penala) a svaki sledeci koji nije u skladu sa ovime ce biti takodje obrisan, ali uz penale.

Hvala na vremenu/razumevanju. Do sledeceg puta.

Uskoro izlazi 10" iRobot tablet. Imace 256MB RAMa, 2GB storage-a, USB, HDMI i Telechips TCC8902 CPU [isti kao i u Haipad 701, znaci odlicnan za multimediju]. Cena nepoznata [al sigurno niska].

blue-irobot-2.jpg

Eno u Metrou Toshiba Folio sa tegrom i 10" ekranom za 43000.

^ nije losa cena... video sam da se po evropi prodaje za 399 evra...

ali sam isto tako cuo da su je ljudi masovno vracali zbog 100 i 1 problema :/

Samo da javim da mi je Igoritza spomenuo da je isprobao sample file od Avatar 1080p rip-a [~18mbit video stream], i da ga je Wowpad pustio bez problema! :D Mashala!

ja da javim da nista od sedmica. sacu da idem da editujem oglas.

strashne stvari rade ovi kinezi, evo ceo dan sam u poslu, sedmice navodno - imaju andoid 2.2 ali ZAMASKIRANO tako da samo izgleda da jeste.

quadrant chak javlja da je 2.2 a posto sam pokusavao da pronadjem neke specifikacije ekrana, instalirao sam ASI (android system info) i javio mi je da je zapravo OS - 1.6 (donut)

ne zelim da to nikom prodajem, pa sve i da spustim cenu, sad idem da vratim par komada koej sam uzeo.

strashne stvari, eeeeej :)

ja da javim da nista od sedmica. sacu da idem da editujem oglas.

strashne stvari rade ovi kinezi, evo ceo dan sam u poslu, sedmice navodno - imaju andoid 2.2 ali ZAMASKIRANO tako da samo izgleda da jeste.

quadrant chak javlja da je 2.2 a posto sam pokusavao da pronadjem neke specifikacije ekrana, instalirao sam ASI (android system info) i javio mi je da je zapravo OS - 1.6 (donut)

ne zelim da to nikom prodajem, pa sve i da spustim cenu, sad idem da vratim par komada koej sam uzeo.

strashne stvari, eeeeej :)

Mozda i jeste 2.2.

Napisacu ti samo jedno ime HUAWEI jako ozbiljna firma, imam t mobile pulse (U8220) i uredjaj je fantastican od kvaliteta do implementacije nemam nijednu jedinu zamerku ako su im tableti u nivou telefona nista drugo nemoj da gledas

Mozda i jeste 2.2.

ma cela sprava je nashminkana! stavljeno je youtube videos applikacija, a ne moze da potera klip (pustio sam klip sa youku - kineske jutub alternative po istom flash principu) i naravno - ne radi. posle sam malo pogledao, sa josh nekim softverom, jeste li ili nije, i u pitanju je zapravo stari uredjaj, koji je neki vraceni lager, pa su oni ljudi samo nashminkali i vozi.

a pritom, sa tim specifikacijama ne postoji nijedan napomenut generichki tablet, na xda, tako da ako ga oni ljudi nisu videli, onda to ne postoji, odnosno - definitivno je prevara.

ispade da ovaj sto sam uvatio, 10ka - gome flyfish, zaista jedini valja.

Prevare kojima se bave su glavni razlog zašto nisam naručio preko neta (kovaču i ostalima svaka čast na hrabrosti). Ti si bar na licu mesta pa možeš videti o čemu se radi i od koga kupuješ.

Nazad
Vrh Dno