Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Poredjenje svih chipsetova za Android Tablete:

Overview of Android Tablets on the Market, Classified by Chipsets

I'll be updating this as more tablets are released, and will finish this post when I have time. If I make any mistakes in this table, let me know here.

Last Updated Dec 16, 2010

Another good list is here: List of Android devices - Wikipedia, the free encyclopedia

Legend
+VPU[/U ]indicates that there is hardware multimedia (video, typically) decoding capability built into the chipset, which allows for the device play otherwise impossible formats by offloading processing to the VPU (video processing unit(.

+GPU indicates 3D graphics capability

List of Devices Categorized by Chipset (Sorted by Performance, from Least to Most)
PXA Xscale
Marvell PXA303
Android 1.5
Camangi Webstation

MIPS 32
Ingenic JZ4760 (XBurst)
Android 2.0
600 MHz
+VPU (video processing unit)
+HDMI
720P

ARM9 (ARMv5)
VIA WM8505
Android 1.6
350MHz
Eken M001/M002/M003, Gome Flytouch/Epad (Pictures)

Rockchip RK2808/RK2808a
Android 1.5
+VPU up to 720p
600 MHz
Archos 7/8 Home Tablet, Ramos W7, Apad iRobot, M1 Smartpad

Rockchip RK2818
Android 2.1
+VPU up to 720p
~620 MHz
GPU Mali55?

Marvell PXA166
Android 1.6, 2.2
800MHz

Marvell PXA168
Android 2.2
720p?
1GHz

ARM11 (ARMv6)
Samsung S3C6410
Android 1.6 / 2.0?
533-800 MHz
MP4 video playback
Pandigital Novel, Barnes and Noble Nook

Telechips TCC8902
Android 1.6/2.1
+VPU up to 1080p high profile
+GPU Mali200
600MHz-720MHz
Augen Gentouch, Coby Kyros, HSG X5A, Haipad M701, Dawa D7, SmartQ v5/v7 (Pictures)

Infotmic IMAPX210 (Also known as Zenithink ZT180)
+VPU up to 1080p
+GPU Vivante GC600
1GHz
WinCE / Android 2.1
Zenithink ZT180, Flatpad, Wiipad 10", Orphan M16, Flytouch II

Infotmic IMAPX220
+VPU up to 1080p
+GPU Vivante GC600
+GPS support
1GHz
Android 2.1

Cortex A8 (ARMV7)
Samsung S5PC100
600MHz-833MHz
ODroid, iPhone 3GS

Freescale iMX515
600MHz-800MHz
720p multiformat (SDK may not provide full functionality as of latest revision)

TI OMAP 3530
600MHz
+VPU integrated up to 720p
+GPU OMAP dedicated
Android 2.1/2.2
WitsTech A81-E

TI OMAP 3440
600MHz
+GPU OMAP dedicated
Android 1.6/2.2
Archos 5 Internet Tablet

TI OMAP 3640
1000MHz
+GPU OMAP dedicated
Android 2.2
Archos 70, 101, 32, 43, 28

TI OMAP 3621
800MHz
+GPU OMAP dedicated
Android 2.1
Nook Color

Qualcomm Snapdragon QSD8250
Android 2.1/2.2
+VPU 720p
+GPU Adreno
768MHz - 1GHz
Huawei S7

Samsung S5PC110
Android 2.1
+VPU 1080p
+GPU SGX540
1GHz
ODROID S/T

Cortex A9 (ARMV7)
Nvidia Tegra 2 (2XX)
Android 2.2
+VPU 1080p baseline profile
+GPU
1GHz Dual Core
Notion Ink Adam, Malata Zpad, Toshiba SmartPad

Boldovani su svi modeli sa Froyo verzijom...

Ja danas vido neki e-reader u blicu sa preklopom,znaci skoro kao prava knjiga:) neki kinezchic ga drzi :D ne mogu da nadjem koji je to model nigde...al izgleda vrh

Fino izgleda WitsTech A81-E, pogotovo sto ima [za sada nestabilni] Froyo.

Naidjoh na po meni najbolji opis Flytouch 2 tableta [WOWpad, SuperPAD, APad GF10,...]
[youtube]zE2J9leO3EE[/youtube]

Poslednja izmena:
koja je fora sa tom radnom memorijom u tim kinezima, jel može to da se nadogradi naknadno. bilo bi fora da je u SODIMM varijanti unutra i da može lako da se zameni sa npr 1GB pošto vidim da uglavnom piše da je DDR2

Poslednja izmena:
U prodaji se najzad pojavio Herotab M10, aka najbolja kopija iPad-a do sada. 9.7" capacitive ekran, 2.2 OS, za ostatak hardware infoa moracemo sacekati full review od Shanzai-a. Evo preview-a, looks very hot.

[youtube]Kb83_6JCC8g[/youtube]

Infotmic update!

prepiska sa xda:

Originally Posted by Drazix

I asked the guy who ported Froyo to the ZT-180, how to do the same for the Flytouch2, part of his response:

"Though 2.2 can share the kernel with 2.1, but because 2.2 and 2.1 cpio is different. i don't know Flytouch2 whether use the cpio mode. In zt-180,only change cpio to android 2.2, and porting android system to the same kernel ,it will works. use adb-> adb shell ->ls / -> see whether init.rc is here."

So maybe someone can check if the init.rc file is available?

-----------------------------------------------------------------------

It is. My next step (now that I've gotten qt3 compiled and working on this tablet) is to start tinkering with init.rc...

I am most interested in replacing the kernel so that it will be easier to run native linux apps on this tablet for a low-cost device to run my employer's legacy apps. This is not what most (maybe any) other people are interested in, but replacing the kernel would benefit us all a little

Imam jedno pitanje. Mislim da mogu i ovde da ne otvaram novu temu.
Vidim da svi pricaju o izlasku Androida 3.0 i da je prisutna prica kako treba cekati nove uredjaje. Mada, ako je tacno da izlazi u aprilu ne verujem da ce uredjaji biti sire dostupni pre leta (tj. da Android radi bez greske na njima).
Naime, pitanje glasi: "Sta se sustinski moze ocekivati od nove verzije Androida tj. cemu jaci hardver u novim tabletima?"
Ovo pitam zato sto vidim da ovi uredjaji vec sada ispunjavaju svoju osnovnu namenu (internet, knjige, muzika, hd filmovi, sitni programi pa cak i neke igre) pa mi nije jasno sta to osim igara moze da bude bolje.

Odlično pitanje. Koliko sam ja shvatio razlika je u tome što bi 3.0 trebao da bude prilagođen baš tablet uređajima, dok su 2.x verzije više prilagođene telefonima. Verovatno je u pitanju rezolucija i još neke sitnice.
Ja još uvek nisam koristio ni jedan tablet, tako da ne mogu da kažem da li je rezolucija problem i u kojoj meri, ali sa kupovinom ću ipak sačekati proleće. Svi kažu da će im tada cene drastično pasti, što je za mene sasvim dovoljan razlog. :) Naravno, ako me deka mraz iznenadi pa mi donese jedan za novaka, neću se buniti... :D

sa 3.0 dolazi zvanična podrška za 1024x600 rezoluciju, sam interfejs će verovatno biti drugačiji nego na telefonskoj verziji. eno i sama motorola kaže za galaxy tab da je dobar ali da ima phone os.

Kakve veze ima šta Motorola kaže za Galaxy Tab? :d
Ali konstatacija jeste na mestu :)

Bez tog dvb-t tuner-a, pocrkasmo u zemlji Srbiji.

pravo da ti kažem ne znam, ja imam 2.1 na 1024x600 i sve mi radi odlično. nisam još naišao na aplikaciju koja je bila zumirana ili šta se već desi ako ne podržava tu rezoluciju.

pa da pratis vesti o nadolazecem motorolinom honeycomb tabletu video bi da ima veze sta oni kazu o galaxy-jevom os-u

sa 3.0 dolazi zvanična podrška za 1024x600 rezoluciju, sam interfejs će verovatno biti drugačiji nego na telefonskoj verziji. eno i sama motorola kaže za galaxy tab da je dobar ali da ima phone os.

Ovo sama me je zbunilo. Zvučalo je kao da je Motorola alfa i omega MID-ova i da je njihova ovcena ta koja donosi prevagu koji uređaj će biti prhvaćen na tržištu.

ne nego su napravili arogantnu reklamu kako sve dosad na tržištu od tableta ništa ne valja i da će njihov biti mama naspram svih koji postoje.
a i zasad su jedini koji su javno pokazali prototip uređaja na 3.0 ali ništa više od lock screen-a

Pošto je ona tema u korisničkim opisima zatvorena moram ođe
Naskidao sam par launchera za Gome tablet i takođe i neku aplikaciju za menjanje tih lauchera, trenutno mi je ADW launcher sa nekim žešće lepim skinom, e sad ta aplikacija ima i opciju da ja uninstaliram ove druge launchere ako mi se ne dopadaju a iskreno rečeno WOW launcher mi je grozan, ali on kao da je sastavni deo čitavog OS-a pa me zanima šta bi se desilo kad bih ga obrisao. Aplikacija takođe ima i opciju da "ubijem" ove ostale launchere, pa tako i taj WOW i kad to uradim oslobodi se dosta memorije i uređaj bukvalno uđe u warp naspram stock varijante. One bezvezne 3D animacije me nerviraju.

Takođe me zanima kako napreduje ono portovanje froya za ovaj gome/wow i kako bi se to uopšte i snimilo na uređaj ako nema varijantu da ga povežeš sa PC-jem. Pa ako neko zna ...

evo ja eksperimentisem, a sve cekam da mi se Kutija javi, covek je nestao sa mojim tabletom u zemlju! :d

za flash - MORA sa USB-a USB-a kablom. mushki mushki standard USB prevedeno. imam dva koja su bila mrtva, jedan je:

zaglavljivao na WOW green screen

drugi je po paljenju savao RGB kao semafor, i ni da mrdne.

oba sam fleshovao sa oficijelnim ROM-om, 1170 build, uz pomoc burntool programa, e sad - kablic je zezanje svetko. morao sam da raskupusam dva usb kabla da bi napravio mushki mushki, jer verovo il ne - ni HAMA ga ne proizvodi. nema da se kupi, ili sam trazio na pogreshnim mestima.

zanimljivo je sto neki tableti koje imam, imaju opciju upgrade-a kroz sistem, sa 1001, na 1170 - ali zakuca po restartu, te ne vredi, mora i oni sa USB kablom.

sto se tice froyo-a, na XDA rade na tome, jer je izasao tablet sa istim hardverom (infotmic chip) samo 2.2 pa je ceo posao, da se prekopira kernel. po svim izgledima - to ce em omoguciti pravljenje custom rom-ova, em ce omoguciti upgrade na 2.2 ako sam ja lepo razumeo onu temu.

e sad - za gashenje wowhome-a cekaj kutiju. on je chnjakstru za to.

Ja sam menjao luchere sa home swicherom tako nesto se zove
ali koji god upalim kad kliknem HOME taster baca me na orignalni WOW luchenr isto i kad resetujem urejeaj (ugasim / upalim )

Btw ono sto sam isprobbao za sad

GPS radi perfekno sa antenom ( probao sa droyd mapsom)
1080p radi takodje sa sve prevodima (hdmi output jos nisam isprobao )
Sve programe i igre koje sam probao rade odlicno
Touchscreen je sasvim ok - reaguje bas lepo nema potrebe uopste za olovcicom
Wirless isto radi odlicno - ne pokazuje mi pun prijem gde laptop ima full prijem ali istu brzinu ostvari -testirao sam programima

MAne :
Slab gps prijem bez antene ( uhvati satelite i pozicionira ali to je mucenje i jedva)
konstani noise iz zvucnika - tako je na svakom ali jedva se cuje kad se priblizi glava tabletu ali cuje se (samo kutija to nije cuo ne znam kako :D )
vibracija je odjednom prestala da radi ioako je ukljucena u opcijama ... ovo ne znam dal je hardwere ili sowfteere ( zbog inslirane neke aplikacije ) :( - al dobro prezivecu valjda bez nje ako ne uspem da sredim a ne pada mi na pamet kako

Poslednja izmena:
I meni je vibracija juce prestala da radi, dal zbog nekog softvera ili neceg drugog ne znam, ali posle dva-tri restarta proradila je sama od sebe ponovo. :D

Inace Market je prestao sada da radi, kad ga pokrenem izbaci mi neku gresku tipa "application unexeptedly closed" ili tako nesto, kako to resiti?

Poslednja izmena:
few tips:

- za marketplace error idi u settinhs > aplications > marketplace > reset to default [or something like that].

-Wowhome launcher se navodno moze disabelovati tako sto se tablet rootuje za z4root i onda sa rootexplorerom preimenuje aplikacija wowhome.apk u wowhome.txt [naravno prvo podesiti sta da bude default sa home switcherom]. Nisam ovo isprobao, drzim trenutno Launcher Pro i suzdrzavam se da ne pritisnem home dugme. :D

- ako pogledate potrosnju baterije sa nekim programima [android sistem info for instance] primeticete da "cell standby" trosi najvishe. Ovaj proces moze da se ugasi isto rootovanjem i preimenovanjem fajla phone.apk u phone.txt. Nisam probao josh.

Inace ja sam veoma zadovoljan sa mojim Wowpadom, sve zivo sto sam isprobao na njemu je proradilo [osim 3D igara, ali nisam ga uzeo zbog toga]. Browsing, bookreader, video multimedija... A jednog dana cu da predjem na ovo:
[youtube]0cF0bTlDAfc[/youtube]

few tips:

- za marketplace error idi u settinhs > aplications > marketplace > reset to default [or something like that].

Resio sam problem, samo sam isao na uninstall all updates, hvala :)
Jos jedno pitanje, zasto mi ne pusta video klipove sa youtube-a u okviru browsera, nego moze samo u fullscreen modu?

ja mislim, zato sto je youtube aplikacija dedicated, pravljena iskljucivo za tu potrebu, jer 2.1 nema browser podrshku za youtube.

elem, kad god idem kroz market, konstantno mi se nudi Chrome da instaliram, jel probao neko Chrome uopste na wowpad-u ?

Pošto je ona tema u korisničkim opisima zatvorena moram ođe
Naskidao sam par launchera za Gome tablet i takođe i neku aplikaciju za menjanje tih lauchera, trenutno mi je ADW launcher sa nekim žešće lepim skinom, e sad ta aplikacija ima i opciju da ja uninstaliram ove druge launchere ako mi se ne dopadaju a iskreno rečeno WOW launcher mi je grozan, ali on kao da je sastavni deo čitavog OS-a pa me zanima šta bi se desilo kad bih ga obrisao. Aplikacija takođe ima i opciju da "ubijem" ove ostale launchere, pa tako i taj WOW i kad to uradim oslobodi se dosta memorije i uređaj bukvalno uđe u warp naspram stock varijante. One bezvezne 3D animacije me nerviraju.

Takođe me zanima kako napreduje ono portovanje froya za ovaj gome/wow i kako bi se to uopšte i snimilo na uređaj ako nema varijantu da ga povežeš sa PC-jem. Pa ako neko zna ...
Za nas sa jeftinijim kartama, kako se se menja default launcher?

PA objasnio je DieH@rd

The Philosopher: Ja ga od tad resetovao barem 50 puta :) ali i dalje isto , nadam se da ce ko tebi odjednom da proradi .

home swicher
ali to je samo da isprobas luchere

Nazad
Vrh Dno