Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

dakle, sad sam pokapirao da od ovih kineza, 7mice izgledaju jako jako kvalitetnije, i bolje, od 10ki. valjda zbog rezolucije, jer izgledaju uzasano oni sa vecom od androidove, a izgledaju brljavo oni sa velikim pikselom.

ja il sam tupav, ili je softver ojadjen, ne mogu da vidim koji je CPU unutra, dok je na archos-u to ko od shale. preko android app-a mogu da vidim brzinu procesora, pa da zakljucujem na slepo o tome.

sad sam bio u nekom trznom centru koji je specificno za ruse orjentisan, i mogu da vam kazem da ni kinezi nisu glupi - cene su evropske. kao da si platio uvoz i postu i sve, i ugradio se, i ta je cena za ruse. a sobzirom kolki je ovaj peking, i da NIKO ne prica engleski, niti nemachki, teshko da cu da nadjem nabavljache. moram da cimam ovde dijasporu, a vala ima nas, i spremni da pomognu (dobih parfem od srbina, od 600 juana, jer sam mu simpatichan :d)

elem - ima i viewsonic, krece se kolko i archos 7.

cisto da imate info iz prve ruke - neke novije tablete, kinezi fleshuju sa poslednjim verzijama OS-a i aplikacija.

Kolko je Archos 7?

100 evra u maloprodaji kineskoj. sutra idem kod dobavljacha, da vidim koju ce cenu za 7micu da mi da ako uzmem kolicinu, plus shto nije maloprodaja.

a Achros 5" koji ima i GPS?

100 evra u maloprodaji kineskoj. sutra idem kod dobavljacha, da vidim koju ce cenu za 7micu da mi da ako uzmem kolicinu, plus shto nije maloprodaja.

E vidis to je vec lepo, i viewsonic isto.

Jedno pitanje, kako planiras da ih dones vamo, sigurno neces moci da prosvercujes.. :)

E vidis to je vec lepo, i viewsonic isto.

Jedno pitanje, kako planiras da ih dones vamo, sigurno neces moci da prosvercujes.. :)

ti ko da nisi iz srbije .. :)

ako bi ih uvozio legalno, morao bih da platim:

procene, prorachune, atest za svaku spravu pojedinachno, ichke aterine i sve ostalo - ovako cu da platim shpediteru, da uveze po nekoj rupi od zakona, na neku fantom firmu .. tako rade sami kinezi u srbiji, vec godinama .. :)

Ja sam danas bukvalno čitav dan na YT-u i gledam video review-ove za razno-razne archose i primetio sam jednu stvar.

Archos 7 i 7o se na nekim tržištima zovu samo Archos 7(stari i novi model).
E sad prvi Archos 7 je imao 600MHz, rezistivni ekran i Android 1.5 sa stock izgledom, bez Android Marketa sa nekim Archosovim AppLib-om koji je njihova varijanta marketa koji neće nikako da se učita kad se pokrene.
Drugi Archos 7 ili 7o ima Cortex A8 na 1GHz, 256 RAM-a, isto 8GB kao i prvi, capacitive ekran. Dolazi sa Eclairom i već je dobio Froyo update i nije stock izgled već customized. Takođe nema Market ali može da se ubaci .app fajl i naknadno instalira (video sam na par klipova radi bez problema).

E sad cene kod "nas" su 135€ za stari model (7) i oko 240€ za noviji (7o). Kad kažem kod nas mislim na Fudzillin Price Check za EU, i to je uglavnom u Švabiji situacija.
Ako pogledamo Bluberry NetCat i njegovu cenu čak i onaj stariji Archos 7 izgleda perfektno.

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p670963/pid/geizhals
http://www.comstern.de/product-3a15533707.htm?parnr=12833019

Poslednja izmena:
ovaj shto sam ja gledao, zove se 7 home tablet, i juri na 800, pa sad ne znam koji je od ta dva .. ? jel ima razlike u memoriji, da prepoznam ?

ti ko da nisi iz srbije .. :)

ako bi ih uvozio legalno, morao bih da platim:

procene, prorachune, atest za svaku spravu pojedinachno, ichke aterine i sve ostalo - ovako cu da platim shpediteru, da uveze po nekoj rupi od zakona, na neku fantom firmu .. tako rade sami kinezi u srbiji, vec godinama .. :)

Pa znam sta bi sve morao da platis zato i pitam, pa onda ako je takva situacija, 3-4 sigurnu cu da uzmem.

ovaj shto sam ja gledao, zove se 7 home tablet, i juri na 800, pa sad ne znam koji je od ta dva .. ? jel ima razlike u memoriji, da prepoznam ?

nema razlike u memoriji, to je najverovatnije ovaj sa 600MHz sa odrađenim overklokom, sad vidim na netu gomila tema o overklokovanju tog Archosa. Kažu, ko je odradio to, da mu smanjuje vek baterije značajno. E sad pitanje koji je Android, jer ako je 1.5 i dalje i još overklokovan onda to npr ne bi bio dobar izbor ako imaš taj ViewSonic-ov ViewPad 7 sa Froyom za iste pare. ViewSonic ima isto 600Mhz ali radi čak brže od Archosa 7o, brže učitava web, pinch to zoom deluje "tečnije" bolje je optimizovan jer firmware nije kao kod Archosa već je stock.

[YOUTUBE]EttbTGte9m4&hd=1[/YOUTUBE]

Sad ako je to ovaj ViewSonic a kreće sa oko 100€ onda nema dileme, mada lično ne znam da viewsonic i ima neki drugi 7" tablet sa androidom.
Pročačkaj malo taj viewsonic ako možeš pa vidi kakvo je stanje.

[YOUTUBE]th0In33bCjY&hd=1[/YOUTUBE]

Ovo je npr ViewSonic sa custom firmware-om, Acer ga je bukvalno unakazio i usporio do daske. Po dizajnu uređaja sasvim je jasno da je viewpad 7 u pitanju.
Čisto za poređenje :D

.

Jel hoce neko da prodaje neki od uredjaju, kupio bih, ali iskljucivo sa podrskom za sim??
I ako neko moze da mi preporuci gde mogu da nadjem. Hvala!

po meni ne treba dalje raspravljati,ovaj ARCHOS 70 je pravi izbor!
:banana:

po meni ne treba dalje raspravljati,ovaj ARCHOS 70 je pravi izbor!
:banana:

ma to da, ali mi(malo više ja nego ostali :D) raspravljamo o onom koji hoćemo da nam igoritza donese iz čajne
On je zasad našao Archos 7 koji je dosta lošiji zbog rezistivnog ekrana.
7o je vrhunski uređaj, više je prilagođen multimediji zbog odličnog procesora i Androida 2.2 naspram 1.5 koji je na 7-ici. Ruku na srce i Archos 7 je puno bolji izbor nego onaj Bluberry koji imamo u našim radnjama, ali ako za iste novce ima i ViewSonicov sa froyom onda on logično zauzima prvo mesto.

Ja ću najverovatnije uzeti 2 komada od Igoritze, nakon nekih današnjih konsultacija sa ukućanima, a hoće i komšija jedan, počela je tabletomanija u mom komšiluku :D

Poslednja izmena:
sacekacemo da sve pregledam. pre svega -

1. ne zelim nikom da dam krsh. ocu da se uverim u sposobnost sprave, pre nego shto je kupim.

2. planiram da za najkonkretniji model uzmem 10+ tableta, za nedaj boze garanciju, koje cu, ako se prodje ok, dati kao polovne bez garancije

3. ocu da vidim da li taj uredjaj moze da pruzi korisniku ono shto ocekuje od njega, znate - sa kineskim spravama je u vecini sluchajeva "mnogo price, malo akcije".

sacekacemo da sve pregledam. pre svega -

1. ne zelim nikom da dam krsh. ocu da se uverim u sposobnost sprave, pre nego shto je kupim.

2. planiram da za najkonkretniji model uzmem 10+ tableta, za nedaj boze garanciju, koje cu, ako se prodje ok, dati kao polovne bez garancije

3. ocu da vidim da li taj uredjaj moze da pruzi korisniku ono shto ocekuje od njega, znate - sa kineskim spravama je u vecini sluchajeva "mnogo price, malo akcije".

I ja bih se prikljucio shopingovanju!
po meni je Archos 70 dovoljan,tako da bi sto se mene tice to bio kriterijum.
Molim jedan za mene ako cena ne prelazi 150 jura-ako je to moguce?:eyebrows:

Takodje sam ZA, naravno po predlogu "kolege" iznad ;)

Pozdrav ljudii... Sta misliote o Huawei S7?? Hteo bih da ga uzmem, iz razloga sto mi taj brend malo i pouzdaniji od svih ostalih (mislim na kineze), ali kosta skoro 400e, a za 500 imam ipad, s tim sto ipad nema funkciju zvanja... :/ Nzm, nisam pametan.. Evo pogledajte Huawei-ja : http://www.youtube.com/watch?v=89WAH5j9woI deluje fino..

koliko vidim, on je 300$ sto mu kod nas sa svim porezima izadje oko 300€. gde si video da je 400€?

Na ebuy-u sam gledao i na onom sajtu koji je neko od vas postavio ``ALibaba``.. :D

Ljudi, upravo u rukama drzim jako jako fin uredjaj - sedam incha. 512 rama! Freescale iMX515, cortex A8 na 800, android 2.2, nema GPS jer uglavnom kineske sedmice nemaju GPS, i po vashem vremenu sutra, cu da okachim review-e za njega i za jednu desetku, GPU i sve komplet. :)

Najs, 512MB je preduslov za Gingerbread ako se ne varam? Jel capacitive?

Poslednja izmena:
ekran je rezistivni, to znam. sutra javljam GPU, shto se same operacije tiche, ova sedmica je brza dosta od svih ostali chajna pedova. sutra i slike.

rezolucija ekrana?

Sedmica = 7"
Desetka = 10"

Ne misli Igor na Windows 7 ako je nekome to palo na pamet.

Vrh Dno