Kada si već otvarao, da li su na to "dugme" prikacene neke žice?
@mrle ne kažem da je tvoj pristup loš, ali ima nas koji volimo da provodimo vreme u kuhinji i volimo da sve to lepo izgleda![]()
Meni svaki Metalac sud koji "lepi" magnet radi na indukcionoj ploči.Na ovaj ekspres lonac od Metalca se lepi magnet ali nema tog znaka.
A zasto bi na indukcionoj ploci premestao lonac sa upravo spremljenom hranom?Hvala ti na razjasnjenju. Pretpostavio sam da novije posudje ima taj znak.
Imam naviku (a i mama) da kada nesto kuvamo i zavrsi se kuvanje stavimo na ringlu koja se nije koristila. Interesuje me da li na indukcijskim plocama moze da se na primer nekako stavi posudje na drugi deo ploce a da se ne aktivira. To jest da vec skuvana hrana ne pocne ponovo da se kuva ili pece?
...Čak štaviše, indukcione ploče prestaju sa radom kada se sud ukloni, a ako je uklonjen duže od par minuta, gase se u potpunosti.
Da tako je. Indukcija čak i ne može da radi bez suda na njoj. Toplota se razvija u posudi na ploči, ne u samoj ploči.Znaci iskljuci se sama posle par minuta cak i ako je ja nisam iskljucio kada sam pomerio sud?
Pa nema se sta novo reći, osim da na najmanjoj zoni rade I najmanji sudovi, pa i ovi od 8cm. Problem buke ne postoji, tj. postoji samo kada koristiš boost opciju, tj. max snagu indukcije, a nju realno koristiš najduže minut do dva. I nije ništa bucnije od kuhinjskog aspiratora na minimumu.Iščitao sam temu i još uvek nisam toliko uveren u prednosti induckione ploče u odnosu na standardnu pa bih možda hteo ovde da vidim da li ima smisla uzimati samo indukcionu ploču ili uzeti indukcionu ploču sa kombinacijom dva staklo keramička rešoa. Video sam da ima jedan model Gorenja ICT641BCSC koji je oko 45k, pa je prvo pitanje da li je ta ploča kvalitetna i ima li je smisla uzimati? Ima jeftinijih indukcionih do nekih 35k (Gorenje, Beko, Candy) pa me isto zanima da li neko zna ili je imao priliku da uporedi te jeftinije u poređenju sa onim skupljim tipa Bosch, koje su preko 70-80k?
Glavni razlog zašto se dvoumim da li da uzmem indukcionu ploču su gomila sitnih mana u poređenju sa jednom ili dve glavne prednosti. Glavna prednost, onako kako ja rezonujem, je u samom čišćenju, i tu nema nikakve diskusije. Nema vrele ringle, zagorelih mrlja, i to zaista olakšava svakodnevni život i čišćenje kuhinje. Sama brzina zagrevanja posuda mi i nije neka kolosalna prednost koja bi mi bila tas na vagi da se odlučim za indukcionu ploču. Moguće je da grešim i da kada bih koristio par dana ploču bih promenio mišljenje ali za sad ovako razmišljam. Kafu ne pijem, špagete retko jedem, pa ne vidim neku značajnu prednost u tom brzom zagrevanju. Da li ću sačekati još koji minut ili dva ne predstavlja neki faktor, a ako se tako brzo zagrevaju sudovi onda postoji mnogo veća verovatnoća da nešto zagori. Sa druge strane ima tih nekih sitnih nedostataka, kao što je neravnomeran rad na niskim temperaturama (a ne postoji mogućnost da se isproba neka od ploča pre kupovine ili da neko pouzdano zna koja nema te intervale toliko učestale) kod jeftinijih i skupljih, problem posuđa je tu i ne samo da bacim par starih šerpi nego da većinu malih sudova ne "prepoznaje" da čak i one na koje se lepe magent nisu garancaija da će raditi, zatim tu je i problem buke, što je koliko sam razumeo, mnogo izraženiji kod sudova sa tankim dnom, onda nema mogućnosti da sva 4 mesta rade punim kapcitetom (mada realno ko i koristi sve 4 rerne u isto vreme), rizik za mobilni telefon, a danas je mobilni i jutjub sa receptima mnogo češći gost kuhinje nego ranije...
Može li neka informacija u vezi ovog, nisam čuo za to?rizik za mobilni telefon, a danas je mobilni i jutjub sa receptima mnogo češći gost kuhinje nego ranije...
Svi oko mene su odusevljeni indukcijom.@Mandrak011 s obzirom da si pročitao temu, da li je iko napisao "pogrešio sam što sam prešao na indukciju"? Ja se ne sećam. Ne bih se vraćao nazad.
Od mana, dodao bih što ne radi svo posudje.
Ni ja se ne sećam. Verovatno ću i ja uzeti s obzirom da i nisu više tolike razlike u ceni u odnosu na regularne ploče.@Mandrak011 s obzirom da si pročitao temu, da li je iko napisao "pogrešio sam što sam prešao na indukciju"? Ja se ne sećam. Ne bih se vraćao nazad.
Neko je pomenuo u temi s obzirom da indukciooa ploča radi na principu zagrevanja strujom.Može li neka informacija u vezi ovog, nisam čuo za to?
Ja nisam nikada stavio telefon na uključenu ringlu indukcione ploče. Ima šanse da bi se oštetio.rizik za mobilni telefon, a danas je mobilni i jutjub sa receptima mnogo češći gost kuhinje nego ranije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari