Šta je novo?

Indukcione ploče za kuvanje

Od te 3, AEG i EL, po meni, imaju prednost zbog posebnih kontrola za svaku ringlu. Na Bosch moraš prvo da izabereš koju ringlu hoćeš da kontrolišeš, što u praksi sigurno dovodi do grešaka.
Inače, a to važi za sve 3, nisam ljubitelj ovih skala za podešavanje snage - često se desi da mi treba po 2-3 pokušaja da ubodem pravi nivo. Više volim "klasične" + i - komande.
Što se kvaliteta tiče, nema tu neke značajne razlike.
Pozdrav

To biranje ringli pre podešavanja snage baš ume da dovede do grešaka kada ima više sudova na ploči. Ja bar jako često promašim. Drugi deo, oko izbora snage, meni se lično više sviđa to sa brojevima i direktnim odabirom.
Inače, ja mojom Bosch (serija 6) i nisam preterano oduševljen. Pisao sam malo o tome na početku teme; jesu OK, ali sam očekivao više. Najveći problem je kada na istoj fazi (odnosno na jednoj strani ploče) se koriste obe ringle. Ume onda da pravi veće pauze na jačem podešavanju snage.
Nisam siguran da bih opet kupio Bosch bez neke prethodne provere šta drugi nude.

To biranje ringli pre podešavanja snage baš ume da dovede do grešaka kada ima više sudova na ploči. Ja bar jako često promašim. Drugi deo, oko izbora snage, meni se lično više sviđa to sa brojevima i direktnim odabirom.
Inače, ja mojom Bosch (serija 6) i nisam preterano oduševljen. Pisao sam malo o tome na početku teme; jesu OK, ali sam očekivao više. Najveći problem je kada na istoj fazi (odnosno na jednoj strani ploče) se koriste obe ringle. Ume onda da pravi veće pauze na jačem podešavanju snage.
Nisam siguran da bih opet kupio Bosch bez neke prethodne provere šta drugi nude.
Mozes da podesavas raspored snage izmedju grejnih ploca u podesavanjima same ploce. Procitaj uputstvo.
A +/- je po meni najveca glupost sto se tice odabira snage, sporo se podesava. Bar na boschu, serija 6, ubodes direktno broj koji zelis ili izmedju brojeva za 0.5, dok kod tih AEG/Elux ploca je odabir toliko sitan i nema sanse da pogodis pravu snagu koju si trazio.

Evo snimak moje ploce. Brojevi su krupni i lepo mozes da odaberes snagu..

Prilozi

• EDB71FFC-3AF8-4F13-9A64-4945DA3EE574.jpeg
    EDB71FFC-3AF8-4F13-9A64-4945DA3EE574.jpeg
    34.2 KB · Pregleda: 103
  • 86EEB55F-8631-4C1C-BDA8-DB9561FE640D.jpeg
    86EEB55F-8631-4C1C-BDA8-DB9561FE640D.jpeg
    19.5 KB · Pregleda: 101
Sve je stvar navike. Prešao da +- na direktan odabir baš iz tog razloga, ali u praksi i nije toliko bitno. Jedini se brže gasi ringla kada ih radi više jer umesto +- biram 0.

Preporucujem bosch sa 2 ringle indukciona. Jako tiha i super radi.
Jedino moram da naucim sta koji broj u podesavanju znaci

Hvala svima :)
A to da li je krug ili kao plus preko ploce? Jel to bitno uopste ili ne?
Nalazio sam i na Haier ploce slicnog cenovnog ranga, mada ne znam da li je to bitno isto posle upariti sa haier rernom ili je svejedno?

I da, ako imate neku vasu sugestiju za neku koja se bas pokazala super (do 60 000) pisite :)

Krug ili krst, svejedno - to ti je samo oznaka gde otprilike treba da smestiš šerpu. Mnogo je važnije nešto drugo, što obično ne piše na sajtu, već je zavučeno u korisničko uputstvo: minimalni prečnik posude koja može da se koristi. Ako je posuda manjeg prečnika, ringla neće raditi. Jeftino kupiš indukcionu ploču, a onda shvatiš da za kuvanje jedne kafe moraš da koristiš džezvu od litar ;) , jer sa manjom ne radi...
Uparivanje ploče i rerne je stvar prošlosti. To se zovu "zavisni" uredjaji, ne znam da li se i dalje prave i prodaju. Kod njih su sve komande na rerni i ide poseban kabl od rerne do ploče, slično kao kod običnog šporeta. Kupi svaki uredjaj zasebno u skladu sa potrebama i mogućnostima.
Pozdrav

Hvala svima :)
A to da li je krug ili kao plus preko ploce? Jel to bitno uopste ili ne?
Nalazio sam i na Haier ploce slicnog cenovnog ranga, mada ne znam da li je to bitno isto posle upariti sa haier rernom ili je svejedno?

I da, ako imate neku vasu sugestiju za neku koja se bas pokazala super (do 60 000) pisite :)
Možeš da uparuješ samo one uređaje koji imaju opciju uparivanja.
Krug ili krst, svejedno - to ti je samo oznaka gde otprilike treba da smestiš šerpu. Mnogo je važnije nešto drugo, što obično ne piše na sajtu, već je zavučeno u korisničko uputstvo: minimalni prečnik posude koja može da se koristi. Ako je posuda manjeg prečnika, ringla neće raditi. Jeftino kupiš indukcionu ploču, a onda shvatiš da za kuvanje jedne kafe moraš da koristiš džezvu od litar ;) , jer sa manjom ne radi...
Uparivanje ploče i rerne je stvar prošlosti. To se zovu "zavisni" uredjaji, ne znam da li se i dalje prave i prodaju. Kod njih su sve komande na rerni i ide poseban kabl od rerne do ploče, slično kao kod običnog šporeta. Kupi svaki uredjaj zasebno u skladu sa potrebama i mogućnostima.
Pozdrav
Obično ploča i aspirator

Ovako nešto bih tražio da sada uzimam ploču. Četiri skale za četiri ringle...

Prilozi

• Screenshot 2025-04-12 211329.png
    Screenshot 2025-04-12 211329.png
    53.2 KB · Pregleda: 76
Pod uslovom da su jasno vidljivi i dovoljno veliki

Kod mene klasicno na Electrolux 4 zone, odaberes koju hoćeš onda +- podesavas, dosta ljudi ne zna sa 0 možeš u "rikverc" na 9 pa se brzo dođe na željeni broj.

Jedna stvar ljudi, kako da znam da li neka ugradna ploca moze da se upari sa aspiratorom? I da li je to neko moranje danas ili je svejedno?

Pa piše u specifikacijama ploče/aspiratora da li i koji protokol uparivanja podržavaju.
Što se mene tiče, apsolutno mi to ne treba. Aspirator palim sam na snagu koja mislim da odgovara potrebama. Ne treba mi automatika da sama odredjuje šta i kako radi po algoritmu koji je napravio baja sa druge strane sveta i koji pojma nema o prostoru u kom se oprema nalazi.
Pozdrav

TESLA indukcijska ploča IC200B, ako je neko ima, da li će raditi sa loncem promjera 9cm? Naime treba mi za moka lonac za kafu, na ovoj što imam minimalna zona mi je 12 cm, i neće da radi sa ovim moka loncem što imam.

Ako je od aluminijuma, neće raditi sigurno

Da li je normalno da indukcioni reso sam smanjuje temperaturu koju smo odredili? Ranije Esperanzin to nije radio medjutim ovaj sada drugi to radi. Ne znam da li je to za reklamaciju. Poslednji put je smanjivao smanjivao i onda se sam ugasio

Da smanjuje sam temperaturu to još nisam čuo, da se ugasi sam to zna kada se pre greje, što znači da treba da se očiste mesta gde uvlači I izvlači vazduh jer verovatno ima prašine. Ako sam smanjuje temperaturu onda ga reklamira obavezno.

Ima programa koji tako rade da smanjuju temperaturu.

Ma ovaj je nov skroz, kupio pre 2, 3 meseca i sad ga tek koristimo za napolje medjutim podesis temperaturu i vratis se za 2 min kad ono sam promeni temperaturu ili se cak iskljuci. Reklamirao sam ga danas Ananasu

Nazad
Vrh Dno