Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

jedno glupo pitanje
uradio sam sve po onom uputstvu i ubacio verziju - H8 verzija (pack) ali i dalje ne mogu da koristim ni jednu drugu karticu osim telenorove iako vise nema telenor znaka na pocetku. sta sam propustio?

Bojim se da se dekodiranje telefona radi na drugi način.

Juče sam pazario ovaj tel preko telenora i već se pojavio problem :smash:
nikako nemogu da prebacim fajlove na njega,uz pomoć onog programa sa diska :smash:

tražio sam po netu i ništa nisam našao,pa me interesuje kako ste vi preneli fajlove na njega.Bio bih vam jako zahvalan kad bi neko napisao detaljno uputstvo :)

čitao sam ovih 5 strana,al nisam našao ništa povodom ovoga,sem stavljanja novog softvera,a to ćemo drugom prilikom :wave:

upravo sam probao i neku novu verziju pc studia i opet neće...

pomoć.

Poslednja izmena:
Taj disk koji si dobio uz telefon slobodno baci, jer ništa sa njega ne radi.

A prebacivanje fajlova je krajnje jednostavno - povežeš comp i tel usb kablom, a u toolbaru Galaxyja ti se pojavi ikonica usb-a. "Svučeš" toolbar na dole, i aktiviraš usb vezu, to jest mountuješ telefon. I prebacuješ sve što ti volja... Možeš iz čega god hoćeš - explorera, total commandera, bilo kog file managera, kao da nešto prebacuješ na usb flash.

Poslednja izmena:
@Bane R: Mnogo mi se sviđa "beautiful widget", ali to ipak nije free aplikacija sa marketa, već... S obzirom da mi iz Srbije nemamo pristup pay aplikacijama (ova npr košta 0,99 e!), moramo da se dovijamo. Ja sam na negde iskopao bw 1.46, ali je mnogo slabija od ove koju ti imaš. Mislim da je tvoja verzija "beautiful widgets 2.0" - vidim po mnogo lepšoj grafici, a ja kad stisnem sunce ili mesec, ne pokazuje vreme za naredna 3-4 dana, već samo apdejtuje prognozu. Ajde pošalji neki link na kome si našao ovu verziju beautiful widgetsa.

Poslednja izmena:
radera,hvala ti puno :banana:
mučio sam se ceo dan sa tim ''mount''-om,jer sam mislio da je u windows-u problem,a ni na kraj pameti mi nije bilo da je problem u telefonu :type:

hteo bih da postavim još par pitanja:
u koji folder treba da stavljam slike,ako bih ih video u galeriji?
u koji folder treba da stavljam muziku,kako bih je slušao preko aplikacije koja je instalirana kao default?

Možeš slike i muziku da staviš bilo gde na karticu (odnosno skladišnu memoriju), ali ja sam tu primetio jedan problem.

Naime kada kopiram slike, one mi se ne pojavljuju u galeriji dok ne resetujem telefon (ili ja nisam dovoljno čekao). E sad, možda je to prosto tako ili je problem što ja stvari kopiram nestandardnim putem (pomoću dodatne aplikacije preko wifi).

U svakom slučaju, stavi ti slike i muziku gde god hoćeš u skladišnu memoriju, isključi telefon, uključi, pokreni aplikacije i pusti malo da indexiraju fajlove i to je to :).

hvala na brzom odgovoru.Sutra ću da pazarim karticu od 4gb,pa ću nju da kljukam do sutra.
Do juče sam imao iphone,pa sam navikao sve na gotov,a zaboravio sam da sam uzeo ovaj telefon kako bih probao nešto novo i kako bih sa njim experimentisao...

Pa imaš 8GB na telefonu :). Snimi tamo :).

ajde onda da još nešto pitam:da li postoji mogućnost da prilikom dolaznog poziva,''mutiram'' taj poziv,znači da ne vibrira i da ne zvoni tel?

@valdevit
Kad budeš uzimao karticu, obrati pažnju da bude class 6.

@radera
Po meni, najjednostavniji način da se napravi screenshot na rutovanom telefonu je uz pomoć aplikacije koja se baš tako i zove - Screenshot. Slike smešta u istoimeni folder na internoj kartici, a nudi i mogućnost vremenski odloženog snimanja na 5 - 30 sekundi.

Inače, sudeći po ovome, Donut na Samsungu nećemo videti pre 2010-te!
Konkretno:
"Samsung has indicated they will offer Android 1.6 in early 2010 and it will be available as a PC download."
Prema tome, ko još nije odradio update na I5 čekajući Donut, nema razloga da okleva i dalje.

Posle par dana igranja sa samsungom i androidom misli da je ovo trenutno najbolji sistem za smart fone. Imao sam iPhone, tynt2 i sad diamond2 ali od njih je najvise user friendly samsung.
Par prednosti
Sve radi na fonu sto treba i da radi :)))
Baterija dobra
Ekran odlican
Zvuk odlican
Kamera sa blicem odlicna
Ogroman broj aplikacija
Jednostavnost sistema, nekako sve je pri ruci, bez nekih komplikacija nepotrebnih

Nisam probao htc sa androidom, ali sa wm6 nisam zadovoljan kako radi. Tako da +za galaxy od mene ;)

nebih se složio sa tobom po pitanju iphone-a.Iako imam samsung samo 2 dana,mogu samo da kažem da je iphone za klasu bolji od ovog telefona i po izradi i po pakovanju i po os.
Naravno,veoma poštujem gugl i za njega navijam,da u budućnosti pokida windows i os sisteme za telefone,a to će biti veoma brzo.Za sad android,kao i chrome (koristim ga preko virtual box-a,beta je u pitanju) su daleko od os koje sam naveo.

sto se tice iPhona ne koristim ga vec godinu dana, tako da sam i zaboravio njegove boljke, koliko se secam u pocetku nisam mogao mms da posaljem pa je stigla app koja je opet komplikovana, pa sms ne prima sendera koji je u text obliku, pa opet neka app, pa iTunes za muziku, pa da se ne ucita zadnji firmware jel se fon blokira, pa nemogucnost customm-izacije kao na samsungu itd. Samsung je prvi fon gde sve radi sto treba da radi na fonu, dobro je povezano, na pr slanje slike iz browser preko mms je za dve sekunde, kontakti ubaceni nikad lakse itd. E sad ako nekom treba nesto vise na fonu ima milion app koje moze da ubaci i koje uglavnom sve rade bez glavljenja ili reseta fona. Sto se tice kvaliteta izrade, mislim da je samsung odlicno uradjen, nista ne krca, baterija se ne greje dok si na wifi, a izgled, ja sam u telenoru dobio beli i svi koji su ga videli kazu da extra izgleda.

Čini mi se da je ovo najneupešniji pokušaj povezivanja I7500 sa računarom :d

Prvo sam skinuo New Samsung PC Studio sa samungovog sajta i dobio prvu grešku.
Skinem ga opet, sada sa DL klijentom, ne preko browsera, ista greška.

Izvadim CD iz kutije, pokrenem instalaciju studia dobijem drugu grešku. Istu grešku izbaci i posle pokušaja instaliranja samih drajvera.

Telefon nisam povezivao na USB.

Pronašao sam veliki broj ljudi sa ovim problemom, ali nisam našao i rešenje...većina je rešila novim diskom, updateom windows installera, brisanjem sadržaja temp foldera, uninstall prethodne verzije...any ideas?

Prilozi

• Samsung PCS error.png
    Samsung PCS error.png
    6.9 KB · Pregleda: 65
  • Samsung PCS error USB.png
    Samsung PCS error USB.png
    9.2 KB · Pregleda: 58
Uh bre :). Šta ti treba? Hoćeš drivere da instaliraš. Znaš da ne treba da instaliraš ništa ako hoćeš samo fajlove da kopiraš.

Probaj da nađeš na disku instalaciju drivera... bukvalno ono .exe fajl. I kad to pokreneš on će da kaže "ne može bez softvera" i krenuće da instalira softver, pa kad to završi, onda drivere...

Kada idem sa diska, bez obzira software ili driver (svejedno se porkene SW instalacija) dobijem drugu poruku (1628), a kada pokrenem fajl koji sam skinuo sa samsung sajta dobijem prvu poruku.

Hoću da instaliram drajver da bih promenio verziju SW-a. Trenutno je G8, a ako se ne varam H verzije su uticale na produžetak trajanja baterije.

Tako je. Meni se pogotovo osetilo na H8. Kako da ti pomognem. Nemam pojma. Probaj dok je telefon priključen na USB :). Moguće da je meni bio.

Koji OS koristiš?

Isto je i kada povežem telefon. Pokušao sam prvo bez mountovanja, pa i sa mountovanjem.

OS je XP SP3, legalan, redovno updatovan.
Možda se krši sa Kaspersky AV ili nečim....saću da nabadam redom...

Update: Jeste KAV
Imam pokrenutn Nokia data suit, MSSQL i KAV od stvari koje bi mogle da smetaju....i kada sam isključio KAV, sve radi :)

Poslednja izmena:
Još uvek ga nisam flešovao na noviji SW, pa baterija curi kao luda.

Za sada imam zbun oko toga kada koristi pristup internetu (stalno?!) i kada koji pristup koristi. Osećam kao da radi kad šta hoće, da ne mogu sam da kontrolišem kao što je bilo (prošlo vreme :d )na Symbianu.

Recimo, sipdroid radi preko 3G, ja krenem da pozovem, on se izloguje i loguje se na WiFi koji je sve vreme bio u dometu. Sledeći put ima WiFi, ali ne menja mrežu.

Smeta mi i što nikada nisam siguran šta mi od programa zapravo radi, ali na to ću da se naviknem. Veći deo dana mi je uključen Gtalk, ali ovde mi je ostao uključen i preko noći, jer ga nisam ubio preko task killer-a.

Nije mi jasno zašto im je bio problem da u svaku aplikaciju u opcijama stave EXIT, kao što sam video da neke imaju.

'ladno ću morati ručno da brojim i prepravljam kolone u CSV fajlu, da bih prebacio imenik iz PC Suita na Gmail. Smarači.

Samo pazljivo ako koristis Microsoft Exchange protokol za sinhronizaciju sa GMailom. Iz meni nepoznatog razloga, svim kontaktima koji su imali vise od 2 broja telefona su obrisani ti brojevi, tako da sam u jednom trenutku primetio da nemam neke brojeve. Doduse ovo mi se desavalo kada sam prelazio sa Nokie na IPhone preko gmaila.

Zato sam iz nokije izvukao ceo imenik u VCF formatu i prebacio na telefon preko AdddressBooka na Macu. Doduse ovo nema veze sa Galaxyjem, ali te savetujem da pokusas da nekim alternativnom nacinom prebacis imenik.

Exportovao sam csv iz Nokia PC suite i kada sam uvezao u gmail nalog, neke brojeve je stavio gde treba, ali uglavnom je svima dodao notes u kome stoji "mobile phone: +1223121321", pa u sledećem redu general phone.....nisam našao pravilo po kome je izbrljao.

Gmail izgleda svako polje koje ne prepozna, pošalje u notes. Posle ću detaljno da popunim jedan contact u gmail, da exportujem, da vidim format, pa ću tako da prepravim ovaj moj fajl sa Nokie.

Još uvek ga nisam flešovao na noviji SW, pa baterija curi kao luda.

Za sada imam zbun oko toga kada koristi pristup internetu (stalno?!) i kada koji pristup koristi. Osećam kao da radi kad šta hoće, da ne mogu sam da kontrolišem kao što je bilo (prošlo vreme :d )na Symbianu.

Recimo, sipdroid radi preko 3G, ja krenem da pozovem, on se izloguje i loguje se na WiFi koji je sve vreme bio u dometu. Sledeći put ima WiFi, ali ne menja mrežu.

Smeta mi i što nikada nisam siguran šta mi od programa zapravo radi, ali na to ću da se naviknem. Veći deo dana mi je uključen Gtalk, ali ovde mi je ostao uključen i preko noći, jer ga nisam ubio preko task killer-a.

Nije mi jasno zašto im je bio problem da u svaku aplikaciju u opcijama stave EXIT, kao što sam video da neke imaju.

'ladno ću morati ručno da brojim i prepravljam kolone u CSV fajlu, da bih prebacio imenik iz PC Suita na Gmail. Smarači.

WiFi uvek ima prioritet. Ali će otići u standby (nestati ikonica) i ako nešto bude koristilo net, edge/gprs će započeti rad dok wifi ne oživi, a onda će wifi preuzeti.

Što se aktivnih programa/taskova tiče. Šta znam. Evo ja recimo nisam upalio taskiller 10 dana. Navikneš na to, naručito na MS sistemima, da moraš da paziš šta ti je aktivno, ali na Androidu zaista ne moraš. Čak je i Symbian raspali sasvim lepo baratao resursima sa mnogo otvorenih programa. Koliko sam primetio, obično neki bitniji programi koji ne trebaju uvek da rade imaju exit ili stop ili quit.

Kad te nešto neće, onda te neće.

Sledio uputstvo sa fleš, stavio H8, sačekao da sve OK prođe, Odin napisao pass, na ekranu piše Android i svetlo prelazi preko njega, sačekam još 2-3 minuta, vidim ništa se ne dešava, klik-kli, ništa se ne dešava....i evo već 20 minuta on vrti taj android, kao da se povremeno resetuje i opet nastavi da vrti.

Na tastere NE reaguje, a meni voda ušla u uši, pa ne mogu sada da skinem poklopac od baterije da ga ugasim vađenjem baterije, pa da pokušam da opet uđem u DL mod, kako bi Odin opet mogao da vidi uređaj.

To me neko kažnjava što nisam završio sa obavezama za danas, a uzeo sam da se igram sa ovim.

Any ideas?

Prilozi

• Android ODin pass.png
    Android ODin pass.png
    30.9 KB · Pregleda: 67
Ne brini. To se meni desilo.

Evo kako se desilo.

Taj H8 pack koji sam našao u sebi ima cache. Šta taj cache predstavlja i šta će u fw updateu, nemam pojma.

Kada sam ga izbacio iz packa, dešavalo mi se što i tebi. Kada sam stavljao H8 sa sve njim, sistem nije bio 100% nov i svež.

Uradio sam tako da sam stavio h8 pack sa sve kešom, pa posle uradio factory reset telefona.

Bane ajde svega ti daj neki dobar program za BT....

Nisam se iznervirao, ali ovaj poklopac od baterije se baš ne da :)
Jel skidanje baterije sada jedini način za reset?

Vrh Dno