Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

imam neki programčić za bateriju,već dignut,al taj programčić drži xy vremena status 99% da je napunjena baterija...

Ja sam veoma razočaran u ovaj tel.

Meni se prvog dana posle par sati rada,resetovao,al tad je stajao u ćošku moje sobe,gde svi telefoni polude,iz već poznatih razloga.Pratim resetovanje,već par dana i čini mi se da se do sad nije resetovao,jer bih čuo da je to uradio,pošto je telenor ubacio onu svoju melodiju prilikom paljenja telefona...

Što se tiče ''nedostupnosti'',to je normalna pojava,koji god tel da imaš,mada,koliko sam primetio,od kad imam ovaj galaxy,a imam ga par dana,desilo mi se možda 2x da sam izvalio da sam ''nedostupan''.To je problem u mreži.U to budi siguran,pošto imam još jedno 2 telefona,koji mi bleje po sobi i koji imaju vip i mts karticu,a 1 je jedno vreme imao i telenor.Telefoni zajedno koštaju 50e i kod njih stalno pada prijem,dešava se da sam 'nedostupan''...

Jedino što mogu da pohvalim,a to je izdržljivost baterije.Traje mi lagano 3 dana,sa solidnim korišćenjem.Da,ponovim,ugasio sam 3g mrežu i koristim edge.

Poslednja izmena:
Drago mi je sto nemam ovakvih problema kao vi...Ama bas ni jedan...A svi imamo isti aparat...

valdevit, s obzirom da pominješ Telenor zvuk, jesi li menjao firmware ili si i dalje na G5?
Što se nedostupnosti tiče, skoro 3 godine sam koristio 6233 za voice i ne mogu da se setim da sam nekad u toku jedne večeri, kod kuće, bio nedostupan ovoliko puta...

Daj Androidu šansu, još su mladi :)

Kad već pomenuh 6233, Galaxy ima nešto lošiji zvuk tokom razgovora, ali može mnogo više da se pojača od 6233. U odnosu na E51 (koji sam do sada koristio za data i povremeno voice) Galaxy ima voice za 2 dužine ispred...

Mene za sada ubija baterija. Sve ostalo je stvar navike. Malopre se napunila preko USB-a na 100%, ali posle 1 propušten poziv, 2 primljena, 2 poslata SMS.a i nekoliko mail notifikacija (sve zajedno manje od 10 minuta, ekran bio uključen možda minut) palo je na 88%.
Počeću da praktikujem da čim sednem pred računar ili u auto, da povežem telefon na punjač, da me ne izneveri kada bued najpotrebniji...

Resetovanje je zasigurno posledica starog softvera i/ili neke lose aplikacije (ili lose krekovane).

Sto se tice prijema, nisam imao problem.

Sto kaze PJ, treba mu dati sansu. Ja uopste nisam ni imao u planu da uzmem Android, cak sa u testu solidno kritikovao i7500 i android, sticajem okolnosti je ovaj telefon zavrsio kasnije u mom vlasnistvu i na krau necu razmisljati o zameni telefona narednih godinu dana...

Poslednja izmena:
Nisam još kompetentan da odgovorim na tvoje pitanje peđa,al pokušaću.Imam onaj 1.5 softver i nisam ništa od krekovanih aplikacija stavljao i furam telenor dodatke...

Androidu dajem šansu i verujem u njega,al opet,po meni je dosta vremena prošlo,a nova verzija još nije izašla.

Ja sa baterijom zaista nemam problema,zvuk je definitivno dobar i očigledno je problem,pošto sam dugo imao lunu,a njoj je antena na dnu,navikao sam da držim tel za gornji deo.Čim sam obavio par poziva,i držao ruku na donjem delu samsunga,taj šum je nestao.Što se tiče glasnoće u slušalici,nisam još uspeo da dam konačnu ocenu,jer nisam bio u gsp-u ovih dana.

Jačina zvučnika je nešto najače na ovom telu,nisam propustio ni 1 poziv i ni jednu poruku od kad ga imam.

Ne govorimo o updateu Android OS-a, već Samsung firmware-a.
Bane je u ovoje temi u postu #99 dao vrlo detaljan opis kako se menja firmware. Naravno, možeš da probaš i preko Samsung Studia, ali slaba vajda da će ti detektovati telefon kako treba (kada povežem mob, vidi Andorid i Android 1, ali ne mogu da im pristupim).

S obzirom da si ostao na Telenor verziji, jel možeš da pogledaš po folderima da li se vidi onaj telenor zvuk i da mi ga pošalješ? :)

Samsung studio dobro radi, samo treba u telefonu da enejblujes koriscenje fona kao remote driva. Oznaka android ti je za memoriju fona, a android 1 za sd karticu.

Gde se uključuje remote drive?

Najdalje što sam ja stigao je ovo sa sličice. Kao vidi uređaj, ali kaže not supported.

Prilozi

• New PC studio.png
    New PC studio.png
    101.9 KB · Pregleda: 78
Na telefonu kad ga prikacis na usb, izadje u gornjem bar-u gde je i oznaka za signal da je fon prikacen na usb, otvoris bar i kliknes na tu notifikaciju i otvorise se meni maunt disk ili tako nesto. Meni isto tako komp nije radio sa fonom pa sam ovo video i sad sljaka bez problema.

To je mountovanje (mount drive) i naravno da sam ga uključio, jer bih se već žalio kako ne mogu da pristup telefonu ni kao flash disku :)

Postoji i opcija U About Phone > Additional Settings > Mass storage only, koja mora da bude isključena da bi New PC Studio video telefon, ali i tada tvrdi da je unsupported. Studio sam skinuo sa Samsung sajta, najnovija verzija koju nude za Galaxy.

Da se razumemo, ja mogu da pristupim internoj SD kartici (ovih njegovih 8GB), ali to mogu i preko Total Commandera,...

Pa ja sam skinuo sa ove teme, negde je link za SStudio i ok mi radi, nisam ga nesto isprobavao, ali vidim da cita slike, video. Nije mi trebao za nesto specijalno tako da ostalo nisam ni isprobavao.

PJ-> Ne moraš da zaključavaš tel kad pričaš. Ako si primetio, pored zvučnika imaš "nešto", što je zapravo svetlosni senzor. Kad prisloniš telefon uvetu, da ne kažem uhu, zatvoriš senzor i on odmah zaključa fon. Tako su rešili problem mogućeg pokretanja aplikacija licem ili uhom. Iphone ima žiroskop koji prepozna položaj telefona kada razgovaraš i zaključa ga. Suština je ista - telefon je zaključan dok razgovaraš.

Da dodam i ja neku na raspravu koja teče. Telefon mi je upejtovan je na H7. Radi ok, ne resetuje se, ali ima poneki propušten poziv ili sms. Baterija mi je najveća misterija. Traje dan i po, što je za smartphone prihavtljivo. Bilo bi lepše da je dva dana:) Instalirao sam battery life i neki batterry indicator koji mi pokazuju da se baterija ponekad ludački ponaša. Skinem ga punjača, 100% punog, posle dva minuta je već 98%. Posle malo prčkanja po telefonu već je 88, a kad ga ostavim pet minuta, skoči na 96%. Ti procenti stalno variraju.

Uhvatio sam ga dva-tri puta da mi je baterija i po 10% punija posle desetominutnog razgovora. Kada indikator pokazuje manje od 25-30% računam da je skoro prazna - jer mi se nekoliko puta ugasio brzo posle toga. Ali, kad sve saberem, ako trošim umereno telefon - pređe u drugi dan, a onda uz malo dopunjavanja u kolima ili na kompu, izdrži do večeri drugog dana. Voleo bih da kupim još jednu bateriju, da mi stoji za svaki slučaj.

Inače, telefon ima svojih mana, ali se ni malo ne kajem što sam ga pazario. Sasvim lepo živim i bez Symbiana.

Pedja,mislim da sam našao odgovor na tvoje pitanje,a on je g8.Što se tiče telenor melodije,pokušaću da je nađem i da ti je prosledim.
Baterija i njena indikacija je zaista čudna pojavam,al meni traje baš dugo,za sad.Punio sam je juče uveče,obavio 1 poziv,poslao 3 poruke i ostalo 92%.Baš ću da vam javim kad ću sledeći put da je punim i koliko sam otprilike trošio tel.

Peđa,našao sam na teleofnu gde se nalaze Telenor melodije,al nemogu da ih nađem preko kompa,pošto se nalaze u sistemskom folderu.

Ajde ako nije problem ostavite neki spisak aplikacija koje trenutno imate u telefonu.Da mogu da pogledam sta je najbolje od programa za sada...Evo ja cu ostaviti spisak svojih aplikacije a vi mi kazite za neke savete sta bih jos korisno mogao da ubacim...
Apps:1)And Explorer 2)Any cat 3)Barcode Scanner 4)Better keyboard 5)Color Flashlight 6)Facebook 7) iMusic (moja omiljena) 8)Sms Popup 9)TasKiller 10)Voice recorder 11)Battery

Games:1)Abduction 2)Classic Tank demo 3)Colorix 4)Farm Frenzy 5)Labyrinh lite

Radera, ukapirao sam da se on sam lokuje, ali ako ga malo odmaknem, hoće da se unlockuje. Nisam baš siguran kako radi, ali sam imao problem da ispritiskam svašta po ekranu i pozovem još jedan broj (zapravo, isti taj sa kojim već razgovaram) u toku razgovora...

Valdevit, hvala na cimanju. Ako uspeš da iščupaš fajlove, znaš gde da ih pošalješ :)
Fajlovi su Tel_3sec_Audio.mp3 i Tel_8sec_Audio.waw, pa ako ih neko poseduje, bio bih zahvalan da ih podeli :)

Još razmišljam, desktop na 3 ekrana, čemu...i sada stavim widget na 4x4 i ispade da mi fali....jedan ceo ekran :d
Stavio sam ovaj Weather forecast widget i to zbog kalendara, ne zbog prognoze i za sada deluje odlično.

Ima varijanti da imate po 5 desktopa, ako ne i više :)... al nemojte me pitate kako, nisam probao... mada je na androidu uglavnom sve jednostavno. Ja sam do sad zgurao sve na ova default 3 desktopa, da bude i lepo i praktično :)...

Zguraću i ja, samo da nađem neki quick dialer, jer mi pola jednog ekrana odlazi na shortcutove za pozivanje kontakata koje koristim više puta u toku dana. Mogao bih ovo da rešim jednim folderom na "srednjem" ekranu.

Jel može neko od korisnika Weather forecast widget da mi kaže kako ulazim u opcije? Kada tapnem, dobijem Agendu, a jutros sam sasvim slučajno ušao u opcije i mislim da sam povukao prstom preko ekrana na dole, i onda sam to uspeo još jednom, ali sada ne mogu...
Podesio sam da radi refresh na 1h, ali od jutros u 8 mi pokazuje 5C, oblačno i light rain. Kod mene u Zemunu od jutros vedro, suvo i trenutno je 8C...ko zna odakle oni vuku podatke...a verovatno prikazuju iste za celu Srbiju...

Novi problemi sa ovim telefonom.Juče,celo veče,je ispadao iz mreže,po nekoliko minuta,jutros takođe...Nadam se da je ovo do mreže,jer u suprotnom idem u servis i tražim zamenu telefona,jer su mi živci na isteku...

Evo da se javim povodom baterije.Imao sam pola sata grps,pola sata wifi,preko 20 poruka,preko 15 poziva od po minut,2 i baterija pokazuje da ima više od pola.

Da li je ovaj telefon zakljucan na Telenor ako se uzme preko njih? Moze li se dekodirati? Ako da, da li je dovoljan flash, ili mora to neko da odradi sa posebnim alatima?

Zguraću i ja, samo da nađem neki quick dialer, jer mi pola jednog ekrana odlazi na shortcutove za pozivanje kontakata koje koristim više puta u toku dana. Mogao bih ovo da rešim jednim folderom na "srednjem" ekranu.

Jel može neko od korisnika Weather forecast widget da mi kaže kako ulazim u opcije? Kada tapnem, dobijem Agendu, a jutros sam sasvim slučajno ušao u opcije i mislim da sam povukao prstom preko ekrana na dole, i onda sam to uspeo još jednom, ali sada ne mogu...
Podesio sam da radi refresh na 1h, ali od jutros u 8 mi pokazuje 5C, oblačno i light rain. Kod mene u Zemunu od jutros vedro, suvo i trenutno je 8C...ko zna odakle oni vuku podatke...a verovatno prikazuju iste za celu Srbiju...

Opcije su gore desno gde piše beograd light raint... pa tu uđi. Mada je i meni nešto prognoza danas bila čudna...

valdevit, to mi zvuči kao odličan rezultat za bateriju. Jel mu isključuješ data prenos u potpunosti ili je ovih pola sata neta tvoja aktivna upotreba? Pošto je telefon uvek online.
Ja sam moj skinuo sa punjača jutros oko 7 i evo 11 sati kasnije imam 26%. Brzim preletom kroz log, nešto preko 30 minuta poziva (in+out). Oko 30MB neta (malo preko WiFi, uglavnom 3G) i za to vreme je poslato i primeljno više desetina SMS, Gtalk i SMS poruka. Verujem da je najveći problem za bateriju ovoliko kucanje, dok ekran svetli.

max9998, telefon je zaključan na Telenor i nije dovoljan flash. Potreban ti je kod, koji se, naravno, plaća.

Bane, hvala :)
Zakleo bih se da sam probao da tapnem na to mesto...evo, kako sam ušao u config, dobio sam 9C i party clody. Možda je samo neki temporary problem, meni je bitno da kalendar radi kako treba :)

Evo ovako.Telefon gasim noću,jer ne želim da me neko prekida zbog kojekavih gluposti,dok spavam,ugasio sam 3g iz već pomenutih razloga,ugasio sam data nešto,jer ne želim da telefon sam radi na netu šta hoće i da mi tom prilikom troši novac.
Evo,sad je pola 7 kod mene,bateri status kaže 65%,obavio sam još par kratkih poziva od onda,otkucao par poruka,bio na gprs-u jedno 15 minuta i malo drndao tel,tačnije,mučio se sa instalacijom better keyboard...

Iz mog ugla - ubio si mu dušu :d
Ajde razumem gašenje noću, ali da mu stalno gasiš pristup netu, koja ti je praktična korist od Androida? :)

Osnovni napredak koji sam ja osetio u odnosu na Symbian Nokia E51, pored velikog ekrana, jeste što mi je mail praktično push mail. Na Symbianu sam imao onaj Gmail java koji proverava na 10-15 min, nisam siguran, niti može da se podesi.

Imam 6 meseci fore po 5GB, da vidim koliko mi je realno protoka potrebno mesečno, pa ću znati koji tarifni dodatak uzimam od 1.aprila.

E, da, 5GB mesečno je za 6 kalendarskih meseci. Tako da ko je uzeo npr. 29. u mesecu, praktično dobija 5 meseci po 5GB.

znam za tu foru,zato sam ga i uzeo na početku meseca.Morao sam da ga ubijem,jer neću da se navučem na tu opciju,pa da posle budem klempav ili da im dajem još gomilu para na protok.Ovako upalim na pola sata,vidim šta mi treba i pozdrav...

max9998, telefon je zaključan na Telenor i nije dovoljan flash. Potreban ti je kod, koji se, naravno, plaća.

Znaci ne postoji nacin da se otkljuca, bez da se to trazi od Telenora? Da li njima moze da se plati da to urade? I koliko to uopste moze da kosta?

EDIT: pronasao sam par sajtova koji nude unlock code za oko $25; da li stvarno znaju algoritam za unlock ili je to prevara?

Poslednja izmena:
znam za tu foru,zato sam ga i uzeo na početku meseca.Morao sam da ga ubijem,jer neću da se navučem na tu opciju,pa da posle budem klempav ili da im dajem još gomilu para na protok.Ovako upalim na pola sata,vidim šta mi treba i pozdrav...

Uzeo si telefon koji kosta 450e ili za manje para uz solidno jak ugovor i stekas se za protok? :)

Ja dobijam po 10-15 mail-ova dnevno, ne gasim ga, sinhronizacija uvek ukljucena, twitter, facebook ukljuceni, proveravaju stalno nove poruke, statuse i sl. Surfujem recimo par sati nedeljno na njemu, skidam aplikacije, relativno cesto koristim YouTube...

Posle mesec dana potrosio 75mb sto je stvarno smesno.

Na kraju krajeva tvoja je stvar kako koristis telefon. Samo mi je cudno da neko koristi telefon koji ne bi bio ono sto jeste bez svih online servisa vecinom offline. :)

Poslednja izmena:
Znaci ne postoji nacin da se otkljuca, bez da se to trazi od Telenora? Da li njima moze da se plati da to urade? I koliko to uopste moze da kosta?

EDIT: pronasao sam par sajtova koji nude unlock code za oko $25; da li stvarno znaju algoritam za unlock ili je to prevara?

Pa po nekoj logici oni bi trebali da ti daju unlock code nakon 1/2 godine kako rade "napolju" mada cisto sumnjam u to.

To je ok cena 20-25e se krecu, imas dosta sajtova samo treba proveriti koji je ok. Vecina prima PayPal pa barem imas neku sigurnost.

velko,ne štekam se za protok,već nisam toliko poslovan i ne primam toliko mejlova dnevno i poruka,tako da ne vidim potrebu da mi tel crpi bateriju za džabe...
ako mi zatreba tako nešto,otićiću do prvog kafića,uključiću wifi i skinuti mejl i ostalo što mi treba.

Nazad
Vrh Dno