Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

jel uspeo neko da uradi usb tether, tj da telefon koristi kao modem na laptopu/desktopu ?

Pre nekoliko meseci sam kontaktirao Telenor u vezi sa kupovinom koda za telefon kodiran na Telenor i na forumi i mail (zaboravih koja adresa) nisam dobio odgovor, a u poslovnicama nisu imali pojma o čemu govorim.
Najjeftiniji kod za Galaxy koji sam video je 14€, preko PayPala.

Velko, ja sam juče imao skoro 30MB, uglavnom zbog remote desktopa. OK, imao sam WiFi u dometu kada sam išao na RD i VNC, ali sam koristio 3G, kad tih 5GB i onako ne mogu da potrošim :d
Danas, za ceo dan (do kraja dana možda bude još nešto sitno), 2.42MB.

Youtube sam samo probao i čini mi se da default quality nije neki, a da na HQ cepa protok, pa rastura. Na youtube i ako gledam nešto, to je link koji može da sačeka da dođem do računara, tako da mi nije previše ni bitno...

Ja sam nasao za 12€ kod proverenog lika, isto PayPal.

Ja maximum dnevno potrosim oko 1mb i to bas kada ima mail-ova i koristim neki chat program.

Od pre neki dan može da se otkuljač preko onog NS boxa za Samsung, ali to nije code unlocking, već mora telefon da bude na kablu.
Izgleda da je ovo za 14€ taj fazon, dakle ništa za nas iz Srbije, ali verujem da više servisa kod nas ima opremu kojom može da otključa Galaxy. Mada, ja bih najrađe na kod :)

Šta reći, nego - KONAČNO!

29nupg1.png
1z1v0go.png
etsg2w.png

104g9dz.png
11ht9a1.png
2d1ke54.png

j9sg3r.png
r04d2a.png

:eyebrows:

Od pre neki dan može da se otkuljač preko onog NS boxa za Samsung, ali to nije code unlocking, već mora telefon da bude na kablu.
Izgleda da je ovo za 14€ taj fazon, dakle ništa za nas iz Srbije, ali verujem da više servisa kod nas ima opremu kojom može da otključa Galaxy. Mada, ja bih najrađe na kod :)

Ovo sto sam ja nasao je codom tj IMEI unlock, kod se dobija 1min-24h. Cena je 12e i garantuju da moze. Kontaktirao sam distrubtera i kaze da nema problema. Sve mreze i svi telefoni su zastupljeni.

Ajmo ovako.Hteo bih da instaliram gps na ovaj telefon.Da li je neko uspeo?

Našao sam gomilu gps aplikacija Sygic,Ndrive...i ne znam koji je najbolji za našu zemlju?Imao sam sygic na ajfonu i totalno je podbacio,tako da bih radije probao ovaj 2.

Što se tiče Ndrive,ima gomilu uputstava za instalaciju,al koliko sam čitao po forumima,ni jedna od tih uputstava nije 100% uspešna...ima li neko iskustava?

Probao sam i ovaj gugl maps,preko gprs,radi kao sat...

još nešto,baterija mi je i dalje sasvim solidno puna,preko 30%...

Poslednja izmena:
počeo sam da se oduševljavam ovim telom.U prodavnici sam juče bio satima i našao sam sve potrebne programčiće.Takođe,baterija i zvonjava me i dalje oduševljavaju,al one sitnice što su me nervirae,polako se navikam i ne konstatujem ih
Ova tema od pre par postova gore me je oduševila,pa ako može neko uputstvo i linkovi za podešavanje,pošto vidim da niko nije voljan da kaže nešto povodom gps-a

Juče mi se desilo da mi je izmešao zvona i notifikacije?!
Po principu:
Akcija > zvuk
Chomp notification > General notification
Generalna notifikacija > Neki MP3 fajl iz memorije
General zvono > Chomp notifikacija
Zvono contact 1 > Zvono Contact 2
Zvono contact 2 > General zvono, ali baš selektovana ta melodija.

Bukvalno je promenio svaki zvuk!
Sve se desilo posle kreiranja foldera Music unutar foldera Media. Fajlovi koje sam stavio u music se nisu pojavili u ovoj rokadi.

Valdevit, problem sa GPS-om je što ne postoje pristojne mape za naše područje, a da su sposobne za turn by turn navigaciju. Vidim da su na GMaps obeležene i jednosmerne ulice, ali još uvek nema navigacije...

na ajfonu sam koristio Igo i radio je onako,jer mu je trebalo u nekim trenucima da me locira baš dosta,a kad me locira,onda sasvim dobro radi.
Imam ja sajt za mape,koje je radio kontrast,al ne znam na kom programu mogu od ovih da rade!?
na netu sam našao kopilot,ndrajv,sigik i još neki...

Ako se ne varam, kažu da CoPilot najbolji, ali navedeni programi nemaju mogućnost da koriste IGo mape.

EDIT: nisam probao, samo sam čitao po netu :)

Poslednja izmena:
Nema još ozbiljne navigacije koja pokriva Srbiju. CoPilot je OK, ali samo ako putuješ na zapad, a za ovde je najbolje rešenje AndNav2. To nije klasična navigacija, ali koristi najbolje mape Srbije i Beograda, prati saobraćaj... Može da posluži dok ne izađe pravo rešenje.

Da li ste pronasli resenje za BT i da li neko zna cemu sluzi ovaj Cyanogen Mod???

http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/What_is_CyanogenMod

Polako sa tim BT...ovo je treći put da pitaš. Bane je rekao da će javiti kada bude imao neko rešenje i veruj mi da je tako.

Koliko vam prikazuje temperaturu baterije na Battery info? Kod mene varira od 1 do 7, recimo, nisam ačno pratio, trenutno je 1.8. Mislio sam da taj pokazivač nije tačan, pa nisam ni pitao, ali malopre vidim ovu sličicu i deluje mi da je podatak tačan. OK, možda m je malo pregrejena :)

device11.png

Poslednja izmena:
U više navrata mi se desilo da u prvih nekoliko sekundi razgovora prestanem da čujem sagovornika i posle nekoliko sekundi se veza prekine. Prvih nekoliko puta je telefon automatski ponovo pozvao taj broj, a večeras mi se desilo da sam jedan broj zvao 4x i veza se prekidala nakon 11, 17, 26 i 28 sekundi. Onda sam isključio telefon, ukljčio i obavio ceo razgovor u trajanju 1m14s.

Prvi dan sam mislio da je problem sa automatskim zaključavanjem i da ja nešto ispritiskam po ekranu, ali sada ne znam da li da sumnjam na SW (pa da ga menjam) ili na HW (pa da ga reklamiram).

Probaću sutra da ga flešnem, pa ćemo da vidimo.

Šta je potrebno da stavim od fajlova u odin da bi mi telefon opet bio Telenor branded?
Da li je dovoljno da ubacim telenor CSC u bilo koji update ili?

auuu Peđa,ti baš imaš problema sa tim uređajem.Probaj da ga vratiš na staro.Ja moj po tom pitanju neću da diram,sve dok ne izađe nešto provereno.

Čisto da se prijavim na listu,da se i meni juče desilo da mi pokazuje da baterija ima skoro 30% energije i da sam posle manje od pola sata bio u čudu kad se tel ugasio...

jdoe, a kakva je situacija sa rootovanjem za I5?
Bane je u napomeni napisao da rootovanje nije moguće.
Da li je potrebno prvo rootovati, pa preći na I5 ili ona napomena više ne važi?

Ne znam tačno na šta se ta napomena odnosila, pošto sam imao root i na G6, i na H8, i sada na I5.
U svakom slučaju odradi prvo I5, zatim celu proceduru sa recovery image fajlom, i na kraju u recovery modu omogući su(=root).

Poslednja izmena:
Šta koristiti za Backup dok telefon nije rootovan? Da li će backupovati i aplikacije i podešavanja?

A šta će ti sad da vraćaš brendiranje? Ne misliš valjda da tu može da bude problem?

Procitao sam da telefon ima ugradjen accelerometer, da recimo moze da se dobije landscape tastatura za kucanje poruka prostim rotiranjem telefona ali to kod mene ne radi. Nigde nisam video da moze da se ukljuci/iskljuci accelerometer.

El Toro Loco, sviđa mi se onaj cvetića, a i melodijice su mi OK. A pored nekoliko ikonica, to je sve što se brendiranja tiče (i neću morati ručno da ukucam podešavanja :d ). Wallpaper na telefonu gotovo uvek držim taj koji je došao default sa telefon....sad imam neki koji je ispao posle update...a cvetić mi je lepši :)
A i ako se posle update na I5 nastave problemi sa prekidanjem poziva (danas ih nije bilo, imao sam 10+ poziva), voleo bih da u servis odem sa brendiranim telefonom ;)

deksi10, Settings > Sound & Displey > Orientation.

Hvala PJ sada radi :)

Pošto sam ja najviše kukao na bateriju, evo nekih novih zapažanja:

Prijala bi joj kalibracija. Procenti skaču i +/- 20. Verovatno sam i ja doprineo ovome, čestim dopunjavanjem preko USB-a. Više ne dopunjavam, jer nemam neku posebnu potrebu da kačim mob na računar.

Sa 100, uglavnom pada na 92, veliko zadržavanje ima na 5x%, a kada padne ispod 20%, desi se da za jedan razgovor bude 5% notification i gašenje.

Do 55% se napuni ludačkom brzinom, bez obzira da li ga punim na struju ili USB-om.

Izgleda da razgovori pomažu (ne da razgovaraš sa telefonom kao shrink, već da ga koristiš za telefoniranje :d ) da se battery level stabilizuje.

Ako bih isključio sync i pristup internetu i koristio telefon kao series40, verujem da bi baterija trajala više od 48h. Ovako, up to 20h.

Telefon je bio na 100% noćas oko 4 i isključen sa punjača, APN sam mu uključio oko 7.30 i evo 16ipo sati kasnije pokazuje 30%. LOL, ovog momenta pogledam, kad ono 60, pa 57 %...pregledao sam call log...ima nešto malo ispod 1h razgovora danas, poslao sam preko 30 poruka, primio sam sigurno više. Mailova svega nekoliko primio, Gtalk vrlo malo upotrebe (manje od SMS-a), ali ceo dan online. Držao jednu autorefresh stranicu otvorenu nekih 20ak minuta....dok otkucah ova dva-tri reda, baterija je na 51, pa na 58%....verujem da realno ima onih 30% kao pre nekoliko minuta, ali se istripovao pokazivač...

Od problema, morao sam pre neki dan da uninstaliram Mini Operu, jer je pri pokretanju izbacivala neku grešku. Documents to go se povremeno zakuca prilikom otvaranja fajla. Kod pretraživanja XLS fajla, ako unesem string koji ne postoji, izbaci me napolje.
Do sada mi se dva puta desilo da neku mail poruku jednostavno ne sinhronizuje, pojavi se tek kada stigne sledeća poruka.
Dosta koristim Gtalk i do sada imam potvrđeno da nisam primio 2 poruke, a da nisu isporučene najmanje 3 moje poruke. Na dva imena.
Verovatno je bilo i nekih ne potvrđenih (manje bitnih poruka/ćaskanja).

Ovo sa Gmail i Gtalk, procentualno je zanemarljivo, ali eto, desilo se.

Još da nađem neki 3rd dialer koji će da omogući sortiranje logova po imenu. Ako sam jednu osobu zvao 10x i ona mene 10x, da to ne bude 20 redova u logu, već jedan red, koji može da se otvori.

Utisak posle 2 nedelje: prijala bi bolja baterija, ali generalno sam vrlo zadovoljan.

Moraću da probam i tu kamericu, fotka deluje sasvim Ok za jedan mobilAn telefon :)

Iako nema veze sa temom (Izvinite na off-u) ali dodam na temu baterije od drugog Samsunga.

Naime, innov8. Uzeo sam ga preko telenora pre par meseci, u pocetku je radio super ali u medjuvremenu baterija otisla u...

Baterija svaki dan traje 12h, ne zavisno da li razgovarao 3h ili 0h on se isprazni. Tako da se razmisljam da je moguce neki bag do samsunga.

Nazad
Vrh Dno