Pošto sam ja najviše kukao na bateriju, evo nekih novih zapažanja:
Prijala bi joj kalibracija. Procenti skaču i +/- 20. Verovatno sam i ja doprineo ovome, čestim dopunjavanjem preko USB-a. Više ne dopunjavam, jer nemam neku posebnu potrebu da kačim mob na računar.
Sa 100, uglavnom pada na 92, veliko zadržavanje ima na 5x%, a kada padne ispod 20%, desi se da za jedan razgovor bude 5% notification i gašenje.
Do 55% se napuni ludačkom brzinom, bez obzira da li ga punim na struju ili USB-om.
Izgleda da razgovori pomažu (ne da razgovaraš sa telefonom kao shrink, već da ga koristiš za telefoniranje :d ) da se battery level stabilizuje.
Ako bih isključio sync i pristup internetu i koristio telefon kao series40, verujem da bi baterija trajala više od 48h. Ovako, up to 20h.
Telefon je bio na 100% noćas oko 4 i isključen sa punjača, APN sam mu uključio oko 7.30 i evo 16ipo sati kasnije pokazuje 30%. LOL, ovog momenta pogledam, kad ono 60, pa 57 %...pregledao sam call log...ima nešto malo ispod 1h razgovora danas, poslao sam preko 30 poruka, primio sam sigurno više. Mailova svega nekoliko primio, Gtalk vrlo malo upotrebe (manje od SMS-a), ali ceo dan online. Držao jednu autorefresh stranicu otvorenu nekih 20ak minuta....dok otkucah ova dva-tri reda, baterija je na 51, pa na 58%....verujem da realno ima onih 30% kao pre nekoliko minuta, ali se istripovao pokazivač...
Od problema, morao sam pre neki dan da uninstaliram Mini Operu, jer je pri pokretanju izbacivala neku grešku. Documents to go se povremeno zakuca prilikom otvaranja fajla. Kod pretraživanja XLS fajla, ako unesem string koji ne postoji, izbaci me napolje.
Do sada mi se dva puta desilo da neku mail poruku jednostavno ne sinhronizuje, pojavi se tek kada stigne sledeća poruka.
Dosta koristim Gtalk i do sada imam potvrđeno da nisam primio 2 poruke, a da nisu isporučene najmanje 3 moje poruke. Na dva imena.
Verovatno je bilo i nekih ne potvrđenih (manje bitnih poruka/ćaskanja).
Ovo sa Gmail i Gtalk, procentualno je zanemarljivo, ali eto, desilo se.
Još da nađem neki 3rd dialer koji će da omogući sortiranje logova po imenu. Ako sam jednu osobu zvao 10x i ona mene 10x, da to ne bude 20 redova u logu, već jedan red, koji može da se otvori.
Utisak posle 2 nedelje: prijala bi bolja baterija, ali generalno sam vrlo zadovoljan.
Moraću da probam i tu kamericu, fotka deluje sasvim Ok za jedan mobilAn telefon