trash 169. je APIPA adresiranje, i dolazi do njega kad ne može da nađe DHCP server, čisto eto malo da te edukujemAndroid wifi tether konačno radi a da ne zeza.
E sad, dva (tri) su tu problema. Prvi je i to je sigurno, da uređaj mora da bude rootovan.
Drugi je, nisam siguran, ali biće da je neophodno da uređaj koristi Modaco rom. Modaco rom sređuje netfiltere ili šta li već i omogućava rad wifi tethera.
E ni tu nije kraj. Potrebno je naći poseban wifi tether baš za Galaxy I7500.
I ako nađete stariji, ne brinite, updateovaće se kroz sam softver. Trenutna verzija je 1.60 i u imenu nosi oznaku Galaxy (tako ćete znati da imate pravu).
Ovo pišem ovde, a ne u "android aplikacije", jer je wifi tether na I7500, očigledno, posebna i teža priča, ali je izvodljivo.
Za one koji ne znaju, ovaj program od telefona pravi wifi ruter. E sad da li može više uređaja da se zakači na i7500 ne znam, jer je ovo u stvari adhoc mod, pa ga recimo playstation3 ne vidi.
Znači, na primer:
data konekcija (3g, edge) telefona > telefon > wi fi tether > wireless > uređaj sa wifi (laptop, drugi telefon) prijemnikom koristi 3g ili edge konekciju od I7500.
Nije baš da je aplikacija bez koje ne može da se živi, ali kad se jednom namesti, leba ne jede.
Pošto i onako ne znam kako ovih 30gb da potrošim, počeću da nosim neku majicu "free internet kod mene". Dobar dan - dobar dan - ja bih na facebook, ali imam samo 2 dinara kredita na mom telefonu sa wifi - nema problema, samo da uključim wifi tether.... izvolite
PS. Ako neko ima problem sa kačenjem... tipa uređaj piše da se zakačio, ali je uzeo trash 169. adresu (i samim tim se zapravo nije ni konektovao), uđite u meni wifi tethera i izaberite neko drugo lan setovanje. Može da pomogne.
stigao mi je račun za prethodni mesec i verovali ili ne,sa mojim korišćenjem interneta,potrošim sam svega 15 mb...ahahahaha!!!
Moze da se odradi root na I5 , tako bar kazu ovi italijani http://forum.hdblog.it/showthread.php?t=3995 . E sad meni tu nije bas najjasnije kako to da odradim pa nisam ni radio , al moze neko da proba pa da kaze dal moze![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari