Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

@sniper -> Dobar ti dock. Može i Marlboro!

Vidim ti u pozadini ATP3. Imam ih - sjajan komplet.

Poslednja izmena:
Android wifi tether konačno radi a da ne zeza :).

E sad, dva (tri) su tu problema. Prvi je i to je sigurno, da uređaj mora da bude rootovan.

Drugi je, nisam siguran, ali biće da je neophodno da uređaj koristi Modaco rom. Modaco rom sređuje netfiltere ili šta li već i omogućava rad wifi tethera.

E ni tu nije kraj. Potrebno je naći poseban wifi tether baš za Galaxy I7500.

I ako nađete stariji, ne brinite, updateovaće se kroz sam softver. Trenutna verzija je 1.60 i u imenu nosi oznaku Galaxy (tako ćete znati da imate pravu).

Ovo pišem ovde, a ne u "android aplikacije", jer je wifi tether na I7500, očigledno, posebna i teža priča, ali je izvodljivo.

Za one koji ne znaju, ovaj program od telefona pravi wifi ruter. E sad da li može više uređaja da se zakači na i7500 ne znam, jer je ovo u stvari adhoc mod, pa ga recimo playstation3 ne vidi.

Znači, na primer:

data konekcija (3g, edge) telefona > telefon > wi fi tether > wireless > uređaj sa wifi (laptop, drugi telefon) prijemnikom koristi 3g ili edge konekciju od I7500.

Nije baš da je aplikacija bez koje ne može da se živi, ali kad se jednom namesti, leba ne jede :D.

Pošto i onako ne znam kako ovih 30gb da potrošim, počeću da nosim neku majicu "free internet kod mene". Dobar dan - dobar dan - ja bih na facebook, ali imam samo 2 dinara kredita na mom telefonu sa wifi - nema problema, samo da uključim wifi tether.... izvolite :D:D:D

PS. Ako neko ima problem sa kačenjem... tipa uređaj piše da se zakačio, ali je uzeo trash 169. adresu (i samim tim se zapravo nije ni konektovao), uđite u meni wifi tethera i izaberite neko drugo lan setovanje. Može da pomogne.
trash 169. je APIPA adresiranje, i dolazi do njega kad ne može da nađe DHCP server, čisto eto malo da te edukujem :)

Je l sam rekao nešto pogrešno ili me samo dopunjuješ :)?

Uradio sam flesovanje na h8 i super sve radi i veoma sam zadovoljan! E sada muci me nesto drugo, instalirao sam rom koji mi se ne svidja, kako da ga izbrisem i da se vratim na fabricki???? Koji je to rom na 9oj strani jako mi se svidja, ako moze neko nesto vise da kaze o tome i interesuje me otkljucavanje telefona, posto je uzet preko telenora neka mi se za to neko javi na privat,e ako zna nesto vise.
Puno hvala unapred

Poslednja izmena:
Nisu hteli da nam otkriju o kom broju se radilo. Uglavnom ... najblizi je bio +/- 50 a najdalji +/- 500
od oko 3000 ucesnika.
E sad koja je moja procena bila ... toga bi i ja voleo da se setim :D

Jel zna neko za drugi program koji zamenjuje klasicno lock dugme sem Lock programa koji usporava mnogo sistem posto fabricko unlock dugme je iritirajuce, klikni jednom pa jos jednom drzi da otkljuca :)?

Lock 2.0 bi moglo da bude ono što tražiš. Izgleda kao iphone lock, a tako i radi - klik na bilo koje dugme na telefonu, a onda klizač ne ekranu za otključavanje. U svakom slučaju bolje od onog kojeg su zamislili u Samsungu. Ako ne nađeš aplikaciju na Marketu, provrti torrente.

Na taj sam program i mislio ali mnogo usporava tel. koliko sam primetio u kombinaciji sa Open Home , reko da ne postoji neki slican tj. manje zahtevan, hvala u svakom slucaju:)

stigao mi je račun za prethodni mesec i verovali ili ne,sa mojim korišćenjem interneta,potrošim sam svega 15 mb...ahahahaha!!!
sad ću da mu popalim sve opcije da vidim koliko ću potrošiti ovaj mesec i da vidim koliko će baterija trajati...
ja net isključivo koristim za telenor wap portal,''ručno'' proveravanje pošte i ponekad skinem neku aplikaciju sa marketa.

Open home je OK, ali ja sam ga deinstalirao jer dramatično usporava telefon. Sam lock 2.0 u kombinaciji sa običnim androidom, dakle bez Open home-a prolazi i dobro radi. Probaj pa ćeš videti.

Ma sto se tice potrosnje neta, opusteno. Nema sanse da potrosis tih 5Gb za mesec dana, jedino da koristis torrente ili da skidas neki veliki file. Za surf, net, mail, chat, YT je vise nego dovoljno ;) meni je net ukljucen 24sata i ne gledam potrosnju.

interesuje me zato što ne znam šta ću raditi kad se navučem na tu količinu podataka,a posle 6 meseci istekne promocija i onda...moraju da se calnu pare za internet dodatak.

To je verzija NPC-a aktuelna već neko vreme. Verzija koja NE prepoznaje moj Galaxy.

stigao mi je račun za prethodni mesec i verovali ili ne,sa mojim korišćenjem interneta,potrošim sam svega 15 mb...ahahahaha!!!

Meni na računu stoji 153xxx kb. A brojač na telefonu mi pokazuje 155MB....brojač sam instaliao posle 10ak dana upotrebe.
Imam i nekoliko desetina MB preko WiFi.
Kada sam uzimao Galaxy, računao sam da ću da se uklopim u 200-300MB.
Evo, u nedelju sam za ceo dan imao 168kb :)....ali zato juče (ponedeljak), skoro 10MB.

mislim da će mi taj dodatak od 300mn u potpunosti odgovarati,naročito ako mu smanje cenu.

Ja sam na mybel-u , imam 300mb mesecno za pretplatu od 500din plus pdv i sasvim je dovljno , tel. je stalno na netu skidam programe sa marketa, ali bez gledanja youtube-a :)

Sa koje verzije si prešao na I5?

Neko kaže može root na I5, neko kaže ne može :(
Probaj. Ako ne može, vraćanjem na H8 ćeš upotrebiti recovery image koji si instalirao. A pre instaliranja custom recovery image ćeš svejedno napraviti backup fabričkog, tako da ne bi trebalo da bude problem.

Jel postoji negde lista unašređenja sa H8 na I5?

Sa H8, ali ja sam sve vratio izgleda na fabricko podesavanje, jer nemam nista vise od podataka, ali mi nije ni trebalo nista, mnogo sam programa instalirao pa mi se fon opasno usporio. Probao sam da uradim root po uputstvu sa 4 strane ali mi izbaci gresku, pri backup recovery image-a.

upravo sam otkrio nešto što mi je toliko trebalo-ebuddy!!!zaista izvrsna aplikacija,s obzirom da dosta koristim čet klijente.Baš me interesuje koliko skida!?da li neko ima iskustva sa ovom aplikacijom?

Skida nesto sitno , tipa 1mb posle 1h chata , ali probaj nimbuzz, po meni najbolji chat client.

probaću taj čet klijent,pošto mi je to možda i najbitnije da imam na telefonu.
Interesuje me,zaista,pošto mi to možda i najviše smeta,zašto nemogu ni jedne druge slušalice,sem onih out of box da rade stereo???

I jesi uspeo ? Jel radi pinch to zoom (kao na iphone-u) na galaxy-u kad se rutuje ?

Nazad
Vrh Dno