Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Garanciju za Galaxy ne daje Telenor vec BG Elektronik, takodje ne verujem da VIP daje garanciju za HTC vec je daje uvoznik, verovatno EWE. Tako da pitate na pogresnim mestima. Verujem da ljudi koji rade u VIP i Telenor radnjama idu logikom da je bolje reci korisniku da ne cacka nista jer ce posle isti korisnik prvo doci kod njih da kuka ako nesto zezne. :)

Verujem da nije problem update ukoliko je to zvanican fw za Galaxy, kao sto vam niko recimo nece osporiti garanciju za maticnu plocu ukoliko je flesovan noviji BIOS i sl.

Usput, zna li neko puzdanu aplikaciju za backup podataka sa telefona? Tipa sms poruke, imenik i sl.

Poslednja izmena:
Da li ova verzija ovog krš programa New PC Studio radi? Ova koju su delili uz aparat je qrton i služi samo za kidanje živaca. Ne prepoznaje fon, nisam uspeo ni da instaliran driver za Win...

Jel to simptomatično za Samsung da uz telefone pakuje software sa kojim telefon ne može da funkcioniše?
Desilo mi se pre nekih 2-3god sa jednim D900.

Za firmware:
This isn't a Cupcake to Donut upgrade at all but is said bring better device stability as well as improved battery run-time. Furthermore, Samsung added a new application called "Switchers". This allows to turn on/off GPS, WiFi, Bluetooth and Auto sync from the programs menu instead of going deep into the system settings.

Da li ova verzija ovog krš programa New PC Studio radi? Ova koju su delili uz aparat je qrton i služi samo za kidanje živaca. Ne prepoznaje fon, nisam uspeo ni da instaliran driver za Win...
...pa probaj.....ali pre instalacije OBAVEZNO deinstaliraj prethodnu verziju i probaj da ukloniš sve "tragove" iste....:bottle:

Probao. Isto djubre.

ja nemam i7500 ali pogledaj ovo...možda će ti pomoći.....i obrati pažnju na zadnju rečenicu citiranog texta.....

.........""Da vam riješim neke dileme.
Baterija traje 3 dana uz normalno korištenje, ako imate novi firmware (H8) i ako NE DRZITE MOB U FUTROLI (koja se isporučuje s njim).
Futrola pritišće dugme za uključiti kameru i paliti ekran tako da ga iscrpi ponekad u manje od jednog dana.
Normalno korištenje smatram da se razgovara umjereno i malo surfa i koristi Wifi i GPS.
Aplikacija na Marketu ima HRPA ali rijetke su dobre. One na plačanje nisu dostupne u hr, nego se plača protok podataka operateru (rijetko koja app ima više od 1 MB).

Za instalirat novi firmware evo upute:
http://dejancencelj.blogspot.com/200...alaxy-for.html

I neki "tipovi" za nove korisnike:
http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?p=153077#153077

Navigacija za sad najbolja je andnav2 (nema glasovne upute ali se može importirati mape sa:
http://wiki.andnav.org/index.php/List_Of_MapTilePacks/

I kada uključite USB ne zaboravite na mobitelu u notification baru to omogučiti."".........

Već sam prošao to iskustvo sa poslednjom rečenicom!

prikljucis telefon na usb, uradish download mode na telefonu (Volume down + OK + hangup key) , u tom trenutku telefon ce se ugasiti i uci takozvani download mode

Ne može da mi nađe/instalira driver u win7. Šta treba da uradim? Kaže "gadget serial".

edit: ni Xp ne prepozanje odmah. da li treba instalirati ove drivere sa cda (koji ujedno traže i ovaj raspali softver)... sad ću da probam.

Poslednja izmena:
da, definitivno treba ovo sa cda instalirati... evo sad radi

@Bane R: "gadget serial" - to je to. Nastavi dalje.

Ja sam uradio malu obrnutu stvar (tako sam pročitao na nekom sajtu koji nudi sličnu metodu za update telefona) - prvo sam sam telefon uključio u download mode (Volume down + OK + hangup key) pa ga tek onda povezao usb-om na komp. Verovatno je svejedno. A evo ti i adresa tog sajta, pa pogledaj.

http://dejancencelj.blogspot.com/2009/09/flash-rom-samsung-i7500-galaxy-for.html

Možda ne bi bilo loše da uradis backup telefona. Meni je My backup pro odlično završio posao - aplikacije i data podaci su sačuvani bez problema. (ali ne ova lite verzija sa Marketa, nego...potraži malo torrente - imaš dva zanimljiva fajla sa dosta korisnih aplikacija. U tom slučaju ti treba i neki instaler, kao da i u telefonu uklučiš opciju, tj omogućiš instalaciju programa koji nisu iz Marketa...)

Bane R, ti si izgleda koristio one fajlove koji su u paketu sa Odinom. Sniper je u postu na prethodnoj strani dao i linkove na Rapidshareu sa novim, H8, tj G8 updateom. Pogledaj još jednom, post, skini fajlove i uradi sve ponovo.

Btw, ja sam pokušao i onim rešenjem sa sajta, koji umesto ova 3-4 fajla za update koristi "one package", samo onaj jedan fajl. I to update H8, što mi je delovalo veće i možda još mlađe od G8, ali Odin nije hteo da ga učita, pa sam odustao i primenio sniperovo rešenje.

Poslednja izmena:
Jesam stavio ono iz paketa. Vidim sad da su ovi pojedinačni fajlovi novija verzija. Ali reci mi koji CSC od onih 4 izabrati... neću ništa brendirano.

Ili CSC ostaje iz megaupload paketa?

Ako hoćeš de-brendirano, onda izostavi csc file. Ako hoćeš da ti ostane Telenor - onda izaberi onaj koji treći, baš se pominje Telenor. Ja sam prvo de-brendirao tel, a onda sam shvatio da ne znam parametre za internet, mms, 3g ili šta već, mrzelo me da jurim po telenorovom sajtu, pa sam ponovio operaciju i uključio csc telenor fajl.

Radilo je i u jednom i u drugom slučaju.

Ja sam tako shvatio snipera, a i sam sam probao. Telefon mi je radio, ali nisam imao izlaz na internet ni u jednoj varijanti (osim, naravno wi-fi). A kažem ti, mrzelo me da ga ručno setujem, pa sam odustao od debrendiranja.

A i nije velika razlika - umesto Telenorovog znaka mi se pojavljivao Samsungov!

Poslednja izmena:
Da, nije obavezno staviti CSC fajl, tako se uradi debrendiranje, i da - tako ne radi internet nego se moraju rucno uneti svi parametri, sto je posao od pola minuta :) . Mene je najvishe nervirao onaj telenor zvuk pri paljenju , zato sam i uradio debrand :D

btw fajlovi u mom postu su H7 fw , u medjuvremenu je izasao i taj g8 koji iskreno josh nisam stagao ni da probam, baterija mi je sada ok pa i nemam neku veliku potrebu za istim ...

Neko je spomenuo da futrolica koja se dobija uz Galaxy ume da ukljuci telefon i trosi bateriju. Danas probao da nosim bez futrolice i baterija mi je tek malo potrosena. Drasticna razlika u odnosu na juce. Moracu jos malo da se poigram i uporedim ali izgleda da je barem kod mene to bio problem.

Slažem se da je futrola daleko od savršene... a i ovo sa otključavanjem telefona je istina.

@sniper: zar nisu fajlovi u tvom postu g8 update - makar oni koji se skidaju sa Rapida. U okviru onog velikog fajla u kome se nalazi i Odin su h7 update fajlovi. Ili sam pogrešno shvatio. U svakom slučaju, koristio sam update sa Rapidsharea i na svakom od njih stoji g8.

Sve o Samsung Galaxy GT-I7500

Ukratko - sinoć sam legao, ostavio telefon Samsung Galaxy, sve je lepo radilo. Jutros - telefon radi, ali nema izlaz na Internet. Ni Edge, ni 3g. Ništa. Parametri Telenora su tu u settingsima, ali osim wi-fi nema šanse da izlazim na Internet.

Telefon sam pre dva-tri dana updejtovao, sve je bilo ok. Normalno radilo do jutros. Ima li neko nekakvu ideju, predlog, savet.

Ja koristim "toggle data" za uključivanje i isključivanje korišćenja prenosa preko mobilnog operatera... i 3g i edge/gprsa (znači ne gašenje samo 3g, da ne bude zabune, pošto tih programa ima više).

Moguće da si instalirao neki program ili slično kojim si ugasio bilo kakav prenos interneta, osim wifi.

PS. Nego valjalo bi sve postove u vezi galaxya staviti u jednu temu. Ovako će se razvodniti priča... videću da to uradim kasnije, tako da znaš gde da tražiš postavljeno pitanje, ako se pojavi tema ("sve o i7500" ili slično)...

Kakve su vam brzine kada kopirate preko USB?. Meni nekad ide 1500 KB, nekar 3000 KB, a nekad 500 KB. Čini mi se kao da USB ode u neki polu sleep mod. Nisam baš najsigurniji, brzina nije konstantna, varira stalno... Mada probao sam recimo da pustim neki duži Youtube video, dok se kopiraju stvari i išlo je ok brzinom. Izgleda da se i USB transfer uspori kada se telefon ne koristi. Glupos.

Problem sa internetom je rešen po istom principu - kao što je sam nestao bez razloga, isto tako se preko večeri pojavio i još radi! I to me sad još više živcira, jer ne znam ni kako i zašto se izgubio, a još manje šta se desilo da se pojavi. Ja nisam uticao ni na jedno ni na drugo.

to sa torbicom je stvarno glupost, ni ja je ne upotrebljavam. Sto se usb prenosa tiche, nisam primetio neke probleme ... moze da zaglupi ako si npr usb utako u prednji deo kucista ili u neku tastaturu ...(ovo predpostavljam da je problem sa kolichinom struje koju galaxy povuche pa prenji panel ili tastatura to ne moze da isprati). Uboden u backpanel tj u mb direktno ne pravi probleme.

Jel postoje mozda neki accessories u prodaji. Konkretno me interesuje neki drzach (na stolu npr, onda bolja futrolica! :) , i mozda dodatna baterija , preporuka za bolje slusalice .... ?

S obzirom da se mob i puni preko USB (jel tako? :)), moguće je da brzina kopiranja zavisi od toga koliko je puna baterija.
Predpostavljam da bi uhvatio neko pravilo da brzina zavisi od veličine fajlova ili popunjenosti memorije na samom telefonu...

Nije valjda da front usb pravi probleme?

Aj probaću kasnije :).

Ništa od ozbiljnog asesoara za Galaxy nema u prodaji - pitao sam u Telenoru za bateriju i dodatni usb kabl - kažu shtanix. Biće možda. Kablić ima da se nađe po radnjama i košta 900 din. U nekoj fancy radnji u Delta sitiju original samsung kabl je 1.500 ili 2.000 din, ne mogu da se setim. Tu je originalni samsungov punjač za kola 1.500, dok sam u radnjama za mobilne našao jedan model za 500 din.

Ulazio sam i u dve-tri radnje za telefone za futrolicu: ili nemaju ni jednu u koju može da stane G, ili imaju neke bolidske. Ali mislim da bi to ipak moglo da se nađe.

Od sluški bilo koje kvalitetnije će odlično da završe posao. Ja koristim SE bluetooth stereo sluške koje rade i kao handsfree (to dobro funkcioniše na Galaxyju), a imam i fenomenalne Kossove žične slušalice. Povezivao sam tel preko izlaza za sluške na aux u kolima i takođe pristojno radi.

Mene zanima da li je upario Galaxyja sa onim bluetooth donglovima za upaljač za kola, preko kojih može i da se razgovara i pušta muzika. Da li zaključani Galaxy to odrađuje?

I hoće li neko da rootuje Galaxyja pa da nam objasni kako se to radi i kaže koje se sve mogućnosti time otvaraju. Ja bih to odradio, ali nisam siguran da su mi do kraja jasna ona uputstva kojih ima po netu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno