Šta je novo?

Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro

Ne ,oba su bela,skoro pa isti satovi eto jedan je gt4 drugi gt5 oba manje verzije od 41mm

Имам једну недоумицу у вези прецизности GPS локације.
Син и ја смо кренули у шетњу и активирали тренинг шетање напољу истовремено. Он носи мој стари сат GT 2e, ја свој GT 5. Растојање које смо прешли је (по мом сату) око 4,1 км. Негде после првог пређеног километра (пошто сам добио звучно обавештење о пређеном растојању), питам сина да ли је он добио обавештење, он каже да није, али нисам обраћао пажњу. На неких 2 км по мом сату, разлика између пређеног пута износила је око 110 м - више показује GT 5. На крају када смо се вратили кући, разлика је била око 200 м. Одакле се јавља толика разлика? Који уређај има прецизнију локацију?
Што се тиче броја корака, разлика је била неких 50-60 корака више код мене, али то ми је и ОК, јер сам је он на пар места кратио путању за разлику од мене.
Пре пар дана из досаде проверавам надморску висину и прикаже ми неку висину која ми нема везе са логиком. Одрадим 2х калибрацију и сваки пут покаже другу висину.
Температура коже - по овоме би требало да сам већ мртав. Мерења не прелазе 31 степен.

Наравно, свестан сам да ово није уређај који даје 100% прецизне податке, али мало су ми чудњикави.

Nesto razmisljam, on je kratio putanju, ima manje koraka, pa odatle mi i logicno da je i manje presao od tebe, zar ne?

Plus sto je uopste problematika kod Huawei watch a to je sinhronizacija kilometraze/distance u satu i aplikaciji telefona..Na satu pokwzuje vise...Koraci se dobro sinhronizuju i prate..Ali problem kod distance je konstantan..
Barem kod mene bio..
Moje iskustvo i kako sam resio je sledece..
U aplikaciji kad sam podesavao profil,uneo sam od samog starta moke podatke,188cm,104kg..
Non stop sam imao probleme sa distancom na satu i telefonu..Sve ostalo do ro pokazuje..
Resio sam tako sto sam negde procitao da smanjim svoju visinu..
I izmenim visinu u svojim podacima na 170cm,104kg..
Od tog momenta je pocelo da prati istu kilometrazu na satu kao i u aplikaciji telefona.
Posle nekog vremena ,tipa 3 meseca,vratim moju visinu na 188..Sat ponovo pocne da luduje sa kilometrazom i pokazuje po 1.5km vise nego sto je u aplikaciji..
Vratim sledeceg dana ponovo na 170cm,sad pocne ponovo da pokazuje tacnu kilometrazu..
Sta je u pitanju zaista ne znam..
Pisao sam ranije i Huawei podrsci,dobio odgovor da treba isprstiti korake kad se prijavljujes posle instalacije apk u telefon,i lepo podesiti sve..Klasicna prica koja nema veze sa mozgom i ne resava problem..
Posle toga u agoniji koja je trajala dugo,procitam negde da se treba smanjiti visina u odnosu na kilazu..
Pa sam smanjivao po malo svaki dan dok nisam ustelovao da prati sat u 1 metar.

Nesto razmisljam, on je kratio putanju, ima manje koraka, pa odatle mi i logicno da je i manje presao od tebe, zar ne?
Да, само што нема логике. Зато што сам, нека буде, прешао 50 корака више и нека је сваки корак по метар (а сигурно није, јер је је око 70-80цм) то би било 50м више, није 200.
Више ми има логике ово што је @-vorens- написао. Значи, сада да смањим висину са 181 на 160 и кусур цм, а када смршам са 105 на 95, онда да вратим висину 😁
*********, где смо и ми виђели Кинеза преко 180 цм... Наравно да се сат заглупио.

Da ali u tom kracenju puta on nije samo manje koraka napravio nego je I samu distancu smanjio, znaci na to sto je napravio manje koraka + je i manje prešao da bi došao do tačke gde ste ponovo nastavili dalje.... Ne kazem da ce se time doći do te razlike od cca 200m, ali svakako će razlika ipak biti manja ne samo za broj koraka,znaci moras da računaš da je tu manje metara prešao + manje koraka napravio...

Iskreno ne kazem da sam ja u pravu, ali tako bi trebalo biti?

Meni pokazuje tačno distancu, barem poredeci sa Google Maps.

Да, само што нема логике. Зато што сам, нека буде, прешао 50 корака више и нека је сваки корак по метар (а сигурно није, јер је је око 70-80цм) то би било 50м више, није 200.
Више ми има логике ово што је @-vorens- написао. Значи, сада да смањим висину са 181 на 160 и кусур цм, а када смршам са 105 на 95, онда да вратим висину 😁
*********, где смо и ми виђели Кинеза преко 180 цм... Наравно да се сат заглупио.
Nemoj kilazu da diras,ona ne igra ulogu,izgleda da ima develih kineza...😀
Ja sam menjao kilazu kako sam skidao kilazu,i nike uticalo na distancu na satu..Samo je vio problem oko visine..I to tacno za 18cm..Ja sam 188,smanjio na 170,pokazuje isto kao u aplikaciji..
Medjutim kad sam stavio 165 iki 167,isto je dolazilo do problema i greskom u sinhronizaciji.
Smanji visinu za 17-18 cm
Da li tebi na satu pokazuje istu distancu kao u aplikaciji?
Mislim u svakodnevnom radu?

Нисам гледао колику дистанцу приказује у апликацији. Сат је 24/7 повезан са телефоном, тако да верујем да показује исту.

I meni je bio povezan pa nije pokazivao..Proveri sutra ,uporedi,sat vs apk..

Upravo sam narucio gt5 pro sa titanijumskom narukvicom, sutra bi trebalo da stigne. Odustao sam od crne boje posto su se ljudi zalili da se skida boja.
Vezano za kilometrazu- dok sam imao gt3 pro, u aplikaciji treba da se podesi da se sve racuna sa sata, a ne plus tel i onda pokazuje sve kako treba. Moram da predjem ili temu gt4 ili gt3 pro da nadjem sta treba da se iskljuci.
Ovo za smanjivanje visine ne mogu nista reci, ja sam kod mene stavio i visinu i tezinu kako jeste i pokazivalo je tacno (gt3 pro), jedino ako su sad nesto zeznuli.

Upravo sam narucio gt5 pro sa titanijumskom narukvicom, sutra bi trebalo da stigne. Odustao sam od crne boje posto su se ljudi zalili da se skida boja.
Mislim da sam negde na temi čak i postovao sliku sata.
Imam crni već 6 meseci, nošen u svim uslovima, na poslu malo malo pa ga "zakačim" nikakva zaštita na njemu i još uvek nije prikazao nigde ni tačkicu skidanja boje.

Onda ovi sto su skinuli boju su dosta jako udarili sat negde ili je losa kontrola kvaliteta.
Sa druge strane je sivi bas lep sat, moze i uz kosulju, s tim da moram da nadjem neku narukvicu za trening.
Kako si zadovoljan sa satom? @Grga Pitić

Moguće da je možda što kažeš kontrola kvaliteta jer sam ja moj uzeo u Francuskoj, standardna priča se za naše tržište isporučuje lošiji kvalitet.
Zadovoljan sam satom, jedina mana mi je što se jako teško, skoro nikako ne nalaze narukvice koje imaju da kažem "onaj urez" kao originalna silikonska narukvica već su sve univerzalne.

Isto sam primetio za narukvice, sve su klasicne univerzalne. Ja gledam da uzmem original crnu ili neku drugu boju, ali nema nigde kod nas da se uzme.

I ja se pridruzujem korisnicima GT5. Kupio da kažemo nov, bukvalno samo nekolko puta nošen, za 130 eur. Mislim da je super kupovina.

Prilozi

• IMG20250530101232.jpg
    IMG20250530101232.jpg
    172.5 KB · Pregleda: 118
Mozes ili pogledaj u svom gradu da li ima da se kupi.
Edit: vidim da si ubacio sliku, da, to je to.
Treba mi pomoc, sta treba da iskljucim da bi mi prikazivalo samo korake sa sata, a ne i sa telefona. Presao sam nekoliko tema i ne mogu da nadjem :/.

Poslednja izmena:
Nisam našao odgovor, jel neko uspeo da aktivira NFC za naš region. Mislim NFC opcija je u satu, ali je ne povezuje sa karticom, nemam meni da izaberem bilo šta.....

Pokusao sam da promenim region Hongkong na Huawei Health apk, sa nalogom Hongkong, međutim nisam uspeo da aktiviram NFC. Nemam ni u App gallery neku aplikaciju za to...
A ovo sam našao na netu
1748606668132.png

Pisalo se da se moze aktivirati EKG,mozda moze na isti nacin i NFC,vrati 2-3,strane unazad

Pisalo se da se moze aktivirati EKG,mozda moze na isti nacin i NFC,vrati 2-3,strane unazad
Pokusao sam. Imam nalog onaj kineski, ali nece. Dobijem neke opcije oko artmija, variranja pulsa, koje mi nemamo na EU verzijama, ali ne moze da se akrivira Nfc.

Da nije nfc samo za pro verziju? Pogledaj na netu sta pise.
Nasao sam kako da broji samo korake i aktivnosti sa sata, treba da se zabrani dozvola za fizicke aktivnosti.
Gde u okruzenju sve funkcije rade kako treba, Hrvatska i Madjarska?

I
Da nije nfc samo za pro verziju? Pogledaj na netu sta pise.
Nasao sam kako da broji samo korake i aktivnosti sa sata, treba da se zabrani dozvola za fizicke aktivnosti.
Gde u okruzenju sve funkcije rade kako treba, Hrvatska i Madjarska?
Ima NFC cip, ali koliko citam samo radi u Rusiji i Kini. To je to sto se tice Nfc.

Mislim da sam negde na temi čak i postovao sliku sata.
Imam crni već 6 meseci, nošen u svim uslovima, na poslu malo malo pa ga "zakačim" nikakva zaštita na njemu i još uvek nije prikazao nigde ni tačkicu skidanja boje.
Ista stvar. Par meseci ga nosim i nigde se nije boja skinula iako je "zakačen" koji put.

I

Ima NFC cip, ali koliko citam samo radi u Rusiji i Kini. To je to sto se tice Nfc.
Našao sam kako bi mogao Nfc da se koristi. Otvori se Huawei nalog na Poljsku, i onda se ulogujes u Huawei app i instaliras Quicko wallet aplikaciju iz App gallery. Istu aplikaciju instaliras i na mobilnom sa play prodavnice. Međutim, malo je komplikovanije verifikovanje platne kartice na aplikaciji jer traži mnogo podataka, licnu kartu i sl. I mislim da naplaćuju neku proviziju kod placanja karticom.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-31-13-52-18-11_efaee9233a816a5de5fd5a4cb49356f4.jpg
    Screenshot_2025-05-31-13-52-18-11_efaee9233a816a5de5fd5a4cb49356f4.jpg
    77 KB · Pregleda: 44
  • IMG20250531135327.jpg
    IMG20250531135327.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 64
Stigao gt5 beli 42mm za suprugu,posle Xiaomi 7 pro koji je imala ,nebo i zemlja
Jos se igra sa postavkama
Inace sat je stvarno prelep ko voli zlatnu verziju
Kvalitet izrade na nivou Huawei brenda
Kako ce se pokazati u radu pisem kada prodje par nedelja