Šta je novo?

Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Huawei-Watch-GT-5-7-scaled.jpeg

Prvi pogled – Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro​

Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro su zvanično predstavljeni, a u našem prvom pogledu izdvajamo ono što je novo i zanimljivo u vezi ovih pametnih satova.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/clanci/hardver/prvi-pogled-huawei-watch-gt-5-i-gt-5-pro/

Ima li ga neko,kakvi su utisci?
Planiram da ga uzmem,u plavoj varijanti..

Ima li ga neko,kakvi su utisci?
Planiram da ga uzmem,u plavoj varijanti..
Sat je odličan sa 56% baterije kada sam ga uzeo u Yettelu,prvo paljenje i pokretanje,normalno isprobavanje svi opcija itd evo danas u subotu kada ovo pisem je na punjacu tj ostalo mu je 15% baterije.Vrh je pokajati se nećeš meri sve parametre povezuje se telefonom čitaš sve poruke ,primas pozive odgovaras na njih lepo se čuje.Za divno čudo troši bateriju kao ZIPPO upaljač,na dnevnom nivou od 7-10% sve zavisi koliko se čačka,i koji su nam prohtevi.Lep lagan lepo stoji na ruci,opcija XYZ,za svakoga po nešto.Jednom rečju odličan.
Još da dodam da je fabrički bio napunjen 56% uzet u ponedeljak oko podneva čačkano i isprobavano sve mogućnosti i opcije,i sada u subotu ga punim jer je na 15% baterije.

@Dugi063Dugi ,uzeo sam ga malo pre,ali jos nisam otvorio kutiju..
Sa reciklazom rata ce mi biti 975 din na 2 godine..
Plus kad ga registrujem na Huawei sajtu do 7 novembra,dobijam Huawei buds 5i,bezicne slusalice.. To mi Huawei salje na kucnu adresu..
Njih mogu prodati na keca za 6000..Mada verovatno ih ostavljam u steku,jer sad koristim Buds 4i,pa kad dotraju prebacicu se na ove 5i..
Stim sto sam razmisljao da uzmem i GT4 u crnoj boji,proslogodisnji model.Isti sat,iste funkcije,i to sto mozda ima nesto vise ovaj GT5 to je zanemarljivo..Da sam uzeo njega uz reciklazu,rata bi bila 625 din na 2 god..I mislim da nema apsolutno nigde bolja opcija da se domognes ovako dobrog sata za male pare..
Posle cu natanane uz kaficu da ga otpakujem i cackam..

Prilozi

• PXL_20241019_204004523.jpg
    PXL_20241019_204004523.jpg
    71 KB · Pregleda: 26
kupio sam gt5 huavei...zasto ne mogu da ubacim app koje zelim? hvala za odgovore.

Kupio ga pre 10 dana, Huawei gt5, crnu verziju, pre njega imao Samsung watch 4.
Baterija mi traje 8 dana, nisam mogao da verujem, navikao sam da samsung punim na 2 dana, maksimalno.
Nikada vise Samsung telefone i satove ne kupujem.
Gde mogu da kupim dodatnu opremu za ovaj sat?

Urke,imas sta pozelis na Aliju..Ja sam uzeo plavu varijantu i narucio sam crnu narukvicu..Ja sam sa ovog linka narucio.

I just found this on AliExpress:
RSD465.20 | 22mm Composite Silicone Strap for Huawei Watch GT4 46mm Official Belt Nylon Braided for Huawei Watch 4/3/GT4-3-2 Pro Bracelet

Pozdrav. Video sam da moja drugarica ima Huawei sat i ja se napalio da kupim i ja :)
Najvise mi se dopao GT5 pro onaj sivi. Sav je fensi i wow. Otisao probao kad ono za moj zglob na ruci ogroman. Nije problem da ga nosim preko dana jer celog zivota nosim nakit ali sa tolikom budzom da spavam ne mogu (ne znam kako vi ostali mozete ipak je to 46mm) i resim da kupim gt5 41 crni. Ali narukvica ona silikonska mi je odvratna. Mrzim taj materijal.
Porucio sa sajta neku metalnu treba sutra da stigne.
A sto se sata tice sta znam ok je ali je ogranicen pola funkcija ne radi (koristim samsung telefon) navikao se na samsung apk. Jedina pohvala je baterija zaista je cudo da traje ovoliko dugo.

Kupio ga pre 10 dana, Huawei gt5, crnu verziju, pre njega imao Samsung watch 4.
Baterija mi traje 8 dana, nisam mogao da verujem, navikao sam da samsung punim na 2 dana, maksimalno.
Nikada vise Samsung telefone i satove ne kupujem.
Gde mogu da kupim dodatnu opremu za ovaj sat?
Nevezano za Huawei satove i temu (doduse, zamalo da uzmem GT4 pre par meseci), ali ista stvar me odusevljava evo 6 meseci posle kupovine Amazfit Balance-a, baterija minimum 10-12 dana (juce napunjen posle 12 dana i ostalo 20%, znaci bar dan i po jos). I onda uzmem AW SE (1st gen) i ode 40% baterije do 3 popodne :)

Ja sam uzeo u subotu GT5 pro titanijum i odusevljen sam. Lagan je, ekstra lezi na ruci. Baterija od subote sa 75 na 45%.
EKG ne radi na srpskom nalogu, ali ja sam napravio nalog sa lokacijom u Kini i sve radi bez problema.

Već 15 dana koristim Huawei watch gt 5 pro black i stvarno je odličan sat. Lagan , odlična izrada , dobro trajanje baterije, veliki broj opcija iako čini mi se da kod nas pored EKG ne radi glasovni asistent ali to mi i nije bitno . GPS sam probao samo kod šetnji i trčanja ,brzo hvata ,precizan i detaljan sa podacima same vežbe . Od mana me jedino nerviraju offline mape, nema opcija da se mape bez telefona koriste kao navigacija ili ja ne znam da nađem tu opciju . Ako neko zna više oko offline mapa nek napiše . Da li se može menjati region sada ili moram sve ispočetka,hteo BiH da probam EKG ?

Mislim da mape ne mogu raditi na satu dok se iste ne pokrenu na telefonu..

Već 15 dana koristim Huawei watch gt 5 pro black i stvarno je odličan sat. Lagan , odlična izrada , dobro trajanje baterije, veliki broj opcija iako čini mi se da kod nas pored EKG ne radi glasovni asistent ali to mi i nije bitno . GPS sam probao samo kod šetnji i trčanja ,brzo hvata ,precizan i detaljan sa podacima same vežbe . Od mana me jedino nerviraju offline mape, nema opcija da se mape bez telefona koriste kao navigacija ili ja ne znam da nađem tu opciju . Ako neko zna više oko offline mapa nek napiše . Da li se može menjati region sada ili moram sve ispočetka,hteo BiH da probam EKG ?
Vidi ovde ako je to sto ti treba..Isti je princip i za GT5/pro

Vidi ovde ako je to sto ti treba..Isti je princip i za GT5/pro

Hvala , probao sam i radi . Nije baš ono što sam mislio da ovaj sat može ali nije loše ni ovo . Mora se ruta napraviti u Komoot aplikaciji i onda prebaciti na sat i onda radi . Ja sam mislio da se na satu mogu koristiti mape kao Google maps bez telefona. Izgleda da je to rezervisano samo za skuplje satove . Po meni ovo je jedna od mana . Ostalo mi je još da skontam kako radi ECG ako sada promenim lokaciji .

Mislim da to sto ti hoces u vezi navigacije ima Germin..

Plus kad ga registrujem na Huawei sajtu do 7 novembra,dobijam Huawei buds 5i,bezicne slusalice.. To mi Huawei salje na kucnu adresu..
Njih mogu prodati na keca za 6000..Mada verovatno ih ostavljam u steku,jer sad koristim Buds 4i,pa kad dotraju prebacicu se na ove 5i..
Stim sto sam razmisljao da uzmem i GT4 u crnoj boji,proslogodisnji model.Isti sat,iste funkcije,i to sto mozda ima nesto vise ovaj GT5 to je zanemarljivo..Da sam uzeo njega uz reciklazu,rata bi bila 625 din na 2 god..I mislim da nema apsolutno nigde bolja opcija da se domognes ovako dobrog sata za male pare..
Sad gledam na sajtu A1 i nigde ne vodim opciju da za satove nude opciju za reciklažu, tj. za umanjenje cene za 15.000 dinara ako se odnese stari telefon ?!? Ima samo opcija kupovine na 24 rata ili popust od 10% ako uplatiš odmah iznos u celosti.
Ako sam te dobro razumeo, kupio si sat u A1 (bez ikakve ugovorne obaveze), odneo neki stari telefon, oni ti umanjili cenu sata za 15000 dinara i sve to podelili na 24 rata?

Mislim da to sto ti hoces u vezi navigacije ima Germin..
Garmin , Suunto i Polar imaju ali cena za te satove mi je previše . Za taj novac kupiš odličan regularan sat . Probaću da vidim ako može da se mapa Srbije prebaci u gpx fajl i da tako koristim mapu na satu .

Da,znam za Garmin zato sam ti i napomenuo za njega,oni jesu skupi,provereni,dobri...
A ovo drugo,regularan sat..
Zavisi ko sta voli,ne mogu se porediti ta dva sata jer jedan je samo sat,posebno oni mehanicki...Dok ovaj pametni ima brdo drugih tehnoloskih mogucnosti koje nema mehanicki..Svi ljubitelji prave hornologije,pametni sat i ne svrstavaju da je sat..
Ja to gledam kao spravicu koja mi vrsi dosta posla preko koje pratim niz stvari,izmedju ostalog i vreme..
Ako nesto iskopas da se moze nekako nabudziti da se prati mapa na satu kao na telefonu,javi ovde u temu.I meni je to interesantno..
Sad gledam na sajtu A1 i nigde ne vodim opciju da za satove nude opciju za reciklažu, tj. za umanjenje cene za 15.000 dinara ako se odnese stari telefon ?!? Ima samo opcija kupovine na 24 rata ili popust od 10% ako uplatiš odmah iznos u celosti.
Ako sam te dobro razumeo, kupio si sat u A1 (bez ikakve ugovorne obaveze), odneo neki stari telefon, oni ti umanjili cenu sata za 15000 dinara i sve to podelili na 24 rata?
Ma jok nisam nigde napisao A1...
U Yettelu sam uzeo,vazi za nove korisnike i za korisnike koji su obnovili ugovornu obavezu..Ta grupacija ima pravo na reciklazu od 3 neke stavke,slusalice,punkac,telefon,nebitno sta i tako se aktivira reciklaza od 15000,to odbijes od pune cene sata,i podelis na 24..

Mislim,da se preko HUAWEI ID vrsi registracij,ili mozda gresim.

Odes na sajt,
huaweipokloni.rs
Tamo popunis sta treba,a treba ti slika od fiskalnog racuna,kao i serijski broj od sata..(slikas kutiju na kom se vidi S.N.)
Ostave se tvoji licni podaci i to je to...Oni te zovnu za neki dan da potvrde adresu i tvoj identitet..
Kako su mi rekli kad sam se cuo sa njima,trebalo bi da mi stigne oko 20tog nov.

Već je postojala tema za ovaj sat i ostale generalno.

Koliko vidim, na sluške se dugo čeka?

Ja sam se prijavio na njihov sajt 20 oktobra.Gospodjica me zvala posle 3 dana d apotvrdi adresu.Tad sam je pitao kad ce da salju,kaze oko 20 nov krece slanje..

Ja sam kupio 12.oktobra a pozvala me posle 4-5 dana,ali nisam pitao kada šalju, pomislio sam čim zove da će to biti uskoro

GT5 Crni - Jako me nervira “Smart Assistant” kada se prevuče na levo, ima samo weather i player, može li se to ugasiti? I može li se nekako napraviti da osvežava weather u pozadini da se ne mora non stop ulaziti u Health na telefonu da bi osvežio? Od dozvola na telefonu sve dozvoljeno za Health app, lokacija uvek i sve notifikacije i dozvole kao i background rad ali ne vredi… Da li može biti problem integracija sa Iphone-om?

Da li je neko uspeo da instalira custom watch face ,preko ove nove verzije huawei healt??
Ona stara je imala opciju pristupa internoj memoriji telefona i lagano se instaliravali watch faces skinuti sa telegram grupa..
Ima li neka nova fora ko je instalirao u skorije vreme na svoj huawei watch?Gt4,gt5,watch fit...??

Nazad
Vrh Dno