Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Daa, evo upravo se i ja iscudjavam sa s7 baterijom...4:20 min, a bat na 47% ...ovo ni sa z3 compactom nisam imao!

Kažem negde oko 4h sot ako se koristi 3g i jače osvetljenje a 5 i nešto na WiFi i kada sedim kući. To je to što je prosek... ***, mnogo troši snap, + veliki ekran. Negde je baterija kao note 4... Bolja od g4... Danas možda izbaci i skoro 6h sot, ali to je iznad proseka...
@Batak pomiri se sa tim da nećeš naći noviji telefon sa takvom baterijom kao na z2. Jedino ako hoćeš s7... ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Uzimam 6P definitivno samo gledam koliko da ocekujem. Vidim ja da bez 2 punjenja necu moci da preguram dan.

Xperia Z2

Ako mnogo malo koristiš komp i sve poslove završavaš preko moba (7h sot) onda će ti trebati dopuna. Ali baš se brzo puni, tako da je to bar plus...

Možeš i ti Proday... [emoji6]

Malo nas je, al' smo g***a :D

Послато са Nexus 6P

@Batak
Ne znam jel imas dece,ali ja otkako sam dobio cerkicu ne mogu preko 2h sota dnevno da nabijem,nemam kad :)
Eto ti resenje za telefone s losijom baterijom,napravi dete i trajace mozda i 2 dana :)

Ukljucicu se ali tek u septembru. Tad mi dolazi iz USA. :)
Nemam dece jos uvek, samo devojku. :D
Vala, Proday, mogao bi i ti da predjes. Batali taj Sljamsung. :)

Xperia Z2

Poslednja izmena:
SoT je verovatno i najgori nacin za merenje battery life-a.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Mozda, ali je i dalje bolji od "traje mi ceo dan" :)

Naravno, ne zameram. :)

Licno mislim da je prosecan active drain po satu, tj. %/h drain, od boot time-a, pa na dalje bolje merilo trajanja baterije. :)

Naravno, ne zameram. :)

Licno mislim da je prosecan active drain po satu, tj. %/h drain, od boot time-a, pa na dalje bolje merilo trajanja baterije. :)

Da, kada smartfoni ne bi imali display.

Da i kad ne bi imali aktivne procese u pozadini, drugaciji setup itd... :D

Pricamo o trajanju baterije, a ne o tome koliko je neko gledao u ekran ili "nabio" SoT.

A inace, ovde u Nexus 6P temi bas varira SoT.

Zato sto obozavam kernele :)

Rekao ovo, rekao ono, trujemo bez veze temu druze. Nisam rekao da SoT nema veze sa baterijom. Razlikuju se misljenja i to postujem.

Ne, ne radi se samo o kernelu. Procitaj kad mozes, lik je lepo objasnio, od active drain-a, dobijanja SoT itd. Mislim, korisno je. :)

Najpreciznije merenje battery life-a: uobicajeno svakodnevno koriscenje na vise dana(ne par h, vec od boot time-a) i merenje/ocitavanje active drain-a(i idle drain-a) iz koga lako mozete dobiti SoT(ne mozete rekonstruisati idle drain).

SoT je OK, ali malo sam bio "grublji" sto se njega tice. :)

Nisam rekao da SoT nema veze sa baterijom.
Nisi, ali rekao si da je najmanje bitan u celoj priči.

SoT je verovatno i najgori nacin za merenje battery life-a.

Idle drain, tokom noći na primer (to jest "nekorišćenje", to jest "neaktivan" telefon), je zna se koliki i treba da bude ispod 1% po satu.
Active drain, to jest "šaltanje" po ekranu svih vrsta je ono što se računa zbog svog mnogo većeg impacta po bateriju.
Koji kreće od nekih minimalnih 10% posto po satu, pa do u nekim slučajevima/scenarijimaupotrebe/uredjajima i do 30% baterije po satu.

SoT je dakle onaj koji je bitan i koji je indikativan.
Idle drain je manje bitan.

Različiti korisnici na različitim (a takodje i istim) uredjajima će imati različit SoT.
A zavisnosti od toga kojim su aplikacijama/kako su "trošili" bateriju, pod kojim osvetljenjem ekrana, vrstom mreže i jačinom signala.... itd
I to je to, nema nikakve filozofije.

Stigao mi sad 5x prodao p8 lite koji sam dobio za dinar uz paket prodao ga dodao kintu i uzeo ovo da se zezam :)

riknuo mu touch :-devil-:

Ma hvali se na sve strane... ;) Zar ovo nije prava i originalna 5x tema?!
Nemoj da se ljutiš Bia... [emoji12]

Nego sta ☺ nikada to necu prihvatiti

Vrh Dno