Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

A kako da ga apdejtujem na 5.1? Kad idem na provjeru kaže da su instalirana poslednja verzija softvera.
Odgovorio sam ti. Inace procitaj readme file kad skines i raspakujes firmaware, tamo pise sa koje verzije smeš da updatuješ.

Update-ovao sam na B329 i update je prošao ok ali SD kartica mi zaglavila u "sd card safe removed / preparing sd card" loopu. To možda zato što sam isao na safely remove sd card kad sam prikacio telefon na komp zbog adb komandi ali uvek sam dobijao poruku da "trenutno nije moguće bezbedno ukloniti sd karticu bla bla bla" i ja sam ipak cupao kabal iz telefona.

Vec sam i unistalirao busybox, i app opps i kupio Titanium Backup pro pošto sam mislio da crackovana verzija brljavi sa sd karticom...

Izludeo sam. Na xda ima nešto o tome moram da pokušam tako da sredim što cu opet prikaciti tel na komp i sačekam da odradi glupost zbog koje zaglavljuje u tom loop-u.

http://forum.xda-developers.com/mate-7/help/sd-card-safe-to-remove-preparing-sd-card-t3228856

Jel Win10 ima neku glupost koja skenira karticu ili radi nešto čim prikacis telefon na komp? Neki image importer ili nešto slično i kako to isključiti?

Ja zam apdejtovao bez problema,doduse prvi put je bio fail,onda obrisah stari dload folder,napravih novi i sve prodje glatko
Dload je sam stavio kaoni uvek na memorijsku
Mada ja imam w7

Update-ovao sam na B329 i update je prošao ok ali SD kartica mi zaglavila u "sd card safe removed / preparing sd card" loopu. To možda zato što sam isao na safely remove sd card kad sam prikacio telefon na komp zbog adb komandi ali uvek sam dobijao poruku da "trenutno nije moguće bezbedno ukloniti sd karticu bla bla bla" i ja sam ipak cupao kabal iz telefona.

Vec sam i unistalirao busybox, i app opps i kupio Titanium Backup pro pošto sam mislio da crackovana verzija brljavi sa sd karticom...

Izludeo sam. Na xda ima nešto o tome moram da pokušam tako da sredim što cu opet prikaciti tel na komp i sačekam da odradi glupost zbog koje zaglavljuje u tom loop-u.

http://forum.xda-developers.com/mate-7/help/sd-card-safe-to-remove-preparing-sd-card-t3228856

Jel Win10 ima neku glupost koja skenira karticu ili radi nešto čim prikacis telefon na komp? Neki image importer ili nešto slično i kako to isključiti?

Ladno je onaj trik sa ponovnim kacenjem telefona na komp sredio problem. :)

Da li neko od članova može da mi pomogne,jutros sam dobio Mate 7,nov,ali kada sam ubacio mts karticu,na ekranu sam dobio poruku tipa "isključite 4g jer niste aktivirali uslugu 4g" i telefon nije mogao da nađe mrežu.Na podešavanjima sam štiklirao samo gsm,ali telefon nemože da nađe mrežu.Da li je neko imao sličan problem?

Da li neko od članova može da mi pomogne,jutros sam dobio Mate 7,nov,ali kada sam ubacio mts karticu,na ekranu sam dobio poruku tipa "isključite 4g jer niste aktivirali uslugu 4g" i telefon nije mogao da nađe mrežu.Na podešavanjima sam štiklirao samo gsm,ali telefon nemože da nađe mrežu.Da li je neko imao sličan problem?

Da nije zakljucan na drugu mrezu ? Ili si siguran da je sim free ?

Sad već pretpostavljam da je zaključan na vip,da li je veliki problem da se telefon otključa.

Čovek mi je rekao da je sim free,ali ja sad nisam siguran,kada ručno tražim mrežu,on mi pronađe samo vip,evo sada može da se nakči na vip,ali ne i na mts.

Ubaci Vip karticu i ako se kaci na tu mrezu onda je zakljucan na VIP.

Mada kad ubacis karticu drugog operatera trebalo bi da izbaci prozircic za otkljucavanje sa mreze. Jesi probao tu karticu u drugom telefonu ?

Ja nisam siguran da ga je vip uopste imao u ponudi

Definitivno telefon ima problem sa mrežom,u jednom momentu je nasao mts mrežu,i vrlo brzo je izgubio,nisam moga da obavim razgovor.Dali je neko imao sličan problem.

Koliko ja znam niko nije imao takav problem. Ako je u garanciji legalnoj, pravo servis, ionako ce biti resen za dva tri dana. Ako je madjarona i sl, vracaj ga...

Ja znam za jedan slican slucaj, brzo reseno u servisu iako je menjana cela maticna

I meni se u zadnja dva dana dešava da sam nedostupan , ali mi je čudno to što mi viber i internet radi a kad me neko zove nedostupan sam . Šta bi pa to sad moglo da bude?

I meni se u zadnja dva dana dešava da sam nedostupan , ali mi je čudno to što mi viber i internet radi a kad me neko zove nedostupan sam . Šta bi pa to sad moglo da bude?
Ja sam par puta imao taj problem kad sam bio na 4g mreži pa sam uključio WCDMA/GSM i posle toga je sve u redu. Verovatno bude problem sa pokrivenošću 4g signala.

Ovo je baš dobar telefon ali me ozbiljno nervira task kiler, svaki sat koji sam instalirao kao vidžet laguje po par minuta pa "stigne" sistemsko vreme, iako je u protektid aplikacijama. Ista je situacija i sa veder aplikacijama, nema šanse da urade auto apdejt. Ima li rešenja za ovo, možda ako se rutuje telefon i nekako deinstalira task kiler?

Kako to bre? Evo takodje imam Huawei ali ne mate 7, i uopšte nemam taj problem, probao dosta weather aplikacija i sve se ažuriraju same, dal na 15 min, 30min zavisi kako podesim,temperatura i sat uopste ne kasni sa ažuriranje.
Probaj npr transparent weather widget sa playstore.
Ili probaj ovako, ako te vec zeza ažuriranje, od cekiras zaštitu app, pa je ponovo cekiraj... Desilo mi se koji put slično na x1, na x2 nemam tih problema.

Poslednja izmena:
Jel normalno što ne mogu da odaberem 13mp u 16:9 formatu na kameri?

Senzor je 13 mpx 4:3, ako hoćeš 16:9 mora da kropuje malo gore i dole pa ti ostaje nekih 9-10 mpx.

Opet mi je podivljao google services ovih dana, ne znam sta muje...

Mozda ima veze sa time sto mi je losa veza, pa malo imam los 3 malo los unifi, ali mi deluje da mi zdere bateriju i kuci (5ghz 95% signal).
Photos backup je podivljao, pa sam ga "smirio" i sad normalno radi backup, ali services i dalje zdere bateriju, cak i kad iskljucim autosync :(

Elem, iskopao sam da je možda task killer kriv i deluje da jeste , stavio sam google stvari u protected, sad deluje da je ok

Jedino pitanje, slomio sam moj Mt7,nosio bih ga na premium garanciju ali sam mu ja sam ubacio 5.1.1 da li ce mi praviti problem?

Sačekaj da dodje 6.0, pa ga nosi na garanciju. To ti je najsigurnije.

Dokrajči ga da ne može da se upali pa onda nosi. :)

Dobio sam ota na 331 verziju...

Sa koje verzije? Sa B327?

Sa b324, sve ovo ostalo nije bilo zvanično za naše krajeve... 324 sam dobio kad sam bio u italiji...

Lukas, ja mislim da nećeš...

Vrh Dno