Pozdrav svima. Imam jedan problem. Naime pre nekih mesec dana sam kupio mate 7. Prvih dana nisam primetio nikakve smetnje u radu. Medjutim nakon toga pojavljuje se jedan problem koji mi pravi velike poteskoce u funkcionisanju. Naime vrlo cesto, gotovo svaki dan se desava da se kontakti ne ucitavaju (ne prikazuje se lista kontakata) prilikom ulaska u contact app, a istovremeno je ne moguce otvoriti nijednu sms poruku, tj ulaskom u inbox vide se sve poruke i prilikom otvaranja konkretne poruke prozor je prazan. Ukoliko se lista kontakata i prikaze onda je prilikom otvaranja odredjene kartice kontakata takodje data kartica ne otvori nego ostaje prazna. Prvo sto mi je palo na pamet je da je krivac za to auto sync, nakon gasenja contact sync par dana se taj problem nije pojavljivao ali se onda ponovo pojavi. Takodje kada taj problem krene da se pojavljuje telefon se zagreje kao da radi neka zahtevna aplikacija i potrosi 10 20 ili 30 % baterije u zavisnosti od toga koliko dugo taj problem traje. Probao sam razne varijante iz settings, gasio na silu contact app, settings , brisao cache iz tih aplikacija, resetovao telefon po nekoliko puta, i to na kraju da rezultate da se telefon vrati u normalu, medjutim nisam uspeo da uvidim nikakvu pravilnost. Guglajuci video sam da i drugi ljudi imaju slican problem ali nisam nasao nikakvo resenje za ovo.
Napominjem da imam oko 2500 kontakata ukupno stim sto su u pitanju vise account-a, gmail, watsup, viber, skype ... i na svima je ukljucen auto sync.
Problem je vrlo iritirajuci posebno kad je potrebno obaviti neki hitan poziv.
STo se tice specifikacije telefon je dosao sa android 4.4.2 sistemom, i ne daje mi nikakvu mogucnost za update, to sam uspeo da vidim u podesavanjima, iako sam potpuni laik za tu oblast.
Da li se neko susretao sa slicnim problemom, ili ima ideju sta bi moglo da bude u pitanju, i da li postoji resenje??? Maltene je telefon neupotrebljiv sa ovom vrstom bug-a.
Puno hvala unapred