Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Sad ću probati taj, pa ću javiti utiske.

Ja flešovah cM 5 (2.1) na Magic. Delovao je fino i stabilno. Sad vraćam backupo aplikacija i podataka, pa ćemo videti kako i da li sve radi...

Ja flešovah cM 5 (2.1) na Magic. Delovao je fino i stabilno. Sad vraćam backupo aplikacija i podataka, pa ćemo videti kako i da li sve radi...

Koliko vidim on je jos uvek u alpha fazi, tako da je mozda bilo bolje da sacekas malo? Kako ti radi kamera? Jel mozes da iskljucis SIM kontakte u kontaktima?

Koliko vidim on je jos uvek u alpha fazi, tako da je mozda bilo bolje da sacekas malo? Kako ti radi kamera? Jel mozes da iskljucis SIM kontakte u kontaktima?

Pih sve me pitaš za stvari koje ne koristim. Kontakte na simu nemam već decenijama, tako da ne znam da li radi isključivanje. KAmericu sad probah, samo za tebe :p, radi fino. Mada preview (nakon slikanja) ne radi.

Imam problem sa sinhronizacijom kontakta, nije mi povukao sve i nije povukao slike i puca mi igra Lavirint (mada puca i na Desireu bez moda, tako da možda ima problem sa 2.1 u 3D modu).

Inače ovaj rom mi je brži za sada od CM 4.2.15.1

Ta lavirint igra ne radi u 3D-u ni meni na herou i na legendu, samo 2D, to je valjda do igre.

Pih sve me pitaš za stvari koje ne koristim. Kontakte na simu nemam već decenijama, tako da ne znam da li radi isključivanje. KAmericu sad probah, samo za tebe :p, radi fino. Mada preview (nakon slikanja) ne radi.

Imam problem sa sinhronizacijom kontakta, nije mi povukao sve i nije povukao slike i puca mi igra Lavirint (mada puca i na Desireu bez moda, tako da možda ima problem sa 2.1 u 3D modu).

Inače ovaj rom mi je brži za sada od CM 4.2.15.1

Pa procitao sam negde da kamera ne radi kako treba, tj. da slika OK, ali da ne mozes da vidis sta slika.

@trenje
Probaj ovaj sto sam ti rekao, odlican je. Sve radi. Osim onih par stvari koje sam pomenuo a koje ne rade ni na jednom 2.1 romu.

Pa procitao sam negde da kamera ne radi kako treba, tj. da slika OK, ali da ne mozes da vidis sta slika.

@trenje
Probaj ovaj sto sam ti rekao, odlican je. Sve radi. Osim onih par stvari koje sam pomenuo a koje ne rade ni na jednom 2.1 romu.

Vidi se šta se slika, ali kad slikaš, umesto da ti nakon slikanja zadrži sliku na ekranu parsekundi, on zadrži jednu mrlju na sekund.

Nakon prvog dana korišćenja sam prilično zadovoljan. Kapiram da će sledeća verzija da bude još bolja i da će se rešiti neke sitnice koje ljudi prijavljuju

pokusavam da flsahujem spl i radio... po uputstvima treba da udjem u fastboot i konektujme telefon usb-om. posle toga iidem start\run\cmd i onda kucam Desktop\AndroidSDK\tools (tamo mi se nalazi SDk) idem enter i izbaci mi gresku Desktop\androidSDK\tools is not recognized as an internal or external command operable program or batch file. znal neko u cemu je problem ili sta sam lose uradio?? hvala unapred.

Pa jel si kucao celu putanju u cmd-u, znaci npr. C: pa dalje..?

kad otvorim run pa cmd pise c:\users\nemanja>pa dalje sam otkucao ono iz prethodog posta...

Poslednja izmena:
Nauči osnovne DOS komande. Kucaj cd pre direktorijuma.

ako mislis C:\Users\Nemanja>cd
C:\Users\Nemanja>Desktop\androidSDK\tools ovo nece opet isto mi javlja...
nikad me nisu interesovale DOS komande a nisam imao ni nekuu frku da radim sa njima..

stavljas cd pre svakog direktorijuma, znaci vec imas c users nemanja: cd desktop enter cd androidSDK enter cd tools enter pa tek onda fastboot komande

ok, hvala.. jos nesto da pitam... spl, radio i recovery file koje sam skinuo treba da ubacim u androidsdk\tools??? ako je tako onda ok to sam uradio i onda preko run kucam
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18 (1).img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.6.2H.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot oem powerdown

kad ukucam fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18 (1).img javlja mi da ne moze da nadje taj file... pokusao sam sa ovim cd fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18 (1).img al opet nece.. hvala jos jednom i izvinite na smetnji.

Evo jos jedno n00bovsko pitanje::D
Pri flashu roma, da li je moguce backupovati stari, tj. fabricki rom, odnosno vratiti telefon u stanje kao da je dosao iz vipa ako zatreba garancija zbog necega?
Nemojte me sad napasti da citam malo sam, da idem na xda ,) etc. Hocu ja to sam, nego da se ne mucim ako ovo prvo ne mogu napraviti.:D

pa valjda uradis hard reset i vraca ga na fabricko stanje..?? nisam ni ja to probao

sto se tice vraqcanja na fabricki rom, imas na ceskom htc sajtu originalni 1.5 rom, skines ga i rokas next... sto se tice proslog pitanja za radio, ne kuca se cd pre fastboot flash... komande, pogledaj sta si kucao u cmd-u i sta si prebacio u tools folder, mozda se drugacije zove taj radio fajl, cemu ta jedinica u nazicu, mozda si ga dvaput skinuo pa si pogresan kucao u cmd-u, pogledaj malo bolje..

kad ukucam fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18 (1).img javlja mi da ne moze da nadje taj file... pokusao sam sa ovim cd fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18 (1).img al opet nece.. hvala jos jednom i izvinite na smetnji.

Nauči osnovne DOS komande.

Ozbiljno sam ovo napisao, jer bez toga ništa nećeš uraditi, a kamo li flešovati nov ROM... Ne može tako ime fajla da se napiše. Kucaj fastboot flash radio Radio_HTC recimo pa pritisni TAB dugme da ti kompletira sam ime fajla.

nisam provalio ovog keca, ali takav je naziv radia bio..ja samo to samo c/p, medjutim sad sam ga rename i stavio bez keca a i promenio sam ove komande...otiso u run cmd .....\tools i onda nalepim ovu komandu za radio udarim enter i evo 5 minuta ima kako mi pise waiting for device... nista se ne desava..

eej ljudi opet ja.... odustao sam od ove instalacije preko run-a.. na net sam naso postupak instalacije slican isntalaciji obicnog hero roma...e sad trazimi da stavim recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.6.2..ja lepo to ubacim i onda drzim home+power i nece da otvori nista.. stoji samo onaj logo htc i ne mrda.. jos da dodam da ce da stavim cursorsense rom na preporuku nabukodonosora. on mi rece da je taj najbolji...

Jel ima neko fajlove za rutovanje magica, posto izgleda da nemam root access, a imam instaliran custom rom...instalirao sam do sada jedno 15 komada. Ali nece da mi radi nijedna screenshot aplikacija, takodje Dalvik Debug Monitor iz android sdk takodje mi ne prepoznaje telefon. Jel moguce da nemam root access, a instalirao sam custom room? Ako neko ima fajlove, bio bih zahvalan da okaci, znaci root img i onaj update.zip.

Nemanja, brate, vidis da ti nikako ne ide to menjanje roma, zasto ne batalis, dok nesto ne za****s... daj ga negde u servis (ako ima neki servis koji to radi), plati, i stavice ti sta hoces na njega..

Brate instalirao sam ja hero rom ali sad pokusavam da flash-ujem radio i spl... pa nebi trebalo nista da pokvarim jer na youtube ima klipova koliko hoces kako se rootuje fon menja spl i radio... pozz

Edit: ma kakav servis ovde. .. pre 2 meseca kad sam trazio ovaj fon, odem ja do nekih servisa da pitam za cenu, oni me pitaju sta ti je to. ...

Poslednja izmena:
Smoki 0.2.4 jel radi nekom normalno Facebook sync sa kontaktima? meni ili syncuje samo 10 kontakta ili nista, nikako da provalim u cemu je fora, isao sam i u settings/apps/manage apps pa na fb for htc sense i clear data pa opet pokusavao, tj procitao sam ceo forum na xda vezano za smoki i fb sync i i dalje me zeza... zna neko resenje? (osim da menjam rom) :p

izvalio sam ga kako, mora da se ide u people pa na updates and events i da se ostavi ukljucen ekran na 10 ili 30 minuta udari se refresh i ceka se jedno 10ak minuta, onda syncuje sve lepo ako se izadje van updates and events odmah prekine sync

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno