Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Posle jucerasnjeg stavljanja MyHero, na HTC Magic, opisao sam gore kako sam radio, baterija mi je polu prazna od jutros a nocas je bio na punjacu. Ima li neko ideju zbog cega? Gledao u SpareParts i najcesce CPU (CPU Time) je koristio Android i to 15 minuta....sto mi se cini ok.

MyHero bi trebao da dinamicki OC i DC procesor, mozda se stuck na visokoj vrednosti. pokusaj da ugasis, pa upalis telefon, pa vidi.

Posle jucerasnjeg stavljanja MyHero, na HTC Magic, opisao sam gore kako sam radio, baterija mi je polu prazna od jutros a nocas je bio na punjacu. Ima li neko ideju zbog cega? Gledao u SpareParts i najcesce CPU (CPU Time) je koristio Android i to 15 minuta....sto mi se cini ok.

pogledaj u spare parts pod "other", koliko % je running?

U Spare Parts -> Battery History nemam 'Other'.
Prvi je Android system sa najvise koriscenja CPU i ono iznosi 7 min.
U Usage Statistics najvise je HTC Sense...count 75 puta...
Sve deluje normalno, a kada sam primetio da nesto nije ok gornji deo telefona je bio prilicno topao, sto mi lici na bateriju jer je u istom programu pokazivala oko 34 stepena dok je sada upravo i to na punjacu 31. Nakon restarta danasnjeg se stvar sredila....ali ipak ne volim kad ne znam razlog.
Bio u VIP-u malo pre i gledao Tatoo, on ima Firmware 1.6 i software koji mi po izgledu lici na MyHero koji sam ja stavio na Magic. E sad, nemam ja pojma o HTC i Androidu bas mnogo.
Zna li neko kako bih mogao da azuriram svoj Magic da imam Hero software sa Firmware-om 1.6 ali ako ne moram da podizem Radio i 'ono' drugo?

Jel vam se desava da vam pukne android proces i da vam se izgube svi kontakti? Mislim, ne izbrisu se, ali moraju ponovo da se ukljuce u Contacts, tj da se uradi Import? Meni je malopre pukao android proces i to se desilo. CursorSense rom je u pitanju.

Pitanje broj dva. Kako da importujem kontakte iz Google Contacts jer preko njega sve kontakte uredjujem? Nigde nema import, trazio sam svuda. Mislio sam da ce sam ali jedno 10 minuta nije hteo. Posle jedno 20 minuta sam ponovo proverio i sam je importovao. To mi se bas ne svidja, voleo bih vise sam da uradim import sa weba.

Pitanje broj dva. Kako da importujem kontakte iz Google Contacts jer preko njega sve kontakte uredjujem? Nigde nema import, trazio sam svuda. Mislio sam da ce sam ali jedno 10 minuta nije hteo. Posle jedno 20 minuta sam ponovo proverio i sam je importovao. To mi se bas ne svidja, voleo bih vise sam da uradim import sa weba.

Settings-Data synchronization-Google i tu izaberes sta zelis da sihnronizujes...

OK, hvala.

Inace, malopre sam iskusio jos jedan krupan bug sa Cursor Sense-om. Brisao sam neke poruke, i KAO I UVEK, kada obrisem necije poruke treba mu mala vecnost da se vrati u normalu. U toku brisanja, tj. odmah posle brisanja prve "grupe" poruka, pukao je proces cini mi se za poruke, i obrisao mi sve poruke. Posle reseta su se vratile. Cekam jos samo jednu sitnicu i stavljam neki drugi rom.

Da ima bagova, ima ih, ali realno je jedan od najboljih romova za magic... za koji bi ti sad zamenio?

Što se zezate sa kuvanim ROM-ovima kad HTC-ov 1.5 ROM radi super - ovaj iz kraja januara?

Pre njega sam imao neki noviji Hero ROM i ovo mi se čini potpuno isti đavo, sem što je besprekorno stabilan.

Nidzo, ja ne znam koji ti magic imas ,verovatno nije sa vipa, jer taj rom ne moze da se skine za nas... :)

Pa zato ti i kazem... CS jeste najbolji, sa svim svojim manama... Samo da izadje zvanicni 2.1 za nas magic... i dovidjenja rootovanju, fastbootovanju, menjanju radia recovery-ja i ostalih gluposti... stavis, i to ti je...

Imam VIPov magic. Stavio sam regularan HTC ROM procedurom za kuvane ROMove. Skinuo sam rootovan, a sem toga netaknut ROM negde sa Xda Developers foruma.

Ne skidam se sa telefona skoro mesec dana, radi savršeno.

Ostavi link da pogledamo... I radi bolje od CursorSense-a? Da li ima preinstalirane neke aplikacije, i da li se mogu ukloniti, znaš na šta mislim...?

Sto se tice fabrickog magica sa sense romom, ja sam uzeo magic, od preko. prijavio mi update, uradio reset telefona updatovao ga na fabricki rom. ( pri tom mi se zakljucao spl ). I rom je blago ******, tako se zagluppi da je to strasno, postane pravi slideshow.. onda mora reboot.. i to jednom u par dana tako.. cursorsense je i dalje najbolje sto sam probao..

Ja sam upravo stavio ovaj stock rom sa gornjeg linka pa cu da vidim kako se ponasa u sledecih nekoliko dana, pa javljam utiske. Koliko sam bio zadovoljan sa CursorSense-o, toliko sada nisam. Zato sam i promenio.

Daj bar neke prve utiske... :D i koji si odradio, prvi ili drugi rom?

Koji prvi ili drugi?

Inace radi super za sada. Nemam zamerke. Malo je to vremena da se nesto provali. Cim budem nasao neku zamerku, javicu. Do tada, vazi da radi savrseno. ;)

Pozdrav svima :eek:)
pomno pratim ovu temu pa htedoh pitati... imam htc magic vipov i nemam iskustva sa ubacivanjem romova i malo mi je frka da to radim da ga nebih "brickovao"...elem da li ima neko iz NS sa magicom ko ima iskustva sa fleshovanjem roma ko bi hteo da mi pomogne da barem prvi put odradimo taj proces ???

Unapred hvala... :eek:)

pozdrav Dragan

Zaboravih jos da pitam.
Da li moze da se stavi ovaj ROM ako imas 6.35.10.18 Radio i 1.76.2007 SPL? Tj. da li moze ova verzija, jer tamo pise da je potrebno RADIO-6.35.08.29?

^^^ Za sada radi lepo, odlican je, skoro pa kao cursor sense, kazem soro jer zna ponekad ali vrlo reeetko da malo zabaguje, znaci da odziv na ekranu zakasni za delic sekunde, inace sve super, nikakvih kresova... sto se tice radia, ja sam za svaki slucaj spustio na taj drugi, da me ne boli glava zbog toga, i radi sve..

Da li je nekome od vas proradio WirelessTether, al ono stvarno, da protok normalno ide? Ja uglavnom ne uspevam da se nakacim, a kada uspem, nema ni price o nekom normalnom protoku.
Imao sam isti ovaj problem na Tattoo pa sam mislio da je bilo do toga, ali evo isti problem sada na Magicu...

Da li je nekome od vas proradio WirelessTether, al ono stvarno, da protok normalno ide? Ja uglavnom ne uspevam da se nakacim, a kada uspem, nema ni price o nekom normalnom protoku.
Imao sam isti ovaj problem na Tattoo pa sam mislio da je bilo do toga, ali evo isti problem sada na Magicu...

Meni radi WirelessTether na HTC Hero bez problema. Imao sam neku verziju koja je dosta problema imala, tipa jednom kad se neko zakaci i otkaci app vise nece da radi kako treba,tek restart sredi sve. Sad koristim verziju 1.70-pre2 i radi sve kako treba.

Nazad
Vrh Dno