Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Morao bi prvo da zameniš taj perfect SPL pre stavljanja drugog roma (makar za većinu romova, za neke retke ne mora). Fora je u tome što je perfected SPL malo teže zameniti od drugih. Postoji neka "gold card" procedura za to koja i mene čeka... Moj magic je imao perfected SPL od kad sam ga kupio. Stavio sam "clean" 1.6 ROM od Amon_ra jer za njega ne mora da se menja SPL, ali skoro za sve ostale mora.

Ja sam imao fabricki spl kad sam ga kupio, znaci imao je perfected spl, retpostavljam,, promenio sam g ne znam kako, i stavio my hero 2.0.4, medjutim, on mi se nije svideo, pa sam stavio taj 1.6 od amon Ra... kasnije sam vratio fabricki 1.5, pmenjao sam i spl ponovo koliko se secam, pa sam na kraju stavio cursor sense, menjajuci i spl, i recovery image i radio..

Nije svaki fabrički SPL perfect! Šta više, velika većina nije. Moj SPL od kad je kupljen je 1.33.0010. Jedan od 3 perfected SPL-a.

Currently HBOOT-1.33.0006, HBOOT-1.33.0010 and HBOOT-1.33.0014 are the known 'Perfect SPL' revisions on the Sapphire handsets that we know of.

Ima još mnogo fabričkih SPL-ova koji nisu perfect. Oni se menjaju bez problema. Tako da, ako se ne sećaš "gold card" procedure (trebaju ti 2 SD kartice za to), verovatno ti fabrički SPL nije bio perfect i ako staviš taj ROM sa perfect SPLom, moraćeš posle malko više da se pomučiš da ga skineš.

Da, u pravu si, ja sam imao kao fabricki 1.33.2009, koliko se secam, onda sam stavio eng 1.33.2010, koji i sad imam...

Morao bi prvo da zameniš taj perfect SPL pre stavljanja drugog roma (makar za većinu romova, za neke retke ne mora). Fora je u tome što je perfected SPL malo teže zameniti od drugih. Postoji neka "gold card" procedura za to koja i mene čeka... Moj magic je imao perfected SPL od kad sam ga kupio. Stavio sam "clean" 1.6 ROM od Amon_ra jer za njega ne mora da se menja SPL, ali skoro za sve ostale mora.

Gold card procedura nije problem, imas app za to. Koristio sam ranije za WM kako bi dobio SuperCID.

nece

Probao sam po detaljnom uputstvu korisnika NNNN da flesujem htc magic ali verovatno sam propustio neki cas :) Naime, kod prvog koraka kada iz cmd-a ukucam fastboot flash hboot hboot-1.33.2010.img dobijem sledece poruke u cmd-u:

sending `hboot` <512 KB>...OKAY
writing `hboot`...INFOsignature shecking...
FAILED <remote: signature verify fail>

Ako neko zna u cemu gresim...
P.S. svi fajlovi su prekopirani u Android SDK/Tools po uputstvu

Ko kaze da sve radi? Ne radi bluetooth, ne radi video, i jos neke sitnice. Ja licno ne bih nesto eksperimentisao, jer mislim da cu samo da se razocaram i da ce bude mnogo spor, a bas sam navikao sad na brzinu sa cursor sence-om.
Mislim da je ovo interesantnije:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642125

[YOUTUBE]7Naysee8IKo[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Probao sam po detaljnom uputstvu korisnika NNNN da flesujem htc magic ali verovatno sam propustio neki cas :) Naime, kod prvog koraka kada iz cmd-a ukucam fastboot flash hboot hboot-1.33.2010.img dobijem sledece poruke u cmd-u:

Da li neko ima resenje za ovaj problem, i ja imam isti...?

Ko kaze da sve radi? Ne radi bluetooth, ne radi video, i jos neke sitnice. Ja licno ne bih nesto eksperimentisao, jer mislim da cu samo da se razocaram i da ce bude mnogo spor, a bas sam navikao sad na brzinu sa cursor sence-om.
Mislim da je ovo interesantnije:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642125

[YOUTUBE]7Naysee8IKo[/YOUTUBE]

Je l' probao neko od forumaša ovaj rom? Meni sutra stiže Magic na kome je poslednji CursorSense, pa ne znam da li da se zezam sa podešavanjima ili odmah da probam ovaj 2.1 rom. :)

Pa prvo se flash-uje Radio pa onda hboot... Sta ti uopste pise u fastboot-u?

@ trenje: Nemoj da stavljas 2.1, ima dosta bug-ova, a CS je jos uvek najbolji

@trenje
Ja licno sam se spremio bio da probam, ali sam u poslednjem trenutku odustao. Nije to jos uvek usavrseno, ima dosta bugova, i stvari koje ne rade bas najbolje. Treba jos neko vreme da prodje pa da izadje neki neki dobar 2.1 rom. Uostalom cursorsence sprema 2.1 rom.

CS je jos uvek najbolji

Ja sam prodao trenju Magica i jako dugo koristio CS.
Medjutim sa njim i novim Radiom, desava mi se da me ponekad ljudi slabije cuju (to se sigurno ne desava na starom Radiu). E sad, nisam utvrdio da li je do Radia ili CS Roma (nisam probao duze od 5 min bilo koji drugi rom na 6.35 Radiu).

Takodje, na novom CS 1.2.6.1 meni ne radi Sync sa Outlookom (kontakti)... a ume da zaglupi prilikom neke bezicne konekcije (konektovanja na novu wifi mrezu ili primanje mms-a).

Inace, stoji da je CS rom jedan od najboljih koje sam probao. Sigurno najbolji sa SenseUI-jem.
Ja sam ga koristio jos od verzije 0.7 pa cak i onu famoznu verziju gde je greskom clockovao procesor i tada je Magic bukvalno poleteo. Ko nije probao to, ne zna sta je brzina na Androidu :D

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte,
Probao sam proceduru koju ste naveli ranije, i od tada ne mogu da pristupim RECOVERY screenu, fastboot moze i vidim da nista nije menjano i nista nije proslo, ali od tada, pri ukljucivanju phona non stop se vrti na HTC Magic logou i tu tako stoji pola dana.

Sta da radim?

CLPD -12
RADIO - 3.22.20.17
SAPPHIRE PVT 32A
HBOOT 1.33.0009

Jos jednom da napomenem, telefon je iz VIP-a, nije Rootovan.
Ne mogu da pristupim recovery screenu da wajpujem userdata. Mogu samo u Fastboot.

Ljudi, jel zna neko tacno kako da se sa S-ON vrati na S-OFF...? spl 1.33.0009 na telefonu... Odradjen je RUU ofiicial update, i od tada je S-ON, ne prihvata fastboot flash hboot.. komandu, pise nesto signature failed.. Inace, instalirao sam Titanium backup pro, i kada sam pokusao da startujem, kaze da nema pristup root-u telefona.. A ja ga jesam rutovao, sad samo da li je on unroot-ovan kada se odradi RUU? Hvala

Kada kažeš da imaš rutovan telefon, u stvari imaš rutovan rom. Onog trenutka kada si stavio rom koji nije rutovan i telefon je prestao da ti bude rutovan :)

Potraži uputstva za menjanje SPL-a. Stavljanje eng SPL-a će isključiti S-ON između ostalog.

Pozdrav! imam veliki problem! uradio sam radio update Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18. Telefon se resetovao i na ekranu se pojavila slika paketa iz kog izlazi strelica uperena ka telefonu. To stoji nekih 5-6 sekundi i onda se po ekranu razlivaju razne boje. Ne mogu telefon da startujem ni u bilo kojem modu. Bez obzira koje tastere drzim (home+power ili back+power ili vol down+power) isto se desava. Ne mogu ni u recovery, ni u fastboot, nista ne radi. Kad drzim trackball i power ukljuci se plava dioda. Telefon se puni normalno i preko usb-a i ovako. Da li postoji resenje za ovo ili mora da se menja maticna ploca? Da li to uopste iko radi kod nas i znate li mozda koliko to kosta? Hvala puno!!!

Ljudi, jel zna neko tacno kako da se sa S-ON vrati na S-OFF...? spl 1.33.0009 na telefonu... Odradjen je RUU ofiicial update, i od tada je S-ON, ne prihvata fastboot flash hboot.. komandu, pise nesto signature failed.. Inace, instalirao sam Titanium backup pro, i kada sam pokusao da startujem, kaze da nema pristup root-u telefona.. A ja ga jesam rutovao, sad samo da li je on unroot-ovan kada se odradi RUU? Hvala

Probaj ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623802

@ tadico2: Probaj ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=571457
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4963859&postcount=43

Imas dosta kolega:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=644554
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642947
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642538

Koliko sad na brzinu vidim, ukoliko ne uspes s tim metodom (prvi/drugi link), ostaje ti radio boot mode (trackball + power button) pa preko serijskog kabla. Ako nece ni to, onda ***, u delove...

Poslednja izmena:
Hvala puno! Ma sve sam ja to procitao po 10 puta. Ne radi nista od toga. Nije mi jasan taj radio boot mode i kakav je to serijski kabl. Gde to da nabavim? Ako ne uspem nista od toga koliko bi mogao da dobijem za njega ovako brick-ovanog. I da li se isplati menjati plocu?

Uspeo da promenim na 1.33.2010, sada mi je s-off.. sve sto treba uraditi je ubaciti zipovan hboot u sd card, promeniti naziv u update i iz recovery-ja uraditi update.zip... hvala Extreme na pomoci..

tadico2: Ne znam gde moze da se nabavi kabl, ali ovde je lik objasnio kako se pravi. Pokusavaj jos s onom metodom (izvadis bateriju, pa drzis Home, i onda istovremeno ubacis bateriju i pritisnes Power) mozda i uspe. Cim ulazi u taj radio-boot mode i ispisuje htc magic, nije skroz brick-ovan.
Sto se tice koliko bi mogao da dobijes, raspitaj se koliko kosta touch, baterija i maska, pa to ti je otprilike to... Ali ovo je SW problem, mora da moze da se resi bez zamene ploce (mada je to najlaksa metoda, ali i najskuplja).

@ pera987: Nema na cemu, sad pazi koje oficijalne stavljas, gledaj da su root-ovani

@ oci: Za ovaj ne znam, ali SuperHero jos uvek fino baguje. Ja sam probao pa se vratio na CS

hvala puno! vec sam se pomirio s tim da sam izgubio 200 e tako da sta god da se desi je plus. a ovo sa serijskim kablom je digitalna elektronika, tesko bi ja to mogao sam izvesti. da li neko zna da li postoji kod nas servis koji bi mogao da otkloni ovaj kvar? hvala

LJUDI POMAGAJTE
IMAM HTC MAGIC IZ VIP-a TELEFON SAMO ODJEDNOM NECE DA SE UPALI, KAD SE UPALI SAMO PODIGNE PRVI EKRAN LOGO HTC I TAKO STOJI NON STOP,BLOKIRAO SKROZ NECE DA MRDNE, STA DA RADIM, JEL MOZE DA SE PREINSTALIRA,JEL MOZE DA SE SREDI ILI JE NEOPHODNO U SERVIS!

Poslednja izmena:
Stani polako, sta si radio? jel si imao neku custom rom? jel mozes da udjes u recovery ili fastboot? Recovery ulazis sa power + home. a fasboot sa power + back ili power + volume down. Naravno ugasi telefon pre toga.

Poslednja izmena:
nista nije radjeno, samo odjednom blokirao, i kad god se upali samo pocetni logo i to je to, ne mrda. u recovery mode udje i pokazuje telefon sa velikim trouglom i znak uzvika, a u fastboot moze i onda samo izlista
SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009(SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32

FASTBOOT
<VOL DOWN> HBoot Mode
<SEND> Reset device
<ACTION> Restart to HBoot
<MENU> Power down

i reaguje kad se stisne za smanjenenje tona, izlista da pokusava vise filova da aktivira ali da no image found
i to je to.
hvala unapred za pomoc

Poslednja izmena:
@ dadda. nemoj da panicis! problem je resiv! dok god mozes da udjes u fastboot ili recevery (trougao sa uzvicnikom) moguce je popraviti. nemoj da me drzis za rec ali mislim da ti treba orginalan htc magic rom image (mislim da se zove SAPPIMG.nbh). ubacis sd karticu u neki citac ili lap top i formatiras je u fat32. prebacis fajl SAPPIMG.nbh (http://www.megaupload.com/?d=BLM4EDGE) na karticu. direktno na karticu. ni u kakav folder. ugasis tel. ubacis karticu. dirzis vol down i power. pritisnes trackball i cekas da pokupi sappimg.nph. opet pritisnes trackball i trebalo bi sve automatski da se odradi. baterija ti mora biti puna. posavetuj se jos sa nekim. ja mislim da bi ovo resilo tvoj problem. postoji jos solucija sa fastboot komandom iz android sdk. sve u svemu tel ne mora na servis. pozdrav.

Nazad
Vrh Dno