Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Ovako, mogu da ti pomognem ali ces dobiti custom rom, my hero je u pitanju.
Posto je on najlaksi da se stavi. ( ne moras da menjas spl i radio). posle ces moci i neki drugi rom da stavis verovatno..
Sta ti treba?
Android sdk ( skini i instaliraj usb drajvere)
skini
http://rapidshare.com/files/307399485/recovery-RA-magic-v1.3.2H.img

i skini
http://www.4shared.com/file/147983461/a1ed0e0c/myhero-205.html
ovo preimenuj u "update.zip"

prekopiraj u tools folder recovery fajl.(u android sdk)
udji u fastboot, konektuj usb, trebalo bi da ti pise da je detektovao usb vezu na telefonu.
udji u cmd, idi u "putanja do android sdk"\tools
kucaj fastboot boot recovery-RA-magic-v1.3.2H.img
sad bi trebalo da ti bootuje u recovery.
imas tu razne opcije.
idi na USB MS-Toggle
dobices usb disk na kompu.
prekopiraj update.zip na karticu.
ugasi USB (iz recovery)
nadji wipe data ili slicno pa odradi wipe.. (***)
idi na Flash Update image
i ako ti da izaberi update.zip

sacekaj da sve zavrsi i dobices novi rom, ako sve prodje kako treba..

Posle ves imati rootovan telefon i mozes iz adb da uradis flash recovery ili da promenis spl.. itd.. procitaj razna upustva na netu..

Poslednja izmena:
A moze da ode na officijalnii sajt htc, izabere cesku posto sam video da je kupljen u VIPu, i skine RUU, i sa 3 klika dobije nov cist official romm posto mi se cini da ga i do sada nije menjao, pa ako je imao do sada i zeli i dalje obicni 1.5 rom, ovo mu je lakse...? :D

NIJE MENJANO DO SAD NISTA,OVO JE PRVI PUT. STA JE NAJJEDNOSTAVNIJE I NAJLAKSE? INACE KAD SE NAKACI NA KOMPIJUTER PREKO USB KABLA NE PREPOZNAJE GA KOMPIJUTER SAMO OCITAVA KARTICA K: ALI KAO DA NIJE UBACENA !HVALA

Poslednja izmena:
Znas sta, ovo je moj predlog, sacekaj da vidis sta ce drugi reci, oni znaju mnogo bolje od mene, ja sam ti jos novajlija za android, moj predlog ti je RUU: http://www.htc.com/cz/support.aspx
Ovde ukucas svoj S/N koji imas na kutiji i skines fajl, to ti je rom koji si i do sada imao..

edit: tek sada vidim ovo za usb... zato sam ti ja novajlija, nisam siguran da moze proci ovaj update ako ti ne prepoznaje telefon..

Poslednja izmena:
NIJE MENJANO DO SAD NISTA,OVO JE PRVI PUT. STA JE NAJJEDNOSTAVNIJE I NAJLAKSE? INACE KAD SE NAKACI NA KOMPIJUTER PREKO USB KABLA NE PREPOZNAJE GA KOMPIJUTER SAMO OCITAVA KARTICA K: ALI KAO DA NIJE UBACENA !HVALA

Ni u fastbootu? ne ispise na ekranu?

EVO UKLJUCILA SAM GA U FASTBOOTU NA KOMP I PREPOZNAO JE TELEFON USB KONEKCIJU, PISE FASTBOOT USB CRVENIM SLOVIMA

EVO UKLJUCILA SAM GA U FASTBOOTU NA KOMP I PREPOZNAO JE TELEFON USB KONEKCIJU, PISE FASTBOOT USB CRVENIM SLOVIMA

imas gore upustvo kako da dobijes myhero rom ili mozes da potrazis RUU. to ne znam kako se radi nisam radio.. :)

Pa skines RUU, kliknes 3 puta next, stikliras 2,3 stvari da razumes da ce ti obrisati podatke, bla, bla.. i to je to.. :D

Da odgovorim sam ssebi na pitanje, a mozda jos nekog zanima. Nista nece da se desi, sve je OK. Svima koji imaju Hero bih preporucio SenseHERO 1.6 rom. FENOMENALAN je! Ekstra brz. Kod mene nisu radile neke stvari ali to je zato sto je ovo rom za Hero a ja sam ga probao na Magicu. Ali veoma sam impresioniran. Mnogo je brzi od CursorSense-a. Steta sto nema ovaj rom za Magic.

@dada i svim ostalima, imam isti problem.. telefon jednostavno nece da se ukljuci...dodje do onog logoa htc i tu je kraj..

Imam Magic i na njemu cyanogen, ali me uhvatilo ludilo da pređem na neki 2.1 rom sa Sense.

Može neki predlog koji? BT i kamera mi ne trebaju. Bitno da je stabilan i relativno brz.

Da li mogu nekom aplikacijom da uradim backup aplikacija, porula i sl. pa da flešujem neki 2.1 i onda samo vratim backup?

Sms backup & restore
My Backup pro

Ja sam probao nekoliko 2.1 romova i SVI imaju iste probleme.
1. Ne mogu da iskljucim SIM kontakte.
2. Kada mi telefon zvoni, posle jedne sekunde odmah se smanji na vrlo tiho
3. Ako koristim neku aplikaciju kao Contact Sidebar, ne prepoznaje kontakte uopste, vec umesto njih neke nasumicne brojeve. ?!
4. Bluetooth radi samo u jednom smeru, moze da salje, ne moze da prima.
5. Ne rade Live Wallpaperi.
6. I ima jos ponesto ali sad mi ne pada na pamet.

Generalno sporiji je rad nego sa nekim 1.5 romom. Ako ti je bitna brzina i stabilnost onda je logicno da neces da se odlucis za nesto sto je jos u ne beta, nego alfa fazi. Ja se licno vracam jos koliko danas na CursorSense.

evo mene opet, probala sam prvo sto mi je nnn predlozio i ne reaguje .
sinoc sam skinula ruu oficijalni sa htc site, i instalirao se normalno, podigao sistem i odjednom poceo da blokira force close,i izgasi se sam.
onda skinem drugi ruu za evropsko trziste kao update verzija RUU_Sapphire_HTC_Europe_3.05.401.3_release_signed_NoDriver.exe, on se instalira i odjednom upali se pocetni logo i nista.
sad nece ni da se upali nikako. ni u fastboot mode,nisa. jel moguce nekako sve obrisati pa sve ispocetka. sta raditi, ima li pomoci

Poslednja izmena:
dadda, trebala si kad ti je poceo forsirati da zatvaras, udjes u recovery i uradis wipe, i meni se desilo isto, cim se upali pise forse cloose, uradis wipe, i upalis, i radi ko nov... valjda ce pomoci

@dada

Evo za slučaj da nisi video ovo: (sa http://sites.google.com/site/paranoidandroidproject/)

Citat:
I installed Contact Owner and my phone crashed and went into a reboot loop. What do I do now?

I am aware of this issue on HTC builds (as opposed to Google builds, such as those on the T-Mobile G1, Vodafone Sapphire or the Android Developer Phone) and therefore made Contact Owner unavailable on the Android Market in countries where only HTC imaged phones are available. I apologize for crashing your phone.

To get out of the reboot loop you can either (1) hold down the Menu key while booting the device to boot into Safe Mode, then uninstall Contact Owner or (2) if that fails do a factory reset: boot your device while holding down both the Home key and the End key for about 20 seconds, or until you see a “triangle with an exclamation point and a picture of the device″ then open the keyboard and press the W key while holding down Alt. If your phone doesn't have a keyboard this help page describes how to do a factory reset.

CAO OPET JA, NISTA SE NIJE PROMENILO, NIKAKO SE NE PALI, NE REAGUJE NI NA JEDNO DUGME, CAK I KAD SE NAKACI NA PUNJAC NE SVETLI, IMA LI MU POMOCI.

Kazes da si posle oficijalnog RUU za VIPov Magic odradila jos neki ruu update, moguce da si nesto s*ebala zbog toga... ako mozes uradi ponovo ruu za ceskog htc sajta, i nakon toga wipe, da ti ne bi pisalo force close.. isti problem sam i ja imao, i uspeo sam...

Pa vidis da nece da udje ni u fastboot i u recovery.. znaci brick totalni.. ako imas garanciju nosi ga, ako ne.. to je to..

Hello svima,
potreban mi je savet. Imam HTC Magic Vip-ov 32A, HBOOT-1.33.0009, CPLD-12, RADIO-3.22.20.17
i hocu da ga 'podignem' na neki stabilan i proveren ROM koji je za HERO (a da radi na Magicu). Ne bih da se previse igram sa tim 'vasim' terminima tipa: 'podigni radio, spusti RUU...itd'. :) Ima li neko raspolozen da mi da neka uputstva, kako da uradim backUp da bih eventualno vratio sve kako je bilo, i koji ROM da odaberem a da je stabilan i da 'sve' radi... Znaci, da bude klasika samo HERO.
P.S. Nemoj te me upucvati na XDA posto ga citam ali se slabo snalazim po forumima, pogotovu na toliko velikom. Jos jednom hvala unapred!
Hvala unapred. Mada znam da necu moci stati posle promene prvog ROMa, ali...

Pa imas gore uputstvo nnnn je postavio, my hero rom, ne mora se menjati ni radio ni spl...

heloo opet ja, telefon je uzet preko oglasa, ima garanciju vip-a ali oni nece da prime jedino od licnog pretplatnika, jel zna neko ko je ovlascen serviser za htc i ko bi primio garanciju, citala sam na nekim forumima da je to Mikonis centar ali ne znam gde je to ili ako ima neko broj tog servisa. Hvala

Heh, znaci ni meni ova dvogodisnja garancija sluzi nicemu...

I ovako...resetovao sam Magic na default, formatirao SD karticu.
Zatim http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-root-the-htc-magic-in-one-click/
i onda skinuo MyHero, gore ima link preporucio mi Pera987 a okacio nnnn.
http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-load-a-custom-rom-on-your-htc-magic/
Sve radi ok, mada se prvi put pokretao 5 minuta. :)
Kad se pokrenuo pita hocu li novi Firmware, ja rekoh yes, restartovao se i usao u onaj mod 'home' power button i ispisao 'Installation aborted'. Restart ponovo i ucitao onu ispravnu sliku sa kojom je i radio.
Zasto?
Da li zato sto mi nije bila ukljucena opcija 'Unknown sources' u App Settings ili je nesto drugo?
Cisto me zanima mada ne moram da azuriram fon jer ovako sa MyHero radi OK.

Pa noguce da nisi stavio najnoviji fw, sacekaj nnnn da vidis sta kaze :) a prvo paljenje je standardno, treba mu malo vise..

Myhero ima taj bug, kao pokaze update. Iskljuci update u opcijama. Myhero je OK rom, stavio sam ovde upustvo za njega, samo zato sto je najlakse stavlja, cursor sense je mala muka staviti, tacnije lako je ako imas sp-off, ako nemas onda imas par postova iznad kako da dobijes sp-off, a medju pocentim porukama imas upustvo, kako da instaliras sp off, i posle samo pratis upustvo koje sam ja okacio medju prvim stranama..

heloo opet ja, telefon je uzet preko oglasa, ima garanciju vip-a ali oni nece da prime jedino od licnog pretplatnika, jel zna neko ko je ovlascen serviser za htc i ko bi primio garanciju, citala sam na nekim forumima da je to Mikonis centar ali ne znam gde je to ili ako ima neko broj tog servisa. Hvala

Moraju da prime, pise u tacki 6 garancije: "U slucaju dalje prodaje ili promene vlasnika (korisnika), garancija se nastavlja do isteka prvobitnih 24 meseca od datuma prve kupovine".

Procitaj im to pa ako i dalje nece, pocni da pretis inspekcijom, paljenjem prodajnog mesta ili tako nesto...

Tacno, bravo Extreme, sad sam i ja pogledao... Samo je trebalo pogledati garanciju.. :D

Nazad
Vrh Dno