Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

pokusavam da stavim obican hero rom na moj htc magic. e sad po uputstvima prvo treba da iskljucim telefon pa da ga ukljucim drzeci home+power. kad to odradim na telefonu mi se pojavi znak uzvicnik. zna li neko o cemu se radi i u cemu je problem??? hvala unapred.

edit: kad mi se pojavi ova uzvicnik ja opet stisnem home+power i pojavi se android system recovery utility i od opcija ima samo reboot apply sd card i wipe... i jos na dnu se pokazuje neki problem E:cant open /cache/recovery/command

Poslednja izmena:
moras instalirati custom recovery...

Ovako, mogu da ti pomognem ali ces dobiti custom rom, my hero je u pitanju.
Posto je on najlaksi da se stavi. ( ne moras da menjas spl i radio). posle ces moci i neki drugi rom da stavis verovatno..
Sta ti treba?
Android sdk ( skini i instaliraj usb drajvere)
skini
http://rapidshare.com/files/307399485/recovery-RA-magic-v1.3.2H.img

i skini
http://www.4shared.com/file/147983461/a1ed0e0c/myhero-205.html
ovo preimenuj u "update.zip"

prekopiraj u tools folder recovery fajl.(u android sdk)
udji u fastboot, konektuj usb, trebalo bi da ti pise da je detektovao usb vezu na telefonu.
udji u cmd, idi u "putanja do android sdk"\tools
kucaj fastboot boot recovery-RA-magic-v1.3.2H.img
sad bi trebalo da ti bootuje u recovery.
imas tu razne opcije.
idi na USB MS-Toggle
dobices usb disk na kompu.
prekopiraj update.zip na karticu.
ugasi USB (iz recovery)
nadji wipe data ili slicno pa odradi wipe.. (***)
idi na Flash Update image
i ako ti da izaberi update.zip

sacekaj da sve zavrsi i dobices novi rom, ako sve prodje kako treba..

Posle ves imati rootovan telefon i mozes iz adb da uradis flash recovery ili da promenis spl.. itd.. procitaj razna upustva na netu..

Pozdrav!
ja sam odradio onaj oneclick root sa unlocker.com i ubacio kasnije ovaj hero rom.. Sve je u redu, jedino me interesuje neki update koji mi se pojavio kad sam prvi put upalio telefon, preskocio sam ga.
Da li to treba uopste i sta se dobija sa njim?

Jel se desava nekome da mu ne radi Market? Tj. on radi i radi pretraga ali kada izaberem neku aplikaciju da skinem skida je beskonacno dugo i nikad je neke skine. Internet radi. Preko wirelessa idem.

Uđi i uloguj se u Google Talk i onda se izloguj i trebalo bi da radi.

Elem, malo mi je dosadio CursorSense, je l' ima neko preporuku za neki drugi ROM? :)

meni je ovo 3. dan da ga koristim. Nema nikakvih problema sa njim. Nisam primetio da baterija traje nesto manje nego obicno a sam interfejs je neznatno sporiji od CS roma.
Kada sam pokusao da povratim poruke i apn-ove bekapovane titanium backupom stalno mi je iskakao com.android.phone exception tako da preporucujem da bekapujete sms i ostalo nekim alternativnim programom..
sve u svemu ok, mislio sam da ce mnogo sporije sve raditi. Ja ga za sada ostavljam na fonu.

I da, ne rade live wallpappers, mada nisam ni planirao da ih koristim...

Poslednja izmena:
Ovako, mogu da ti pomognem ali ces dobiti custom rom, my hero je u pitanju.
Posto je on najlaksi da se stavi. ( ne moras da menjas spl i radio). posle ces moci i neki drugi rom da stavis verovatno..
Sta ti treba?
Android sdk ( skini i instaliraj usb drajvere)
skini
http://rapidshare.com/files/307399485/recovery-RA-magic-v1.3.2H.img

i skini
http://www.4shared.com/file/147983461/a1ed0e0c/myhero-205.html
ovo preimenuj u "update.zip"

prekopiraj u tools folder recovery fajl.(u android sdk)
udji u fastboot, konektuj usb, trebalo bi da ti pise da je detektovao usb vezu na telefonu.
udji u cmd, idi u "putanja do android sdk"\tools
kucaj fastboot boot recovery-RA-magic-v1.3.2H.img
sad bi trebalo da ti bootuje u recovery.
imas tu razne opcije.
idi na USB MS-Toggle
dobices usb disk na kompu.
prekopiraj update.zip na karticu.
ugasi USB (iz recovery)
nadji wipe data ili slicno pa odradi wipe.. (***)
idi na Flash Update image
i ako ti da izaberi update.zip

sacekaj da sve zavrsi i dobices novi rom, ako sve prodje kako treba..

Posle ves imati rootovan telefon i mozes iz adb da uradis flash recovery ili da promenis spl.. itd.. procitaj razna upustva na netu..

ajde ljudi molim vas neka neko pomogne.. sve odradim kako treba, al nece da se isntalira rom... googlam po ceo dan, pokusavao da instaliram jos na 2 3 nacina al nece... kad dodje onaj korak aply update.zip to kliknem i samo dole pise instalation aborted... neznam vise sta mu je...

ok, samo znal neko sta je sa marketom??? ne mogu da skidam programe ni nista sa njega...

ok, samo znal neko sta je sa marketom??? ne mogu da skidam programe ni nista sa njega...

Nikada mi se nista slicno nije desilo ali sam negde procitao da mozes probati da se ulogujes u gtalk pa izlogujes... mada je skroz moguce da nema nikakve veze sa zivotom ovo sto sam napisao jer ni meni nema logike. Al eto, probaj, nemas sta da izgubis...

Evo i ja dobih pre nekih 2 nedelje Magic-a, doduse u pitanju je Vodafon (Nemacla) izdanje, bele boje 32B.

Za sada mi sve funkcionise OK, ali primetio sam jedan problem koji me po malo iritira.

Imam osecaj kao da pomalo secka, kada god pokrenem neku aplikaciju ili skrolujem kroz home ekrane.

2 puta sam vracao na fabricka podesavanja, a po advance task manager-u uvek je slobodno oko 25mb-35mb memorije.

Kada odem u info storage, pise da ima 201mb free na telefonu i 1.4gb na kartici.

U about info-u stoji ovako - Firmware version 1.6, Baseband 2.6.29-00479.... build number DRC92. (to je izgleda poslednja verzija)

Ne znam sta bi bilo problem, pa ako neko ima neki predlog ... :)

Uuuuuu beeeliiiiii, jos 1.6... mnogo mi je lepsi beli od crnog... :)

Uuuuuu beeeliiiiii, jos 1.6... mnogo mi je lepsi beli od crnog... :)

Jeste da lepo izgleda, mada je moja devojka prokomentarisala da izgleda kao neki medicinski uredjaj (za merenje pritiska) :d

Druga stvar je sto mu se maska jako lago grebe....

Sto se tice problemcica sa seckanjem, instalirao sam Open Home i sada deluje da sve bolje radi....

Ja zamenih Smoki i stavio sam ovaj:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=654284

Nema Sense UI, 2.1 je, ali je prebrz, dodao sam mu Beautiful Widgets, tako da mi ne nedostaje preterano SenseUI, jer ovu brzinu sigurno neću imati ni sa jednim romom. Koristim i Helix Launcher iz ovog roma jer je korisna stvarčica.

Nema te dva dana da odgovoris pa rekoh da probam na slepo ovaj rom. Po meni vrlo spor, mogu da kazem mozda i duplo sporiji od bilo kod 1.5 roma. Kada kliknem na menu, meni se pojavljuje vrlo sporo i nesto secka. Secka i pri skrolovanju. Sve ostalo je takodje izuzetno sporo. Ne znam kako si ti samo zakljucio da je ovaj rom prebrz?!

EDIT: Launcher process mi je vec 4-5 puta pukao za prvih 5 minuta. Evo vec 5 minuta tiltuje, i ne moze da se oporavi. Blikirao i samo izbacuje force close za Launcher.

Poslednja izmena:
Ovaj što sam poslednji ostavio? Moraš selektovati Helix Launcher, a ne običan Launcher, evo ja sad koristim ovaj ROM i uopšte mi nije spor, naprotiv, ne znam što je tako kod tebe...

Pa obican Launcher puca i beskoristan je, a Helix je spor do bola i ima samo 3 home screena. Kako se na ovom romu stavlja phone keyboard umesto qwerty?

Ja sam sad naišao na bag koji me strašno nervira, ne radi FB Sync, ne povuče uopšte informacije kako treba, tako da sam vratio CursorSense...

Stiže nam uskoro CM5 (2.1 android) na Magice :)

To je za one koji imaju prste kao cackalice! Treba mi dva dana da ubodem nulu.

:D Ne znam, ja imam poprilično velike ruke i prste, pa mi radi posao kako treba.

Verovatno navika. Evo ja sam upravo stavio rom sa linka dole, i super sam zadovoljan. Ovaj je bas brz i nema bagova za sada. Jedino sto me nervira kod svih 2.1 romova koje sam stavio je da ne moze da se iskljuci prikaz SIM kontakata. ?! Takodje me nervira sto mi kontakte prikazuje kao trocifrene brojeve u svakoj aplikaciji koja koristi kontakte, kao npr. Contact Sidebar, sto je suludo, jer samo mogu da nagadjam koji je koji kontakt. Ako uspem da napravim screenshot pokazacu, ali za sada ne ide bas najbolje.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=669717

Vrh Dno