Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
^ Poslednji Ginger Yoshi koji sam koristio je bio verzije 1.2. I odlicno je radio. Tako da probaj tu verziju, znam da verzije nakon toga imaju neke probleme.
 

Nabukodonosor

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poruke
5,505
Poena
495
Jel mozes da mi das link za provereno dobar radio 6.35.16.19? Da ne probam ponovo sa onim sa kojim sam zayebao fon. :)

EDIT: Nasao sam ga.
 
Poslednja izmena:

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Da menja radio,recoveri da ne zezne...
dali je moguće pomoću radiosvichera da zamenim recimo samo recoveri.U radiosvich u folder ImageFile izbrišem sve i tu ubacim carz 4.0.1.4 recovery..
 
Poslednja izmena:

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
Fastboot Commander je naslednik Radio Switchera. Isti lik je radio, samo je dodao par opcija u Commander.

Naravno da mozes. Samo izaberi taj recovery i to je to.
 

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Pomoć u vezi fasboota,ulazim u fasboot ali nikako nemogu pokrenuti ništa telefon se odmah restartuje ???
 

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Da moja greška ,ulazim u fasboot i mogu da instaliram recoveri preko onog programa koji si naveo u nekoliko postova naviše.
Ubacim recoveri 1.7 .... nezna napamet ali nemogu da instaliram ništa odmah restart i stoji ono htc magic.
A onaj drugi recoweri 5.0...njega instalira preko fasboota i onog programa što si naveo.Uđem i probao da instaliram najnoviji rom i prijavljuje mi grešku.
E sada nemogu da vratim stari recoweri koji je za yoshi rom T.J. instalira se recoweri ali nemogu ništa da uradin ni da povratim ništa jer odmah ide restart
Sve je ovo počelo kada su probali da ubace recoweri preko rom managera pa nije išlo pa su ubacili najnoviji za Magic i od tada se javlja taj problem...
Sad nisam kod kuće biću posle 14 i 30 pa se nadam na pomoć.
 

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
Jesi li flashovao komplet ili samo recovery? Moras da flashujes kompatibilni komplet da bi radilo - Hboot, Recovery i Radio.
 

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Samo recoweri.
Ajde molimte postavi kratak tutorijal sa linkovima (može 2.3.7 stabilan rom)
 

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
1. Skini odavde ROM i Gapps - CM 7.2 32A
2. Skini odavde rar fajl, spakovao sam na brzinu Fastboot Commander zajedno sa NEW setom za HTC Magic 32A (obavezno proveri da tvoj nije 32B!!!)
3. Nabaci na memorijsku karticu telefona ROM i Gapps
4. Restartuj telefon i udji u Fastboot
5. Pokreni Fastboot Commander i povezi telefon

6. Izaberi sledece:
Radio: Radio_HTC_PVT_32A_6.35.16.19NewRadio.img
HBoot: hboot-1.76.2007NewSPL.img
Recovery: cwm-carz-v4.0.1.4-0820-recovery.img

7. Stikliraj Erase system+userdata+cache
8. Klikni Flash all i sacekaj da flashuje i obrise zadato
9. Udji u recovery, flashuj ROM, a onda Gapps.
10. Restartuj telefon i ostavi ga da sredi fajlove.
To je to!
 
Poslednja izmena:

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Greška je bila u recoweriju radio i spl su isti a rom koji sam pokušao daflešujem je banana rom
 

Milan.

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruke
62
Poena
159
Da li je neko uspeo da potera google voice chat na Magicu? Moja devojka (kao i vecina devojaka - nezainteresovana mnogo za tehnologiju (al zato cipele..)) se jos drnda za Magicom, i jedino sto joj nedostaje je voice chat opcija u gtalku. Znam da je to omoguceno tek od 2.3.4 verzije Androida ako se dobro secam (ona ima 2.2), pa bih mogo da joj instaliram neki custom rom, samo ne znam da li bi to uopste radilo na Magicu. I ako bi radilo, kako bi radilo, tj. da li bi bilo upotrebljivo, posto se secam da je meni bio uzasno spor. Ako je neko isprobavao to, bio bih mu zahvalan ako bi podelio svoja iskustva ovde.
 

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
Da nema tvoja devojka Magic verzije 32B? Beli? Rekao bih da je taj. On se malo drugacije "ponasa" od 32A koji ima vise RAM-a.
U svakom slucaju, treba probati neki 2.3.5-7 ROM, ne vidim razlog sto ne bi radio voice chat.
 

RiNgE

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2012
Poruke
1
Poena
151
1. Skini odavde ROM i Gapps - CM 7.2 32A
2. Skini odavde rar fajl, spakovao sam na brzinu Fastboot Commander zajedno sa NEW setom za HTC Magic 32A (obavezno proveri da tvoj nije 32B!!!)
3. Nabaci na memorijsku karticu telefona ROM i Gapps
4. Restartuj telefon i udji u Fastboot
5. Pokreni Fastboot Commander i povezi telefon

6. Izaberi sledece:
Radio: Radio_HTC_PVT_32A_6.35.16.19NewRadio.img
HBoot: hboot-1.76.2007NewSPL.img
Recovery: cwm-carz-v4.0.1.4-0820-recovery.img

7. Stikliraj Erase system+userdata+cache
8. Klikni Flash all i sacekaj da flashuje i obrise zadato
9. Udji u recovery, flashuj ROM, a onda Gapps.
10. Restartuj telefon i ostavi ga da sredi fajlove.
To je to!

Mozete li mi objasnit detljanije nakon ovog 8-og koraka kako i sta dalje. Ne znam kako uci u recovery i flashovati ROM i Gapps. Hitno je trenutno sam u tom poslu pa bi bilo lijepo i da zavrsim ako mi mozete pomoci. Pozz
 

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
U recovery ulazis drzanjem tastera Home+Power. Ali po tvojoj privatnoj poruci, pitanje je da li uopste imas Custom recovery.
Ako udjes u custom recovery, imaces opciju "Choose ZIP". Odaberes tu opciju i onda uputis na ZIP fajl ROM-a na kartici. Kada zavrsi flashovanje, povovis, ali umesto ROM ZIP-a biras Gaps ZIP. Kada on zavrsi, restartujes telefon i to je to.
 

Milan.

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruke
62
Poena
159
Da nema tvoja devojka Magic verzije 32B? Beli? Rekao bih da je taj. On se malo drugacije "ponasa" od 32A koji ima vise RAM-a.
U svakom slucaju, treba probati neki 2.3.5-7 ROM, ne vidim razlog sto ne bi radio voice chat.

Da, ta verzija sa manje RAMa. U sustini, nisam hteo nista da diram zato sto je jako slabasan. Zato sam i pitao da li je neko to vec uradio, tako da znam da to sto posto radi, i da radi kako treba, posto ima stvari koje rade, a ustvari 'rade'. Kao npr. Viber za isti model telefona, koji radi, ali 'radi', odnosno neupotrebljiv je.
 

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Yoshi rom je odličan i ja mislim da podržava i A i B verziju 2.3.5 ja sam koristio taj rom dugo a sad je na ovom gore 2.3.7.
Inače sa yoshi romom proširavaš memoriju telefona T.J dozvoljava instalaciju aplikacija na sd kartici...Pa ti vidi.
Mada Corvus Corax će ti naći neki rom za 32b..Probaj obavezno.I obavezno bekap.
 

Milan.

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruke
62
Poena
159
Yoshi rom je odličan i ja mislim da podržava i A i B verziju 2.3.5 ja sam koristio taj rom dugo a sad je na ovom gore 2.3.7.
Inače sa yoshi romom proširavaš memoriju telefona T.J dozvoljava instalaciju aplikacija na sd kartici...Pa ti vidi.
Mada Corvus Corax će ti naći neki rom za 32b..Probaj obavezno.I obavezno bekap.

Ma ne bih da gubim vreme (kojeg i ovako imam jako malo) posto je njoj svejedno, nece primetiti razliku izmedju sadasnje (2.2.1) verzije i neke novije. Jedino je bitno da li radi voice preko gtalka, ako to radi, onda ce vredeti truda, ako ne, dobro joj je i ovako.
 

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,292
Poena
685
Video jesam, probao nisam. Nemam vise HTC Magic.

Preporucio bih ti da sacekas jos malo.

Bugs

- Doesn't boot.
- You tell me.

Taj telefon koliku podrsku ima... ovi danasnji su male mace za njega.
 
Poslednja izmena:

Todor99

Poštovan
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruke
152
Poena
69
Imam Htc magic 32A.Imao sam rom 2.2 froyo odlican je i nesto sam hteo da radim,wipe-ovo tel i hteo da flesujem rom ali nije uspelo,s**** mi se recovery.Onda sam ubacio default 1.5rom (izbrisao mi je recovery) i nije mi prepoznavao sdcard.Onda sam ga resetovo na default podesavanja u nadi da ce da prepozna i nije uspelo_Onda sam ubacio rogers offical 2.1 i tu mi ne prepoznaje sd card pise:Removed sdcard please insert a new one.Pomozite mi,spl nije engineering pa onda nemogu da ubacim recovery preko fastboot-a,probao sam da vratim 1.5,napravio goldcard i nije hteo.POMOZITE!!
Sapphire PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.76.0009 (sapp10000)
CPLD:12
Radio:6.35.16.19
 

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poruke
603
Poena
320
Prvo vidis da je SHIP S-OH H.
A da bi odrađivao neke stvari potrebno je da bude off.
Onda novi radio neće da radi na starim romovima ,valjda znaš koji rom ide na koji radio.
Ima postupak za to da se odradi.Mislim da ćeš morati uz pomoć kompijutera da to odradiš.
Kontaktiraj Corvus corax.
On će ti pomoći 100%.Ja odavno već se nebavim time (zaboravio kako je bilo)pročačkaj teme unazad..
Ako se nešto setim ja ću ti napisati...
Sličan problem je neko imao možda desetak strana unazad..
Pročitaj od 120 stranu
 
Poslednja izmena:
Vrh Dno