Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Ma brikovan je definitivno. Odneo sam ga u servis na jtag. Ne znam sta je poslo naopako. Promenio sam do sada jedno 20 romova sigurno, i menjao sam i radio i spl, ali jednostavno je verovatno bio los radio koji sam skinuo i to je to.

Trebao si samo da stavis zvanicni HTC-ov ROM na karticu i ubacis u telefon (ako ti se desilo ono na klipu). Telefon bi sam povukao android sa kartice i instalirao. A mogao si da ga povratis lako preko Fastboot-a (ako Recovery ne radi). Ali sad sta je tu je.

Nije hteo da udje ni u fastboot. Nijedna od komandi nije radila, volume down+power, home+power, back+power.

Ti si mu kompletno unistio i Recovery i Radio i SPL. Trebao si da pitas dok je jos bio funkcionalan Recovery ili Fastboot.
Ipak, mogao si da ga povratis sa zvanicnim HTC-ovim kompletnim ROM-om na kartici.

U svakom slucaju, sredice ti ga oni pomocu JTAG-a.

Poslednja izmena:
Ne znam sta sam unistio, ali sam isao po normalnoj proceduri i on je sam sebe unistio. A koliko vidim na netu, ako ne radi nijedna od tri pomenute kombinacije tastera, nista osim jtag-a ne pomaze, pa ne verujem da bi zvanican rom pomogao.

Trebao si da pitas ovde. A HTC ROM bi ga oziveo, to je i trazio kada si ga ukljucio. Nije 100% sigurno, ali makar 80% sansa je bila da ga ozivis tako jer u tom paketu telefon bi pored ROM-a instalirao i Radio i Recovery i hboot.

Iz radoznalosti, kako si menjao Radio i recovery?

Poslednja izmena:
Pa kao sto vidis gore iznad pitao sam. Ali niko nije odgovarao.

A radio sam menjao kao prosli put kada sam stavio ovaj koji je sada na njemu, znaci da je procedura dobra. Usao u fastboot pritiskom na back+power, startovao flesovanje radia komadnom fastboot flash radio radio-6.35.16.19.img

Preko ovog uputstva:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=605239

Pitao si nocas u ponoc. Trebao si da sacekas da vidim post.

Cekaj, ti si mu ovo uradio:

fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot flash recovery recovery-RA-hero-v1.5.2.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader
?

ne bas. Samo sam stigao do prvog reda i tu je vec bio problem kao sto sam gore postavio na onoj slici. Takodje, imao sam vec taj hboot-1.76.2007 pa ne bih njega ne flesovao.

Ma nebitni su fajlovi koje si flashovao (makar ne sada). Ti si odradio prvu komandu i on je stao. I posle sta si radio? I jesi li mu zadao 4. komandu koju sam podebljao?

Ne. Posle sam nasao taj isti radio ali u obliku update.zip fajla i probao da ga flesujem iz recoverya. Isto je uradio prvi deo dobro i trazio reset, resetovao sam ga i posle sam dobio ono kao na klipu.

Onda definitivno nisi skinuo dobar radio. Na zalost, to ti je ubilo telefon. Trebao si ponovo da pokrenes iz Fastboota flash tog istog Radia i verovatno bi proslo.

Meni je jedinom stalo flashovanje Radia pri prelasku sa OLD na NEW paket. Izvukao sam bateriju, usao ponovo u Fastboot i pustio ponovo Radio. Proslo je bez problema, a potom i Hboot i Recovery.

Izgleda da je tebe zeznulo to pakovanje update.zip. Nikada nisam flashovao iz recovery-ja Radio, to nije bas preporucljivo jer ima skrivenih komandi koje se mogu tako izvrsiti. Najverovatnije ti je onaj cetvrti red (sto sam boldovao) bio upisan u tom update.zip fajlu i obrisao ti je sistem. HTC ROM na kartici bi ti verovatno resio problem.

Sada vise nema veze. Samo me je zanimalo gde je doslo do greske. Svi ucimo iz toga. Resice ti ga na JTAG-u.

Poslednja izmena:
Obicno prodje ako iz fastboota flashujes hboot za taj radio.
Nebitno vise. Kako nas narod kaze: "Posle bitke svi su junaci." :D

Ajd pa javi kada ga uzmes iz servisa.

Pozdrav

Uzeo sam telefon danas. Stavili su mi 1.5 zvanicni rom. Zaboravio sam koliko brzo moze android da radi na ovom telefonu, posle par godina koriscenja kuvanih romova, i to sve 2.1 ili 2.2 i slicni, koji su ocigledno prezahtevni za ovaj telefon. Radi sve to, ali nikako ovako tecno kao 1.5. Fastboot kaze sledece, posle njihove intervencije:

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29
DEC 8 2009,17:38:48

Po podacima bih rekao da je to Android 1.5 sa Sense-om? Super, brzo si ga dobio nazad. :)

Trebalo bi da je ovaj.

P.S. To je samo za Magic 32A.
Trenutno imam FroyoDragon na njemu i novi radio,jel moram da vracam na stari radio i jos nesto radim, ili ne moram nista i dovoljno je samo da ovo pokrenem a on ce sve sam da odradi?

EDIT : Nista od toga,sad sam video da Blic i B92 app zahtevaju Android 1.6,a sestra ce me ubiti ako ne moze to da install jer samo to i koristi :D

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi da link za radio switcher? Onaj gore ne radi vise. Ne vredi, radi 1.5 brzo, sve leti, ali sta vredi kad pola aplikacija nece da radi. :( Bas mi je zao, ***. Kad startujem messages otvori se trenutno, iako imam preko 3500 poruka u inboxu. Al sta vredi.

Jel moze neko na osnovu ovih podataka dole da mi kaze jel ovo perfected spl ili ne? posto se namucih ceo dan i jednostavno ne mogu da flashujem recovery. Prvo sam ga rootovao preko SuperOneClickv2.3.3. Posle toga fastboot i dalje kaze S-ON, sto mi je bilo cudno. Onda sam pokusao da flesujem recovery preko flash rec.apk aplikacije ali mi je kod backupa izbacivao stalno neku gresku failed, tako da ni tu nisam mogao dalje. Onda sam pokusao preko fastboota da ucitam recovery preko komande fastboot boot *.img ali kaze FAILED <remote: no allow>. Pretpostavljam zbog toga da je u pitanju perfected spl.

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29
DEC 8 2009,17:38:48

Mogu preko messengera da ti pošaljem radio svicher.
[email protected][/email]
I neznam taj super one klik dali podržava Magic ili ne.
znam koristio sam ga na Huawei i radi odlično poso a na magic neuznam..

Poslednja izmena:
Hvala ti, nasao sam ga. Ali pre toga imam drugi problem, ovaj sa spl-om koga ne mogu za sada da promenim.

OK, hvala ti, pogledacu.

EDIT: To je to. Promenio sam SPL, sada je S-off.

Poslednja izmena:
Stavio sam Ginger Joshi 1.5 ali se telefon resetuje odmah posle pola minuta od ocitavanja. Ne znam sta mu je. Probacu neki drugi rom.

EDIT: Resetuje se u toku instalacije neke aplikacije. Bilo koje. Uzas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno