Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Posle flešovanja, sve je radilo ok. Sad kad si rekao, proverio sam i vidim da Market zna nekada da pauzira, da mu treba prilično vremena da učita. Ne znam da li je do verzije Marketa ili je nešto drugo u pitanju.

Ja se uopšte nemogu ulogovati na marketu i nigde nevidim google acoun.
Probaću da ponovo flešujem.

Posle flešovanja, sve je radilo ok. Sad kad si rekao, proverio sam i vidim da Market zna nekada da pauzira, da mu treba prilično vremena da učita. Ne znam da li je do verzije Marketa ili je nešto drugo u pitanju.

Možda i naj važnije je to da sve radi (za sada nisam imao problema) a potrošnja baterije malo veća ili se to meni pričinjava jel sam malo više upotrebljavao gps i wi fi.
Zato nisam sigura oko potrošnje.
Dok yoshi ne ispravi greške na romu wi fi i gsm ostajem na ovome

Rešio u vezi gps signala i gubitaka gsm signala,jednostavno Vratio sam stari radio i instalirao yosi rom 1.5 za stari radio i sve radi perfektno.

Od sutra sam, nadam se, na HD2, pa vam mašem drugari. Ode Magic na doboš :)

Oo, sve vas je manje.. magic polako odlazi u penziju...:)

Na zalost, tako je. :) Magic-u nista ne fali, ali, na zalost, jako malo je podrske imao od strane HTC-a.

Ja sam jos neko vreme na Magic-u, ali vise nista necu flashovati. Zadrzao sam se na CM 6.1 i dosta je. :)

Poslednja izmena:
Koliko se ja sećam nije potrebno,
mada 1.5 je odličan rom i fleshuješ mislim da beše neki gps_eu i gps_shim_signed
Za stari radio je 32a kernel..
EEEEEEEE a da se nezezaš malo a?
Ako ti je baterija dobra onda probaj imaš link malo gore koji sam postavio radi sve odlično i dosta brz rom.sa htc senseiem.

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sad sa Magicom?

Ni ženi više nije potreban, tako da ću da ga poklonim nekom, ali bih pre toga spržio nešto što može da gura bez štucanja mnogo.

Sensa nije obavezna. Već planiram da je skinem i sa Z-a, jer mnogo usporava telefon. Na Magicu je sad neki RCMagic, više ne mogu ni da se setim. Verovatno nije ni najnoviji...

Jel probao neko ovaj ROM iz linka iznad?

Nidzo, stavi carz-ov CM7.1. I digni minimalni takt procesora na 352MHz. Telefon ce odlicno raditi.

Ako ti je baterija stara onda yosi 1.5 odličan brz pouzdan rom a ako je baterija novija onda taj link koji sam postavio izuzetnio dobar brz rom ali malo više troši od yoshi 1.5.

Ja sam presao na SGSII. Tako da Magic ide dalje. :)

Kod mene se najbolje pokazao DietGingerbread. Već par meseci bez ijednog FC-a. Koristim ga kao jedini telefon. Ukoliko isključiš data, može 2.5-3 dana opušteno da izgura. Svaka preporuka.

Instaliro sam pre neki dan android v.2.3.5 .U pitanju je GingerRoom v.1.1 rom,i mogu reci da moj magic radi duplo bolje nego na prethodnoj verziji koju sam imao 2.1 .Ako neko vec nije postavio link ,i ako koga naravno zanima mogu ga potrazit i postavit ovde. Kod mene je hboot-1.76.0009 i Radio RADIO-6.35.08.29,tako da ne moraju da se install one najnovije verzije,sto mi je mnogo olaksalo posao jer moram priznat da sam zaboravio da upgrade-ujem iste :D .

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1250268

Poslednja izmena:
dopu8na

Pa imaš sada jednostavan program koji sa jednim klikom sve to menja ,hoćeš stari ili novi radio....Nekoliko postova unazad program se zove RadioSwitchGUI-v4 a ima ga i na xda forumu
A taj ginger rom imaše neki problem samo nemogu sada da se setim.ipak od svih yoshi je najbolji a i ovaj ako ti je baterija u dobrom stanju
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1025330

Poslednja izmena:
Ako si mislio na ovaj "moj" Ginger rom,,moguce,ali ja za ovih nedelju dana nisam naisao ama bas ni na jedan.A hvala za taj radioswitch ,potrazicu.

Da li postoji neka fora da se iskljuci onaj glupavi prsten za otkljucavanje.
Ide mi na ....

Ima u opcijama bira se koliko se sećam 3 mogućnosti a jedna od te tri je taj prsten.

Jel se desava nekom da kad pusti neki video na youtube ,da ima tona ali ne i slike.To se desava na youtube aplikaciji u HQ,dok onaj normalni "format" radi bez problema.Ranije dok sam imao instaliranu 2.1 verziju androida nisam imao takvih problema.Znaci mogao sam da gledam i HQ bez problema.Trenutno imam instal 2.3.5 ,i osim ovog radi sve extra.

Prodajem i ja svog Magica. Putuje posle NG, uzeo sam SGS+.

Poz svima,

Imam problem sa Magic-om :(

Elem, posle Ginger Yoshi 1.0RC7 probao sam da stavim Ginger Yoshi 1.5 i nakon toga dobio polu mrtvog konja.

Imam Magic iz VIPa: 32A, old radio (3.22.20.17), HBOOT-1.33.2010 (SAPP10000), CPLD-12
Na njemu sam imao Amon RA (iz koga sam i apply-ovao zip sa GY1.5).

Kazem imao, jer sada vise ne mogu da udjem u HBOOT, tj. Amon RA Recovery.
Ovo mi javlja prilikom pokusaja ulaska u HBOOT:
SD Checking...
Loading... [SAPPDIAG.zip]
No image!
Loading... [SAPPDIAG3.nbh]
No image or wrong image!
Loading... [SAPPDIAG2.nbh]
No image or wrong image!
Loading... [SAPPDIAG.nbh]
No image or wrong image!
Loading... [SAPPIMG.zip]
No image!

Mogu da udjem u FASTBOOT, i kad ga povezem sa USBom, udje u FASTBOOT USB mode, i sa "flashboot devices" dobijem serijski broj telefona => mob ima komunikaciju sa komp-om.

Pitanje: Sta dalje?

Sta konkretno dalje da radim da ozivim matorog?
* koji kernel, rom ili sta vec da flashujem? i kako?
* Jel postoji neki RRU koji radi sa VIPovim Magic-ima?

hm... jesam uradio maltene sve moguce erase-ove i wipe-ove, ali sumnjam da bi se ostetila "sama od sebe"...

Procedura isntalacije GY1.5 mi je prosla ok (naizgled), tj. nije bacila nikakav error.

Ne verujem.

Jox, skini Fastboot Commander sa XDA. Odlican program. Udji u fastboot i povezi mobilni sa racunarom. Imas stavku Magick 32A, stikliraj Erase system+userdata+cache i klikni Flash Old. To bi trebalo da ti sredi Hboot.

RUU za VIP-ov Magic je Česki. Ali ga nemam.

Edit: Ipak ga imam, to je ovaj: RUU_Sapphire_HTC_Europe_2.16.401.6_Vodafone_CZ_release_signed_NoDriver

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno