Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Hvala CC.

Skinuo&pokrenuo, ali ne vidim da u samoj aplikaciji ima da se odabere Magic 32A?
Koliko vidim, moram mu dati fajlove koje da flashne?

Koje fajlove da skinem? Old-radio (koji sam imao do sada)? New-radio? ili?

Poslednja izmena:
Pusti mi link da vidim sta si skinuo. Flashuj OLD, posto ti je trenutno OLD.

Sad videh da je Mumilover izbacio u poslednjoj verziji stavku Magic 32A. U tom slucaju izaberi prvu opciju HBoot, Radio & Rec. I ubaci OLD kombinaciju. Evo ti u attachu stari HBoot, ostalo:

Radio_HTC_PVT_32A_3.22.20.17OldRadio

i recovery za OLD po izboru. Stikliraj Erase system+userdata+cache i klikni Flash All.

Prilozi

• hboot-1.33.2010OldSPL.rar
    160.8 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Izmenio sam prethodni post u medjuvremenu. Ne treba ti za sada RUU. Idemo da popravimo hBoot. :)

P.S. Drugi post, Fastboot Commander specijalno za Magic. Ima onu Magic 32A opciju. LINK :)

Poslednja izmena:
OK, odradio sam to (sa FastbootCommanderom za Magic) i dobio sve OKAYove :)

tj:

###Calling fastboot with: flash radio c:\ginger-yoshi\FastBootCommanderMagic\MagicFiles\Radio_HTC_PVT_32A_3.22.20.17OldRadio.img###
sending 'radio' (21504 KB)... OKAY [ 5.842s]
writing 'radio'... OKAY [ 39.032s]
finished. total time: 44.875s
###Calling fastboot with: flash hboot c:\ginger-yoshi\FastBootCommanderMagic\MagicFiles\hboot-1.33.2010OldSPL.img###
sending 'hboot' (512 KB)... OKAY [ 0.492s]
writing 'hboot'... OKAY [ 0.561s]
finished. total time: 1.053s
###Calling fastboot with: flash recovery c:\ginger-yoshi\FastBootCommanderMagic\MagicFiles\recovery-RA-sapphire-v1.7.0HOldRecovery.img###
sending 'recovery' (4520 KB)... OKAY [ 1.685s]
writing 'recovery'... OKAY [ 2.380s]
finished. total time: 4.065s
###Calling fastboot with: erase system -w###
erasing 'system'... OKAY [ 0.502s]
erasing 'userdata'... OKAY [ 1.651s]
erasing 'cache'... OKAY [ 0.447s]
finished. total time: 2.600s

Sve deluje ok, samo sto ja i dalje ne mogu da udjem u HBOOT mode (AmonRA).
Javlja istu gresku kao ranije.

Jel mogu nekako preko fastboot-a preformatirati SD karticu, ili uraditi nesto drugo sa njom?

Imas li neku ideju sta dalje da flash-ujem?

Ma lako je odatle. ;)

Jel imas mozda neki nandroid backup?

Edit: U stvari, ne treba ti nandroid. Ova poslednja verzija Fastboot Commander-a ima opciju Full Zip. Izaberi tu opciju, onda odaberi ROM i klikni Flash ZIP. To bi trebalo da bude to. :)

Poslednja izmena:
duh... imao sam na sd kartici u mob-u nandroid backup-e, jedino sto nisam siguran kako sam da pristupim toj kartici :) a takodje i da li sam je u nekoj od ovih akcija formatirao...

Kartici trenutno ne mozes pristupiti, osim ako je ne ubacis u citac kartica. Koji, pretpostavljam, nemas. :D Ma izaberi ROM koji ti je radio sigurno, i flashuj ga uz pomoc opcije sto sam naveo u prethodnom postu.

Sad cu probati.
Ono sto me buni je sto GingerYoshi ima neke pitalice prilikom "instalacije"/flasha... kako ce to sad ici?
Skidam dva ROMa, probam i javljam...

hvala

Uz ROMove sa starim radiom, moraš flešovati i kernel. Nađi na XDA 32a kernel.

Recimo....

T-Mobile 2.2.1 FRG83D i ezTerry-jev 32A kernel

Flashujes prvo ROM, pa onda ponovo ista opcija i flashujes kernel. I restartujes telefon. :)

Kada se sve lepo pokrene, posle stavi ROM koji god zelis.

Jel kernel flesujem nakon ROMa?

Nego, sta god da pokusam da flash-ujem dobijam ovu gresku:

###Calling fastboot with: flash zip C:\ginger-yoshi\update-cm-6.1.0-DS-signed.zip###
sending 'zip' (57020 KB)... OKAY [ 11.138s]
writing 'zip'... INFOzip header checking...
INFOzip info parsing...
FAILED (remote: parsing android-info fail)

Ima li neko ideju sta je?

Opet isto...
Napise "ZIP Info Parsing" i onda "parsing android-info fail" (Prilikom flash-a ROMa).

Da ne komplikujemo... :)

Uploadovao sam nandroid originalnog VIP ROM-a

Skini, otpakuj, pokreni Fastboot Commander, izaberi opciju Boot, Sys, Userdata.
U Boot stavi Boot.img
U System stavi System.img
A u Userdata stavi Data.img

I klikni Flash All.

Toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Nakon mnogo :test: i umalo :angel: mator konj je zivnuo!

Hvala Corax :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Koji sad ROM staviti? :D (salim se)

Nema na cemu. Drago mi je da je sada ziv. Zilav je to telefon. ;)

Dobro je da si uspeo.
Zašto flešuješ ROM preko fastboot-a? Prebaciš .zip na SD karticu pa iz recovery-ja flešuješ ROM i posle kernel. Za menjanje radia, recovery, hboot...ovo sam koristio i nikada nije bilo problema. Naravno, potreban je AndroidSDK na kompu.
Inače, meni se najbolje pokazao CM7.1, mada sam u poslednjim danima korišćenja vozio stock Rogers-ov ROM sa sve Sense-om, i tako ga i prodao :). Odličan stock 2.1 ROM.

@Corvus: svaka čast

Dule, nije mogao da udje u recovery. Zato je morao da ga flashuje iz Fastboot-a. :)

Inace, kada si vec pomenuo Rogersov 2.1. Meni se on mnogo svidjao, ali me je nerviralo sto je predugo punio bateriju. Sve sam mislio da je do kernela, pa sam ga menjao. Ali nije. Takodje, radio sam rekalibraciju, ali ni to nije pomoglo. I na kraju sam dosao do zakljucka da je mozda do neodgovarajuceg recovery-ja. Ako nisi imao problem sa predugim punjenjem (ili never-ending punjenjem), koji recovery si koristio? Ako se mozda secas. :)

Pozzz

Aha, mislio sam da je to rešeno u međuvremenu...ok.

Jeste dugo punio bateriju, ali sam ja telefon uvek punio preko noći, tako da mi i nije smetalo. Ovaj recovery sam koristio: recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.6.2, mada ne verujem da je do toga, jer je na njemu bio i CM koji je brže punio.

Ma u pitanju je uskladjenost kernel-recovery. Sa nekim recovery-jem mi je lepo punio, ali sam zaboravio koji je u pitanju.

Ima OVDE uputstvo za kompletno flešovanje radia, recovery-ja, SPLa...
Ukratko za flešovanje samo recovery-ja ide:
Kod:
fastboot flash recovery naziv_recovery_fajla.img
Isto tako se flešuje i AmonRa ponovo.
Znači u slučaju flešovanja CWM 4.0.1.4 ide:
Kod:
fastboot flash recovery cwm-carz-v4.0.1.4-0820-recovery.img

Potreban AndroidSDK i radi se u fastboot modu.

Jedno pitanje. Hocu da probam ovaj rom dole na linku, ali u uputstvu kaze da koristim taj 1.5.9 recovery, ali kod mene on nece da radi, jednostavno nece da ga ucita. Jel mogu da koristim neki drugi recovery koji kod mene radi ili mora bas ovaj?

Nekada moze, nekada ne. Probaj, nista te ne kosta. Ionako posle moze da se vrati preko Fastboot-a.

OK. Pokusavam sad da uradim novi radio. Imao sam i ranije novi pa sam zbog nekog roma stavio stari, pa sad vracam novi. Ali evo ima 10minuta samo stoji na ovom dole ekranu i nista se ne desava. Koliko traje ova procedura, zaboravio sam, davno sam menjao radio? Ekran na telefonu je crn, tj. ne potpuno crn, ima pozadinsko osvetljenje,ali nista vise osim toga.

EDIT: Izvadio sam mu bateriju. Cim zavrsi ucitavanje i treba da pocne da radi writing ekran se ugasi. Vrlo cudno.

EDIT 2: Skinuo sam novi radio sada u obliku update.zip fajla i probao preko recovery menija da flasujem novi radio. Otpakovao je, trazio reset, i posle reseta pojavi se ona ikona sa otvorenom kao kutijom i strelicom ka telefonu i ekran samo uradi fade out. Ne da mi ni u jednom obliku da stavim novi radio. Sto je najgore sada uopste ne mogu vise da udjem u recovery, jer svaki put kada pokusam da udjem u fastboot, pokaze ponovo tu ikonu i uradi fade out.

EDIT 3:eek:vo se desava sada:

http://www.youtube.com/watch?v=0-grYLlaUUo

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Vrh Dno