Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

preporuka svima da prate malo na onom linku koji sam okacio stanje sa 0.3 romom izgleda da ima vise bugova nego prethodni 0.2.4 i da se mnogi zale za neke gluposti, muzika se pali sama od sebe npr... ja cu da ga cisto isprobam veceras ali vraticu posle restore od 0.2.4

Jel ima neko ko je isntalirao taj 0.3 rom? evo ja ga skidam, ali ne bih da probam ako ima bas puno bagova? inace koristim vec par meseci fabricki rom sa sense ui, i nemam nikakve zamerke, znaci skroz obican romm, bez ikakvih dodataka, osim sto je root-ovan..

dobar je capy nije los, za sada ispada da smoki pravi najbolje romove, nije sto je covek nas ali *** zna znanje :p, posel njega capy-evi romovi su isto ok

stavio sam smokijev rom, sto se tice brzine, stvarno leti, mnogo je brzi od ovog koji sam do sada koristio... ima mnogo programa koje ne koristim, mnoge sam i obrisao, ali opet ima voice dial, voice search, home swicher, ima navigator koji mi ne radi, people search koji je totalna glupost, visual voice mail koji ne moze raditi i tako te stvari koje nisam imao na originalnom romu 1.5, i koji mi u sutini ni ne trebaju..takodje, ima clock i desk clock koji su potpuno isti ( ne znam da li je to bag ili sta vec).. java program sigurno necu koristiti nikad a i stalno izbacuje forse close.. eto toliko od mene, da ne bude da sam samo kritikovao rom, ovo je ono sto meni smeta.. inace radi kao sat.. imao je jedanput bag da u browseru kada stisnem search dugme zablokira potpuno..

jel to pricas za 0.3 smoki? friend stream isto ne radi na njemu, i HeroLED pravi nenormalne probleme sa baterijom, barem tako kazu na forumu, ja ga jos nisam probao nesto me iskreno i mrzi posto je klothius (Smoki) rekao da ce da odradi update za koji dan, tako da zasto da se mucim :)

Da, da, za 0.3 smoki... mogao si da mi napomenes, da i ja sačekam... :) mada nema veeze, stvarno sam oduševljen brzinom samog roma... Friend stream nisam ni našao, znači da ga ni nema još, jel? hero led sam i zeleo da pitam čemu služi? da li postoji neki promil šansi da se ovi gore navedeni programi sklone iz roma?

evo jos jednog zapažanja: u people ˝odeljku˝ pokazuje i kontakte sa kartice, i nema opcije da se oni uklone..

Poslednja izmena:
Po meni je Smoki za sada najbolji 2.1 rom. Osetno je brzi od svih ostalih. Ovaj zadnji 0.3 je Eris port.

post #271 lepo sam napisao da sacekate :) i da citate na xda-developers-u sta sve pise heheheh, sredice sve u 0.4 verziji za koji dan, dosta ima pogorsanja u ovome u odnosu na 0.2.4, meni ovaj 0.2.4 super radi sada, sve sam skockao kako treba, kad izadje 0.4 onda cu njega da probam pa ako nema bugove ostajem na njemu posto ovaj 0.3 ima bas previse zezanja i nazovi decijih bolesti...

a da li i na tom tvom romu imaju ovi programi, pretpostavljam da imaju... ja sam i cursosrense promenio jer je imao brdo ovih programa koji mi nisu nicemu koristili, a takav ssam da mi smetaju iako ne traze hleba, sta cu.. :)

na 0.2.4 ima veoma malo programa koji ti ne trebaju, samo ih uninstalliras i miran si

Jel zna neko da li ce Vodafone CZ da izbaci officaial firmware 2.1 za Magic i kada (mada to je relativna stvar,samo da ga bude) ? :type:

Hahaha, desice se to jednog leeepog dana... ako se desi.. ne bih se puno nadao, kad oni nisu ni sense ui izbacili za magic...

Ma bice sigurno sad na leto. U Canadi vec postoji update. Samo je pitanje kad ce:bottle:

^ Sta postoji u Canada-i? Update Magic-a na 2.1? Odakle ti ta ideja?

btw. da postoji tamo, vec bi bilo "kuvanih" i za sve ostale...

Pa kuvanih 2.1 vec ima ali sa nekim nedostacima. Rogers mreza u Canadi je valjda vec izdala taj firmware.

"Kuvanih" ima ali su to port-ovi s nekih drugih telefona. A nedostaci su uglavnom driver-i... Niko jos nije izbacio 2.1 niti se zna kada ce. Hero treba da dobije u junu/julu, a Magic moze samo posle toga

Jos jedno pitanje,izvini,jel utice Sense UI na performance telefona?

Hmmm. Ajd' da kazem ne. "Kuvani" CursorSense (znaci sa SenseUI-jem) je iste brzine ili nesto brzi od oficijelnog 1.6. E sad, postoji "kuvani" 1.6 (cyanogen) koji je nesto brzi od tog cursorsense-a ali, u principu - ako ti je do sada brzina odgovarala, nece biti problema (moze biti samo za nijansu brzi, ne i sporiji)

A ***,ja nikako da se usudim na taj korak. I dalje mi sve nekako izgleda konfuzno. Studiram svakodnevno ono sa XDA foruma i nikako da prelomim.

Ja sam danas poludeo i vratio onaj fabricki 1.5, ovaj smoki je u redu, ali mi se ne svidja sto se covek ne posveti jednoj verziji, vec se u svakoj veriji dodaju neke stvari umesto da se posveti prglanju zapazenih bagova u postojecoj... kad bude jedna finalna verzija, probacu je..

Ja sam danas poludeo i vratio onaj fabricki 1.5, ovaj smoki je u redu, ali mi se ne svidja sto se covek ne posveti jednoj verziji, vec se u svakoj veriji dodaju neke stvari umesto da se posveti prglanju zapazenih bagova u postojecoj... kad bude jedna finalna verzija, probacu je..

A koju verziju si imao pre vracanja na 1.5 ? Gde je bio problem?

Imao sam smokijevu verziju 0.3... Nije nigde u principu bio problem preko koga ne bih mogao preci, ali sam video u namerama autora na xda da planira jos uvek da mesa postojeci rom sa leak-om iz sprinta, ppa da su ispali neki problemi, i da ce mu trebati vise vremena, tako da dok ne napravi jednu stavilnu1.0 verziju, sacekacu, a do tada, fabricki 1.5 bez sense-a, mnogo je brzi nego onaj sa sensom koji sam koristio dok nisam stavio smoki 0.3..

Vrh Dno