Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Ne mislim ja tako

za displey nego samo pitam. Nisam shvatio da je ekran losiji nego da je manja rezolucija nego na Magic-u i Hero-u i nije kapacitativni

Ja pricam za tattoo :).

A to sto je resistive, nije probelm posto MNOGO dobro reaguje :). Imao sam LG viewty koji sam poklonio cerki, na kome si bas morao da pritisnes ekran, a kod tattoo-a ide glatko i lako.

Sorry

napisao si u jednom trenutku Magic pa sam mislio da si pogresio. Hvala na odgovoru.

Imam Hero i kad kucam poruke cesto mi baguje...tacnije ukucam i tek nakon toga se cuje zvuk i izbaci text kao da se uspori...jel ima neko slican problem i kako da ga resim?
Inace desava mi se povremeno usporavanje telefona a koliko sam citao po forumima da kazu ljudi da bas ne baguje i da se ne desavaju takve stvari. :S
Bio bih zahvalan na nekoj pomoci.

Nisam primetio te probleme na telefonu.Verovatno ti je dosta program aktivno pa zato telefon usporavai ali to resavas taskiller-om ili nekom slicnom aplikacijom, imas ih na marketu, pa obavezno skini.Proveri da li ti je ROM na telefonu 2.73.405 ****, to je poslednji oficijalni rom koji je izasao.

Juce sam imao mali problem sa telefonom, na faxu sam pokusao da se nakacim na njihov wifi, radio sam to vec 10ak puta sa ovim telefonom, i rom-om (cursorSense). juce kad se nakacio, samo je zamrzo, i restartovao se u krug par puta, sve dok nisam ugasio wifi preko widgeta na ekranu, jer ne bih ni stigao u podesavanjima, jer se odmah restartuje.. kad sam ga ugasio, telefon je radio normalno... da li se nekome desila ova situacija?

Slicna stvar mi se sinoc desila na kucnom WiFi-ju (nikad pre, a kacio se na 30-ak AP-ova). Malo trazio i nasao fix: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5792255&postcount=3656

Nisam primetio te probleme na telefonu.Verovatno ti je dosta program aktivno pa zato telefon usporavai ali to resavas taskiller-om ili nekom slicnom aplikacijom, imas ih na marketu, pa obavezno skini.Proveri da li ti je ROM na telefonu 2.73.405 ****, to je poslednji oficijalni rom koji je izasao.

Da taj je ROM,i koristim taskiller ali se i pored toga povremeni bagovi desavaju...cekam oficinalni Android 2.1 on ce nadam se resiti sve probleme :)

Da li je nekome problem da okaci kako ste vratili na fabricki ROM?
Ja imam Cursor pa bih uskoro vratio na fabricki, pocinje Cursor da me nervira sa nekim podesavanjima koje i ako ukljucis/iskljucis rade isto i sl.
Zanima me kojim redosledom ide da ne ubijem phone. Imam ROM (nasao ga na rapidshare)

Da taj je ROM,i koristim taskiller ali se i pored toga povremeni bagovi desavaju...cekam oficinalni Android 2.1 on ce nadam se resiti sve probleme :)

Jedino da ti neka aplikacija koju si instalirao ne pravi problem, ako ti smeta probaj da odradis factory reset .

Da li je istina da nece izlaziti verzija Androida 2.1 za Tattoo nego samo za Hero, Magic i ostalu skuplju bratiju ? Zna li neko ?

Hmmm, pa daj link neki, odakle ti ta informacija? Daj Bože... :D Šalim se, mada red bi bio da Magic-u daju novi softver dalji od 1.5....

Nema logike da izadje za tattoo, jer svi drugi modeli imaju capacitive a ne resistive screen, a dosta upgrade-a u 2.0 i 2.1 je radjeno bas u vezi touch screen-a (multi touch, pinch screen...). Ja bih bio zadovoljan kad bi tattoo dobio 2.0 pa sa tim valjda i bluetooth transfer.

Potvrđeno je iz HTCa u logovima da su napravili Android 2.1 za norvešku verziju Tattoo-a, a sad kada će to stvarno da se desi, to je već druga stvar. Valjda će sada kada je rootovan telefon neko uspeti da portuje 2.0 ili 2.1.

Ne znam za Hero i Tatoo ali za Magic-a garant nece biti 2.1, ma, nece biti ni 1.6 :mad:

Odakle ti to, za magic ce biti 200%, sad samo da li će i za našu verziju izaći, to je druga priča...

Znas odakle mi, odatle sto za Magic-a do sada nista nisu izbacili.

Да брате, није изашао ни један ЗА НАШУ ВЕРЗИЈУ , остале европске верзије су добиле апдејт ооодавно...

Neces mi verovati, ja imam Magica iz Svajcarske - Orange, ni za njih nije izlazio update. Tu ne racunam onaj zanemarljivi koji je izasao pre 5-6 dana a nosi datum od 24.11.2009.

Hehe, pa doobro, znaci ima jos mucenika koji nisu dobili nista kao i mi sa ovim cesima... Ti si se duplo zeznuo, maler... :D

Neznam koliko ces dobiti sa tih dodatnih 300mAh, ja sam cerkici uzeo LiIonPolymer za viewty 1200mAh (a default je 1000), i traje nekih 6 sati vise ako i toliko... Ja sam sebi narucio sledece:
http://www.gpsforless.co.uk/product_details.php?id=16385 , dobra je fora da imas nokia bateriju u punjacu, pa punis sa njega usput ako zatreba :). A tu je i dodatni data/usb kabl od 90cm pa na poslu mogu i preko njega da punim... ta tvoja baterija je skupla nego ovaj komplet!

Uzeo sam drugi magic juce, i to sam uzeo magic sa fabrickim sense romom, donesen od preko, mogu da kazem da mnogo lepo radi..

Blago tebi... jesi li bar kupio bele boje? Ja se zatrcao pa probao onaj RUU, sad mi je spl 1.33.0009 sa S-on, tako da izgleda da ne mogu ni da menjam vise romove, iako ovaj nije perfected... mada, mozda je i bolje tako, jer sam menjao romove ko blesav...

Blago tebi... jesi li bar kupio bele boje? Ja se zatrcao pa probao onaj RUU, sad mi je spl 1.33.0009 sa S-on, tako da izgleda da ne mogu ni da menjam vise romove, iako ovaj nije perfected... mada, mozda je i bolje tako, jer sam menjao romove ko blesav...

Ne crni je, ali nebitno.. Ne znam ni dal cu menjati rom pre nego sto izadje 2.1 sa sense stabilan i brz.. :p

Neznam koliko ces dobiti sa tih dodatnih 300mAh, ja sam cerkici uzeo LiIonPolymer za viewty 1200mAh (a default je 1000), i traje nekih 6 sati vise ako i toliko... Ja sam sebi narucio sledece:
http://www.gpsforless.co.uk/product_details.php?id=16385 , dobra je fora da imas nokia bateriju u punjacu, pa punis sa njega usput ako zatreba :). A tu je i dodatni data/usb kabl od 90cm pa na poslu mogu i preko njega da punim... ta tvoja baterija je skupla nego ovaj komplet!
Ne kontam,cemu sluzi ta baterija za Nokiu?

Jel postoji nacin da vratim ono S-OFF, a da ne moram da opet menjam ROM, ili i da ga menjam, ako mora, samo da mi ne bude S-ON?

Ne znam ni dal cu menjati rom pre nego sto izadje 2.1 sa sense stabilan i brz..

Pa da, za taj tvoj ce i izaci, za ove nase... mrka kapa...

Poslednja izmena:
Ma to S-ON praktično ničemu ne služi. Mislim da bi trebalo da te spreči da staviš nezvanični recovery image, mada ima verzija od amon_ra koja prolazi tu zaštitu i menja defaultni bez problema. Kol'ko shvatam ti nećeš više da se bakćeš sa romovima tako da to S-ON u svakom slučaju ne treba da te brine. Ako baš hoćeš da "isključiš" taj security check, treba da promeniš SPL što bi trebalo da bude jednostavno u tvom slučaju s obzirom da ti SPL nije "perfected", bez obzira na S-ON.

Ja imam rutovanu "krofnu" (1.6) na magicu sa perfected SPL-om i S-ON.

pa da, al meni kako pukne, tako i promenim rom... tako sam pre neki dan pokusao da vratim cursor sense, i pri komandi fastboot flash hboot hboot... izbaci mi gresku FAILED <remote: signature verify fail> iako mi je pre toga uspevalo, verovatno jer je bio s-off, ili gresim?

Kada menjaš SPL moraš da staviš "noviju" verziju od trenutne. Znači ako imaš 1.33.0009 moraš da staviš makar 1.33.0010. Dakle, ne možeš da "downgrade"-uješ SPL. Čini mi se da je S-ON za to "zaslužan". Probaj da staviš neki engineering spl, oni imaju verzije poput 1.33.2010 (dvojka posle 33, umesto nule, tako da će svaki eng spl biti "noviji" od stock spl-ova). Svi eng SPL-ovi imaju S-OFF tako da đe promenom SPL-a nestati i to S-ON.

Vrh Dno