Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Ugasis phone pa ga ukljucis tako sto istovremeno pritiskas taster "power on" i taster "back", na pocetku ce ispisati da li je 32A ili 32B.

kod VIP-a su svi 32A.

Ajd' kad ste već podigli temu - ovaj Andorid razbija, oduševljen sam. :D

Imam zapravo problem da utvrdim zašta mi sve treba telefon, tj. ima više mogućnosti nego što mi treba, pa sad treba uskladiti sve te potrebe. ;)

Procitah celu temu i sad sam u dilemi tattoo vs magic. Mislim tattoo vec imam u kutiji (zapakovan, dobijen na VIP izazovu). Ne znam da li da otvaram kutiju ili da je prodam zatvorenu i da pazarim neki polovan magic... nista, glava/pismo, pa sta padne...

Preporucujem magic, jer tatto ima problema sa malom rezolucijom.... npr gps i igo nece raditi bas najbolje, onda programi se sada rade u rezoluciji koju ima magic, hero i dr...

Magic je realno 3 puta bolji telefon nego Tattoo, imao sam Tattoo do pre par dana, pa sam ga zamenio za Magic.

Ja Tattoo i nisam video do skora i šlogirao sam se koliko je smešan naspram Magica. Na slikama Magic izgleda podjednako bezveze, ali uživo su dupe i oko.

Čudim se da su na oglasima između njih toliko male razlike u ceni, objektivno bi trebalo da ih deli minimum 150 eura.

To jeste, juce sam prvi put drzao tattoo, i na slikama izgleda stvarno lepo, mislim, dobar je i uzivo, ali kad se uporedi sa magicom, nije mu do kolena, pogotovo velicina ekrana i odziv (znam da cete sad osuti paljbu po meni ali realno je losiji odziv nego na magicu, mada priznajem i ja nisam navikao na rezistivni ekran), a to sto je toliko mala razlika u ceni je samo plus za nas koji smo birali izmedju magica i tattooa... :)

Poslednja izmena:
Ja ne znam kakav je Magic, uzeo sam sebi Tattoo pre par dana zato sto sam dobio dosta dobru cenu za njega. Iskreno me je sam android odusevio... i vec imam u planu da uzmem HTC Legend. Bojao sam se male rezolucije ekrana i svega 65K boja, ali imam samo reci hvale za Tattoo i mislim da je do 150-160e on odlicna kupovina.

@Shifter Ne kazem ja da tattoo ne valja, čak šta više, odličan je za te pare... Samo kažem da je nerealno da magic košta 20, 30 evra više, a nudi mnogo više od tattoo-a...

I ja se prikljucujem MAGIC-u, imam ga oko mesec dana i prezadovoljan sam. Pre nego sto sam kupio Android telefon i ja sam se dvoumio izmedju Tattoo-a i Magic-a.. malo sam protrcao kroz strane forume i svi su hvalili Magic...mislim prica je isla....Tattoo<Magic<Hero...ali sam se nasao kod Magic-a zbog materijalnog statusa, realno hardware je isti kao i kod Hero-a, osim sto nema radio i 3.5mm konektor za slusalice...ali to mi nikada nije bilo protrebno/neophodno....
Tako da.....sve preporuke za Magic.

@daniel1988:

I ako se odlucis za Magic obavezno gledaj da je hw revizija 32A. Iskljucis telefon i pritisnes [back] + [Power button/crveni taster] i trebalo bi da ti izbaci ovo ili slicno ovome:

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32

Uglavnom, bitno je PVT 32A, jer je to model sa 288MB-a RAM-a a PVT 32B je model sa 192MB RAM-a. Ajd` ;) Puno srece u kupovini....
Nadam se da je ovo pomoglo.

U svakom slucaju, ovde ce vrlo tesko naleteti na 32B...

@Raven6: hvala na savetima!

Prodao sam Tattoo, i sad planiram da uzmem magic/hero... jos samo da izguglam na sta sve treba da obratim paznju prilikom kupovine polovnog telefona (ako je neko naleteo na ovo, bio bih mu zahvalan da mi baci link) i kupujem

Ja da sam na tvom mestu sacekao bi malo, da pocnu ljudi koji budu uzimali sa vipa Legend da ga prodaju. Kao sto je bilo jedno vreme sa Magicom, pa sa tattoo-om. S' obzirom da uz postpaid 325 kosta 260eura, mislim da je realno ocekivati cene od oko 300e za Legend.
Sto je malo skuplje od polovnog Hero-ja :) i po meni dosta bolja kupovina i od Heroja i od Magica, kako zbog ekrana i brzeg procesora i vise rama tako i zbog Androida 2.1

Poslednja izmena:
Tesko da ce u skorije vreme Legend moci da se nadje za 300, toliko je sada Hero.

Da ali je Hero dok je bio u ponudi vip-a mogao da se nadje za ispod 300eura, kako ga je vip povukao iz ponude tako mu je i skocila cena.

@Raven6: hvala na savetima!

Prodao sam Tattoo, i sad planiram da uzmem magic/hero... jos samo da izguglam na sta sve treba da obratim paznju prilikom kupovine polovnog telefona (ako je neko naleteo na ovo, bio bih mu zahvalan da mi baci link) i kupujem
Tesko da ce Legend moci da se nadje za 300 eura a posto si prodao tattoo sigurno ces hteti da kupis odmah telefon. Posto planiras da uzmes polovan obrati paznju da li radi GPS i WiFi, hero se ne grebe uopste, ekran se manje prlja od tattoo-a pretpostavljam i od magica. Prelaskom na hero, magic eventualno legend imaces osecaj da si uzeo telefon za 5 klasa iznad.:) E da ja imam belog heroja i koristim ga bez dodatnih zastita za ekran i kuciste i nema ni jednu ogrebotinu ali posto je beli poledjina zna da se uprlja sto se da lako ocistiti.;)
Jos samo da izbace anroid 2.1 koji kao da prave u nekoj supi pa im treba vremena da ga sklepaju.:d

Odakle ogrebotine na telefonima sa kapacitivnim ekranom, kad se pipaju jagodicama, a uz to ide i kožna futrola kad se drži u džepu? :)

Provalio sam da ovaj moj mnogo bolje radi kad se zamasti, ali u isto vreme mene to izuzetno nervira. :)

Mislio sam vise na poledjinu telefona. Gde jos i fotrolu u dzep od farmerica da stavljam ima ljudi da pomisle svasta.:D

Posto sam telefon prodao kolegi sa faxa, procackao sam ga malo i napalio sam se na Android. Ali ipak mogu da izdrzim jos koji mesec bez njega :)
Pala je i meni ideja za Legend. Ne znam koliko je realno ocekivati da ga neko za 2-3 meseca prodaje za 300e. Nadam se da ce se cekanje isplatiti.

Osim WiFi i GPS-a jel ima jos nesto sto treba da proverim? Posto odavano nisam pratio razvoj touchscreen tehnologije, jedno pitanje - ne desava se da pri ivicama ekrana bude smanjena osetljivos na dodir, jel da?

Hvala na odgovorima/savetima jos jednom!

Ja sam pre svega da bi probao Android, uzeo Tattoo kao najjeftiniju soluciju i sam Android me posle Symbiana i Windows Mobila bas odusevio i meni je u planu Legend. Mislim da je realno ocekivati cenu od 300e po oglasima za isti ako ga VIP zadrzi duze u ponudi.
Mene zanima da li je neko probao kartice od 4GB i vise u Tattoo-u? tj. koja je najveca kartica koju moze da podrzi?

Izgleda da da. Video sam i da su Chesi izbacili, a vip-ovi Magic-u su iz cheshke zar ne?

Da, ali nisu izbacili za vodafone verziju...

Imaš na Xda-developers poslednji root-ovan HTCov firmware. Ja ga stavio na Vipov magic i radi završeno. Doduše, mora da se stavi procedurom za kuvane romove.

Isto.. :D

koliko je isplativa razlika od 70-80e izmedju tatoo i magic-a?
videh neko da prica da ima magica po oglasima za 200e, ali koliko vidim to je samo misaona imenica...tattoo mogu da nadjem za ~160e, a magic tesko ispod 230e. jel uopste onda isplativo? da li bih se zeznuo ako bih uzeo tattoo?

Izasao je koliko vidim ROM i za HTC Magic Vodafone http://www.htc.com/cz/SupportViewNews.aspx?dl_id=776&news_id=542

@ Serpah.
Ja nisam probao Magic, tako da ne mogu da kazem da li vredi tolika razlika izmedju tattoo i magica. Ali cena od 160e je sasvim korektna za nov Tattoo i mislim da za tu cenu bas ne mozes naci nista bolje novo. Imas mozda neki 5800 za 160e ali polovan. I ja sam uzeo Tattoo za 150e nov, da bi probao andorid i tachskrin racunajuci da bi mogao da ga prodam za slicne pare ako mi se ne svidi, ali sam odlucio da ga zadrzim i telefon me kao i android odusevio. Tako da za te pare mislim da stvarno neces pogresiti ako uzmes tattoo.

aha...pa kako ti se cini fon? mislim, nisam bio u prilici da radim na tattoo, ali sam hero drzao u ruci hero pre neki dan...mislim, kakav mu je ekran(da li se vide pixeli,kakve su boje i sl), zvuk...brzina,3D i tako to? mislim, treba mi misljenje prosecnog usera :)

Vrh Dno