Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Zdravo ljudi, mene zanima da li tattoo i magic imaju da se nadju i kupe u obicnim radnjama mobilnih telefona ili sve mora preko famoznog vipa i tih paketa? Procitao sam ovde svih 17 strana i cini mi se da su svi uzeli preko vipa, a meni se to nimalo ne svidja, volim da kupim normalno i da se ne vezem nizakoga. I ako neko zna koja je razlika u ceni izmedju tatoo-a i magic-a, to podrazumeva da je mob nov a ne polovan?

Hvala na odgovorima i imam jos puno pitanja :)

Imas i u radnjama :) mada je cena malo mnogo veca ako je sudeci po "onom" sajtu za mobilne. Sto ne pogledas po oglasima.. nov telefon koji je neko uzeo preko Vip-a sa 2 god garancije?

Da to sam i ja primetio za "onaj" sajt :) mada mislim da to nisu bas tacne cene, barem je tako neko tamo pisao valjda na forumu. Ali dobro sad mi je lakse kad znam da ih ima i u radnjama.
Naime dvoumim se izmedju tattoo-a i magica-a. Kada sam pre par dana slucajno video tattoo na slikama odusevio sam se skroz , ja mislim i zaljubio i odmah poceo po netu i forumima da svrljam i citam sta kazu o njemu, i o androidu (posto nisam ni znao sta je to, sve sto sam znao je sa reklame vipa kada to spomenu) bitna mi je cena, tu negde do 200 evra. E sad svi kazu da je bolji magic ali se meni vise svidja tattoo i zbog oblika i sive maskice i izgleda dugmica (tastera), dok eto kod magica-a je veci ekran i kvalitetniji je,a opet ne svidja mi se oblik i oni dugmici kako izgledaju i crna maska koja je cini mi se kao lakirana pa bi mi tu smetalo sto bi se videli otisci prstiju a i to sto je pretpostavljam preko 200 evra :)

Ne znam da li je neko od vas primetio, ali dugmici na Tatoo su jako nekvalitetno uradjeni. Meni su se posle samo 3 meseca oljustila slova n i u na Menu dugmetu... Vidim da xda da je to svuda tako.. I nije da sam nesto preterano koristio to dugme, klasika, samo koliko moram...

Mene to licno veoma nervira i bode mi oci, tako da sam presao na Magic.

Ja ga imam isto toliko, i jedino gde sam malo zagrebuckao tatto-a je onaj deo do porta zapunjenje jer nekad ne ubodem iz prve. A ovo za menu... mislim meni ko novo, ne znam cime pritiskas, noktima? Ja normalno palcem i nista se nije oljustilo. Vidim u poslednje vreme malo pljuvke po tattoo-u, mislim da je bez razloga, za te pare, telefon je izuzetan, i jako, jako funkcionalan. Meni sve radi, sem bluetootha koji mi bas i ne treba, kucam na srpskoj tastaturi naseg programera i to u normal mode-u, mislim, ne rotiram telefon... Ko hoce veci ekran, neka molim lepo kupi magic, hero ilil jos boilje legend, moze i samsung spica ili galaxy...

tattoo ima valjda koliko se secam rezistivni ekran, a ovi drugi kapacitivni (ili kako se vec pise,mozda sam omasio) pa me interesuje u cemu je razlika?

rezistivni mora malo da se pritisne dok kod kapacitivnih to nije slucaj(to su 'true' touch screenovi)

Posto dosta kucam poruke brine me da li ih je ok kucati na tattoo-u jer mi deluje malo uzano a imam normalne prste :) ili bolje da kupim neki mob sa qwerty tastaturom ,tipa samsung b5310,kod njega se tastatura izvlaci ispod ekrana,mada mnogo me vise privlaci tattoo?

Moze li uopste kucanje poruka na touch screen da se uporedi sa hardverskom tastaurom?

Iskreno znam kojom brzinom neki ljudi kucaju poruke, i sumnjam da TS moze da reaguje toliko brzo, a i moras da gledas dok kucas, sto sa tasturom definitivno nije slucaj.

Zavisi. Do sada probah samo Tattoo i ne može se kucati tako brzo, ALI dok sam se vraćao iz BGa vozom jedan dan, videh da neka devojka čuka po nekom TS telefonu zavidnom brzinom :D, kao da je mehanička tastatura u pitanju. Nisam mogao da prepoznam koji je tel u pitanju, što zbog slabog svetla, što zbog neverovatne gužve u Lobby-ju :p čak dva vagona koji "lete" našim železnicama :crash:.

Mislim da se situacija popravlja se nekom npr. Better Keyboard aplikacijom ili tako nečim.

Ih, pre pa trebao si odmah da pitas, pohvalis kako je vesta sa prstima... ko zna... ovako ostade u neznanju ;)

Ja kucam poruke najnormalnije na tattoo, sve je stvar navike, par dana i to je to....:D....extra telefon....a sto se tice Magic-a mislim da vise ne moze da se kupi u Vipu, ja sam pitala i rekli su mi da vise nije u prodaji! Sto se tice ekrana na htc tattoo, ja ne vidim da mu je mana rezistivni ekran , reaguje i pri najmanjem dodiru...perfektno, zasto neki kazu da treba malo da se pritegne?

Poslednja izmena:
OK, ali jedno je kucati poruku kako to radi vecina korisnika, a drugo kucati poruku tako da slova lete brzo kao da je u pitanju full qwerty tastatura... za to je potreban osecaj i dugo vezbanje. Na kraju naucis tacno gde je koje slovo i kucas i ne razmisljas niti gledas tasturu...

Ljudi zasto mi u weather widget-u i na radnoj povrsini ispod sata stoji current city umesto mesta odakle sam.Do juce je sve radilo normalno.Da li neko zna u cemu je problem.Sve sam probao,cak i sa resetovanjem tel.

Probao da stavish novi widget?
Da li si mu omogucio da skonta shta je "current lovction" (imash valjd dve opcije, preko gps-a (ako je ukljuchne) i preko stanica okolnih, ljudi chesto ugase obe opcije, shto rezultuje nemogucnostu odredjivanja polozhaja.

Ako zhelish uvek za isto mesto da gledash vreme, uvek mozhesh manuelno fiksirati grad pri kreiranju widgeta (nerviralo me je, inache, shto ovo ne mozhe u vec postojecem widgetu da se menja, vec morash obrisati, pa praviti novi)

Probao da stavish novi widget?
Da li si mu omogucio da skonta shta je "current lovction" (imash valjd dve opcije, preko gps-a (ako je ukljuchne) i preko stanica okolnih, ljudi chesto ugase obe opcije, shto rezultuje nemogucnostu odredjivanja polozhaja.

Ako zhelish uvek za isto mesto da gledash vreme, uvek mozhesh manuelno fiksirati grad pri kreiranju widgeta (nerviralo me je, inache, shto ovo ne mozhe u vec postojecem widgetu da se menja, vec morash obrisati, pa praviti novi)

Sve sam probao i nece.Kada hocu samo casovnik da postavim i idem na current city pokazuje mi vreme koje kasni dva sata

Skini taj widzet, onda odes na settings pa location pa odstikliras sve one tri opcije, onda vratis widzet i lepo podesis svoju lokaciju.

ukljuci ono da ti prepoznaje lokaciju pomocu wifi u gps i slicno... i ja sam imao taj problem pa sam tako resio...

Da li mi moze neko reci sta se dobija u paketu sa ovim telefonom ako se kupi u radnji i da li se dobija ona mala kartica , valjda od 2 GB?

cena aj da kazem ok ali zato uz ugovor cista pljacka.Ovo samo moze u zemlji SRBIJI.U Nemackoj dobijes ovaj tel uz 24m ugovor uz preplatu od 20e iliti njihov vip paket 900 za 29e a u vipu 280e...
Sta reci????????????

Poslednja izmena:
Interesantno je da ga jos nisu izlozili u VIP salonima.

Da samo sto svi svoje top modele uz svoje vece pakete daju telefon free a nasi????
T-mobile za 35funti daje ovaj tel free uz 1200min 1200poruka i neogranicen internet ko ce to ikada kod nas da ponudi???
e evo jos jedan link sa o2.de mreze
https://service.o2online.de/portal/...ustomerWebshopPostpaid&pt=HARDWARE_ONLY&ocids[0]=NewCustomerWebshopPostpaid&ocids[1]=NewCustomerWebshopPostpaid&ocids[2]=NewCustomerWebshopPrepaid&ocids[3]=NewCustomerWebshopPostpaid&opts[0]=HARDWARE_ONLY&opts[1]=MOBILE&opts[2]=PREPAID&opts[3]=DATA

Smarate više sa tim stranim ponudama, ako vam se ne sviđa idite u UK i Nemačku da živite. Inače meni je 35 funti mesečna pretplata bespotrebna pa makar imao milion minuta (kao i većini ljudi).

Poslednja izmena:
E jesi ga sad odvalio i ostao ziv.vrlo rado bi otisao iz ove zemlje
samo neznam kako.a sto se tice strane ponude trebalo je samo
da pokaze gde smo mi u ovoj Dinkicevoj Evropi

Nazad
Vrh Dno