Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Pa u tome je stvar, nisam taj fajl skunio sa HTC sajta posto naravano sa onim SN ne prolazi vec sam nasao na nekom forumu da je to fajl koji se skine kad SN prolazi a fajl sam nasao na rapidshare ili nekom slicnom servisu. I radi extra, cini mi se i dosta brze a i Sense UI je odlican.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621415

Poslednja izmena:
Ali ima i perfected spl. tako da ga ne bih jos uvek stavljao, bar dok ne isprobam jos neki rom..

I ovde radi odlichno. Svaka preporuka.

Stavio sam ovaj rom (stock sa Sense UI) sto je NBAH postavio i sljaka sve odlicno, ja extra zadovoljan :)

Jel su instalirani oni bzvz programi, kao i superuser permissions?

Imash superusera i neshto malo programa. U principu je dosta klot.

Ja sam sada odjednom poludeo, i vratio sam na fabrički rom, zašto, pojma nemam, prosto me svrbelo da probam... vratio Radio na fabrički, flešovao preko fastboot-a, i radi.... tanaaaaaa :D inače, sad sam pogledao verziju softvera koja ima na htc sajtu (češkom), ista je verzija koju sam ja vratio, znači potpuno ista 2.16.401.6...

Poslednja izmena:
Mali help slucajno sam na tattoo skinuo sa glavnog ekrana onaj widget za sat i vreme sad kad sam ga vratio stalno mi za grad stoji Bratislava kako da vratim Beograd?

Izaberi u podesavanjima tog sata bgd, i kraj, ili nsmesti gps-om da nadje gde se nalazis...

Izaberi u podesavanjima tog sata bgd, i kraj, ili nsmesti gps-om da nadje gde se nalazis...

Ne vredi probao sam i to i nece...
Kada idem skroz levo gde mi stoji weather gadget imam Beograd ali na pocetnom ekranu mi stoji Bratislava i nema sanse nikako da je skinem...

Probao sam i da sam nadjem grad u onoj listi gradova i preko gps-a i opet nece:wall::wall::wall::wall:

Oce ponekad da zaglupi, meni na primer ponekad stavi da promeni da sam u Thessalonikki, pa onda opet na beograd...

Oce ponekad da zaglupi, meni na primer ponekad stavi da promeni da sam u Thessalonikki, pa onda opet na beograd...

Meni je izgleda zesce zaglupeo ako ne i totalno :wall: ovo mu stoji vec dve nedelje mislio sam i ja da je malo pobrljavio i da ce vratiiti na staro medjutim nista od toga :wall:

Nemoguce da ne moze, izadji napolje, i stavi da ti gps-om nadje poziciju, onda ne moze nista drugo da stavi.. ako i to ne radi, napravi ti za beograd, i samo svuces na dole ili gore, da pokaze beograd, izadjes, i trebao bi da stavi beograd na pocetnu stranu...

Ajde proveri sledece: idi u settings/Locale&text/Select locale . Tu vidi da ti nije slucajno ukljucena opcija za English(slovakia) ili slicno... mora da je to.

koja je najbolja solucija za otkljucavanje magica?

Nemoguce da ne moze, izadji napolje, i stavi da ti gps-om nadje poziciju, onda ne moze nista drugo da stavi.. ako i to ne radi, napravi ti za beograd, i samo svuces na dole ili gore, da pokaze beograd, izadjes, i trebao bi da stavi beograd na pocetnu stranu...

Sve sam to probao,i rucno ukucavao grad u my location,i preko gps-a i nece pa nece

Ajde proveri sledece: idi u settings/Locale&text/Select locale . Tu vidi da ti nije slucajno ukljucena opcija za English(slovakia) ili slicno... mora da je to.

Nemam nista ukljuceno imam samo spisak jezika prvi na spisku mi je CHestina (Ceska Republika) pa se nastavlja cestina (polsko,rumunsko itd itd)

^
1) Obrises taj htc clock widget (zadrzis prst na njemu, pa prevuces dole na Remove).
2) Pritisnes +, ides na HTC widget, pa na Clock, odaberes izgled (ja npr. koristim treci), Select, Add City (pa nadjes grad koji ti treba), selektujes taj grad i to je to, mora da radi

^
1) Obrises taj htc clock widget (zadrzis prst na njemu, pa prevuces dole na Remove).
2) Pritisnes +, ides na HTC widget, pa na Clock, odaberes izgled (ja npr. koristim treci), Select, Add City (pa nadjes grad koji ti treba), selektujes taj grad i to je to, mora da radi

Nece opet Bratislava
Izaberem Beograd i on mi opet pokazuje Bratislavu

Poslednja izmena:
Pa jersi li pokusao da delete-ujes Bratislavu :))?

Ne znam da li moze da je obrise, jer ako mu nadje automatski bratislavu na current city, onda se ne moze izbrisati... ali ne mogu da verujem da nece kad napravis ti bgd, i prebasic na njega, trebao bi onda i na issnovnom ekranu da promeni... ne znam...

Pa jersi li pokusao da delete-ujes Bratislavu :))?

Jesam i kada se opet vratim na glavni ekran stoji bratislava a kada udjem u weather gadget opet mi stoji tamo kao da je nisam ni izbrisao

Na kraju sam uradio master reset telefona i onda preko gps-a nasao lokaciju i sada radi

Izgleda sam zakacio neki zesci bug:wall:

Evo jednog pitanja, posto je prethodno rešeno :D naime, ja sam vratio official rom, 1.5, i sada imam onu nesrecnu tastaturu androida, a ne htc (ona koja iznad slova ima i brojeve, nadam se da me razumete) po forumima vec ima postupaka kako da se stavi ta htc tastatura, medjutim na mom telefonu nece da radi, odnosno izbaci me u pola posla i kaže da ne može da se instalira...

Da li si probao sa nekim alternativnim tastaturama sa marketa, ima ih mnogo, i ima ih dobrih?

video sam par, better keyboard mi se jednostavno ne svidja, navika je čudo, a neka pro tastatura nije htela da se instalira...

Nekoliko pitanja za HTC Tattoo

Procitao sam svih 10 strana i imam nekoliko pitanja o stvarima koje se nisu spominjale. Trebalo bi sutra da uzmem Tattoo za 7000din u VIP-u uz postpaid paket 325. Ono sto me interesuje je:
1. Kakva je jacina i kvalitet zvuka na eksternom zvucniku, da li moze da se cuje zvono telefona u futroli (u poredjenju sa npr. Nokiom 5530 )?
2. Kakva je vibracija ?
3. Kakav je kvalitet zvuka u slusalici tokom razgovora ?
4. Kako radi GPS ?
5. Ima li telefon jos mana i nedostataka koji nisu spomenuti u ovom topicu (osim displeja) ?

Unapred hvala

Poslednja izmena:
Procitao sam svih 10 strana i imam nekoliko pitanja o stvarima koje se nisu spominjale. Trebalo bi sutra da uzmem Tattoo za 7000din u VIP-u uz postpaid paket 325. Ono sto me interesuje je:
1. Kakva je jacina i kvalitet zvuka na eksternom zvucniku, da li moze da se cuje zvono telefona u futroli (u poredjenju sa npr. Nokiom 5530 )?
2. Kakva je vibracija ?
3. Kakav je kvalitet zvuka u slusalici tokom razgovora ?
4. Kako radi GPS ?
5. Ima li telefon jos mana i nedostataka koji nisu spomenuti u ovom topicu (osim displeja) ?

Unapred hvala

1. Jacina je dovoljna :), kvalitet je zadovoljavajuci. Naravno ne treba ocekivati Sidnejsku operu na telefonu... promenio sam ne_znam_ni_sam_koliko telefona u zivotu, Magic je sa te strane OK.
2. Zadovoljavajuca. Desavalo se da mi je tel podesen na vibrate a da propustim SMS ali to je uglavnom samo kad sam u guzvi.
3. Kvalitet je dobar, nije na nivou iPhone-a ali je bolji od Diamond-a i Nokia E71 koje sam imao ranije.
4. Nisam probao ali imas vec temu o tome na benchu pa search...
5. Ne :)

Zvono je OK... Danas sam u busu stavio na vibraciju, bio je u dzepu farmerki, sasavim se ok oseca... Nisam razgovarao sa slusalicama na usima, ali sam ostavio mp3 plejer i poceo da slusam muziku sa tattoo-a sto dovoljno govori... GPS dobro prima signal... A sta fali displeju?! Za tu velicinu je odlican displej, na nivou drugih vrhunskih telefona sa displejom tih dimenzija. Ne znam zasto mnogi pljuju displej, jer je mali ??! Ala smo razmazeni od kako su se pojavili touch screen-ovi, sad bi svi hteli ogromne ekrane :)).

Vrh Dno