Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Kako da stavim hero rom na HTC magic? Skinuo sam fajl Fatal1ty_hero-full.zip I sta dalje sad?

Imas upustva na xda...
Ajd kad flashas javi mi kakav je,ja koristim MLign i odlican je :D

Flasovao sam ovaj rom i telefon nije hteo da se bootuje. na kraju sam odustao od njega i stavio ovaj
[ROM][32A][Nov07] MyHero 2.0.5 with Official SenceUI on HTC Kernel 2.6.27
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552274

i preporodio sam se. Od fabrickog magica i ovoga razlika kao nebo i zemlja. Sve radi stabilno, kamera, wifi, 3g, gps. Sve je tecno, bez laga, prezadovoljan sam.

Mislim da cu ostati na njemu sve dok ne izadje neki 2.1 rom sa sence ui, da je super stabilan. :p

Stavio sam Android 2.1 na Magica(pre pola sata), za sada mi se cini da je preslab za ovo, sve je dosta sporije...

Flasovao sam ovaj rom i telefon nije hteo da se bootuje. na kraju sam odustao od njega i stavio ovaj
[ROM][32A][Nov07] MyHero 2.0.5 with Official SenceUI on HTC Kernel 2.6.27
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552274

i preporodio sam se. Od fabrickog magica i ovoga razlika kao nebo i zemlja. Sve radi stabilno, kamera, wifi, 3g, gps. Sve je tecno, bez laga, prezadovoljan sam.

Mislim da cu ostati na njemu sve dok ne izadje neki 2.1 rom sa sence ui, da je super stabilan. :p

E bas fino,i ovaj moj Mlign je modifikovani Hero ROM,samo dodatno opritimizovan da bi bio sto brzi,jedini nedostatak na ovom mom je to sto BT ne radi...jeste da mi to nije ni vazno,al eto nekom moze da znaci ,inace sve ostalo je extra stabilno i brzo,ma prezadovoljan sam. A SenseUI je mrak,znaci mnogo mnogoooo lepse nego org Magic ROM.

Sad u februaru treba da izadje And 2.1 sa SenseUI za Hero,znaci uskoro ce i to :)

@LazaNS koji ROM si stavio? i koji Magic imas ,32A ili 32B ?

Stavio sam Android 2.1 na Magica(pre pola sata), za sada mi se cini da je preslab za ovo, sve je dosta sporije...

Nije magic preslab, nego je rom ne optimizovan.

Inace lepa strana ovog roma sto sam stavio ej automatski up/down clock procesora po potrebi.. :p

Evo, pitao sam da li ce biti novijeg roma za nas nesrecnike sa magic-om iz vipa, i odg je:

Dear Mr. ****,

Thank you for your reply, Kindly be informed that your device is branded to Vodafone, the Rom upgrades available on the website for the time being are only compatible to HTC branded devices and won’t be compatible to your device due to customizations made to the software by the network provider, and unfortunately there is no information yet regarding the release of any Rom upgrades for network branded Magic on the HTC website, you can however contact Vodafone to find out if they have released any Rom upgrades for your handset. Please note that you can contact us via support line. For further details, please go to http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx., you'll find a toll free number that you can dial only from a landline. Best Regards, HTC Team http://www.htc.com

Evo, pitao sam da li ce biti novijeg roma za nas nesrecnike sa magic-om iz vipa, i odg je:

Dear Mr. ****,

Thank you for your reply, Kindly be informed that your device is branded to Vodafone, the Rom upgrades available on the website for the time being are only compatible to HTC branded devices and won’t be compatible to your device due to customizations made to the software by the network provider, and unfortunately there is no information yet regarding the release of any Rom upgrades for network branded Magic on the HTC website, you can however contact Vodafone to find out if they have released any Rom upgrades for your handset. Please note that you can contact us via support line. For further details, please go to http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx., you'll find a toll free number that you can dial only from a landline. Best Regards, HTC Team http://www.htc.com

Znam to,a kad pitas Vodafone oni ti kazu da pitas HTC i tako u kurg xD
Nego realno za tim updateom i nema neke potrebe kad ima vec mnogo boljih ROMova za njega...a uskoro ce poceti da izlaze i ROMovi sa And 2.1 and SUI :D naravno za rootovane :D

da, ali ja sam uzeo fon pre nedelju dana, josh uvek ne znam sta i kako bas sve, znam ponesto, al kedan korak da s*ebem, i ode sve, nikoga nisam josh nasao da mi direktno kaze, evo ti 1.6 ovde, skini to, to, to i to, i uputstvo, onda bih i uradio, ovako, ima 1000 romova, svaki se drugacije nseto radi, ovom ne radi BT, ovom WiFi itd...

da, ali ja sam uzeo fon pre nedelju dana, josh uvek ne znam sta i kako bas sve, znam ponesto, al kedan korak da s*ebem, i ode sve, nikoga nisam josh nasao da mi direktno kaze, evo ti 1.6 ovde, skini to, to, to i to, i uputstvo, onda bih i uradio, ovako, ima 1000 romova, svaki se drugacije nseto radi, ovom ne radi BT, ovom WiFi itd...

a realno ne mozes nista da s****s,i ja sam mislio kao i ti,al kad sam uzo da radim skontao sam da ne mozes nista da s*ebes ,tako da ono opusteno uzmi tamo na xda i prati kako pise,nemoj preskakati i bice sve ok :D
Za ROM moras sam da se odlucis,na vecini ROMova sve radi,samo skidaj "stable" verzije ne "beta"...Ako hoces brzinu uzmi Cyanogen,na njemu sve radi i nema nekih vecih problema...Ako hoces izgled onda uzmi MyHero ili neki Hero based ROM sa SUI...

PS: Na Cyanogen mi se ne svidja sto nema HTC Dialer,a bez toga ne mogu,zato sam se odlucio za MLign :D

Ok, znaci mogu da vratim na fabricka podesavanja ukoliko nesto krene naopako? Uzeo bih neki sa sense ui, mozda ovaj myHero, mada gledam na xda ima 30 llinkova, ne znam ni koji, kako da ga rootujem, sta znaci DO NOT WIPE AFTER FLASHING THIS ROM!, sta sa spl-om, ima josh dosta pitanja..

Pitanje jedno, mozda nevezano za ovo o cemu se dosad pricalo, al da ne otvaram novu temu.
Do skora sam furao N97 ali zbog symbiana sam ga prodao.
Od samog svog pojavljivanja HERO mi se opasno svidja. E sad, odem na gsmarena kad tamo pise da nema bluetooth, mms i jos stosta.
Moze li se na njega nabaciti novija verzija Androida koja ce imati bluetooth za tansfer sa dugim fonom? I jeli to puno komplikovano?
Il da cekam Nexus-a? Znam da je razlika u cijeni velika i da je Nexus bas zvjerka od fona. AL meni licno se Hero mozda i vise svidja od njega, ima neku liniju koja me opasno mami (vazi samo za bijeli).
Nisam neki zahtjevan korisnik, treba mi za sms, ponekad kamera, razgovor, word dokumenta.
Il da ciljam na neki drugi fon?

Da li može mala pomoć u sledećim koracima, skinuo sam myhero 2,0,4. stable verziju, ovde se koraci ni ne pominju, da li to znaci da samo krenem sa instalacijom ili moram rutovati telefon, i da li mogu na ovaj nacin :http://www.youtube.com/watch?v=nyz7SZmt6dM

Sto se tice Bčuetootha, ukoliko je ista stvar kao i na megic-u, jedan program resava stvari, bluetooth file transfer, mms ne koristim pa ti ni ne mogu odgovoriti, a ako imas kesa, brale kupi nexius i ne razmisljaj..

Pitanje jedno, mozda nevezano za ovo o cemu se dosad pricalo, al da ne otvaram novu temu.
Do skora sam furao N97 ali zbog symbiana sam ga prodao.
Od samog svog pojavljivanja HERO mi se opasno svidja. E sad, odem na gsmarena kad tamo pise da nema bluetooth, mms i jos stosta.
Moze li se na njega nabaciti novija verzija Androida koja ce imati bluetooth za tansfer sa dugim fonom? I jeli to puno komplikovano?
Il da cekam Nexus-a? Znam da je razlika u cijeni velika i da je Nexus bas zvjerka od fona. AL meni licno se Hero mozda i vise svidja od njega, ima neku liniju koja me opasno mami (vazi samo za bijeli).
Nisam neki zahtjevan korisnik, treba mi za sms, ponekad kamera, razgovor, word dokumenta.

Nije komplikovano uopste, za slanje preko bluetootha samo skines aplikaciju, a za primanje podataka, moras da imas rootovan telefon( 2 minuta posla) i onda opet skines aplikaciju sa android marketa. Sto se tice mms-a imas fabricki to. Bices zadovoljan hero-m. A najavio je htc android 2.1 za njega sa SenceUI tako da ces sa tim dobiti fabricku podrsku za bluetooth.

Pa ako telefon koristis samo za ovo onda ti se nikako ne isplati da dajes pare na Hero
Bolje da uzmes neku Nokia-u iz E serije,recimo E51-telefon je odlican a ima sve sto tebi treba plus wless ;)

Hvala svima na informacijama

@Pera - Pa nije bas da imam neso kesa... Ako mogu proci jeftinije sa Herom, tj ako ce mi sve to raditi ja cu biti zadovoljan.
@nnnn- E to je super, ako ce sam HTC da izdaje nove verzije za Heroa.
@mladenius - Pa najvise za to. Net slabo picim jer je kod nas u Rep. Srpskoj prilicno skup, a free wifi rijetko gdje moze da se uhvati. Razmisljao sam i o E51 i E52 i o jos 50-tak drugih.... Ali ne mogu nigdje da se pronadjem. Na N97 sam se bas bio navikao, TS mi je mnogo odgovarao, samo symbian... Sad trenutno koristim Mitsubishi Trium Geo iz `99-te (samo retro brate:) ), pa mozes misliti kako mi je:)

Rjesio sam definitvno, hocu TS sa kapacitativnim ekranom. Jer je, barem meni, ekran na samsung corby bolji nego na N97. Izbor se suzio na Hero-a, koji mi se i izgledom jako dopada, a i cijenom. Na mobilnisvet oglasima se moze naci za 270-300e, sa sve garancijom. A ono sto sam vidio na youtube mi se svidjelo, brz je, nema kocenja, laga kao na N97. Ekran od 3.2" mi je taman za kuckanja sms. Jedino za kameru kazu da nije nesto. Da li je moguce da ce naredne vezije softvera uticati na kvalitet videa i fotki?

@edit i mali off - Eh da, razmisljao sam i Milestone-u, ali nadjoh po netu mnogo negativnih komentara za slide telefone (flat, pa i sam mehanizam). A ne bih bas volio da puknem 450evrica na njega, a da se taj slide brzo pokvari. Ipak je to relativno nov telefon, ko zna kakvi ce utisci biti dok se malo sumiraju.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje u vezi Hero-a. Jel se moze iskljuciti automatsko konektovanje na net? Tj da se pogase oni widgeti i jos stosta, da mi ne nabijaju racun?

Hvala jos jedanput

@Masinac - U ovom trenutku mobilni net mi je zesci lukzus:)

android + vip = extra kombinacija, ja i ne gasim net uopste i potrosi mi oko manje od 1 mb dnevno na sve gluposti, od facebooka, vesti, vremena.. tako da je ovih 350 mega mesecno kod vipa sasvim doboljno.. :p

@whiplasher - potpuno te razumem :)
@nnnn - i meni dobro dodje...al da kuci ne koristim wireless (na fonu) bilo bi mi malo tih 350MB...

Instalirao sam sinoc myHero 2.0.4., evo utisaka.. Dosta nasminkaniji, sve lepse izgleda, 7 ekrana, bolji widgeti. delluje mi da sporije radi od fabrickog softvera, kada treba da se doda novi widgetdzanjem prsta na ekranu, traje mnofo duze nego nekad. u samom meniju ima brdo fabrickih ikona koje se ne mogu sakriti, a ni uninstalirati sto mi veoma smeta.. sad pitanje za one koji znaju maalo vise, da li postoji mogucnost da se vratim na fabricki fw koji sam imao pre ovog loada, znaci onaj 1.5 sa kojim sam ga i kupio, i ako postoji, molim nekakvu pomoc.. Pozdrav

Instalirao sam sinoc myHero 2.0.4., evo utisaka.. Dosta nasminkaniji, sve lepse izgleda, 7 ekrana, bolji widgeti. delluje mi da sporije radi od fabrickog softvera, kada treba da se doda novi widgetdzanjem prsta na ekranu, traje mnofo duze nego nekad. u samom meniju ima brdo fabrickih ikona koje se ne mogu sakriti, a ni uninstalirati sto mi veoma smeta.. sad pitanje za one koji znaju maalo vise, da li postoji mogucnost da se vratim na fabricki fw koji sam imao pre ovog loada, znaci onaj 1.5 sa kojim sam ga i kupio, i ako postoji, molim nekakvu pomoc.. Pozdrav
Ako si napravio nandroid backup onda ima :D

PS: kad si vec rootovo fon,probaj MLign ROM,izgleda kao i Hero,samo sto radi brze od org ROMa...(ali BT ne radi,ako ti je to vazno) :) ...ako ti je vazna samo brzina onda probaj Cyanogen,koji je bar po meni najbrzi ROM koji postoji :)

u svakom slucaju cu skinuti, pa cu ovih dana mozda i probati, inace skinuo sam myhero, i loadovao amon ra 1.6.3 fw, skoro fabriccki, radi kao zmaj..

Da li iko ima adresu za weather widget-donate verziju, znaci onu sa flip casovnikom, po mogućstvu da ne mora dase donira..:D ( ima obična verzija, ali nema flip clock)..

@whiplasher
Kazu da sa aplikacijom za android - SNAP PHOTO PRO, moze da se poboljsa kvalitet fotografije, ima jos jedna aplikacija za slikanje - camera zoom nesto, zaboravio sam, ali i ona navodno poboljsava kvalitet. Imam tattoo, jos ga ne koristim, pa nisam ni probao. Hero bi trebao da zadovolji sve potrebe, mada vredi dati malo vise para za NEXUS :).

Nazad
Vrh Dno