Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Ne mogu nikako da nateram wifi na HtC MAGICu da radi na Pirelli Discus DRG A226G wireless routeru,radi wifi na svim ostalim telefonima + desktop + laptop.Zakaci se ukucam pass ali net ne radi , market isto-jel postoji neka caka?

Poslednja izmena:
Pokusaj da mu rucno dodelis ip, kao gateway podesis ip tvog rutera, kao dns servere stavi na primer google dns 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Imam jedno pitanj u vezi magic-a, naime kad unosim naziv onoga kome zelim da pustim sms, svi kontakti mi ispadaju duplo, kapiram da je to zbog sim i phone imenika, sad pitanje, kako da sklonim kontakte sa sim kartice da mi se ne prikazuju u pomenutom meniju? hvala

^ Ne znam, znam kako u People (Menu > View pa odaberes), za poruke izgleda ne moze...

Ajd' nesto i ja da pitam - kolika vam je temperatura baterije (npr. pri koriscenju i pri punjenju)? Konkretno za Magic, mada moze i za Tattoo/Hero...

Temperatura baterije pri punjenju kod HTC Magic-a je 36C. Mislim da je pri koriscenju nesto manja, nisam obracao paznju.

Inace imam Htc Magic sa Vip-a i interesuje me da li neko zna o cemu se radi kada ucitam 'boot mode' telefona da bih video koji je hardware revision ispise:

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32

Na forumu:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Sapphire_Hacking

lepo stoji da je to PVT32A handset i da taj model ima 288MB ram-a, ali kada pokrenem aplikaciju android system information tu mi pise total ram: 197144kB.

Da li neko zna o cemu se radi?

unapred se zahvaljujem na odgovoru

Poslednja izmena:
A u Internal phone storage/ Available space , sta pise?

C i Ram na Tattoo

Temperatura kad nije na punjenju je oko 31C, a RAM Max = 165.12

pozdrav

Eto vidis da je 32A, tih par desetina MB koriste neke aplikacije.

Znaci to je normalna temperatura. Ja se istripovao, uvek ovako bila 27-31, a na punjacu 36-38 (zavisi od podloge), pa mislio da nesto (npr. baterija) ne valja. Sto se tice RAM-a, meni pise Total RAM: 196088 kB ??? A u Settings/SD Card/Internal phone storage pod Available space pise samo 99MB

(isto Magic iz Vip-a, 32A ENG S-OFF H, HBOOT-1.76.2007, RADIO-6.35.10.18)

Poslednja izmena:
pa meni kad pogledam to pise 52 mb free?? a inace evo sad punim telefon, bio je skroz prazan, trenutna temperatura je 38,9 C...

Temperatura baterije pri punjenju kod HTC Magic-a je 36C. Mislim da je pri koriscenju nesto manja, nisam obracao paznju.

Inace imam Htc Magic sa Vip-a i interesuje me da li neko zna o cemu se radi kada ucitam 'boot mode' telefona da bih video koji je hardware revision ispise:

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32

Na forumu:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Sapphire_Hacking

lepo stoji da je to PVT32A handset i da taj model ima 288MB ram-a, ali kada pokrenem aplikaciju android system information tu mi pise total ram: 197144kB.

Da li neko zna o cemu se radi?

unapred se zahvaljujem na odgovoru

Telefon zausta poseduje 288MB ram-a, ali 64MB uzima graficki cip, a ostatak zauzimaju programi (i sam android) pri radu...
Pozz

@Iwan:

- Zahvaljujem se na detaljnom odgovoru.

Misterija razresena. ;)

Narode, je'l ima uopšte belih Magica na našem tržištu?

Imas samo Hero, koji je inace proglasen telefonom godine, a magic-a ima samo preko oglasa. A i bolje je dati 100e vise i uzeti heroa, bolji je duplo!

Meni se, lično, najviše sviđa beli Magic. Pogledao sam nekoliko youtube filmića gde porede Hero i Magic - ne vidim neku razliku u korist Hero-a, sem što je kućište kvalitetnije i što izgleda fensi. Rekao bih i da ima malo manji ekran, ali pričam samo o utiscima sa videa, nisam ih video uživo.

Ispravite me ako grešim. Magice viđam po oglasima za po 200€, kaže narod da su novi i daju 24m garanciju. U isto vreme Hero ide 300 i više, a trudim se mnogo godina unazad da mi telefoni ne prelaze psihičku cifru od 200€. Magic se u tu priču uklapa savršeno.

Voleo bih da čujem još mišljenja, pogotovo od vlasnika.

^Ako ti ne treba bolja kamera, uzmi Magic. I pogledaj i crni, uzivo mnogo bolje izgleda nego na fotkama/videu.

Gledao sam semplove i ne vidim neki bitnu razliku sem u rezoluciji.

Ja imam Magica ali da sada kupujem uzeo bih Hero. I mene su tada ubedjivali da su maltene isti, a nisu, poredio sam ih u Vipu, tada su bili jedan pored drugog izlozeni i Hero je bio osetno brzi. Da ne pominjem sto je Magic od strane HTC odavno pusten niz vodu, nisu se udostojili da za njega naprave nijedan zvanican update, i to ne samo za ove nase krajeve vec i za celo evropsko trziste.
Ukratko, ako ti novcanik dozvoljava, obavezno Hero.

A tesko nezvanicno update-ovati Magic, 5min posla... Ne moze biti brzi kad su identicni, jedino ako je Magic imao popunjen RAM, "stariji" sw i sl.

Znas kako je sa tim kuvanim rom-ovima, te ne radi ovo, te ne radi ono. Kod mene sa fabrickim romom sve radi savrseno, ali daleko je to od Hero-a.

Kod mene sa "kuvanim" ne radi BT transfer (i to mi je veliki problem), sve ostalo radi, i to cak brze nego ortakov "fabricki" Hero. Jedino sto on ne moze da se pomiri s tim, pa je poceo da prica kako, eto, jeste malo brzi, ali display slabije reaguje...mis'im.

O tome ti govorim, sa tim kuvanim romovima uvek nesto zeza.

Pitaj druga hoce li da se menja, odmah mu ustupam Magica, jos moze nesto i da zaradi.

Ma nece da se menja, on se smorio zato sto mu je Hero za nijansu sporiji (a nece da stavlja "kuvane" ni da update-uje, cudan covek), ali je zato ubedio sebe da je njegov display osetljiviji (valjda da se utesi)...

Nego, ja mislim da ni kod Hero-a fabricki ne radi BT transfer, vec samo handsfree/stereo...

I ja sam stekao utisak da je kod Hero-a display osetljiviji, znaci, probao sam u dva Vip showrooma, u oba je Hero bio i brzi i display mu je bio osetljiviji.
Cenim da je software kod Hero-a bolje optimizovan, iako je hardware bezmalo isti.

E, al' nije tako. Hero ima isti OS + SenseUi, nista vise. Jedina razlika moze biti u verziji software-a (stariji vs. noviji) i u zauzecu RAM-a. Trebao si na licu mesta hard reset Magic-a i Hero-a, pa onda poredjenje :D

btw. eno oni na xda vec prave 2.1 za Hero i Magic, sa sve funkcionalnim BT-om...

Poslednja izmena:
Ako jos neko misli da su Hero i Magic isti evo ja javno pozivam da se changiramo i dam mu 50eur pride, toliko na tu temu.

Nisu isti, Hero je 200e skuplji, a ja ne vidim argumente da je za tih 200e bolji. :D Ispravite me ako grešim.

Nazad
Vrh Dno