Šta je novo?

HTC 10

Imaš na Mobilni svet oglasima za 450.

Jel malo precenjen 10?! P9 za skoro 100e manje na oglasima.

Jeste precenjen, mada po mom misljenju od P9 je nesrazmerno bolji.

Nexus 5X TapaTalking

^ Cenovno da, ali generalno kao celokupni paket bolja je ponuda 10ka od vecine "premijum" telefona na trzistu.

Za oko ~400/450e je ok kupovina i bolji izbor samsunga i jabuke (makar moje misljenje). Ako moze da se nabavi 6P za manji novac onda slobodno Nexus, mada ako su slicnih cena (+/- 10ak evra) 10ku bez razmisljanja...

Inace pre bih uzeo 5x nego P9...

Poslednja izmena:
Zar je P9 tako ocajan da bi pre isao na 5x???

Standby/Sot verovatno slican. Kamere istog kvaliteta ako ne u neku ruku na strani 5x. Bolja podrska za 5x+zajednica+vanilla android. Jedino je kvalitet izrade na strani P9.
Naravno iz moje perspektive.

I da, imao sam prilike da ih drzim u ruci na kratko u prodavnici kada sam uzimao 10ku (takodje i S7) jer su mi to nudili tada u tom nekom cenovnom rangu do 400e. (inace sam uzeo novu 10ku dosta ispod cene - skoro jedan 5x ;) ).

EDIT:
Inace da ne bude da sam pristrasan, malo je falilo da zavrsim sa 6P umesto 10ke ali sam morao da cekam 2 nedelje da je isporuce. 6P bi me kostao 50e manje od 10ke - ali iskreno nisam zazalio uopste sa HTC-om

Poslednja izmena:
Pozdrav ekipa! Ja sam još jedan ponosan vlasnik HTC 10 :)
Uzeo sam ga još negde avgusta meseca preko mt:s. U početku sam baš imao muke sa njim, gotovo mesec dana bez telefona. Prvo problem sa ekranom, posle sa kamerom. Posle toga je usledila treća sreća, i da kucnem u drvo ovom trećem primerku koji sam dobio ne fali ništa do danas.

Vidim da je počeo Android 7.0 update za otključane verzije. Zna li neko možda, kakva je praksa, može li se očekivati update za uređaje koji su zaključani na mrežu u skorijem periodu?

Je l' tvoj zakljucan na mrezu? Dobija se po regionima, a RUU za sve verzije ne postoji.

Dev verzija je dobila update, i to je verzija sa otkljucanim bootloader-om.

Rekao bih da ce stici za nedelju dana HTC__032 update.

Žile, možeš li, ukratko, da objasniš oko S-off i RUU, ispao sam iz HTC sistema totalno, davno sam imao HTC telefon, posle njega sam par godina imao samo Samsung-e. Za šta je konkretno S-off? Vidim da za, npr., instalaciju TWRP i root ne treba čačkati S-off/on, samo treba otključati bootloader, što nije komplikovano. Da li se dobija OTA update ako je bootloader otključan i ako ima root na telefonu?

Ljudi na sta trebam da obratim paznju pri kupovini desetke, nikako da se odlucim dal 10tku ili s7 da uzmem.. :trust:

Da bude nov sa garancijom i da ne bude skup! [emoji6]

Legendice zavisi šta su ti prioriteti ukoliko želiš telefon sa najboljim zvukom bilo da se radi o slušanju muzike preko 3.5 mm ili puštanja muzike preko zvučnika na telefonu 10ka je tu bez premca.Software ... HTC odličan posao nema duplih aplikacijia skoro stock android brz stabilan.
Ekran tu i ako sam veliki fan htc-a moram dati maksimalnu ocenu Samsngu njihovi AMOLED ekrani su neverovatni , ali ipak i to zavisi od subjektivnog mišljenja.
HTC 10 stvarno izgleda i u ruci deluje kao telefon bez premca što se tiče dizajna i kvaliteta izrade.
Što se tiče selfi kamere htc 10 pa onda svi ostali odličan posao sa OIS.
Autonomija baterije nisam mogao da uporedim sa S7 ali recimo sa S7 edge dual sim ... hmm razlika je u korist s7Eds za nekih 2h SOT-a

Ljudi na sta trebam da obratim paznju pri kupovini desetke, nikako da se odlucim dal 10tku ili s7 da uzmem.. :trust:

Izmadju s7 i HTC10 - 10ku bez razmisljanja. Ili s7 Edge ako si u mogucnosti.

Eventualno trebas da obratis paznju da li imas "ruzicaste" fleke na displeju, mada je to problem bio samo sa prvim serijama i ne bi trebao da naletis sada...

Voleo bih da pogledam telefon uzivo, ali u Nisu od operatera nema niko izlozenu desetku..
Ako ima ovde nekog iz Nisa ko je voljan da mi dozvoli da bacim pogled na telefon bicu mu zahvalan i castiti sokom :)

Ovi odavde ne piju sokove, isključivo alkohol i to u pozamašnim količinama uz neku prasetinu. Bolje da se potrudiš da ga nađeš u nekoj od prodavnica, jeftinije ti je :d

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Žile, možeš li, ukratko, da objasniš oko S-off i RUU, ispao sam iz HTC sistema totalno, davno sam imao HTC telefon, posle njega sam par godina imao samo Samsung-e. Za šta je konkretno S-off? Vidim da za, npr., instalaciju TWRP i root ne treba čačkati S-off/on, samo treba otključati bootloader, što nije komplikovano. Da li se dobija OTA update ako je bootloader otključan i ako ima root na telefonu?

Dobija se OTA sa otkljucanim bootloader-om, ali samo ako nisi dirao system i boot. Dakle sa root-om ne mozes dobiti OTA update. Jedino ako je systemless root, pa sa unroot opcijom iz SuperSU aplikacije, odaberes da vrati stock boot.img. Naravno sve je pod pretpostavkom da nisi menjao sistemsku particiju(adaway host liste, xposed, debloat itd.)

Vaze neka pravila:

-Da bi ti prijavio OTA update, pored gore navedenog, treba ti i stock recovery.

-Stock recovery ne moze biti bilo koji, vec mora da se poklapa sa verzijom system-a, odnosno sa SKU ID-em(3. broj u software number, mozes proveriti u about phone) Nama je, za EU, SKU 401. Na primer, na 1.96.401.1 ide 1.96.401.1 recovery.

-Da bi prijavio OTA, ne mozes imati bilo koju verziju system-a, mora ona za tvoj CID i MID.
Na primer: Ne mozes da restore-ujes Tajvanski system backup na EU verziju telefona, a da ocekujes OTA.

-Dovoljno je vratiti "cist" twrp backup za tvoju verziju HTC 10(CID i MID) + stock recovery za taj tvoj SKU, odnosno system.
Sto znaci, ako je tvoj CID HTC__032(pretpostavljamo da je S-ON i nije menjan CID i MID), moras vratiti backup od te verzije, a to je x.xx.401.xx. Za HTC__622 vracas x.xx.708.xx, HTC__621 x.xx.709.xx itd.

-Mozes odraditi rucni update preko OTA zip-a samo ako imas stock recovery.

-Taj OTA zip ne radi sa SuperCID-om (11111111), moras vratiti stock CID i MID, da se poklapa sa onim trazenim iz OTA fajla.

-OTA zip mozes izvuci iz data particije ili skinuti sa fotadl HTC linka.

-U svakom OTA zip-u imas i firmware zip. Firmware zip sadrzi sve neophodne drajvere koji razlikuju verzije telefona za odredjene regije.

-Ako ti treba recovery.img, ekstraktovaces ga iz firmware.zip. Ako ti treba boot.img isto ces uraditi :)
Adsp.img, koji je odgovoran za zvuk i drajvere, neces moci, tu stupa na scenu HTC Security, tj. S-ON :)

-Firmware mozes flesovati, ako je S-ON samo za tvoj CID i MID. Iskljucivo HTC signed zip-ove. Problem je sto flesovanje firmware zahteva LOCKED/RELOCKED bootloader, pa brise sve iz telefona.

-Sa S-ON-om si potpuno ogranicen flesovanjem HTC fajlova, u prevodu: Sve particije nisu otkljucane. One glavne, poput sistemske, data, carrier nisu, pa svi ROM-ovi rade bez problema.

-S-OFF ti omogucava menjanje CID-a i MID-a, tj Carrier ID-a i Model ID-a.
Na primer: Promenis CID i MID da bi flesovao neki drugi RUU/firmware/adsp itd. :) Ne daje ti veliku prednost. Jedino sto mozes raditi sva ta sitna flesovanja i sa otkljucanim bootloader-om.

Takodje mozes vratiti i LOCKED status uz pomoc S-OFF-a, dobro za garanciju. A na S-ON je uvek RELOCKED.

-RUU fajl mozes flesovati na PC-u, ako je exe ekstenzija. Ukoliko je .zip, postoje dva nacina(barem je tako bilo do sada, a ne znam da li je na HTC 10 tako).
Jedan uz pomoc fastboot-a, htc_fastboot flash zip RUU.zip. Ovo je brza metoda.
Drugi dosta laksi ali sporiji, je preko SD kartice. Preimenujes ruu zip(e sad za HTC 10 je drugaciji naziv zip-a, na M8 je 0P6BIMG), stavis na root kartice i udjes u download mode i pratis uputstva.

RUU vraca fabricki softver, brise sve sa telefona. Najbolja metoda za vracanje na stock, jedino je problem sto brise sve i to sto ne postoji RUU za svakI CID i MID. Jednostavno HTC ne zeli da podeli fajlove. :(

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru. Sad mi je dosta jasnije. Velika razlika u odnosu na Samsung i Odin "mindless" flešovanje.

Po ovoj ladnoci samo grejana i kiseli kupus :D
Ako ima neko iz Nisa da pogledam telefon na kratko neka se javi posto ga u prodavnicama nema nigde.

Poslednja izmena:
Je l' tvoj zakljucan na mrezu? Dobija se po regionima, a RUU za sve verzije ne postoji.

Dev verzija je dobila update, i to je verzija sa otkljucanim bootloader-om.

Rekao bih da ce stici za nedelju dana HTC__032 update.

Zile, hvala puno na odgovoru! :) Pa da, uzeo sam ga preko mt:s, zaključan je. Znači neće biti neko veliko kašnjenje, plafon 15 dana? :)

Razmišljam se šta ubuduće da radim, da li da ostajem na OTA ili neki custom.

Da se pridružim klubu ,) Izuzetno sam zadovoljan telefonom. Bilo je malo teško naći ga u Holandiji jer su operateri prestali da ga nude pre oko mesec dana, ali hvala bogu ima mnogo resellera. Dobio sam otključanu verziju i čekam 7.0 update, gogogo!

Zile, hvala puno na odgovoru! :) Pa da, uzeo sam ga preko mt:s, zaključan je. Znači neće biti neko veliko kašnjenje, plafon 15 dana? :)

Razmišljam se šta ubuduće da radim, da li da ostajem na OTA ili neki custom.

Ne bi trebalo da bude, tokom ovog meseca ce biti sigurno :)

Mislim da moze da se flesuje stock Nougat kao zip fajl iz TWRP. E sad moze postojati problem zbog MM firmware-a.

Sta da radis? Ipak sacekaj OTA, ovaj telefon svakako radi dobro. Ne bih se cimao oko stock based ROM-ovima sa dodatnim opcijama. Eventualno Stock + root + neki kernel kao najbolja moguca kombinacija :)

Da se pridružim klubu ,) Izuzetno sam zadovoljan telefonom. Bilo je malo teško naći ga u Holandiji jer su operateri prestali da ga nude pre oko mesec dana, ali hvala bogu ima mnogo resellera. Dobio sam otključanu verziju i čekam 7.0 update, gogogo!
Svi Holanski operateri su izbacili desetku iz ponude ili samo tvoj operater?

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

ne znam da li je vec bilo, ali nadjoh ovaj snimak https://www.youtube.com/watch?v=sc9V3Dn27xg.
Da li htc 10 zaista ima te crte (ne znam kako da ih opisem) kod svetla? Recimo na pocetku kod rotacionog svetla, od izvora rotacije se prostiru linije. Isto kod ostalih svetlosnih izvora. Ili je ovo fejk video. Jel moze nek oda postavi :) nocni snimak sa svog htc 10 telefona ? i par nocnih fotki

thanks

edit
evo jos jednog snimka (vreme 4:40) https://www.youtube.com/watch?v=szgCpoU_Nzs

Poslednja izmena:
Drugar planira da uzme ovaj telefon, njegovo pitanje kako da razlikuje azijsku od evropske verzije? Neka oznaka na kutiji ili slično?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Svi Holanski operateri su izbacili desetku iz ponude ili samo tvoj operater?

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Većina. Probao u Vodafone i T-Mobile radnjama lično, kažu "ne nudimo ga od pre N dana", gde je N variralo od operatera do operatera. Sad vidim da ga KPN ima na sajtu, ali u vreme kad sam kupovao telefon ga nije bilo na sajtu

Vrh Dno