Šta je novo?

HTC 10

53ba07e464f73214507f26bde9e7c5a1.jpg

Huawei Mediapad M2 10.1 LTE
Taman nadjem ko da mi donese HTC 10, kad ono akcija vazi samo za online porudžbine, i to do sutra, do 9 xD

E ***, ja sam bacio oko onako i nisam video da je važio popust do nekog određenog datuma, ali sad opet pogledah, više ni online nije moguće naručiti...

Huawei Mediapad M2 10.1 LTE

Nisam ni ja obratio pažnju, već pre par sati, bolje pogledao, kad ono... Ma nema veze, ali ok je cena bila.

Au kako mi je sad krivo sto ne mogu da ga pazarim po toj ceni. Definitivno najbolji androdid u ovoj godini

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

I da hoćeš sad da pazaris, nema više, koliko ja vidim piše da je i online nedostupan :)

Huawei P9 Plus

Da li će uz Nougat ostati CPU i GPU ograničenja?
preliminary testing for Nougat update shows that the GPU is solved as well, but i wont jump the gun and celebrate it before we are sure (we dont want to repeat the panorama situation)

i dont have the build yet, waiting for TW update but my friend Ivica sent me a video of Skyforce reloaded seems to be operating at nominal 50fps - 60fps

if true this means the stock HTC 10 Nougat completely unlocks the s820 both CPU and GPU side, killing any advantage remaining for the OP3 except price (Stock vs Stock)

guys with Nougat can test the following games to confirm

- Skyforce reloaded
- Suicide Squad
- Riptide GP Renegade

these games should operate at 50 - 60fps if the GPU is not capped, preferably using Boost+

this leaves only the 60fps to 50fps cap which HTC still stupidly do (introducing judder in 60fps movies) to fix using root

:)

Naravno da je bitno. Ovo su odlične vesti, videćemo još.

^+1 Zile

Hoce li nam to biti kao "zimski update"? :) Dok su niske temperature da ga nasviraju kao F1 a sa sledecim apdejtom "sabotiraju", taman kada "ogreje" sunce? xD

Performanse su mi manje-vise nevazne, prvo sto me interesuje kod svakog apdejta je stabilnost i stanje sa bagovima pa onda trajanje baterije... Realno sa kakvim hardverom raspolazu telefoni sramota bi bila da rade kao samsunzi na touchwizu posle par meseci :p :p (shots fired)

Poslednja izmena:
Do sada su im uvek bili stabilni ROM-ovi. Sve lepo odrade, ali je i dalje upitna ucestanost update-ovanja(security fix, poboljsanja itd).

Pozdrav svima. Uzeo sam desetku u telenoru pre neki dan, i primecujem u poslednjih 24-48 sati da mi se jako cesto desava da se ekran ne iskljuci sam od sebe, i da je always on dok god ja ne primetim i manuelno iskljucim. Screen timeout je podesen regularno na 15 sekundi. Any hint? : )

Da odgovorim sam sebi, bice da je neka aplikacija, kad "ubijem" sve aktivne, problema nema, sad samo jos videti koja aplikacija mu lockuje ekran da se ne iskljucuje . .

E društvo samo da se prijavim na temu, valjda nas sad ima bar petoro [emoji4] Nego bre, nisam verovao da ću ovako nešto da pitam - kako se menjaju/sklanjaju prečice na lock screen?

Prečice na lock screen su iste one koje koristiš redovno u dock na sense

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Da, video sam kasnije; Sense sam posle pola sata zamenio sa Nova. Zadnji HTC (HD) koji sam koristio je bio na Windows mobile pa mi Sense malo cudan :)

okacite neku sliku, slikanu u nocnim uslovima. negde u gradu gde ima svetla :)

Jel možeš negde da je okačiš pa da bude u punoj rezoluciji? Tapatalk ubije fotku...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Koristi li neko SwiftKey tastaturu na HTC-u?

Vec nedelju dana imam problem da pri kucanju tastatura "vuce" u levu stranu. Odnosno prilikom biranja znakova interpunkcije ili nasih slova na "long press" jednostavno selekcija ode skroz u levu stranu. Znak za upitnik "?" na long pressu (odmah pored space-a) uopste ne mogu da izaberem ma koliko god pokusavao da "svajpujem" i izaberem u desnu stranu, zaglavi se do tacke ".", odmah pored.

Interesantno je da se to potpuno isto desava i u landscape modu. Dok na primer sa Touchpalom nemam takvih problema (apsolutno 100% je normalna registracija dodira i reagovanja ekrana), ili pak na Nexus 7ici (2013).

Imam utisak kao da je nameran bug od HTC-a kako bi se koristila njihova tastatura. A interesantno je da nisam naleteo na netu nista o ovome...

U poslednje vreme sam koristio dosta Swiftkey ali nisam na ovom telefonu. Sad malo više koristim/testiram ovu novu Gboard i predlažem da probaš. Glavna novina je multilingual typing i radi dosta dobro.

Ja je koristim godinama, oduvek na HTC (sada M9) i nikakvih problema nemam.

Ја користим 3 године нс htc-u swiftkey. Прво на м7 сад на м8.. Никад проблема нисам имао..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Sve lepo i krasno, pozitivni utisci se redjaju ali sto me nervira lock screen... Weather widget znaci, nece da prikaze vreme a ne moze ni da se skloni. Vratio sam Sense i podesio mesto i opet nece, verovatno ovaj na lock screen radi samo na location. Probao i da ga sklonim tako sto ga sklonim iz Sense, ne vredi... Jel' neko probao neko neki drugi lock screen da preporuci? Valjda ce raditi i dalje fp na nekom drugom?

Taj Weather radi samo kada su ukljucene lokacije. Glupo su odradili to, na home screen-u mozes Weather widget podesiti da prikazuje informacije za odredjeno mesto, a na lockscreen-u to ne prolazi.

Isto sam pokusao da promenim lockscreen, ali ne vredi, uvek se vratim na Sense.

Steta sto nije kao na Nexusu. I glupo je sto su povezane ikonice sa dock-om.

Ma da, skroz bezveze sve to. Da nisi mozda probao ovaj od Microsofta? Deluje dobro a vidim da podrzava i fp.

Ovo i nije toliko lose. Da li moze swipe up za otklucavanje nekako da se podesi?

Evo isprobao sam malo i stvarno nije lose, ima svasta da se podesi. Ima notifikacije, kameru, vreme sa izborom mesta, precice za bilo koju app, daily Bing wallpaper ili custom, upravljanje muzikom... Default otkljucavanje je swipe down, up je za smart shortcuts. Kada ga tako otkljucam baci me na HTC lock screen, dok sa fp ga otkljuca skroz na homescreen. Vidim da su neki na XDA to resili time sto su iskljucili HTC lock screen sa Debloater app za koji ne treba root.

Evo, bice da je ovo.

Poslednja izmena:
Ja nisam disable-ovao stock lockscreen. Samo ovako podesis:

Screenshot_20161226-225210.png
Screenshot_20161226-225216.png

Vrh Dno