Šta je novo?

HTC 10

Koliko znam jedino sta treba proveriti je ekran, da nije tianma, nego sharp.

Pitam jer cu biti u poslovnici, a tamo imam vremena dok je ne zatvore. Ja sam od onih picajzli koji ce telefon izmaltretirati do maksimuma pre nego sto zavucem ruku u dzep. Zato sam i pitao, da li postoji nesto na sta treba posebnu paznju obratiti ili jednostavno nema nekih izrazitih boljki, vec samo ona klasicna provera ovog sto si i sam naveo? [emoji4]
Uzimaj to, za sad najkompletniji htc-ov flagship. Nema purple tint na m7 i ultrapiksel na m8, ko je imao ta dva, zna o cemu pricam.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ni očaj kameru na m9 :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sharp panel je samo preporuka. Proveri preko DevCheck aplikacije koji je panel, ako ti ista znaci.

Znam ;) Inace, Tianma je polarizovana suprotno.

Sta kaze HTC
HTC:
Quality problems with one specific part forced us to switch to 1 supplier only which causes a shortage of HTC 10 stock.
These shortages will be gone shortly and production will be at normal level mid June.

Mozda display/panel?!

Na xda prijavljuju da je veci broj Sharp panela isporuceno u junu. Nadam se da ce biti samo sharp.

@Zile995, vrlo verovatno, to je jedina stvar koja je diskutabilna, ovo ostalo je identicno. Vijam Sharp, ovaj drugi me ne zanima [emoji4]

@ixon, matori, meni ovde 10 i G5 daju gotovo identicne fotke, realan prikaz boja sa otprilike isto detalja. P9 previse naglasi boje, to mi se ne svidja. Doduse, gledam sve preko telefona trenutno pa bas i ne mogu u detalje da zalazim, ali mi se cini kao vise nego pristojnu kameru da ima i isti takve fotke da izbacuje. Ispravi me ako gresim...

bogami možda malo budži boje al pogledaj koliko lepše eksponira... po ovako jakom suncu i htc i naročito lg su preeksponirali i malo isprali dosta fotki, p9 je možda i najbolje sačuvao hajlajtove, kontrast lepši (a opet ne samsungovski)...

htc je svakako odlična kamera, da li je no1 ili no2 ili 5 nije uopšte ni bitno (a i kako bi to moglo da se izmeri), bitno je da niko neće biti razočaran njome kao poslednje 3 godine

Ako je ovo na automatici fotkano, a verujem da jeste, onda se manuelnim podesavanjima moze daleko bolja fotka napraviti.
Ali je sustina upravo to sto si napisao, bitno je da niko ne bude razocaran. [emoji6]

Pa da manual je druga priča, nego ko će se sa tim mlatiti. Tu nije loša fora ono što ima Apple a Samsung ukrao, da prostim svajpom po ekranu možeš da podesiš EV kad vidiš da će tel preeksponirati neku scenu... Ne znam ima li još neko sličnu opciju.

Isto je zanimljivo da htc najmanje dodaje veštačko oštrenje od ova 3 (iako su izbacili update kamere u kom su ga pojačali), huawei nešto više a lg ubedljivo najviše... Mada i on izgleda prirodno u odnosu na s7 :)
To se lepo vidi na onoj sceni sa klupom a iza neka travica, na lgu izgleda kao itison :D

Poslednja izmena:
bogami možda malo budži boje al pogledaj koliko lepše eksponira... po ovako jakom suncu i htc i naročito lg su preeksponirali i malo isprali dosta fotki, p9 je možda i najbolje sačuvao hajlajtove, kontrast lepši (a opet ne samsungovski)...

htc je svakako odlična kamera, da li je no1 ili no2 ili 5 nije uopšte ni bitno (a i kako bi to moglo da se izmeri), bitno je da niko neće biti razočaran njome kao poslednje 3 godine

Upravo to, P9 kamera se dosta dobro pokazala tj kamere posto je ovo ocigledno zasluga te dual ''postavke''. I inace sam u poslednje vreme video bas dobre semplove sa P9 ali je cinjenica da ipak malo vise ostri fotografije a kolicina suma je veca nego kod konkurencije a detalja ima malo manje, to je limit manjeg senzora koji koristi. Ali bih rekao da P9 ipak izvlaci dual kamera setup, i ovde ima nekoliko dobrih primera ali za mnonohromatski mod: http://www.benchmark.rs/vesti/upoznajte_monohromatsku_kameru_huawei_p9_telefona-65375

G5 je u nekoliko primera bas lose eksponirao.. moguce da za sada G4 ima malo bolju kameru od G5 (ne racunam onu super-wide jer je G4 nema)

Ne postoji ubedljivo najbolja Android kamera (mislim na sve - softver/app, foto/video kvalitet, podesavanja, brzinu-kvalitet fokusiranja, OIS-a i stabilizacije kamkordera), u flagship klasi su sve solidne/odlicne a koja je ''najbolja na svetu''.. to neka ostane polemika za razne fanboj klanove :)

Poslednja izmena:
1.80 update

uploadfromtaptalk1465851882472.jpg

Update HTC 10 kamere:
Improvements to RAW capture experience.
Improved main/front camera switching.
Performance improvements and bug fixes.

Poslednja izmena:
Gde moze kamera da valja bez 60FPS u Full HD snimanju :d
Jedan od razloga zbog kog nisam uzeo HTC i nazalost uz max vreme ekspozicije od samo dve sekunde + manji ekran itd, nista specijalno ali meni dovoljno.

Uskoro će za 401 EU.

709 TW dobio.
Pogledajte prilog 202483
Tu je.
f39d8c38dd7bbc46903e8d07797a46e1.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Super, napokon i za EU da stigne. I Telenor je verovatno dobio, zbog CID-a.

Vredi li menjati m8 za m10, kad mu malo opadne cena(black market ofc). Hocu misljenja od vas malobrojnih koji su kupili telefon, ne zelim komentare o telefonu od youtube ''poznavaoca'' telefona.

Vredi li menjati m8 za m10, kad mu malo opadne cena(black market ofc). Hocu misljenja od vas malobrojnih koji su kupili telefon, ne zelim komentare o telefonu od youtube ''poznavaoca'' telefona.
Bez ikakvoga razmisljanja. Jer imao sam i 7,8,9 i sada desetku i svi nedostaci sto su postojali u prethodnim modelima sada su ispravljeni.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Jel ima razlike izmedju telefona radjenih za Azijsko trziste i ovih za EU? Ako ima, koje su?

Samo da nije ona Lifestyle verzija radjena za Indijsko trziste, i slicne regione...

Izmedju ostalih nema razlike. Jos ako ubodes Tajvansku verziji, vrh. Ta se najvise update-uje i prva dobija veliki update. SKU kod je 709, 3. broj u software broju, po tome razlikujes, a mozes i po CID-u(HTC_621 u ovom slucaju za Tajvan).

Za Azijske verzije, karakteristicni SKU: 707(Azija WWE), 708(Azija, Kina) 709(Tajvan), 720(Indija).

Npr. software number 1.80.709.x. Ako vidis da nije rutovan/cackan sistem i ako je na stock recovery-u i ako je CID HTC_621, odmah znas da je tajvanac.

Imam M8 708(Kina HTC_622). 2G/3G i data rade provereno. I 4G radi bez problema.

Poslednja izmena:
Pitam jer sam se cuo sa nekim likom sa KP, kaze da je telefon koji prodaje radjen u Tajvanu, ali ne zna nista vise. U originalnom pakovanju su. Gde se moze tj da li se moze nekako proveriti SKU kod ili CID bez otvaranja kutije? Ako moze, gde se nalazi? Da sve proverim pre nego sto zavucem ruku u dzep.
Mrka kapa od onog sa telenora, nemaju ih na stanju i pitanje je kada ce ih biti..

Hm, ne moze, ne pise to na kutiji. Jedino da ti da IMEI, odes i proveris na IMEI data sajtu.

Vecina je radjena u Tajvanu. Tako pise na kutiji.

Poslednja izmena:
Ok, blagodarim [emoji4]
Poslao sam mu poruku pa cemo videti da li hoce ili nece da proveri ili mi prosledi imei da proverim sam [emoji6]
Jel se moze i displej proveriti preko imei ili iskljucivo preko one aplikacije?

Preko one app iskljucivo.

Evo M8 preko IMEI data. Sve je tacno, ovaj broj 0P6B630 je deo MID koda.
Mislim da je za Tajvan 0P6B110

uploadfromtaptalk1466076980545.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno