Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

Jel ima neko problema sa Hitachiem od 2TB? Znatno usporava kad se predje 1tb otprilike...

@CAR, @Neron: Hvala cheers

Maso jel zna neko gde u NSu da uzmem HD204UI Zamzungaru ?!

moze i pm (bolje)

u NS ?,
cek da vidimo,
pokusaj u nekoj od 12678 radnji

Mk racunari, ili kod koga uzimas probaj da ih pitas da nabave, jer slabo ko uzima samsung HDD u NS-u

a mozda ti se ipak ne isplati ako te deru... lepo uzmi preko web shopa atom-a

^^ nadam se da će bar jedna od 12678 radnji moći da ga dopreme po razumnoj ceni, jer nisam preveliki fan da mi salju brzom postom HDD (a da nije SSD :D )

Hvala zeljko za info, zovem ih sutra.

MK je ok, uzimao sam preko njih, jedino sto za svaki grad imaju drugu cenu ;).
mada mislim da je brza posta sasvim prihvativo resenje, ako te deru sa cenom. upakuje se to lepo, plus hardovi u mirovanju trpe i 30g ako se ne varam, a sa suhojem ga nece isporucivati.

Mk su sad totalno zasebne radnje ali eto promociju i sajt jos imaju zajednicki...mada su ok ako se ljudcki postavis prema njima uvazajavu iako su ranije davali skracene garancije ko vecina shopova tada, ali reklamirao sam WD hard star skoro 3 godine uzet u ZR i prihvatili su ga u shopu u NS iako sam imao samo 1 godinu garancije odstampano

Zna li neko kad ce hardovi od 3 TB da udju na ispod 100 e ? Sad je onaj Hitachi tu oko 180 e kao najpovoljniji.

^
Kad hard disk od 4 tb bude max veličine.

Fair enough :)

Narode,
Planiram da uzmem 2tb Hard disk koji bih sam ugradio u moj kompjuter iako to nikada nisam radio.

Da li je to tesko, da li se ulazi u BIOS i podesava nesto ili se samo zasrafi i spoji kablom?
Da li ima drajvera za hard diskove i ako ima da li dolaze u pakovanju?

Ne bih se upustao u, za mene, avanturu ako ne mogu da se snadjem.

Inace koristim XP, imam dual core komjuter sa 2mb memorije i starim 640 gb hardom na kome je sistem.

Hvala :)

Ako ploca podrzava samo prikljuci disk i iz windows menagmenta napravi particije kako ti odgovara i nikako ali nikako nemoj nista na silu da guras ili da koristis zverske srafove samo mozes da ostetis disk, a u krajnjem slucaju mislim da ti ni jedna radnja nece naplatiti ugradnju diska koji je kupljen kod njih naravno.

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 33
Kod većine radnji je slična situacija, ima na sajtu a kad odeš ono nema, "evo baš danas otišao zadnji" zato sam ja davno odustao od "pipanja i gledanja" robe pre kupovine, pročitaš na netu sve što te interesuje, naručiš preko neta, dođe ti na kućnu adresu i jeftinije izađe, bar mene pošto nisam iz BGa, nego da sam lično otišao.
Inače hdd je takva komponenta da kako god da ga nabodeš ima da radi :D znači turiš ga u najbliži sata port, upališ komp i on će biti tu (podeliš na particije i to je to) ako baš hoćeš ne moraš ni da gasiš komp, samo otvoriš kućište spojiš 2 kabla na hdd i zatvoriš kućište...

... naručiš preko neta, dođe ti na kućnu adresu i jeftinije izađe, bar mene pošto nisam iz BGa, nego da sam lično otišao.
Inače hdd je takva komponenta da kako god da ga nabodeš ima da radi :D znači turiš ga u najbliži sata port, upališ komp i on će biti tu (podeliš na particije i to je to) ako baš hoćeš ne moraš ni da gasiš komp, samo otvoriš kućište spojiš 2 kabla na hdd i zatvoriš kućište...

VELIKI NO NO!!!
Ko te naucio da nazivo bodes hdd u plocu?
Zelis da spalis elektroniku na hdd ili sta, imas nameru da nekome ucinis stetu nagovarajuci ga da nazivo prikljucuje hdd ...?
Hdd se uvek ukljucuje, prikljucuje, postavlja i sa plocom spaja preko unutrasnjih sata/ata konektora i naponskog kabla, kada je komp UGASEN!
Hdd ja ne bi slao postom, ssd da ali klasicni hdd ne i ne bih druge osetljive uredjaje koji imaju neke precizne mrdalice, kao sto je skener i sl.
To se sve BACA od strane tih unosaca/raznosaca i vozaca-dostavljaca, ne paze na to sta je unutra, pa kad se uredjaj "strese" i pomeri se precizna mehanika imas kvar na uredjaju...

Poslednja izmena:
To se zove hot-burnable. P307 i ja tako spalili njegovog starog maxtora. Izgoreo hard ko lila.:D

Ti si ga spalio priznaj, ti si ga imao u rukama i ubadao... :smackbum:
I nije bilo u plocu sto je najzalosnije vec u e-sata breket na IO panelu... greska nam je bila sto je prikopcan prvo naponski u breket a tek onda u hdd... da je bilo kontra mozda bi i prezivio hdd :p
PRIZNAJ i jos pola ti se dodaje :d

Mogu misliti sta bi moglo sve izgoreti uzivo da ga nabode, da pregori barem na ploci sata konektor i elektronika na hdd... :zgran:
Al nece uvek da rikne, proci ce 5-10-20 puta i onda se iznenade kad pregori jer eto htelo je tako i ranije a sad zasto li crce ... :trust:

Tvoja ideja je bila da ga prikljucimo na zivo, ja sam rekao da ugasimo komp. Tako da je krivica 100% tvoja:banana:

Kupio WD 2TB Green.
Iako ga bas ne hvale, valjda ce da izdrzi :)

Uputstvo za instalaciju hard diska za pocetnike:
http://www.youtube.com/watch?v=tkiqU8g10RY

I jos se pogodio isti disk ko moj.

Za sada instalacija (stigao do kraja, jos samo formatiranje - njegov se formatirao 4 sata) tece kako treba.

Hvala svima na odgovorima :)

Pa, procitavsi prvu stranu ove teme stekao sam takav utisak.
Bila je polemika da li je pouzdan ili nije. Mozda je disk i dobar (sada i navijam za to posto sam ga kupio) ali mi je ostao gorak utisak jer svi nahvalise samsung f4 koga izgleda nigde nema.
Kupio sam WD samo zbog toga, dok sam pri parama i ne potrosim ih :)

Mozda sam stekao pogresan utisak, ali sam ga stekao :)

VELIKI NO NO!!!
Ko te naucio da nazivo bodes hdd u plocu?
Zelis da spalis elektroniku na hdd ili sta, imas nameru da nekome ucinis stetu nagovarajuci ga da nazivo prikljucuje hdd ...?
Hdd se uvek ukljucuje, prikljucuje, postavlja i sa plocom spaja preko unutrasnjih sata/ata konektora i naponskog kabla, kada je komp UGASEN!
Sata diskovi mogu da se kace i raskacinju na "zivo", nemojte da penite bezveze

Vrh Dno