Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

bogu hvala bice hardova, tako da ce uskoro ( cim pristignu koreanci, japanci i kinezi ) moci da se bira.
a do tada ima na raspolaganju vrlo interesatan 1.5tb za oko 5,3din ( malo je al sta je tu je ), kao i omrazeni green wd od 2tb sa 64mb bafera, af-om i sata3 konektorom za neke pare.
ako bi mi se zurilo ja bi uzeo bas taj.
:)

kao i omrazeni green wd od 2tb sa 64mb bafera, af-om i sata3 konektorom za neke pare.
ako bi mi se zurilo ja bi uzeo bas taj.
:)

najgori disk(ovi) koji sam imao u životu! to je neverovatno da takva firma koja pravi Velociraptora uspe da napravi takvo đubre od diska :( čak su im i "blue" diskovi odlični, da ne pričam o "black" ali ovaj 2TB "green" je nešto najgore što sam imao u životu....hvala bogu da su odmah počeli da crkavaju pa sam na vreme digao ruke od "green" serije

Prilozi

• DSC00572.JPG
    DSC00572.JPG
    461.2 KB · Pregleda: 88
  • DSC00574.JPG
    DSC00574.JPG
    533.8 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
slobomo, gde si kupio na kraju ?
link u spojleru, jel tu kineze imaju?

Poslednja izmena:
pa vidis da je na levoj slici Koreanac (11.2010) a na desnoj Kinez (7.2010) :)

Poslednja izmena:
Da, imaju jos pa pozuri, tj. od ponedeljka.

@Wavrinka... ahmm, 2011 :D

Poslednja izmena:
da, moja greska, *** :)
6500 je super cena, bas sam skoro pazario Samsunga 1.5Tb za 5500, steta sto nisam ranije nasao ovo (trazio sam ovaj model od 2GB ali nisam nasao).
Nema veze, ovaj radi perfektno za sad, necujan je, a otprilike kada ga popunim na trzistu ce biti modela od 5 ili cak od 10GB :D

I ja imam 2 komada ta od 1.5GB vec nekih godinu ipo dana , platio sam ih nesto oko 6K din tad u a*omu, odlicni, brzi i necujni diskovi koji su ladni kao spricer.
Sad doslo vreme da se uzmu ovi veci ;)

da, *** greska :lupko:
Sad su i filmovi za nase razmazene oci veci od 5GB

edit:
a pazi sto se i seizmos *****ao :D

Poslednja izmena:
Razlikuju se hehe :S:

Bucniji i topliji je kinez ? Sporiji znam da jeste....

Nema slobomo usera da odgovori, da nije riknuo kinez pa zato :S:

Meni se Kinezi i Korejanci ne razlikuju, a imam ih ukupno 12:)

Samo da javim da su stigli u radnju pre pola sata u e*miju u kozjackoj ovi samsung diskovi od 2TB, cena je 6199 din, ja sam kupio jedan , ostalo je u radnji jos 5 kom pa ko 'oce nek izvoli. Na diskovima pise da je uvoznik a*ti.

Nadam se da ti je uleteo kinez :D

Jesu kinezi, svi, pregledao sam lepo, imam ja i ostale samsung 1.5TB F3 diskove( za ova dva poslednja sam mislio da su koreanci ali sam sad tek video kad sam raskupusao stranicu i pregledao lepo 1 po 1) isto assembled ih china, ubijaju kako rade, brzi su nenormalno, tihi i hladni....ovaj od 2TB se ne cuje da radi a kopiranje vecih fajlova pici sa ovih F trojki (rasfragmentovanih na kojima nema ni 20GB prostora od 1.5Tb koliko i imaju) na njega oko 90-120MB/s u komanderu.
Ovo ti pravim poredjenje na konto 5 samsunga u jednoj masini i 4 u drugoj , od njih 9 2 su koreja a 7 komada china, nema nikakve razlike u buci, vibracijama, temperaturi i brzini, bar u mom slucaju.
PS: a i za 6k dindzi nemozes da dobijes povoljniji megabajt za storage, dodje nesto oko 1GB/3 din....
Moguce da ima neke razlike kod nekog, nema ni slobomo usera da nam pise sta se desava kod njega i kakve su brzine, ja cu uzeti jos 1 to je sigurno, sad ih bar ima i ne verujem da ce biti nestasice. Inace su radnje prepune onih modela earx od wd-a, to nisam hteo da uzimam.

Poslednja izmena:
Obarao sistem :)
Ni ja nisam primetio neku razliku.

Ja sam uzeo Koreanca za 6,199 dinara i nikako da docekam da zavrsi skeniranje :smash:

Znaci bukvalno ode ceo dan na formatiranje i skeniranje bad sectora :lupko:

Cuje se kad radi sequential read i kljucao je pri formatiranju druge particije, a SMART javlja da je sve u redu :type:

Cekam da HD Tune zavrsi pa da vidim sta kaze ES Tool :S:

Sto ne uze kineza *** ? :d
PS. rade stvarno dobro, ni jedan jedini fail sa njima, bukvalno.

Ja sam uzeo Koreanca za 6,199 dinara i nikako da docekam da zavrsi skeniranje :smash:

Znaci bukvalno ode ceo dan na formatiranje i skeniranje bad sectora :lupko:

Cuje se kad radi sequential read i kljucao je pri formatiranju druge particije, a SMART javlja da je sve u redu :type:

Cekam da HD Tune zavrsi pa da vidim sta kaze ES Tool :S:
Ti radiš low level format i scan sa diskom od 2 TB???
Svaka čast na strpljenju:)

ako se instalira xp, postoji mogucnost biranja izmedju full i quick formatiranja harda,
full format u potpunosti brise ceo sadrzaj diska tako da povrat (eventualno ) ranije postojecih podataka nije moguc ( sto je plus za bezbednost ),
a pored toga se proverava ispravnost harda, i ako postoji los sektor, ide se u pokusaj oporavka ili obelezavanja neispravnog sektora.
full format se preporucuje za nove hardove, kao i za hardove za koje postoji sumnja da nisu 100% ispravni.

quick format ne brise fizicki ceo disk, ne proverava ga na lose sektore, nego ga samo oznacava kao praznog i potpuno raspolozivog za upis podataka.
nakon ovakve instalacije operativnog sistema, moguce je provera ispravnosti harda ( i pokusaj popravke losih sektora ) komandom chkdsk /r.

u w7 su stvari malo drugacije jer je po default-u ukljucen quick format .
da bi se pristupilo opcijama za formatiranje, kod koraka Where do you want to install Windows? treba odabrati Drive options (advanced) i tu podesiti zeljene parametre.

A kakvo je ovo zezanje na relaciji kinez-koreanac? Nisam u toku .....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno