- Učlanjen(a)
- 21.11.2000
- Poena
- 1,045
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
???Jesu kinezi, svi, pregledao sam lepo, imam ja i ostale samsung 1.5TB F3 diskove( za ova dva poslednja sam mislio da su koreanci ali sam sad tek video kad sam raskupusao stranicu i pregledao lepo 1 po 1) isto assembled ih china, ubijaju kako rade, brzi su nenormalno, tihi i hladni....ovaj od 2TB se ne cuje da radi a kopiranje vecih fajlova pici sa ovih F trojki (rasfragmentovanih na kojima nema ni 20GB prostora od 1.5Tb koliko i imaju) na njega oko 90-120MB/s u komanderu.
Ovo ti pravim poredjenje na konto 5 samsunga u jednoj masini i 4 u drugoj , od njih 9 2 su koreja a 7 komada china, nema nikakve razlike u buci, vibracijama, temperaturi i brzini, bar u mom slucaju.
PS: a i za 6k dindzi nemozes da dobijes povoljniji megabajt za storage, dodje nesto oko 1GB/3 din....
Moguce da ima neke razlike kod nekog, nema ni slobomo usera da nam pise sta se desava kod njega i kakve su brzine, ja cu uzeti jos 1 to je sigurno, sad ih bar ima i ne verujem da ce biti nestasice. Inace su radnje prepune onih modela earx od wd-a, to nisam hteo da uzimam.
Jesi li ti onaj isti seizmos koji je u postu #195 rekao ovo:
"Bucniji i topliji je kinez ? Sporiji znam da jeste.... " ?
A vala i u prethodnih par postova pre toga... stekao sam utisak da bas mrzis "made in China" varijante.
Stvarno mi nije jasno otkud sad ovakva izjava
P.S. Nemoj pogresno da me razumes, samo mi nije jasno... ja licno sam pobornik teze da te China vs. Korea varijante nemaju veze sa vezom, to su obicne bapske price, i da li ce neki biti brzi/bucniji/topliji od drugog zavisi samo i iskljucivo od primerka, ne od mesta proizvodnje. Igrom slucaja, jedan F4 (i to bas "made in Korea) mi je nesto brzi od drugog (kinez)... ali, isto tako, prethodni F3 ("made in China") je, po grafikonima iz HD Tach/HD Tune programa, bio brzi od 90% primeraka ovde - bili oni korejci ili pak kinezi...