Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

Procitao sam vrlo zanimljivu analizu nekom menadzera poznate online prodaje racunara u americi,koji je naveo da je narod vestacki stvorio povecanje cena,da je potraznja za hardovima ostala na nivou 2010 povecanje ne bi bilo vece od 30% max 40%!!!
-Ljudi iz straha od nerealnog nedostatka prostora i neocekivanog povecanja cena kao sumanuti traze hardove.Samim tim potezom zbog nemogucnosti fabrika da proizvedu dovoljnu kolicinu,kao i distributera kojima se lager istih smanjuje cene se iz dana u dan povecavaju i menjaju...zanimljivo?!

Procitao sam vrlo zanimljivu analizu nekom menadzera poznate online prodaje racunara u americi,koji je naveo da je narod vestacki stvorio povecanje cena,da je potraznja za hardovima ostala na nivou 2010 povecanje ne bi bilo vece od 30% max 40%!!!
-Ljudi iz straha od nerealnog nedostatka prostora i neocekivanog povecanja cena kao sumanuti traze hardove.Samim tim potezom zbog nemogucnosti fabrika da proizvedu dovoljnu kolicinu,kao i distributera kojima se lager istih smanjuje cene se iz dana u dan povecavaju i menjaju...zanimljivo?!

ne znam sta je tu zanimljivo u klasicnoj kapitalistickoj osnovi ponuda-potraznja..manja ponuda, a veca potraznja jednako veca cena:) a i taj ljudski strah je normalan,prosto smo takvi, cim krenu male nestasice ondah krecemo da pravimo zalihe (a to nas vraca na gornji deo ponuda-potraznja)...
to je tzv "zdravo" kapitalisticko drustvo:)

Da samo ljudi kupuju hardove po starim cenama vani i kad to nestane i kad stignu po lagerima oni 2x skuplji to skoro vise niko nece kupovat... (vani ljudi itekako cene svoh novac)... tako da ce pad biti isti kao skok cena

Ako se stvarno oduži kriza i tokom sledeće godine, optički mediji će ponovo postati glavno sredstvo za skladištenje podataka.
A svi su mislili da nema više potrebe za njima i da ih je pregazilo vreme. Kako se čudno okreće sve...

Kako kome, ja trenutno imam 2,1 TB u računaru, i 1TB na eksternom. Dovoljno da se pregura krizam nema šanse da više vijam DVD-ove po zvonima. Čak i sada mi je lakše da svučem nešto sa torrent-a za čega znam da imam negde narezono, ali ko zna gde :D

3.5 TB u kompu, na vreme uzeo Samsunga od 2TB... u sledecoj iteraciji jos samo SSD za sistem, uz 12Mbps download link - vise prostora mi i ne treba...

Kad se već hvalimo koliko ko ima "veliki"...
4x2 TB + 4 TB RAID10 (4x2 TB) + 2 TB RAID0 (2x1 TB)
Čisto sumnjam da će mi uskoro trebati prostora, u poslednjem momentu sam kupio preko eBaya 2,5 WD 1 TB za RAID ($85, stara cena) i to je to.
Slažem se da ovo skoro neće da se sredi, cenim bar do narednog leta.
A o domaćim uvoznicima sam rekao sve u temi koja je zaključana.

ontopic: Svih 8 3,5" hard diskova su mi upravo pomenti Samsunzi, bolje diskove do sada nisam koristio.

Poslednja izmena:
Ma kakvo “premeravanje“. ;) Hteo sam samo sa ukažem na to da mi uz ovaj 2 TB Samsung, treba jedino brz internet - makar za ono zašta ga ja koristim.

Šteta što je ona druga tema zatvorena, pošto sad mogu da se vide i neke od cena preko, kod nas je još i super. Samo me plaši da neće ni do leta da se popravi situacija sa diskovima... :( Jacob Elektronik npr...

Jos jedan razlog vise da se predje na SSD :D
Salu na stranu, da sam znao da ce se ovo dogoditi sa cenama, kupio bih odmah dva komada... ovako cu se zadovoljiti i sa 2TB...

Vrh Dno