Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

Jesu kinezi, svi, pregledao sam lepo, imam ja i ostale samsung 1.5TB F3 diskove( za ova dva poslednja sam mislio da su koreanci ali sam sad tek video kad sam raskupusao stranicu i pregledao lepo 1 po 1) isto assembled ih china, ubijaju kako rade, brzi su nenormalno, tihi i hladni....ovaj od 2TB se ne cuje da radi a kopiranje vecih fajlova pici sa ovih F trojki (rasfragmentovanih na kojima nema ni 20GB prostora od 1.5Tb koliko i imaju) na njega oko 90-120MB/s u komanderu.
Ovo ti pravim poredjenje na konto 5 samsunga u jednoj masini i 4 u drugoj , od njih 9 2 su koreja a 7 komada china, nema nikakve razlike u buci, vibracijama, temperaturi i brzini, bar u mom slucaju.
PS: a i za 6k dindzi nemozes da dobijes povoljniji megabajt za storage, dodje nesto oko 1GB/3 din....
Moguce da ima neke razlike kod nekog, nema ni slobomo usera da nam pise sta se desava kod njega i kakve su brzine, ja cu uzeti jos 1 to je sigurno, sad ih bar ima i ne verujem da ce biti nestasice. Inace su radnje prepune onih modela earx od wd-a, to nisam hteo da uzimam.
???

Jesi li ti onaj isti seizmos koji je u postu #195 rekao ovo:
"Bucniji i topliji je kinez ? Sporiji znam da jeste.... " ? :)

A vala i u prethodnih par postova pre toga... stekao sam utisak da bas mrzis "made in China" varijante.
Stvarno mi nije jasno otkud sad ovakva izjava :D

P.S. Nemoj pogresno da me razumes, samo mi nije jasno... ja licno sam pobornik teze da te China vs. Korea varijante nemaju veze sa vezom, to su obicne bapske price, i da li ce neki biti brzi/bucniji/topliji od drugog zavisi samo i iskljucivo od primerka, ne od mesta proizvodnje. Igrom slucaja, jedan F4 (i to bas "made in Korea) mi je nesto brzi od drugog (kinez)... ali, isto tako, prethodni F3 ("made in China") je, po grafikonima iz HD Tach/HD Tune programa, bio brzi od 90% primeraka ovde - bili oni korejci ili pak kinezi...

Ponegde mi je promakao smajli taj sa izbijenim prednjim zubom , kralju pa valjda si skapirao do sad da se svi zezamo na tu temu, koja crna razlika kad su isti qrac.
Razlike mozda i ima pa nek pisu ljudi ako ima, ja sam konstatovao da sto se ovih mojih tice diskova nema. :im primetim ja cu odmah ovde pisati, nemoj da brines za to ;)
@kamikaze
pametno ovo sto radis pre nego bacis bitne stvari na hdd, to i ja praktikujem od skoro, pre sam samo isao na quick ali ipak bolje full format odraditi, sto je sigurno sigurno je..

Poslednja izmena:
@kamikaze
pametno ovo sto radis pre nego bacis bitne stvari na hdd, to i ja praktikujem od skoro, pre sam samo isao na quick ali ipak bolje full format odraditi, sto je sigurno sigurno je..

Jos samo da provalim kako da pokrenem hebeni ESTOOL :mad:

Ponegde mi je promakao smajli taj sa izbijenim prednjim zubom , kralju pa valjda si skapirao do sad da se svi zezamo na tu temu, koja crna razlika kad su isti qrac.

Ma salu na stranu, zaista ima par ljudi (na ovom forumu) koji su ubedjeni da postoje razlike izmedju njih, i to primetne! :)
Razlike mozda i ima pa nek pisu ljudi ako ima, ja sam konstatovao da sto se ovih mojih tice diskova nema. :im primetim ja cu odmah ovde pisati, nemoj da brines za to ;)
Blagodarim :D

Ma identicni diskovi, razlika samo u nalepnici u delu gde je proizvedeno(a nekima to sto pise tu najvise znaci), pre mi lici da je vezano za pojedinacni primerak ako nekom radi mozda sporije disk ili tako nesto...

Poslednja izmena:
Ma identicni diskovi, razlika samo u nalepnici u delu gde je proizvedeno(a nekima to sto pise tu najvise znaci), pre mi lici da je vezano za pojedinacni primerak ako nekom radi mozda sporije disk ili tako nesto...
Apsolutno...

Nego, okacicu slike iz benchmark programa mojih 2TB teskasa... China vs. Korea - final fight! :D

Moj kinez se lepo cuje pre seeku, i tu je osetno bucniji od F3 1TB sa AAM on. Toliko o tisini ovih diskova. :p
U fioci stoji jos jedan ali koreanac, cemo da vidimo ovih dana kakav je on. :)

A jel' ti je i F4EG sa AAM on? ;)

Tj. jesu li u istim uslovima... nemoj da je jednom disabled, a drugom enabled :)

care , daj neki ss od ovih 2TB iz hdtune pro-a za benchmark read test...

Bice, samo da se nakanim da prikacim i taj drugi disk :p

HD Tune i HD Tach... posto samo oni ne konstatuju popunjenost diskova, te bacaju iste skorove i kada su prazni i kada su puni. Htedoh i CDM, ali on pravi razliku... pa ne bi bilo merodavno.

Ne u raidu *** :d, posebno okaci bar za 1 ako imas score.

Moji ss.

Prilozi

• kinez.jpg
    kinez.jpg
    128.6 KB · Pregleda: 61
  • koreanac.jpg
    koreanac.jpg
    136.5 KB · Pregleda: 57
Ja sam pre 7-8 meseci uzeo ovaj isti Samsung 2T za bekap, disk je predobar za te pare, i apsolutno necujan (5400rpm) a ne fali mu brzina. To je to, evo mog screena.

A jel' ti je i F4EG sa AAM on? ;)

Tj. jesu li u istim uslovima... nemoj da je jednom disabled, a drugom enabled :)
Naravno, AAM on. F4 je kao traktor naspram F3. :(
Srecom, kinez ce stajati u fioci, i sluziti za povremeni bekap, a koreanac ce biti u NASu, u drugoj prostoriji. :)

evo jednog ss-a samsunga od 2TB i jednog WD-a 320GB sa 8 MB kesha pa ako neko moze da mi kaze da li ovaj wd radi brzinski po specifikaciji ili je sporiji ...

Prilozi

• 23-September-2011_18-31 2000GB.png
    23-September-2011_18-31 2000GB.png
    40.5 KB · Pregleda: 57
  • 23-September-2011_18-14 3200js.png
    23-September-2011_18-14 3200js.png
    43.8 KB · Pregleda: 50
Ima se zemo se :d, ako ako, i treba.
Nego ovi "sporaci " od diskova od 2TB uopste nisu spori ako se pogleda da je prosecna brzina tu negde oko a cesto vise od 110MB/s.

Ima se zemo se :d, ako ako, i treba.
Ma jok, nije to... nego jedan za orman, za backup :)

Ko ce bre da se mlati sa rezanjem, trebalo bi narezati skoro 2TB materijala...
Ovako samo iskopiram na 'ard i mirna Backa :)
Nego ovi "sporaci " od diskova od 2TB uopste nisu spori ako se pogleda da je prosecna brzina tu negde oko a cesto vise od 110MB/s.
Apsolutno je tako... mene je cak veoma iznenadila ta cinjenica, kada sam video da ovaj F4EG baca tu negde oko 110MB/s za average read, dok mi je njegov prethodnik ("brzinski" hard, sa 7200 obrtaja) F3 tukao ~120MB/s.
Odlican transfer, nema sta...

Samo im je access time losiji, sto je i normalno, jer se ipak vrte na 5400 obrtaja... mada, i tu me je iznenadio ovaj drugi komad (Koreja :p), narocito nakon predjasnjeg iskustva sa istim hardom - ovaj mi je bacio 13.5ms za access, sto je u rangu sa F3-ojkom :)

Evo shot-a za to izreceno, cisto u medjuvremenu, dok ne okacim friske slike :p
http://forum.benchmark.rs/showthrea...orage-od-2TB&p=2616207&viewfull=1#post2616207

Da li western digital isporucuje pcie kontrolore za sve hardove od 2.5 i 3 TB ili neki prodavci prodaju i bez kontrolera? Juce sam pazario hard od 2.5TB i nisam dobio kontroler a u firmi gde sam ga kupio pojma nemaju za taj kontroler. Sa svim ostalim prodavcima sa kojima sam pricao kontroler ide uz taj hard (WESTERN DIGITAL
Caviar Green 2.5TB 5k 64MB SATA600 WD25EZRX)

http://www.pcworld.com/article/208181/western_digital_announces_25_and_3_terabyte_hard_drives.html

http://www.tomshardware.com/news/HDD-3TB-Host-Bus-Adapter-SATA,11494.html

For those systems, WD has bundled a special Advanced Host Controller Interface Host Bus Adapter with all 2.5 TB and 3 TB drives. The HBA hooks into a PCI-Express card slot and includes driver support for the larger capacity drives.

mozda to je slucaj za sve nove (koji izadju na trziste)

Treba meni savet posto ima neko vreme otkad nisam uzimao hard. Trenutno u kucistu 2xWD 640, a kao eksterni Samsung F3 1.5 sa kojim sa zadovoljan kako radi. Gledam da uzmem jedan ili dva pa vidim da se pominju u temi WD (video sam nekoliko green modela cene kao Samsung), F3 i F4. Mislio sam da idem na F4, ali me nesto pokoleba garson posto kaze da je kao traktor naspram F3.
Znaci bitna mi je tisina, brzinu ne ocekujem za ovu cenu a ionako treba za storage. Sta je trenutno najbolje od ovih?

Sto je najgore - brzinu ces dobiti, to ti je prakticno zagarantovano (iako je 5400 hard :D), ima odlican transfer... a tisinu - kako te zapadne primerak.

Moj je tih...

ja imam 2 i tihi su. WD 640 black je dosta glasniji od toga.

Uzeo i ja dva "kineza" danas, za datum stoji 2011.09.

Poslednja izmena:
uzeo sam i ja, kinez je ... samo da nadjem vremena da ga turim u masinu...

Davajte screen-ove iz HD Tach-a i HD Tune-a :)

Nazad
Vrh Dno