Šta je novo?

HD 2900Pro u prodaji!

ne gubi se nista 🙂
@gx-x:
pazi, ako 2950Pro bude trosio u peak-u 105W, a realno oko 80W, onda cu ostati lagano na ovom napajanju, jer i 7900GTX trosi oko 80W. uvek sam govorio da su skupa napajanja bacanje para 😀 😛 :smoke:

Poslednja izmena:
ne gubi se nista 🙂
@gx-x:
pazi, ako 2950Pro bude trosio u peak-u 105W, a realno oko 80W, onda cu ostati lagano na ovom napajanju, jer i 7900GTX trosi oko 80W. uvek sam govorio da su skupa napajanja bacanje para 😀 😛 :smoke:

LOL, ovaj 1900xt na ovim klokovima na kojim ga drzim je dobrano potrosio tagana 380W sa 24A na 12V grani, u prevodu, ko ti je reko da 2900 u piku trosi 105W taj je debelooo lagao...

Poslednja izmena:
Ono sto ja mogu da potvrdim je da su svi 2900PRO 512Bit a GT verzije 256bitne, razlika izmedju Pro i GT verzije je da ovaj ima svih 320sp otkljucanih sto se vec i zna a gt verzija 240.

a pre neki dan si rekao da ce 2900Pro biti uglavnom 512bit 😛

a pre neki dan si rekao da ce 2900Pro biti uglavnom 512bit 😛

Ne, rekao sam prvo da ce biti limited serija 512bit a da su pro kartice uglavnom 256bit, na sta si ti postavio pitanje kako to mislim i da li to znaci da ima i 512bit kartica? Ja sam razresio misteriju odgovorom 😀 posto ni ja u tom trenutku nisam bio do kraja informisan, moj izvor je juce potvrdio ono sto sam napisao o memorijskoj magistrali, elem dobili su cak i dopis od AMD-a da "everything must go" sto po mojoj logici znaci da ce se cene snizavati samo tako u naredne 2-3 nedelje, a to je odlicno za one koji zele da je nabave, posto kako sve izgleda ovi oce da se otarase "starog" R600 jezgra sto pre pa su XT kartice prepakovali u druge kutije. Btw, on na lageru ima dva kamionska kontejnera 2900Pro kartica (Sapphire za sada), (ne pricam o Zvekiju da ne bude zabune, covek je iz sasvim druge price), bas da vidim kada ce stici oficijalni review na benchu, uzgred nabavna cena za 2900xt je prilicno pala i iznosti oko 230 eur sa brodskim transportom i njegovom zaradom, mislim po tome da ni XT verzija vise ne sme da kosta u maloprodaji vise od 300 eur, cudi me da joj ovde cena nije vise pala. 🙂

pa svi su jos pre ihahaj nabavili po jednu dve karte, jeddva su se i toga otarasili, potraznje nije bilo pa ih ni ne nabavljaju, a u cenovnicima stoje cene oformljene pre 3 meseca, niko ni ne obraca paznju na njih. Mislim, na ovom forumu njih dvoje kolko znam ima 2900xt, a njih 100 ima 8800 neki...I ovde isto da kazem: ako AMD dampuje cene, i nVidia ce. ako x2900xt padne na 250e, pasce i cena 8800GTX i to drasticno.

Poslednja izmena:
pa svi su jos pre ihahaj nabavili po jednu dve karte, jeddva su se i toga otarasili, potraznje nije bilo pa ih ni ne nabavljaju, a u cenovnicima stoje cene oformljene pre 3 meseca, niko ni ne obraca paznju na njih. Mislim, na ovom forumu njih dvoje kolko znam ima 2900xt, a njih 100 ima 8800 neki...I ovde isto da kazem: ako AMD dampuje cene, i nVidia ce. ako x2900xt padne na 250e, pasce i cena 8800GTX i to drasticno.

Ako me moj izvor nije zaje... 2900gt ne sme kostati vise od 150 eur kada dodje do nas, ovo je samo nagadjanje pa tako i ne uzimajte ozbiljno.

Da li je pametno uopste kupovati ovu kartu. Kada to kazem ne mislim na odnos cena/performanse, koji je u ovom slucaj odlican, vec na to sto se karta tek pojavila, a vec je u EOL statusu. Kakvu ce podrsku drajvera imati za npr. 6 ili vise meseci...??? Znam da je to osakaceni 2900XT, ali opet...

Ne verujem da ce buducim driverima da preskoce 2900xt, a ne znam kako bi izveli da budze 2900xt a da to ne utice na performanse 2900pro.

Ma isprva je delovala kao sjajna kupovina. Sada mi se čini da je pametnije sačekati G92/RV670 i kupiti karticu sličnih perfomansi ali koja će manje da se greje/dere/troši struju + karticu kod koje će AA biti ispravan i upotrebljiv. Neko će reći da su sve to sitnice ali se nakupe.

Ma isprva je delovala kao sjajna kupovina. Sada mi se čini da je pametnije sačekati G92/RV670 i kupiti karticu sličnih perfomansi ali koja će manje da se greje/dere/troši struju + karticu kod koje će AA biti ispravan i upotrebljiv. Neko će reći da su sve to sitnice ali se nakupe.

mislish samo G92, ne znam sta rxxxbilostax ima sta da trazi u bilo kojoj kombinaciji za 200+ evra...nek me neko ospori ako moze 😉

mislish samo G92, ne znam sta rxxxbilostax ima sta da trazi u bilo kojoj kombinaciji za 200+ evra...nek me neko ospori ako moze 😉

Ti mora da imaš pouzdanije informacije i od Neđa i to iz oba tabora kad sa takvom sigurnošću deliš packe.
Ako RV670 ispravi AA engine biće to veoma lepa kupovina, mada verovatno sporija i jeftinija od 8800GT.

Poslednja izmena:
pa zbog AA i pricam tako, a to nece ispraviti, tako su je napravili...

Nešto se mnogo stidljivo pojavljuju testovi po netu. Veliki sajtovi kao da potpuno ignorišu ovu karticu. Vrlo čudna situacija za proizvod koji bi trebalo da konkuriše best buy modelima konkurencije.

Ti mora da imaš pouzdanije informacije i od Neđa i to iz oba tabora kad sa takvom sigurnošću deliš packe.
Ako RV670 ispravi AA engine biće to veoma lepa kupovina, mada verovatno sporija i jeftinija od 8800GT.

Ma jok, nema bolje informacije od njih, ali ako je za utehu nije na njihovom platnom spisku kao gore pomenuti, pa je stoga i objektivniji, jer veruj tesko je biti 100% objektivan, ako ti plata zavisi od toga da ne budes objektivan.

Poslednja izmena:
Pojavila se karta za 269e u Hr:

SAPPHIRE ATI RADEON HD2900PRO, 512 MB DDR3, VIVO

Chipset HD 2900 PRO

process (Die size) 0,08 µ
transistor count 720 Mio
memory options 1 GB
Core frequency 600
Memory frequency (eff.) 1850
steam processors 320
Memory Bus (bit) 512
memory type GDDR4
data bus PCI Express x16
RAMDAC 2x400MHz

tuku ako ne uzmes 😀

Salu na stanu, cena obecava, obecava 250e za mesec dana, za te pare je ok kupovina , ali tad ce i neke druge karte da izadju..

Ima kod nas u E******** za fin novac 2900Pro sa 512MB DDR3 i 1GB DDR4. Za korisnike bencha su cene jos bolje pa pogledajte.
Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512MB/512bit GDDR3 PCIE i Sapphire Radeon HD 2900 PRO 1000MB/512bit GDDR4 PCIE

Poslednja izmena:
Ima kod nas u E******** za fin novac 2900Pro sa 512MB DDR3 i 1GB DDR4. Za korisnike bencha su cene jos bolje pa pogledajte.
Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512MB/512bit GDDR3 PCIE i Sapphire Radeon HD 2900 PRO 1000MB/512bit GDDR4 PCIE

Кад виђо цијену мал се нисам шлогирао. Апсолутни best buy🙂 Још само да имам тих 220Е.

Al cje da ti ode status sada LOL

Status? Ako mislis na mene i ono cene su bolje.... pa nista novo nisam rekao, heh. Zna se da su cene bolje za forumase samo ja nisam rekao javno koje su cene u pitanju. Osim toga u Nisu imam u jednoj firmi cak slicne ili za nijansu bolje cene (iako je Nis generalno skuplji po pitanju hardwera). Ali opet za taj novac......ludilo za kartice.

@ gvlada
A shto nisi naveo tachno gde ima da se kupi ?? ( mislim ne razmishljam o kupovini iste ali za druge chlanove ) Nije ovo ES da nesmesh da navedesh ime firme....
Ipak je ovo podforum "Domaće tržište iliti GDE da kupim?" i mislim da smesh da navedesh ime firme... 😉

Poslednja izmena:
Da se ne protumaci kao reklama ili ne znam sta. Osim toga svako je pretpostavio na koju firmu mislim, a ako je sasvim ok navesti naziv firme onda od sada sto da ne.

Koliku prednost u realnom radu moze da ima verzija sa 1GB DDR4 memorije u odnosu na 512MB DDR3.

Nazad
Vrh Dno