Šta je novo?

HD 2900Pro u prodaji!

Njegov izvor nema carinu i pdv 😉

...i ne voli pare - nikako ! 😀 Gadi se svake zarade od preko 5% 😀 Gledam cene za laptope, u magacinu u kini. Na 50 kom uracunat brod do bugarske. Uostalom evo vam jedan mali izvod. Placite malo 😀 (posle se nadajte da ce od nabavne 190e r2900pro biti 220 😀 )

DELL Inspiron 1420 395usd
Latitude D630 410usd
Acer 4720G 385usd
Acer Aspire 4920G 398usd
Acer TravelMate 4720 410usd

PS. Ne mojte da me pitate GDE posto vam ne mogu (sem da je u Kini na VP) reci, a ni ne prodajem doticne, a i da ih prodajem trazio bih za njih isto kao i svi ostali 😀 (a ne prodajem, niti cu )

...i ne voli pare - nikako ! 😀 Gadi se svake zarade od preko 5% 😀 Gledam cene za laptope, u magacinu u kini. Na 50 kom uracunat brod do bugarske. Uostalom evo vam jedan mali izvod. Placite malo 😀 (posle se nadajte da ce od nabavne 190e r2900pro biti 220 😀 )

DELL Inspiron 1420 395usd
Latitude D630 410usd
Acer 4720G 385usd
Acer Aspire 4920G 398usd
Acer TravelMate 4720 410usd

PS. Ne mojte da me pitate GDE posto vam ne mogu (sem da je u Kini na VP) reci, a ni ne prodajem doticne, a i da ih prodajem trazio bih za njih isto kao i svi ostali 😀 (a ne prodajem, niti cu )

A sad ja jos vise da vas razocaram 😀, je li se secate prosle godine pomame za 2800+ sempronima za socket 754 sto su isli do 3ghz? E pa proizvodna cena je u to vreme bez pakovanja bila oko 11 eur a ja sam bio sretan sto sam ga platio 80 u februaru prosle godine. Sta mislite koliko kosta jedan QX6600 bez pakovanja? Mozda 40-45 eur 😀😀

ista stvar, isto 80e za s64...Elem, ono gore sto sam ostavio su prodajne, a ne proizvodne cene :d na komad je 50$ vise.

Poslednja izmena:
Ukoliko sve prodje kako treba, u utorak uveche (02.10.) cete ovde chitati prvi mali, lichni review 2900pro kartice.
Pouzdano znam da ce dve firme imati sigurno 16.10. karice na lageru u Srbiji. Nadam se neke i za krace vreme.

Poslednja izmena:
Ma ljudi rekao sam ja jos na pocetku bice ona preko 250 eura ako nebude i 300 kod nas kad izadje tek posle nove godine ce da padne cena 99% ce biti tako .

znači ostajem na x1950pro da daljnjeg, neisplati se sad menjati, tj doplaćivati još 100+€ za tu kartu...

Hoce li novonastala situacija da utice na smanjivanje cena 2600xt, 8600gt i gts? Ako hoce uzecu 690g da zavrsi posao mesec-dva.

Hoce li novonastala situacija da utice na smanjivanje cena 2600xt, 8600gt i gts? Ako hoce uzecu 690g da zavrsi posao mesec-dva.
A zasto bi uticala? Gainward 8600GT GLH je cca 125eura. Tesko da to moze igde dole. Nije to ista cenovna kategorija, pa da se medjusobno "ugrozavaju". Kupi slobodno 8600GT ili 2600xt, sta ti je vec draze.

kod nas se HIS trazi lupom i uvek je skup. sacekacemo i Sapphire, Gecube i PowerColor. u prvom naletu je uvek skupo. bice to ipak dobra kupovina za nekoga ko ne moze da ceka RV670...
edit: 280$ je 200e. da podje coveku voda na usta...

Poslednja izmena:
malo ti je 2900XT za te pare?

malo je kilavih oc mogucnosti a ti ne znas koliko ce kostati kod nas..

cak i da ga ne kloknes ni MHz preko 2900XT, pa sta bi ti falilo? imace on ok cenu kada se slegne prasina...

imace ali je i 8800gts 250e, a dolazi i g92 koji ce se klokovati bolje od 8800, manje grejati (bice tisi i veci headroom za oc), manje trositi i manje kostati. Ja nove ATI karte (osim 2600 serije, posto za te pare stvarno bolje nema) ni g. stapom ne bi... 😛

Mislim da je bolje da vezujemo cenu 2900Pro iz EU, npr. Nemacke nego dolare i SAD.

http://bestpreis.networld.at/b/news.html?/eu/a280560.html

Na ovom sajtu Sapphire 2900Pro 512MB je 218E+11E dostava to je oko 230E total.
Takodje ovo je e-tail, a ne retail prodaja i ukupni troskovi su manji nego kod nas.

Rekao bih da ce takav model kod nas biti od 230 do 270E zavisno od dilera,
a 1GB DDR4 od 300 - 350E.

Treba naglasiti da se Asus 2900XT moze naci kod nas za 300E okruglo pa sad ko voli nek izvoli.

Takodje, vi sa slabijim napajanjima ispod 450W RS imate jos jedan upgrade.

Poslednja izmena:
hmm, ako bude 230e (u skoroj buducnosti) onda je definitivno best-buy, naravno ovo sto je kull rekao za napajanja se podrazumeva...Mojoj konfi je bilo malo 24A na 12V grani...

Jedna stvar me zanima. Vidim da nove 29xx karte imaju 6 pin power konektor. Ja taj konektor nemam na napajanju. Da li se kod nas prodaju neki adapteri sa molex-a na 6pin, i da li uopste napajanje sa 34A na 2 12V grane moze da goni 2900GT?

2900 karte imaju 2 power konektora, 8pin i 6pin, medjutim mogu i dva 6pin ako ti PSU nije najnovije samo sto onda ne vidis sekciju "Overdrive" u CCC-u.

Inace svi proizvodjaci kartica isporucuju adaptere 4pin molex na pci-e uz svoje karte osim Sapphire-a.
Zaista cudno, ko kupi 2 Sapphire-a za XFire mora da ima napajanje sa 4 pci-e power prikljucka, inace moze da ga duva.
Stvarno glupo od N.1 ATI manufacturer-a.(Kako oni sebe zovu)

Inace moj drugar fura 2900XT @ default i klokovani A64 na Chieftec-u 450W bez problema, mada je po meni to na granici prihvatljivog.

Poslednja izmena:
malo je kilavih oc mogucnosti a ti ne znas koliko ce kostati kod nas..

Kako kilavih? Pa sa pocetnih 600Mhz videli smo da su ga terali bar na XT(740Mhz),to ti je vec oko 25%.Malo li je? I plus sam 'nacuo' 🙂 da neki PRO modeli idu i na preko 800Mhz.A memorija skoro da i nije spustana.

Poslednja izmena:
imace ali je i 8800gts 250e, a dolazi i g92 koji ce se klokovati bolje od 8800, manje grejati (bice tisi i veci headroom za oc), manje trositi i manje kostati. Ja nove ATI karte (osim 2600 serije, posto za te pare stvarno bolje nema) ni g. stapom ne bi... 😛

hmm, ako bude 230e (u skoroj buducnosti) onda je definitivno best-buy, naravno ovo sto je kull rekao za napajanja se podrazumeva...Mojoj konfi je bilo malo 24A na 12V grani...

Posle dacno sat vremena(post #79 @14:28 , post #81 @15:28) nagla promena misljenja kod GX-X-a 🙂

Ja tvrdim da 2900PRO daje veci bang for the buck od bilo koje karte iz 2600 serije.

Bice poprilicno bolja od 8800gts videces, a jos ako i bude manja cena ne znam sto bi se uopste neko dvoumio...i kako to mislis ne bi ni takao g**** stapom novije ATI karte a uzeo bi 2600?!

Bice poprilicno bolja od 8800gts videces, a jos ako i bude manja cena ne znam sto bi se uopste neko dvoumio...i kako to mislis ne bi ni takao g**** stapom novije ATI karte a uzeo bi 2600?!
Da ali bice tu i G92 tj 8800GT kako rekoshe da ce se zvati.😉

2900 karte imaju 2 power konektora, 8pin i 6pin, medjutim mogu i dva 6pin ako ti PSU nije najnovije samo sto onda ne vidis sekciju "Overdrive" u CCC-u.

Inace svi proizvodjaci kartica isporucuju adaptere 4pin molex na pci-e uz svoje karte osim Sapphire-a.
Zaista cudno, ko kupi 2 Sapphire-a za XFire mora da ima napajanje sa 4 pci-e power prikljucka, inace moze da ga duva.
Stvarno glupo od N.1 ATI manufacturer-a.(Kako oni sebe zovu)

Inace moj drugar fura 2900XT @ default i klokovani A64 na Chieftec-u 450W bez problema, mada je po meni to na granici prihvatljivog.

Cek , ja citam da ovaj novi 2900GT ima samo 1 6pin konektor.

E sad ja nemam ni jedan kockasti PCIe 6 pin , ali imam neki cudni pljosnati konektor isto sa 6 pinova ali u jednom redu, pise da je 6 pin server (???) , evo i linka.

http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=1&u_id=3&a_id=51

Čisto sumljam da će ova kartica biti velike potrošnje.
Ja sa ovim mojim napajanjem mislim da ću ladno moći da teram tu kartu, samo sa x2 4400+, 2x1gb, a690g, 2hdd-a, optika, par ventilatora i to je to.
A imam i jedan PCI-e 6pin i imam jedan 8-pinski konektor, ali mislim da je to za ploču, ali nisam siguran 🙂 na njemu imam 2 reda od po 4 pinova (što je i logično) i donji red su gnd, a gornji red su 12v žice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno