Šta je novo?

HD 2900Pro u prodaji!

e to sa snajper je malo bez veze docu ja sa konfom zasnovanoj na asrock ploci pa da vidim ko ce pre da ga dobij,e win se strasno brzo dize na njoj u pitanju su ploce i kontroleri a ne procesori. znaci ona plava tackica prodje 1.5-3 puta i win se vec digao ostale obicno oko 5-7 prolaza neke i duze opet zavisi

Moram ja opet u off, uopste nije bezveze, moj kolega ima skloknut E6300, X1950Pro i 2gb kingston hyperx skloknute ni ja ne znam koliko a ja sam na bednom X2 3800+@2400mhz i sa mojim sistemom uvek prvi ulazio na nivo na tom serveru, znaci razlike su akademske, 1 do 2 sekunde ali posto je snajper bio ogranicen na jedan po timu dogovor je uvek bio takav da onaj koji prvi udje na nivo uzme snipe i da onom ko je u klanu zaduzen za pozadinsko pokrivanje, Delimiru je to glupa i kultna provala ali to govori samo o beneficiji integrisanog mem kontrolera u procesoru a govori i o Delimiru kao poznavaocu opste problematike dosta 😀, ja sam tu masinu prodao drugom kolegi iz klana i uzeo C2D jer je u medjuvremenu bag sa programom koji ja koristim za enkoding MPEG2 materijala ispravljen i sada sa C2D radi jedno 25% brze nego na X2 masini, medjutim zbog samog memorijskog protoka C2D masine meni se nivoi ucitavaju malo duze a to je dovoljno da je onaj sa X2 vec usao, jako logicno i u praksi lako proverljivo.

@stormwatch153:
Ma opushteno, ne optuzujem te, samo ako imash informacije podeli ih, nishta vishe.

A sa sniperom ste kriminalni😛
Malo fali da vas stavim u sig🙂

I kao shto rekoh konkurencija cje odgovoriti, samo si potvrdio da je 2900 sasvim pristojna konkurencija nvidi-i.

Poslednja izmena:
e to sa snajper je malo bez veze docu ja sa konfom zasnovanoj na asrock ploci pa da vidim ko ce pre da ga dobij,e win se strasno brzo dize na njoj u pitanju su ploce i kontroleri a ne procesori. znaci ona plava tackica prodje 1.5-3 puta i win se vec digao ostale obicno oko 5-7 prolaza neke i duze opet zavisi

Aj na tu mašinu stavi SS2 pa onda javi koliko treba. Meni recimo ta "plava tačkica" bez SS2 kartice prođe 2 do 3 puta i već sam u Win-u. Sa SS2 to traje DOSTA duže.

Aj na tu mašinu stavi SS2 pa onda javi koliko treba. Meni recimo ta "plava tačkica" bez SS2 kartice prođe 2 do 3 puta i već sam u Win-u. Sa SS2 to traje DOSTA duže.

Meni kada posikljucujem sve sto je integrisano na ploci i zaustavim muzicku karticu XP dodje u desktop za nekih 17 sekundi 😀, znaci takav test nema veze sa zivotom.

glupo pitanje ali ssta je SS2 ? (sound storm 2 ? ali kolko znam to nije kartica vec chip...) na mojoj masini windows (iako je sveze instaliran) stoji bukvalno 30 sekundi i ne radi nista, samo vrti to, onda krene da ucitava i to je to. Odradio sam fastboot, defragment i sve to ali nece. Jedan dan sam testirao nekog opterona dual core, njega kad sam stavio i restartovo windows prvi put, sve je proradilo, a kad sam posle vratio moj CPU, prvi put se digao brzo i sledeci put opet cekicanje u pazno :S:

glupo pitanje ali ssta je SS2 ? (sound storm 2 ? ali kolko znam to nije kartica vec chip...) na mojoj masini windows (iako je sveze instaliran) stoji bukvalno 30 sekundi i ne radi nista, samo vrti to, onda krene da ucitava i to je to. Odradio sam fastboot, defragment i sve to ali nece. Jedan dan sam testirao nekog opterona dual core, njega kad sam stavio i restartovo windows prvi put, sve je proradilo, a kad sam posle vratio moj CPU, prvi put se digao brzo i sledeci put opet cekicanje u pazno :S:

Druze moj SS2 nije ni System Shock 2 😀 nego SkyStar 2, kartica kojoj init u XP-u traje duze nego Ravel u izvodjenu LSO sa sve bisevima.

hahahaha! :laugh: ta ti je dobra! cheers

@storm:

da, logicno. Smetnuo sam SkyStar sa uma skroz... :wall:

HIS 2900pro

Koliko sam ja shvatio sa HIS-ovog sajta, razlika je samo u drasticno manjim klokovima kod 2900pro vs 2900xt. U pitanju je 512bit-na karta sa istih 512 DDR3 VRAM-a. Skoro sam siguran da je ovo moja sledeca karta, i to bash ovaj HIS IceQ.

Koliko sam ja shvatio sa HIS-ovog sajta, razlika je samo u drasticno manjim klokovima kod 2900pro vs 2900xt. U pitanju je 512bit-na karta sa istih 512 DDR3 VRAM-a. Skoro sam siguran da je ovo moja sledeca karta, i to bash ovaj HIS IceQ.

Sa codegenom od 400w cisto sumnjam da ce ta kartica raditi kako treba zemljace 😀😀😀

ma raadice ko zmaj, samo ce posle par dana poceti da se kvari pa idemo u krug sa pricom "evo vec drugu saljem na reklamaciju, izgleda da je cela serija losa" 😛

Ma radice! Ako radi ova radice i ta. Da kucnem u drvo, josh mi nikada ni jedna grafika nije riknula a sve su bile neki shwerc-komerc iz Madjarske u unutrashnjem dzepu kaputa. 😉 Znaci garancija macku o rep...

Poslednja izmena:
Preracunaj se jos malo:
Radeon 1950Pro trosi oko 75W, a HD2900XT blizu 200. HD2900Pro je verovatno tu negde oko 150W, dakle dosta vise od tvoje sadasnje karte.

Ja sam negde video da ima 512-bitnih, a na nekim sajtovima vidim da piše da su 256-bitne. U čemu je fora??

Poslednja izmena:
Ajmo konkretno, ima li ikakvih informacija kada ce se pojaviti 2900 pro kod nas i koliko ce kostati? Naravno, orijentacione vrednosti. Da vidim da li da se strpim, ako ce biti narednog meseca (ne vidim zasto ne bi), ili da ipak pazarim 8800 GTS 320MB.

Mislim da bi trebalo da se strpis. I tek kada se pojavi da vidis sta ces. Po meni, jedan od poteza kojim bi nVidia najlakse odgovorila na 2900pro je da obori cenu 8800gts 320. Sto se mene tice, posto takodje kupujem novu graficku, resio sam da sacekam petnaestak dana.

Poslednja izmena:
Storm, neki orijentacioni info za cenu, ako imas, bio bih zahvalan.

sve zavisi da li ce je neko preneti u gacama ili ne 😉
koje brendove pominje tvoj izvor?

Znaci, da ocekujemo cenu na nivou 8800 GTS 320 MB. Ako bude tako, bolja je kupovina, radije bih i AA i AF u isto vreme 🙂

Nazad
Vrh Dno