Šta je novo?

HD 2900Pro u prodaji!

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
U prodaji u USA su se vec pojavile HD 29000Pro karte potpisane od strane GeCube-a sa cenom izmedju 225-250$ (evra)...na papiru je sve ono sto je HD 2600 serija trebala da bude...

HD2900PRO-VIE3, a board based on R630 chip with full 320 superscalar shader units and 512MB of GDDR3 goes for 225-250 Euro, or probably around 225-250 Dollars...
As far as we can tell, memory interface on the board is now 256-bit, half of what R600 has. This board actually already exists on the marked as FireGL V7600, and we know that R600 chip with 256-bit memory controller unlinked is called ATI R630...
Clock has been decreased to 600 MHz for the GPU, but memory was decreased by only 26 MHz (or 52 MTransfers/sec) to exactly 800 MHz (1.6 GT/s). With this new spec, this board spots 51.2 GB/s of on-board bandwidth...

Izvor...
http://www.theinquirer.net//?article=42471

Poslednja izmena:
Mislim da cje ovo biti lepo, i da cje naravno naterati suprotni tabor da spusti cene/izbaci novi model, cisto sporta radi.
Lepo je kako god, jedva chekam da vidimo kako to radi, mada mogli su ostaviti 512 bit magistralu.

Jovy brate sto ti volis te radeone 😀😀😀
Inace ako bude kao sto je na papiru bice odlicna konkurencija , pa cemo videti sta kaze nvidia na to .

Hm, nije jedini koji voli radeone😛

Ovo treba i Mr. "sveznajuci" Filipenko ili to bese Delimir da procitaju, anyway mislim da su obojica komentarisala moje izjave, samo sto je jedan rekao da lazem i palim masu a drugi da me treba pod hitno izbaciti sa bencha kada sam rekao da je 2900Pro zavrsen i poslat na testiranje proslog meseca. Sada mi je jasno da su one price o favorizovanju Bencha ispred Anandtecha koje sam procitao pre jedno godinu dana obicne lovacke price i da bench nema apsolutno nikakve ekskluzivne informacije, smesno mi je sto super outsider ima proverene informacije pre bench redakcije koja "tesno" saradjuje sa AMD, Intel i Nvidijom.

nemoj tako, nas izvor je suvise zauzet u trotercore topiku, a verovatno ni ne sme nista da kaze (jos uvek), a i bavi se sada skroz drugim poslom nego pre godinu dana kada si citao taj tred u kome se pominje tesna saradnja. 😉

Uostalom - bitno je da je karta izasla.

nemoj tako, nas izvor je suvise zauzet u trotercore topiku, a verovatno ni ne sme nista da kaze (jos uvek), a i bavi se sada skroz drugim poslom nego pre godinu dana kada si citao taj tred u kome se pominje tesna saradnja. 😉

Uostalom - bitno je da je karta izasla.

Ne pricam o Nedji ako mislis na njega, on je skroz OK lik nego ova dvojica "see all, hear all, know all, bla bla", sa druge strane imam informaciju o jos jednoj kartici ali ne smem nista da kazem jer ce me odma banovati zbog paljenja mase 😀😀😀😀😀

Ajde reci, pa ako te banuju pisacemo peticiju da te vrate 🙂

Jedva cekam novembar mesec da se ovo pojavi kod nas sa normalnim cenama ~180e pa da je pazarim. Upravo ovo sam ja čekao.

Poslednja izmena:
Evo i His-ove. Kartice su očigledno tu - nego gde su testovi ?

Ovo treba i Mr. "sveznajuci" Filipenko ili to bese Delimir da procitaju, anyway mislim da su obojica komentarisala moje izjave, samo sto je jedan rekao da lazem i palim masu a drugi da me treba pod hitno izbaciti sa bencha kada sam rekao da je 2900Pro zavrsen i poslat na testiranje proslog meseca. Sada mi je jasno da su one price o favorizovanju Bencha ispred Anandtecha koje sam procitao pre jedno godinu dana obicne lovacke price i da bench nema apsolutno nikakve ekskluzivne informacije, smesno mi je sto super outsider ima proverene informacije pre bench redakcije koja "tesno" saradjuje sa AMD, Intel i Nvidijom.

Ne lupetaj, pliz 🙂 Uvek mi padne napamet prica oko dodavanja snajpera i AMD-a, kada god vidim tvoj nick. 😀

Ne lupetaj, pliz 🙂 Uvek mi padne napamet prica oko dodavanja snajpera i AMD-a, kada god vidim tvoj nick. 😀

Delimire, ti si pokazao u nekoliko navrata da nisi informisan, pogotovo oko HD MPEG2 kompresije 😀, sad kada vidis koliko nisi u toku sa dogadjajima a kao blizu si vatre opet ja lupetam. Sto se tice snajpera ja stojim iza svega sto sam rekao, integrisani MEM kontroler pomaze AMD-u u nekim stvarima pa sad ti pravi dvostruki ciganski tocak u vazduhu od muke jer je to tako, btw....ja kada vidim tvoj nick odma pomislim na Kostunicu...on nikad nije informisan.

Ne pricam o Nedji ako mislis na njega, on je skroz OK lik nego ova dvojica "see all, hear all, know all, bla bla", sa druge strane imam informaciju o jos jednoj kartici ali ne smem nista da kazem jer ce me odma banovati zbog paljenja mase 😀😀😀😀😀

Ja ne znam o cemu pricas, ali u Tunisu u kome je "sveznajuci delimir" bio, za razliku od tebe koji si dodavao snajper sa AMD-om, nije se pricalo o 2900Pro, niti je taj proizvod bio u najavama. Nesto slicno kao i 2900XTX, o kome su takvi koji nagadjaju kao ti pricali ovde non-stop...

A posto ocigledno nemas pojma kako stvari funkcionisu i pricas nesto bez veze, na ulazu u Sheraton hotel u kome smo bili smesteni, pre nego sto smo dobili kljuceve od sobe, potpisivali smo NDA ugovor koji je jako striktan i koji zaista zabranjuje da bilo sta iznosis javno. Mozda tebi to deluje neozbiljno ili mislis da te lozimo, ali ja ne mogu i ne zelim da te ubedjujem da li je to tako. Naravno, da ne moze niko da me banuje sa foruma zato sto krsim NDA koji sam potpisao tada (i koji je istekao odavno, a review R600 je objavljen), ali jednostavno, ako si ozbiljan u poslu, neces svakako da pogazis rec koju si dao jako bitnom partneru kao sto je AMD. Naravno, ne znam da li ti to mozes da skapiras, ali to je zaista tako. Niko nema vremena da tebe przi i lozi te, ustvari - ja nemam vremena za takve gluposti, niti me to zanima. Shvatao ti to ili ne.

Da li je Benchmark ozbiljan medij, svakako nisi ti kompetentan da ocenjujes, jer je tvoje znanje o toj materiji ocigledno krajnje ogranicenih dometa. Ako je Benchmark jedini iz Srbije, uz Digital! bio u prilici da poseti Drezdenski AMD Fab36 (da, sveznajuci delimir je bio tamo) i ako je Benchmark bio na promociji svih Radeona novijeg datuma (Ibica - R520, Tunis - R600 itd...) i ako taj isti Benchmark sada testira procesore i ploce koji jos nisu predstavljeni javno, i ti o njihovim oznakama mozes samo da nagadjas, to je meni kao uredniku tog istog Benchmark-a dovoljan dokaz da radimo stvari kako treba. Uostalom 25000 unique visitora svakog dana se ocigledno slaze sa time. Svakako da mi neko ko tvrdi da se snajper brze dodaje, ako imas AMD procesor, nego Intel, ne treba da mi kaze tako nesto. NHF, ali zvucis previse lame.

Delimire, ti si pokazao u nekoliko navrata da nisi informisan, pogotovo oko HD MPEG2 kompresije 😀, sad kada vidis koliko nisi u toku sa dogadjajima a kao blizu si vatre opet ja lupetam. Sto se tice snajpera ja stojim iza svega sto sam rekao, integrisani MEM kontroler pomaze AMD-u u nekim stvarima pa sad ti pravi dvostruki ciganski tocak u vazduhu od muke jer je to tako, btw....ja kada vidim tvoj nick odma pomislim na Kostunicu...on nikad nije informisan.

OK. Nemam pojma o cemu pricas, niti me zanima. Idi spavaj, sutra ides u skolu od 8.00 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Hm, kakav snajper?!
Mislim ozbiljno ne kontam?!

Ja ne znam o cemu pricas, ali u Tunisu u kome je "sveznajuci delimir" bio, za razliku od tebe koji si dodavao snajper sa AMD-om, nije se pricalo o 2900Pro, niti je taj proizvod bio u najavama. Nesto slicno kao i 2900XTX, o kome su takvi koji nagadjaju kao ti pricali ovde non-stop...

Zato ja znam o cemu pricam oooo svemoguci. Meni ne treba odlazak letecim startom u Tunis da bi saznao nesto, ja lepo okrenem telefon i dok svojim AMD-om dodajem snajper nabudzenom Intelovcu iz mog tima saznam iz svoje stolice nesto sto ti doznas tek kada odes u Afriku, a mozda ti nisu ni rekli o pro modelu nista? 😉

A posto ocigledno nemas pojma kako stvari funkcionisu i pricas nesto bez veze, na ulazu u Sheraton hotel u kome smo bili smesteni, pre nego sto smo dobili kljuceve od sobe, potpisivali smo NDA ugovor koji je jako striktan i koji zaista zabranjuje da bilo sta iznosis javno. Mozda tebi to deluje neozbiljno ili mislis da te lozimo, ali ja ne mogu i ne zelim da te ubedjujem da li je to tako.

Apsolutno se slazem sa tobom - ja nemam pojma, ne idem u Sheraton, nisam pod NDA ugovorom ali je obican diler na veliko grafickim karticama iz komsijske nam zemlje imao informacije i ES te kartice pre nego sto ste vi dobili kljuceve od vasih kraljevskih apartmana.

Da li je Benchmark ozbiljan medij, svakako nisi ti kompetentan da ocenjujes, jer je tvoje znanje o toj materiji ocigledno krajnje ogranicenih dometa. Ako je Benchmark jedini iz Srbije, uz Digital! bio u prilici da poseti Drezdesnki Fab36 (da, sveznajuci delimir je bio tamo)

Da, bili ste up to date sa testom HD2400 i 2600 kartica 😀, a i ona akcija na ulazu u forum je blagovremeno skinuta 😀

i ako taj isti Benchmark sada testira procesore i ploce koji jos nisu predstavljeni javno, i ti o njihovim oznakama mozes samo da nagadjas, to je meni kao uredniku tog istog Benchmark-a dovoljan dokaz da radimo stvari kako treba. Svakako da mi neko ko tvrdi da se snajper brze dodaje, ako imas AMD procesor, nego Intel, ne treba da mi kaze tako nesto. NHF, ali zvucis previse lame.

😀😀😀 Koje te oznake ploca i buducih sistemskih resenja AMD-a interesuju? Ako imas nekih nedoumica a vas link slucajno zataji ja uvek mogu iz moje stolice da okrenem broj dok dodajem sniper napaljenom Intelovcu.

Zato ja znam o cemu pricam oooo svemoguci. Meni ne treba odlazak letecim startom u Tunis da bi saznao nesto, ja lepo okrenem telefon i dok svojim AMD-om dodajem snajper nabudzenom Intelovcu iz mog tima saznam iz svoje stolice nesto sto ti doznas tek kada odes u Afriku, a mozda ti nisu ni rekli o pro modelu nista? 😉

Nije leteci start, nego Alitalia.

Laq noc sniper-master 🙂

Poslednja izmena:
Hm.
Stormwatch kako ti onda imash makinu sa c2d?

Mada, nije to ni bitno, 'ajde kad smo puni infoa, dajte neki detalj, nesto.

Ala ste me nasmejali😛😛😛🙂🙂🙂

Hm.
Stormwatch kako ti onda imash makinu sa c2d?

Mada, nije to ni bitno, 'ajde kad smo puni infoa, dajte neki detalj, nesto.

Ala ste me nasmejali😛😛😛🙂🙂🙂

Pa, ja nemam nikakav info, ne znam sta mene spominje 🙂

On ce da okrene taj telefon o kome prica i javice ti sve o narednih x generacija procesora i grafickih kartica 🙂 Nesto kao Milan Tarot 🙂

Ma, smesno bukvalno. Nasmejah se i ja malo citajuci ponovo post o snajperu koji je kultan - nesto kao Optimus Prime-ov thread "Odbrana casti" 🙂

Poslednja izmena:
Pa, pa, buji paji djechice🙂

Pazi, mnoge mushterije ochekuju od mene takve stvari, ali ja nazalost nisam vidovit🙂
Delimire stao si nekom lobiju na zulj, stalno te prozivaju, dok je filip na misiji da unishti PC gaming & mating😛

A za info sam i mislio da pitam stormwatch-a, neki mali prewiev.

Poslednja izmena od urednika:
Pa, ja nemam nikakav info, ne znam sta mene spominje 🙂

Kada sam u avgustu rekao da je 2900pro podeljen na testiranje ti si rekao da je cudno kako me do sada nisu izbacili zbog lazi sa bencha a Filipenko je proslog meseca rekao kako ce ta kartica izaci kroz nekoliko meseci.

On ce da okrene taj telefon o kome prica i javice ti sve o narednih x generacija procesora i grafickih kartica 🙂 Nesto kao Milan Tarot 🙂

Ne, okrenucu telefon i pitati koje to tajne ploce kojima niko ne zna oznake vi testirate, a ako vam promakne jos koja premijera slobodno me kontaktirajte, u ovom poslu su dileri na veliko vise informiraniji nego novinari, bez poredjenja....way, way better!

Ma, smesno bukvalno. Nasmejah se i ja malo citajuci ponovo post o snajperu koji je kultan - nesto kao Optimus Prime-ov thread "Odbrana casti" 🙂

I meni je smesno kada te zamisljam kako se smejes samom sebi. 😀😀😀😀
Ajd opusti se, to sto si novinar ne znaci da si informisan. 😉

Poslednja izmena:
Ako bismo mogli da malo prichamo o temi :d

Izuzimajuci performanse, ako se tako neshto uopshte mozhe 😛 i gledajuci cenu 2600XT ova kartica deluje ''preskupo'' u smislu da je gap izmedju 2600XT i prve sledece jache ako se ne varam i dalje preko 100 jura shto je previshe. I dalje fali prava visha srednja ili nizha visha klasa, ono shto su u svoje vreme bili 6600GT, 7600GT, 7900GS i X1950Pro. Znachi neshto u rangu 150-200 evra shto vredi tih para, zato 8600GTS i ne rachunam.

Ako bismo mogli da malo prichamo o temi :d

Izuzimajuci performanse, ako se tako neshto uopshte mozhe 😛 i gledajuci cenu 2600XT ova kartica deluje ''preskupo'' u smislu da je gap izmedju 2600XT i prve sledece jache ako se ne varam i dalje preko 100 jura shto je previshe. I dalje fali prava visha srednja ili nizha visha klasa, ono shto su u svoje vreme bili 6600GT, 7600GT, 7900GS i X1950Pro. Znachi neshto u rangu 150-200 evra shto vredi tih para, zato 8600GTS i ne rachunam.

Vidi, ova kartica t.j 2900pro se pravi u kombinaciji sa 512 Mb i 1gb memorije, uglavno (pazi uglavnom!) ima 256bitnu magistralu, klokovi su malo snizeni u odnosu na 2900xt ali to je samo obicna varka, ta kartica bez problema postize GPU/MEM brzine XT varijante, u ono vreme (pocetak avgusta) kada je testirana sa starijim katalistima davala je na stock-u grubo 10-20% slabije performanse od 2900XT u zavisnoti od aplikacije, moj izvor je nabavlja za 188 eur varijantu sa 512mb a 227 eur sa 1024mb memorije, posto je to kao sto sam vec rekao u jednoj komsijskoj drzavi, kartica dok ne dodje do nas kostace malo vise, koliko tacno ne znam.

@stormwatch153

Taj izvor o kome pricas je imao u prodaji ATI 2600 pre nego bilo ko u Srbiji, tako da ne sumnjam da ce imati prvi i ATI 2900PRO

cekajte bre, kako moze imati "uglavnom" 256 bitnu magistralu?! ili ima 512 ili 256 bita...

Neke strogo poverljive informacije. Stormwatch nas drzi u iscekivanju.

@stormwatch153: Kad ih ocekujes? I kako mislish uglavnom 256bit?

@stormwatch153

Taj izvor o kome pricas je imao u prodaji ATI 2600 pre nego bilo ko u Srbiji, tako da ne sumnjam da ce imati prvi i ATI 2900PRO

Nonono...ne pricam o coveku koji diluje hardverom iz Madjarske a poznat je na forumu, on nije velediler, a kompaniju iz razumljivih razloga ne smem da navedem.

@chinaski

Evo objasnicu ti, bice limited serija sa 512bit magistralom ali downklokovana i sa poiskljucivanim nekim delovima procesora samo da ne bi dobio za 220-240 eur pun XT, zadovoljni? Semplovi te kartice isto tako postoje ali je pitanje kada ce se pojaviti, ovo ce biti na kasicicu pa ko prvi dodje do kartice njegova je 😀

@socom

I ne drzim ja nikoga u iscekivanju, pocetkom avgusta svi ozbljini dileri dobili su semplove 2900pro jer uostalom ATI, INTEL i Nvidia ne zive od novinara nego od ozbiljnih distribucionih kanala, nema tu nikakve lazi i prevare sa moje strane nego obicna briga o trgovcima koji prodaju po 10-15k kartica nedeljno i zovem ja coveka da vidim jer moze da se dobije jedan 2600xt da ga testiram kuci kad kaze fuuuu dobih 2900pro da vidis kako to radi, i onda sam zamolio da je testiraju tamo u svojim laboratorijama, odatle i rezultati, 2900pro tuce oko 17000 u 3dmark 05 na stocku a nesto malo manje od 10000 u 3dmark 06 isto na stock brzinama, to kada se lepo klokuje zajedno sa nekim C2D sigurno daje prilicno veci score.
Taj isti izvor je imao semplove 2600pro i 2600xt ddr3 i ddr4 kartica krajem maja ove godine a test na benchu je izasao pre neki dan i sad pricajte mi o NDA. Inace u pripremi je jos jedna kartica ali iz drugog tabora kao odgovor na 2900pro u roku od dve-tri nedelje bice podeljena vele dilerima - eto meni opet pretnje za dozivotni ban.

e to sa snajper je malo bez veze docu ja sa konfom zasnovanoj na asrock ploci pa da vidim ko ce pre da ga dobij,e win se strasno brzo dize na njoj u pitanju su ploce i kontroleri a ne procesori. znaci ona plava tackica prodje 1.5-3 puta i win se vec digao ostale obicno oko 5-7 prolaza neke i duze opet zavisi

Nazad
Vrh Dno