Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste ringlica, ali opet uspeo je tamo gde je mislio da je nemoguce. Ta pasta je kineski zid za sad. Meni se svidja koliko je brz Hasa, ako srede tu kiki bombonu od paste presao bih u Intel vode, sad skupljam kintu za Nvidiu 770.

ipak sutra stize mpower max 4770k i ax860 :d jos ako budem imao srece jedno 4.6ghz bice extra

Cime ces da ga hladis ?

Stvarno, kako FSB na 120??

Nadam se da nije zakljucan na non-k modelima. :)

Sudeći po sledećem tekstu, jeste:
While the K edition Haswell processors, such as the Core i7-4770K, will enjoy unlocked multipliers, unlocked GPU and memory clockspeeds, and additional BCLK options, the standard non-K chips (ie Core i7-4770, Core i5-4670, et al) will have locked multipliers, no Turbo Boost clockspeed overclocking, and will not be allowed to use the additional 125 MHz and 167 MHz BLCK options, which effectively makes overclocking these standard chips impossible.

Seizmos bi ovo mogao da potvrdi u praksi.

Tako nesto sam i ocekivao. Ivy non K je mogao da ide +150-200Mhz, dok ovi nece moci ni megaherca napred. *** bas sam se poradovao, zamisli i3 sa 120 fsb-om recimo. :)

Benchmark vise nije hard core sajt niti se busa time, ako ste slucajno primetili da gore u logotipu foruma ne pise hardware community vec par godina

....

Hiljadu jednu stvar bih mogao da ovde napisem ali to ne vodi nicemu. Vi necete zeleti da razumete i to je vase legitimno pravo. Moje je da se ponasam razumno koliko god mogu, Mogao sam da se pravim lud, mogu i ovako da odgovorim ali da diskutujem o ovome ja nemam vremena, nemam dva zivota, nemam 48h radni dan, imam obaveza vise nego dovoljno

Da rezimiram: buducnost Benchmark testova nije u overklokingu, Benchmark se obraca sirem sloju korisnika nego pre deset godina. Tacka. Ako bih radio po vasim nacelima, Benchmarka za dve godine nece biti i vi necete imati ovaj forum na raspolaganju. Druga tacka. Trece - moje je legitimno pravo da vodim firmu onako kako mislim da treba. Moje naredjenje glasi: nema testova od kulina bana na ovamo, broj citalaca je isuvise mali da bi se prezivelo. Broj takvih citalaca je najvise nekoliko stotina, Benchmark od toga da zivi ne moze. Jednostavno, nasa vizija buducnosti je drugacija od vase, rezultati govore meni u prilog. Za dve godine smo utrostrucili posetu sajtu jer smo se promenili.

Jedna mala anegdota za kraj, Barcelona, februar, radim intervju sa bajom iz Sonija. Zasto ja danas kao neko ko je zeleo Soni frizider u kuci ali ga nije bilo, imam Samsung telefon i Samsung televizor u kuci? Gde je nestala firma koja je JEDINA imala milione fanova sirom sveta? Covek ne zna sta da mi kaze, krene pricu, sta je bilo bilo je...

Svako vodi svoju firmu kako misli da treba i to je njegovo pravo. Iznecu i ja svoje misljenje, posto je misljenje kao du*e i svako ima jedno.

Igrom slucaja drzim stranu Goranu, ne zato sto mi je drugar, nego iz jednog jedinog razloga - taj mainstream hardver koji se testira, tj musterija koja to kupuje - te ljude ne zanimaju testovi, to je covek koji udje u radnju da kupi nesto, uglavnom nema pojma sta mu treba, i kupi ono sto mu se predlozi. Dakle, promasena ciljna grupa. A da bench ima vise poseta, ima - samo u kojim temama? Bitkoin i Limundo? ADSL provajderi?

I da ovo ne bude pogresno shvaceno - Goran zna da sam ja jos pre 10 godina govorio da OC ne zanima ljude od kojih se zivi, i da od toga nema leba - ali je ovo uvek bilo mesto okupljanja hardcore ekipe koju je zanimalo ono sto 95% ljudi ne zanima

Definitivno je problem do paste izmedju cipa i metala.....jer je 212 EVO bio hladan u testovima kao spricer.....tj. i telo i pajpovi na vrhu...znaci dzabe i mega i cors.....ovaj cpu se greje jer chip ne naleze kao treba na metalni deo tj...."Intelova pasta" sluzi vise kao izolator...tako da bez skalpiranja i stavljanja paste kakvu je Bog predvideo a mi pozeleli mozhemo samo da sanjamo o 5GHz stabile....

Sudeći po sledećem tekstu, jeste:

While the K edition Haswell processors, such as the Core i7-4770K, will enjoy unlocked multipliers, unlocked GPU and memory clockspeeds, and additional BCLK options, the standard non-K chips (ie Core i7-4770, Core i5-4670, et al) will have locked multipliers, no Turbo Boost clockspeed overclocking, and will not be allowed to use the additional 125 MHz and 167 MHz BLCK options, which effectively makes overclocking these standard chips impossible.

Seizmos bi ovo mogao da potvrdi u praksi.

Steta bas bi bilo dobro kad bi mogli non k do 120 mada kakva je prica bila da nece moci ni k da se ocuje ne bi iznenadilo da i ovo bude jednom :)

Izvini Perice....no ovi Rusi...kao da imaju jedno 15 i po godina i sve ponosni postavili oglas...skalpirali procesore.....a testovi stabilnosti = nema ih....cinebench.... ma daj...kao ideja je Ok...no ocena za "umjetnichki" dojam je NULA :)

Hm.... 1.375V i temp 98-100.....nekako mi se ne uklapa...

Poslednja izmena:
Jel probao neko i5-4430? Da li je i on vreo? :)
Koristio bi se sa integrisanom grafikom.

Izvini Perice....no ovi Rusi...kao da imaju jedno 15 i po godina i sve ponosni postavili oglas...skalpirali procesore.....a testovi stabilnosti = nema ih....cinebench.... ma daj...kao ideja je Ok...no ocena za "umjetnichki" dojam je NULA :)

Nisu Rusi nego momci iz Juznoafricke republike, stvar je u tome sto firma koja stoji iza njih daje garanciju od 3 godine kao da je nov neskalpiran proc u pitanju, cinerbnech je dat radi usporedbe temperatura, a povrh svega nisam cuo tvoj titular za umjetnicke ocene? :)

Takodje prateci tvoje komentare od nemoguce na default do 4.5 sta treba covek da zakljuci ? Teatralni nastup jednak NULA :)

sa vodopada na malajima? :D

aj da vidimo shta moze.

Poslednja izmena:
extra dobio sam h70 bez ventova :D

demios spremi inbox za spam noob pitanjima :D

ja sam nubara kad je hasi u pitanju :D
teshko da cu ti ja pomoci.

ajde ovako na stocku sa h70 i 2x noctua flx14 intel burn test 90c :d posle 2 min

sacu probam da namestim ponovo h70

Katastrofa. Pusti jos na stock LINX AVX da vidimo i tih 100C+. Hajde molim te, ako te zaista ne mrzi, vrati mu BOX cooler i proteraj LinX AVX na defaultu, sve na AUTO, da vidimo moze li odrzati TCase ispod 100C i raditi bez throttling-a. Ako ne moze onda svaki kupac Haswella ima pravo na zamenu procesora drugim. Intel mora dobro da se zamisli sta radi.

http://www.extremetech.com/computin...-core-i7-4770k-takes-over-the-pole-position/3

"The 4770K is also more conservative when calculating available headroom. After 10 minutes of Prime95, using the same CPU cooler, the i7-3770K’s temperature was 90C. The chip’s clock speed, as measured by CoreTemp, remained at 3.7GHz. Haswell, in contrast, throttled back much more quickly. While it started off at 3.7GHz in Prime95, the core dropped back to 3.5GHz within seconds. This may be a mechanism for ensuring the core doesn’t overheat — when we took manual control of Turbo Mode and locked in the 3.7GHz Turbo Boost, the 4770K’s temperature shot up to 100C — a full 10C hotter than the 3770K."

Ovo je "samo" Prime95, sta bi bilo da su terali Linx AVX? CPU bi bio na 110C?!?!?!

u procesu stavljanja h70 sje$o sam backplate od plastike okrecu se u mestu srafovi jer je plastika kao sir cvrsta... gori mehanizam za kacenje nisam video.

ajde kad budem sl nedelje dobio h220 stavicu stock pa cu izvrteti.

ibt sam samo pustio da vidim kako radi h70 mada cini mi se da nisam dobro montirao evo slike paste kad sam skinuo
IMG_20130712_161110.jpg
pasta je noctua nt-h1

Poslednja izmena:
u procesu stavljanja h70 sje$o sam backplate od plastike okrecu se u mestu srafovi jer je plastika kao sir cvrsta... gori mehanizam za kacenje nisam video.

ajde kad budem sl nedelje dobio h220 stavicu stock pa cu izvrteti.

ibt sam samo pustio da vidim kako radi h70 mada cini mi se da nisam dobro montirao evo slike paste kad sam skinuo
Pogledajte prilog 118572
pasta je noctua nt-h1

Pokusaj ponovo montirati, moguce da nije bio dovoljan pritisak hladnjaka na CPU.

dovoljan pritisak je e sad da li je bilo dosta paste ..
upravo cekam se osusi lepak pa cu pritegnem jos malo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno