O ovome Perice svi mi mozhemo da sanjamo....a bash o tome sam i prichao u kojem postu iznad.....ko razume shvatice......
Eh da nam je ovakav izbor....oprema...uslovi....ali ok...ti si to zasluzio....samo bih te ipak zamolio da se malo spustish na zemlju i da se ne ponashash kao apsolutni autoritet...gosn nedodirljivi....
Takodje lepo bi bilo da nekada priznash kada i mi obichni smrtnici dohvatimo ili i prebacimo te tvoje rezove ...a sve sa plochama od 100-ak eura i procesorima uzetim sa police.
Jer bash zbog nas svih...svakakvih ...ali takvih kakvi jesmo....Bench jeste i bice....
Mislim da sam ja vrlo prizeman, a to sto si sa plocom od 100 eura prebacio svoje mogucnosti, sta da kazem svaka cast, i iskreno mi je drago....Ja sam samo tada tvrdio da moze, ali da treba da se malo dublje udje u OC od dizanja multija i napona na procesoru. Svakako primerak procesora odredjuje krajnje mogucnosti, ali ako se vratimo par strana unazad pa procitamo tvoje postove tipa da ti niko ne pominje haswel, sve si probao od defaulta ne moze dalje itd, onda se covek zapita kakva te je munja u medjuvremenu pogodila?
Da ne budem negativan evo jos jednom iskrene podrske za tvoje poduhvate i rezultate koji prebacuju moje domete :happy::happy::happy: ....
Ja se trudim da prenesem moja zapazanja, to sto ne vrtim avx linx je moja velika mana ali zivim sa njom...
Sto se tice izbora i hardvera, prodas malo opreme, ili pozajmis para pa kupis i onda preprodas dalje, ni meni nista ne pada sa grane, prodao sam deo opreme da bih izdvojio novac za kupovinu procesora, koje posle prodajem ne zadrzavam ( i zamisli gubim novac pri tome). Plocu MSI sam osvojio na
MOA 2013 round 1 kvalifikaciji ( znaci niko nije poklonio nego zaradjena, sto bi neki rekli krvavo), dok od ASrock-a dobijam sto po zasluzi ( osvojio sam njihovo takmicenje pocetkom 2012 godine
ASrock OC King) sto i zbog saradnje i prijateljstva sa Nickshih-om ( prilikom pravljenja biosa izmedju ostalog kod z77 OC Formule sam mu pomagao u pretestiranju profila za memoriju ( biosi 1.15 pa 1.42 i dalje )). Novac koji trosim na moj hobi ne pada sa grane i druge stvari u zivotu trpe zbog toga ali meni ne smeta, svojim radom znanjem i odricanjem sam dosao do kontakata i povlastica koje uzivam, tako da te niko ne sprecava da i ti postignes visoke domete.
Sada malo nazad na temu, sto se tice input voltage, Nick kaze da je optimalna da se drzi 0.4v iznad vcpu voltaze, takodje do 2.2v je SAFE. Isto tako neki procesori reaguju na nju tako da se vredi igrati. Ona malo utice i na temperature kod procesora takodje pa i o tome treba voditi racuna ( ovo ce biti zanimljivo da se ispita, fiksirati voltazu za cpu na recimo 1.2 pa setati od 1.6 do 2.2v input i pratiti temperature).
Kod OC preko BCLK preporucujem da se procita deo upustva koji sam kacio vec evo ga
opet, od strane 21 recimo, a za jedno nedelju dve kacim i setovanja sa razlicitim strapovima...