Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo montirao ponovo manja temperatura ali sa klimom na 18c tako da kapiram da nisam nista odradio...

nesto mi mnogo sumljiv ovaj h70 da je toliko los....

Kad budes pustio Linx prati na kojem taktu radi procesor je li 3.9 ili 3.5, naravno prati temperature nema veze sto je sve na def, ako se bude pregrijavao gasi :D

Hoćete da nastavimo ovde ili da napravim novu temu sa kikijevim hazvel endevurom?

Po ovome ispada da ti se vise isplati da pazaris
3770k nasviras ga na 4.5 ghz(a verovatno i vise) i obrises prasinu sa 4770k nasviranim max 4.2ghz, sve ovo naravno bez ulaska u neki zesci poduhvat skidanja IHS itd, elem, ovo je po meni druga naznaka(posle ivice i zvaka sindroma) onoga sto dolazi kao posledica nedostatka konkurencije tamo negde na dalekom zapadu gde vlada jezik kapitala i njegova gramatika....... a josh kad se na to doda cinjenica da 95% potrosaca se ne bavi o.c om vec po principu plug & play , jasno se vidi kuda sve ovo ide, cenim da ce za jedno 2-3 generacije intela i 2-3 AMD autogola(tipa FX-9590 na citavih 5.0ghz i 900$) ,intel biti u pociciji da jednostavno ne izbaci k modele, jer jednostavno nema potrebe , dok o cenovnoj politici necu ni da pricam......pa vi pljujte nesretnog AMD-a.....slava mu.

ma nema sta cim stigne na 92 spusti takt na 3.5

pih izem ti h70, ajde sacu bar probam onaj asus fazon 1.25v sa 45x ako bootuje da znam sta mi je ciniti :D :smash:

edit: nisam video post iznad

Hoćete da nastavimo ovde ili da napravim novu temu sa kikijevim hazvel endevurom?

cek cek sta ja sad cinim pogresno??
pogresna tema u kojoj pisem?
nije mi jasno, bitno da 99% ljudi ovde pise gomilu gluposti a ne poseduju haswell? u cemu je fora?

Poslednja izmena:
Nista nije pogresno nego smo mislili da se ne zagubi, da ostane trajnije, pa da ide u korisnicki opisi ;)

Ovde ce ocas posla da se zagubi, zatrpa sa prepucavanjem izmedju mene i jos "nekih" :)

O kakva je to lakoca klizanja,flip te sledi loop,te jedan lutz dvostruki axel i zatim vezani trostruki axel....ali ocena nije kao kod Milke Babovic 6.0 vec 5.0 GHz :D

Prilozi

• CPU-5.0GHz.png
    CPU-5.0GHz.png
    748.5 KB · Pregleda: 106
cek cek sta ja sad cinim pogresno??
pogresna tema u kojoj pisem?
nije mi jasno, bitno da 99% ljudi ovde pise gomilu gluposti a ne poseduju haswell? u cemu je fora?

Gde sam napisao da nešto radiš pogrešno? Umesto da ceniš to što sam hteo da izdvojim tvoj post jer smatram da je korisniji od naklapanja koje preovlađuje ti napišeš ovako nešto ^^^

Poslednja izmena:
ok ok ja se izvinjavam javno ne znam sto mi palo na pamet da me nalepis na tapetu xD no nema veze ajde poigracu se jos malo pa kacim neki rezultat do sad nista pametno linX baca 95c isto kao ibt aida za sad na 64c.

Ako h70 ne moze da ga oladi valjano na def taktu, onda ne znam sta ce stok kuler u prici

He he, pa to i zelimo da vidimo. Kiki druze, stavljaj taj stock cooler i pali Linx AVX, nemoj nista da se bojis, Intel je sve to predvideo da moze da radi. ;)

Bice underklok na 2.0ghz okruglo, a onda ga sijem sa 8350 posle 10 min linx a :d

Dobrom delu ovde i dalje nije jasno, top kuleri jednostavno nemaju efekta i ponasaju se slicno kao i stock jer je prenos toplote sa jezgra na poklopac ocajno (tu se gubi SVE), idealno bi bilo da neko odradi izbacivanje heatspreader-a i jezgro bude direktno spojeno sa kulerom (verujem da je velik problem sto se lako lomi a i smeta intelov mehanizam za socket

E bas to i hocu da kazem, a u toku je nap*savanje Intela po forumima jer njihovi voljeni 4770K procesori u odredjenom procentu primeraka trotluju u LinX AVX sa BOX coolerima. Sve ovo pri default taktu, u kucistu, a neki i van njega. CPU mora da radi u tim uslovima u SVEMU i u SVAKOM testu. Nigde na njihovom sajtu ne pise da ne moze da radi Linx, u ostalom Linx nije samo za njih pravljen. Videcemo sta ce na kraju ispasti od svega, ali ovo je totalna BRUKA i SRAMOTA.

Istina, ja prosto ne mogu da verujem da je jedan intel sebi dozvolio ovakve varijante se donwklokom na 3.5 a o throtlingu da ne pricamo....zivo me zanima kakav ce biti epilog, ako ga bude.

Epilog ce biti da ce ih jedan techreport.com nap*siti isto kao sto su nap*savali ATi za 7950/7970 dok nisu priznali da imaju problem sa LAG-om i ispravili tu gresku. Nazalost ovde greska nije softverske prirode i bice malko teza za izpravku. Nije im bilo dosta Sandy Bridge farse sa cipsetom, pa im izgleda treba jos.

A cemu sluzi LinX pa jos AVX, sta sad treba da napisemo skriptu koja ubija AMD pa da plasiramo, da podsetim linx koristi skriptu koju je sam Intel napisao bez AVX bas za cisto zagrevanje CPU (radi svojih internih testova) pa kasnije pustio u javnost, kasnije je izasla AVX skripta...... cilj je jasan zagrejati procesor iznad bilo kog realnog rada

Ja sam vec izneo da scrypt AVX2 mining (cpuminer izasla je finalna verzija) na 100% zauzeca greje 30-35C manje od linx-a sa obicnim AVX instriukcijama, pa sami zakljucite koliko je taj test nebuloza kad se radi o realnoj primeni

@goranM nemam sad snage vise da skidam a nije mi ni paste bas ostalo najvise, sl. nedelje stizu neki ventilatori a one tamo nadam se h220 kad se pojavi na lageru, ako se ustanovi da je dobar primerak skidacu ihs, krajnji cilj je da se montira bez ihs-a sa EK wb

A cemu sluzi LinX pa jos AVX, sta sad treba da napisemo skriptu koja ubija AMD pa da plasiramo, da podsetim linx koristi skriptu koju je sam Intel napisao bez AVX bas za cisto zagrevanje CPU (radi svojih internih testova) pa kasnije pustio u javnost, kasnije je izasla AVX skripta...... cilj je jasan zagrejati procesor iznad bilo kog realnog rada

Ja sam vec izneo da scrypt AVX2 mining (cpuminer izasla je finalna verzija) na 100% zauzeca greje 30-35C manje od linx-a sa obicnim AVX instriukcijama, pa sami zakljucite koliko je taj test nebuloza kad se radi o realnoj primeni
Ok, opet ulazimo u sitna crevca, ali koji alat ti koristis kao "ulimejt" stres test ako ne linpak(obican) ili p95(isto obican)?
Po meni IBT/LinX ako cpu prodje u granicam normale(temp) sa svom memorijom barem 50 krugova, moze se reci da je dobrano stabilan, ako HW trotuje posle 10 min na IBT (koji ,ironije jel ,je kao skripta napravljen da ubija intela) nad def kloku i josh uzgred se underklokuje i voltuje kao safty mesure i za to kazu da je finlni stabilan proizvod....onda moramo ili mi da se zapitamo sta je stabilno, ili za koju godinu da ti pitamo Intel....zaista ne znam sta trece.

Poslednja izmena:
Ne bezim ja od toga da je Intel debelo zakakio sa zvakom, ja sam ocekivao debelo unapredjenje u odnosu na IB, ali kako nisam uzeo K to sto je zvaka ili sta vec na CPU-u totalno me neinteresuje, cak sta vise kuler je pasivno hladjen jer ga hladi strujanje vazduha (pitanje da li ga i treba hladiti mislim na moj kuler je je telo veliko a prenos tolote na njega ocajan)... bar kod mene...
Takodje ne treba skrenuti sa uma da je desktop zanemaren debelo, naravno mobilne verzije ovih problema nemaju

Možda glupo pitanje, ali da pitam. Šta će biti za 2-3 godine kad ta ionako loša žvaka krene da degradira?

ma nema sta cim stigne na 92 spusti takt na 3.5

pih izem ti h70, ajde sacu bar probam onaj asus fazon 1.25v sa 45x ako bootuje da znam sta mi je ciniti :D :smash:
@Kiki to sam i mislio kada sam pitao na koliko procesor radi na 3.5 ili 3.9, znaci procesor na def taktu prilikom stres testa obara takt zbog visoke temperature-to sve govori (i to sa H70 ako je uopste bitno kao sto zeljko kaze nema veze kakvo je hladjenje toplota se ne prenosi na hladnjak i to je to).
Oprobaj na koliko moze botati isprobaj kakav je primjerak ako bude dobar primjerak Cekic u ruke sredi ga sam kad intel nije htio ;)

@Kiki to sam i mislio kada sam pitao na koliko procesor radi na 3.5 ili 3.9, znaci procesor na def taktu prilikom stres testa obara takt zbog visoke temperature-to sve govori (i to sa H70 ako je uopste bitno kao sto zeljko kaze nema veze kakvo je hladjenje toplota se ne prenosi na hladnjak i to je to).
Oprobaj na koliko moze botati isprobaj kakav je primjerak ako bude dobar primjerak Cekic u ruke sredi ga sam kad intel nije htio ;)

Mora da obara kad rade sva 4 jezgra, nece drzati 3,9Ghz.

The peak clock rate the Core i7-4770K can work at thanks to Turbo Boost is 3.9 GHz. The CPU is clocked at 3.9 GHz when only one or two of its cores are in use. When three cores are in use, the clock rate is up to 3.8 GHz. At full load the CPU is clocked at 3.7 GHz. When idle, the Core i7-4770K drops its clock rate to 800 MHz, which is twice lower compared to the idle frequency of the previous-generation CPUs.

1.25v vcore /0.010v offset
1.9 vring
45x core
39x ring
ulazi u win :)

znaci nije toliko lose :) temperatura me ne brine ako imam dobar primerak cekic ce raditi

aj vidi shta je sa bclk/strap klokom ako te ne mrzi, dok chekash bolji kuler.

Nema potrebe da dizez ulaznu voltazu na 1.9 ( 1.7 do 1.75v je sasvim dovoljno koliko je i default ), tu smo prilikom testova imali benefita samo na napone od 1.5v+ na samom procesoru ( tada smo isli do tih 1.9v ulaznih), mozda cak da se poigras i smanjis je ispod default-a ( nisam probao MSI jos ali na ASUS sa jednim procesorom je funkcionisalo na 1.6v jako dobro, nisam stigao da probam nize).
Stabilizuj proc na nekom taktu pa se onda igraj sa uncore freq i voltazom za isti ( nemam pojma jer jos nisam video bios od MSI pa da ti tacno kazem naziv, ali nju drzi ispod voltaze za procesor odnosno 1.25v ako je na procesoru sa njom idi recimo do 1.2v ( pod uslovom da hoces 24/7 setovanja da juris)).
Dizanje IOH i SA napona zna da pomogne u stabilizaciji memorije na visokom taktu, kao i iskljucivanje grafike.
MSI je takodje poznat po vdropu pri load-u, nemam pojma dal su to popravili sa z87 platformom ali imaj i to u vidu kada heavy opteretis proc ( ako imas pri ruci voltmetar imas izvedene merne tacke pa mozes da proveris)...

1.25v vcore /0.010v offset
1.9 vring
45x core
39x ring
ulazi u win :)

znaci nije toliko lose :) temperatura me ne brine ako imam dobar primerak cekic ce raditi

Dobar primerak bi bio da moze 4.5Ghz ispod 1.2V sve preko toga je loš primerak.

Kreni sa manuelnim podešavanjem napona. Moj savet je da pustiš CPU na defaultu i ispratiš koje su maksimalne vrednosti za napon koje dostiže, a onda kreneš upravo sa tim maksimalnim naponom manuelno postavljenim da podižeš klok. Pa posle u inkrementima od 0,025V do recimo 10% vise od onog napona od kojeg si krenuo. Na kraju možeš to da konvertuješ u offset mod kad nađeš stabilan par clock/napon sa kojim si zadovoljan.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno