Po ovome ispada da ti se vise isplati da pazarisJedini "pravi" test 4770K, a da CPu an testu nije "Intel confidential (ES)"
http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7-4770K_Haswell/2.html
http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7-4770K_Haswell/3.html
OC domet 4,2Ghz![]()
Hoćete da nastavimo ovde ili da napravim novu temu sa kikijevim hazvel endevurom?
Hoćete da nastavimo ovde ili da napravim novu temu sa kikijevim hazvel endevurom?
cek cek sta ja sad cinim pogresno??
pogresna tema u kojoj pisem?
nije mi jasno, bitno da 99% ljudi ovde pise gomilu gluposti a ne poseduju haswell? u cemu je fora?
Ok, opet ulazimo u sitna crevca, ali koji alat ti koristis kao "ulimejt" stres test ako ne linpak(obican) ili p95(isto obican)?A cemu sluzi LinX pa jos AVX, sta sad treba da napisemo skriptu koja ubija AMD pa da plasiramo, da podsetim linx koristi skriptu koju je sam Intel napisao bez AVX bas za cisto zagrevanje CPU (radi svojih internih testova) pa kasnije pustio u javnost, kasnije je izasla AVX skripta...... cilj je jasan zagrejati procesor iznad bilo kog realnog rada
Ja sam vec izneo da scrypt AVX2 mining (cpuminer izasla je finalna verzija) na 100% zauzeca greje 30-35C manje od linx-a sa obicnim AVX instriukcijama, pa sami zakljucite koliko je taj test nebuloza kad se radi o realnoj primeni
Možda glupo pitanje, ali da pitam. Šta će biti za 2-3 godine kad ta ionako loša žvaka krene da degradira?
Možda glupo pitanje, ali da pitam. Šta će biti za 2-3 godine kad ta ionako loša žvaka krene da degradira?
@Kiki to sam i mislio kada sam pitao na koliko procesor radi na 3.5 ili 3.9, znaci procesor na def taktu prilikom stres testa obara takt zbog visoke temperature-to sve govori (i to sa H70 ako je uopste bitno kao sto zeljko kaze nema veze kakvo je hladjenje toplota se ne prenosi na hladnjak i to je to).ma nema sta cim stigne na 92 spusti takt na 3.5
pih izem ti h70, ajde sacu bar probam onaj asus fazon 1.25v sa 45x ako bootuje da znam sta mi je ciniti:smash:
@Kiki to sam i mislio kada sam pitao na koliko procesor radi na 3.5 ili 3.9, znaci procesor na def taktu prilikom stres testa obara takt zbog visoke temperature-to sve govori (i to sa H70 ako je uopste bitno kao sto zeljko kaze nema veze kakvo je hladjenje toplota se ne prenosi na hladnjak i to je to).
Oprobaj na koliko moze botati isprobaj kakav je primjerak ako bude dobar primjerak Cekic u ruke sredi ga sam kad intel nije htio![]()
1.25v vcore /0.010v offset
1.9 vring
45x core
39x ring
ulazi u win
znaci nije toliko losetemperatura me ne brine ako imam dobar primerak cekic ce raditi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari