I kolika je razlika u C kada se ugasi iGPU?
Baš me zanima obzirom da kod mene na Ivy-ju nema razlike.
za ovo shto ti velish da ti je merodavno za stabilnost, moj sendi moze na 5200mhzako ne i vishe
Recimo kada sam testirao doticni primerak procesora imao je problem da ulazi na 4.8 u win dok nisam grafiku iskljucio ( moze da se desi i da je do biosa, koristili smo neku OC verziju) posle toga je butovao na 4.8 sa 1.26v i radio na toj voltazi wprime veliki. Nisam se duze igrao sa tim ali mislim da treba da se iskljuci za sada ako se naravno ne koristi.
evo jedan ubiven haswell
Pogledajte prilog 116852
izgleda na haswellu sigurnije ici sa cekicem jer je lepak jako blizu
Druga primedba mi se odnosi na performanse memorijskog kontrolera koji je perica hvalio. Tacno je da memorija moze da potera visoko i izvrti hyper pi na nekim suludim vrednostima, medjutim ono sto nije pomenuto a moze da se nadje po netu a i ja sam se licno uverio da je to u uslovima iole viseg oc-a, prakticno useless jer tada sistem postaje izuzetno nestabilan i moj utisak je da takt memorije cak mora da se spusta i ispod nivoa prethodne generacije da bi se ocuvala stabilnost oc-a.
Inace, sto se tice one nase price o termalima i ostalom a vezano za Pericine ocene, ima nesto sto mi je jako problematicno u celoj prici, koliko sam ispratio kod nas su mahom malay verzije u opticaju(za koje je i sam perica rekao da su se pokalaze losije) dok su oni za potrebe eventa dobijali costaricu. E sad, imajuci u vidu da su to siguran sam bili vec u startu krvavo izbinovani chipovi za njih, pa jos serija koje kod nas u prodaji nema, deluje mi jako trulo i neposteno sto je Intel ovim prakticno omogucio da potencijalni kupci dobiju sasvim krivu sliku o karakteristikama procesora.
Koliko ja vidim po forumima, to sto perica navodi kao prosek, ne da nije slucaj nego nema veze sa stvarnim zivotom. Kapiram da su za potrebe testiranja dobijali birane primerke ali niije mi bas u redu da se stvara slika da je to ono sto moze ocekivati neko ko sad useta u neku od nasih maloprodaja da pazari ovaj CPU.
Druga primedba mi se odnosi na performanse memorijskog kontrolera koji je perica hvalio. Tacno je da memorija moze da potera visoko i izvrti hyper pi na nekim suludim vrednostima, medjutim ono sto nije pomenuto a moze da se nadje po netu a i ja sam se licno uverio da je to u uslovima iole viseg oc-a, prakticno useless jer tada sistem postaje izuzetno nestabilan i moj utisak je da takt memorije cak mora da se spusta i ispod nivoa prethodne generacije da bi se ocuvala stabilnost oc-a.
Zašto? Za razliku u ceni od 10% sve preko 4.1GHz bi trebalo da se isplati.
http://www.anandtech.com/show/6290/making-sense-of-intel-haswell-transactional-synchronization-extensionsNešto mi je pričao mdm na skype o onoj mani K modela, da imaju iskključen TSX instrukciju. Kolika je realna dobit toga i zašto se tolika buka podigla oko toga ?
Nije da ti ne verujem, mdm, daleko od toga, ali samo hoću da čujem i mišljenja drugih korisnika. Ima li nekih testova koji NEDVOSMISLENO potvrđuju prednost non-K modela zbog TSX instrukcije ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari