Opet nam nisi objasnio sta si ti testirao sa Haswelom i kako si sem citanja stranih sajtova dosao do zakljucaka?
Kao i sa svim procesorima do sada ima dobrih i losih primeraka, ali to sto ti uvlacis neku teoriju zavere vezano za ono sto sam ja ranije postovao je teska nebuloza, narocito onaj deo o krvavo binovanim chipovima ( jako mi se svidelo pa cu ga cesce citirati ). Ima ovde dosta ljudi koji citaju, neki od njih su probali i SB i Ivy procesora pa vrlo dobro znaju kakvih primeraka ima i zabadanjem loseg ili dobrog nije dobro donositi generalne zakljucke. OC zavisi od dosta faktora a ti kao veliki znalac to bi trebalo da imas u glavi, jedan od njih je dobar primerak procesora a drugi su vezani za podesavanja parametara u biosu i naravno samog hladjenja sistema. Opet nisam video sem neke slike sa 90+C i pokrenutog linxa da si ista drugo odradio, ali si sve zakljucke odmah izveo kao iz rukava.
Citam u tekstu koji si citirao da ljudi nisu mogli da udju u sistem na 4.6, ja sam sa sva cetiri kupljena procesora ( u legalnoj retail radnji

) to mogao da odradim na 4.8 sa rasponom napona od 1.35 do 1.41v gde ovu moju grupu da gurnemo ili mozda su i oni bili krvavo binovani.
Ajdemo dalje, bilo je dve revizije chipova ES za koje ja znam, jedna je bila odlicna za Ln2 i sa njom imas gomilu rezultata na netu i njena bitna razlika u odnosu na retail chipove je bila ta sto je mogla da istpri veci napon. Ovu tvrdnju je lako proveriti odes malo na hwbot.org malo search opalis pogleda screen-ove i vidis na kojim naponima su radjeni testovi kod ES i retail chipova. Druga revizija je imala takvih poteskoca da je znala recimo na vazduhu da ugine kada si pokusavao da poteras proc na recimo 5ghz. Jedan takav chip je bio i na cebitu na mini verziji oc formule i nije isao preko 4.3 do 4.4 ali je imao dobar mem kotroler pa je iz tog razloga koriscen da bi pretestirali memoriju. Opet i medju tim ES primercima bilo je sr**e procesora na vaduhu, gore sam ti i naveo cak i primer ali je pitanje dal' ti ista i citas sem svojih odabranih izvora.
Takodje ima vec da se nadju i dobri 4770k retail chipovi ( retki su jako pa iziskuju vece binovanje), oni koji butuju na 5 ghz na 1.2xx V, Rusi su vec pronasli par komada ima i Malay medju njima ( nadam se kupiti od njih jedan mozda kroz kojih 10 dana ) i pronasli su ih iz radnje a ne iz biranih kanala, takodje ima i gomila losih chipova ili osrednjih, uostalom kao i kod Ivy procesora. Licno imam jedan 3770k jos uvek koji je ovde kupljen u BG u radnji ( kupio ga je moj drugar i kada sam video koliko je dobar ustupio mi ga je ) on na stock kuleru moze da butuje na 5 ghz ( 1.22v ) i odradi neke lakse testove, a sa boljim kulerom moze da linxuje na tih 5ghz bez problema, a on nije krvavo binovan nego kupljen u radnji ovde kod nas. Ne volim kada ljudi kao ti nastupaju sa poluinformacijama pa zaludjuju masu ovde a narocito mene neces koristiti u tim pricama o terojama zavere, gde ja dobijam neke krvavo binovane primerke procesora da bih lozio masu ovde da kupuje haswele ili sta vec.
Ja sam rezultate mojih pretestiranja preneo, kome sta znace on neka ih cita kome ne neka ih preskoci. Inace mogli bi smo da prodjemo kroz bios sada vec ima i gomila upustava ( ono koje sam okacio od Shamina nadam se da je nekome valjalo ) i kroz setovanja, kao i pojasnjenje i uticaje pojedinih parametara i to bi imalo vishe koristi za ljude ovde nego tvoje zalopojke ili cak vrcenje linx-a ( ili smrt na lomaci

).
Mozda bi moderatori mogli i da otvore novu temu
Haswel je Sr**e ( sem ako nemate krvavo binovane primerke ) pa da krenes da popunjavas lagano tamo, materijala imas i na pretek koliko vidim, a da ovu temu zaobidjes da bi napisali o nekim konkretnim prednostima ove platforme ( ako ih ima ), kao i manama iste....
Mozemo cak da krenemo upravo ovde sa manama da bi eliminisali +1 orjentisane postove zbog spamovanja teme
- greje se mnogo i ne moze da radi ( mnogo ) preko fabricke specifikacije
e sada kada smo to rascistili da krenemo dalje i mozda i neki plus ubacimo ako ima prostora za njega....