Nemoj da siris neistine jer pojma nemas nego samo nagadjas, procesori su zavrsili u altijevim masinama koje im sluze za izlaganje a intel kao partner im dotira iste, a ja sam bio prvi koji ih je stavio u socket jer su bili novi. Od ta tri procesora dva su bila kao i ostali koje sam probao a samo je jedan odskakao i njegove rezultate imas na prethodnim stranama. Da su hteli nesto da salju kako ti kazes krvavo binovano poslali bi ES chipove a ne retail, jer retail chipovi za extremni OC su ****** u odnosu na ES ( na kojima voltaza ide i do 2.45v ) a taktove krajnje imas po netu. Nisam video nijedan retail da im je prisao blizu za sada. Kada vec toliko surfujes odes do www.hwbot.org pa u search sekciju upises 4770k a on ti izbaci rezove po testovima koje zelis i potvrdis da krvavko binovani costarica procesori mogu da duvaju u auspuh ES primercima ( tacno se zna i kojim ali da ne dubim duze, jer su i tu bile 2 revizije od kojih sam zamislio jednu probao jos na Cebitu kada si ti samo teoretski citao nagadjanja ).
Sta ja to navodim kao prosek, da sam butovao sa procesorima na 4.8 sa HT ukljucenim sa naponima izmedju 1.35 do 1.41, na osnovu skoro 10 komada (vise od pola je malay ) koje sam probao, a zamisli postoje i svedoci pa mozemo da ih dozovemo u pomoc i resimo i ovu veliku teoriju zavere...Pre ci biti da tvoje znanje ( neznanje ) ovde isplivava na povrsinu, a to sto ti nesto ne umes ne znaci da ne moze. Inace 4 komada Malay kupljena su u prodavnici ovde i probana, samo na butovanje na 4.8ghz, najbolji je bio na 1.365v a najgori na 1.41v i nisam ih testirao dalje jer nema svrhe da ih drndam ako su losi u startu za ono sto meni treba .
Sta si ti terao visoko kada si testirao, memoriju ili memorijski kontroler? Ili si pak samo citao po netu pa malo uz jedan jedini probani primerak procesa ( koji usput je upitno dal si umeo da poteras) doneo zakljucak za kompletnu seriju.
Mozda ti je zapao los primerak, mozda je i tvoje neznanje u pitanju, uopste necu da zalazim u to, ali nacin na koji nastupas odaje utisak velikog znalca ali samo onome ko nema pojma nista o materiji o kojoj pricas.
Ne bi mogli da posalju ES primerke, i to upravo iz razloga koga si sam naveo a to je da je jako dobro poznato da su im ES primerci redom bolji chipovi od retail(sto je tek prica za sebe). Moje misljenje (za koje doduse ostavljam mogucnost da je pogresno) jeste da su u pitanju chipovi binovani iz retail baze. Zasto to mislim? Zato sto rezultate koje si ti dobio testirajuci tih 10ak komada BITNO odstupaju od svega ostalog sto se moze naci po netu a tice se prosecnih korisnika koji su procesore nabavili u slobodnoj prodaji.
Pitas "Sta ja to navodim kao prosek, da sam butovao sa procesorima na 4.8 sa HT ukljucenim sa naponima izmedju 1.35 do 1.41, na osnovu skoro 10 komada (vise od pola je malay ) koje sam probao".
Ne nego navodis da je 4.5 klok koji ce moci da se ostvari za svaki dan, to si rekao u jednom od incijalnih svojih postova nakon testiranja par primeraka, necu te citirati, verujem da se secas. Da li jos uvek tvrdis isto? Nas nekolicina ovde prakticno ne mozemo da poteramo ovo sa defa.
I ajde neka bude i da sam ja dobio los primerak, pa ajd neka bude i da nemam pojma o overkloku i da sam noobara, kako objasnjavas tu okolnost da svi koji su se dosad ovde javili a kupili su Haswell, imaju skoro identicno iskustvo? Jel moguce da bas svi nemamo pojma o oc-u i/ili montazi hladnjaka? Sta je sa likom koji je stavio 4770 pod NHD14 i nabio 100c na ako se ne varam 4.2GHz i mizernom naponu, imas to stranu-dve ranije? Pa ovih abacusovih 100 stepeni na DEFAULT naponu pod 212EVO? Sta je sa snimcima na YT gde HW przi 100 stepeni i throtluje na default naponu, prikazano snimljeno sa sve grafikonom gde se lepo vidi sta se desava, takodje kacen link stranicu-dve unazad?
Sto se tice tvoje opaske o mom neznanju glede oc-a memorije i razlikovanju memorije i kontrolera, umesto ulaska u bilo kakvu raspravu reci cu samo da je sve uradjeno po PS-u i da moduli koje sam koristio (HyperX Predator 2400) su mogli da se poteraju na deklarisanoj vrednosti pa i preko, cak i na AM3+ Vishera platformi, pa pokusaj adresiranja krivice na losu memaru u startu nece piti vode.
Izuzetno cenim misljenja po netu, suvishe mutna situacija kod Haswell-a, zato ove godine uzeh amd, videcu sta ce doneti Haswell refresh ...
Danas sam sastavio masinu sa 4670k i B85M-E33, i na box-u je situacija, 'ajmo reci ocajna: temp jezgara dostizu 90 stepeni pri prajmu...
Naravno, sve je na def.
pa malo bi bilo previse da na procesoru koji kosta 1000e+ se ustekajju na pasti :d
Pa kad si se tako razocarao sa Haswellom sto ne uze Ivy ili Sandy vec izabra najgore moguce kao najbolji izbor?!
Ne kapiram tu logiku nikako posebno deo o ''pljuvanju'' Haswella a za procesor koji si uzeo tj arhitekturu se moze reci mnogo vise na tu temu ,cak je prepoznatljiv po tom pitanju..
Ja mislim da su se ljudi sa razlogom odusevili skokom koji je sandy napravio pa su se onda polakomili i razmisljali logikom ako je sandy ovoliko skocio kakav ce tek ivy da bude ... kada je ivy bio bulja onda, logicno, dosli su do zakljucka da tick ne znaci puno pa da se ipak ocekuje od tocka koji je i sandy bio da odradi opet velik posao, ipak nova arhitektura mora da donese slican skok kao i sandy bridge, ili bar priblizno isti .
I tako su se rodile nade za haswel ... kad ono medjutimdolaze obavezne nove ploce koje su bas bahato skupe, moraju nova napajanja, slab napredak u performansama, greje se ko ivy bridge, klokuje losije nego sandy, samo je iGPU dobar zasta, ja bi rekao vecina korisnika i ne briga puno na procesorima od 200 i kusur evrica i nemaju mnogo svrhe dok ne dodje i3 sa dobrom grafikom...
Verujem da je vecina znala uzela bi sandy bridge i uzivala ... ja da sam imao para uzeo bi![]()
Mislim ne mozes ih kriviti, tako sam i ja razmisljaolako je polakomiti se kada nemas puno para :/
Eh kad se samo setim, cim sam sklopio cimerov komp (2500k, p67, 8gb ram, 550ti) i na fabrickom kuleru, cisto radi probe, u EasyTune 6 autoOC na 4GHz i pustio prime95 tek za 15min je temperatura jezgra dostigla 80C (pri tome u kucistu ni jedan dodatni vent, jedino napajanje izbacuje topao vazduh).
A sad ovaj haski, stvarno praven samo za Sibir, stok sve i posle par minuta ode u 90+C.
To htedoh i ja da pitam ovo je daleko od 100% load :-DD ide od 15% do 80 ni % preko :-DDD temp mog ivice je 51 stepen :-DWinrar benchmark je full load??! :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari